Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes

 • Dátum | 2009.10.14 12:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Generációkat nevelt már fel George Lucas fantasy eposza, a Star Wars. A sci-fi műfaj úttörőjének és a modern digitális filmgyártás atyjának számító, 1977-ben bemutatott Egy új remény kultuszt teremtett, nem is csoda, hogy rá három, illetve hat évvel, a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér alcímekkel elkészültek a folytatások is. Apáink és nagyapáink életre szóló mozi élményei voltak ezek, a könyv, rajzfilm, képregény és milliónyi más adaptáció után pedig a premier huszadik évfordulójára kiadták a felújított változatokat. Az ezredfordulón aztán jött a prológusnak számító új trilógia, a Baljós árnyak, a Klónok támadása és a Sithek bosszúja epizódokkal, gyermekeink pedig már a Cartoon Networkön hazánkban is vetített The Clone Wars rajzfilmsorozat megszállottjai.

Akcióban a klónkatonák
Akcióban a klónkatonák

A Klónok háborúja a Független Rendszerek Konföderációja és a Galaktikus Köztársaság közötti konfliktust mutatja be, időben pedig a második és harmadik rész közé tehető. A rajzfilmsorozatot egy egész estés mozifilm készítette elő, melyben Anakin, alias Sky-srác (igen, tudom, hogy borzasztó) és Obi-Wan az eltűnt Pufi nyomába indul, a kalandok során pedig kiderül, hogy a fiú elrablóinak nem más a célja, mint a Huttok belerángatása a háborúba. Az izgalmas filmet követően tavaly elindult a szintén a szingapúri Lucas stúdió által gyártott sorozat is, mely az Alkotó saját bevallása szerint 100 részes lesz, és mely most tart a második évadnál. Hőseinknek mindig új kihívásokkal kell benne szembe néznie, a rajzfilmet pedig legalább annyian bírálják, mint amekkora rajongótábora van. Az ellenzék szerint a The Clone Wars az ázsiai stílusú képi világa miatt nem méltó a sorozat hírnevének öregbítésére, a felmérések szerint viszont a célközönségnek számító, tizenéves koruk elején járó gyerekek körében nagyon népszerű az egész, így Lucas atyánk sikerrel nevelhet ki még egy Star Wars-barát generációt.

Az új világ képi stílusát sokan kritizálják
Az új világ képi stílusát sokan kritizálják

A cikkünk alanyául szolgáló  Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes a tavaly Wiire megjelent Lightsaber Duels, és a DS-es Jedi Alliance közvetlen folytatása, de korábban is volt már játék a témában. A Genndy Tartakovsky-féle Klónháborúk rajzfilmsorozat játékadaptációja 2003-ban PS2-re, Xbox-ra és GameCube-ra jött ki hasonló címmel, most viszont mi másra is koncentrálhatnánk, mint az új részre. 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  Mag
  2009. 10. 15. 20:07
  nagyon szeretem az sw világát, sőt még a rajzfilm is igen kellemes emlékként él bennem, de ez a játék borzasztó... 20 perc után otthagytam, mert számomra iszonyat irányíthatatlan volt...
 • 10.
  2009. 10. 14. 19:24
  SW fan-ként elfogultnak tűnhetek, de nekem igazából semmi bajom ezzel a játékkal... (ahogy a sorozattal sem). Grafikával már nem tudom mi baja mindenkinek, szerintem egyáltalán nem csúnya (persze nem is a legszebb, de bőven elmegy egy ilyen játékhoz). Játékmenettel sincs semmi baj, egyszerű, de nagyszerű, én legalábbis nem bánom, ha van egy olyan játék, ahol nem kell szétverni a billentyűzetet. A játszható karakterek listája is elég szép és jó. Vannak persze hibái, a kamera kezelés az tényleg borzalmas. Mentési rendszer is idegesítő, csak a pályák végén ment. Röviden, tömören ennyi, nekem nincs vele túlságosan nagy bajom.
 • 9.
  2009. 10. 14. 16:18
  Vardar: jön nemsokára a Borderlands, az biztosan fogják tesztelni és eddig úgy néz ki h jó játék is lesz belőle (reméljük nem rontják el)
 • 8.
  2009. 10. 14. 15:40
  Saját lelkivilágotok érdekében teszteljetek egy normális játékot is. Mondjuk Order of War.
 • 7.
  2009. 10. 14. 15:10
  "Gyatra kivitelezés, idegesítő játékmenet, nem megszerethető" ---> "gyerekeknek jó kikapcsolódást jelenthet"

  Ez tetszett <img src= Így már legalább tudom h nem fogom kipróbálni <img src=
 • 6.
  2009. 10. 14. 14:35
  Szerintem a lego starwars meg a bf2 volt eddig a legjobb
 • 5.
  2009. 10. 14. 14:13
  Nekem sem tetszett a játék, otromba és béna. A folyamatos Sky-guy-ozás tette fel az i-re a pontot. Java részt egyet értek a cikkel.
  Ja és a játék neve ha jól tudom Star Wars TCW: Republic Heroes <img src=
  A Republic Commando nem említhető ezzel egy lapon.
 • 4.
  2009. 10. 14. 13:29
  Szépen visszahozta a P2 korát, legalábbis én ott érzem magam játék közben, az irányítás? az nem kifejezhető az egész olyan mintha csak szemlélője lennél az eseményeknek röhej az egész, mikor jön már egy Call of Duty színvonal a Star Wars játékokban is?
 • 3.
  2009. 10. 14. 13:12
  Hát nem is tudom... 19 éves vagyok a sorozatot szeretem mert azzal kell beérni. SW-on nőttem fel ezért bármilyen SW játékot kipróbálok szívesen. Maga a játék nem lenne rossz, darabolás, erő használat, nem is annyira egysíkú akció de a kivitelezés vacak. El tudom fogadni ezt a 3D-s platform dolgot de akkor legalább a kameraállás legyen értelmes. Tehát a kamera és ezzel együtt az irányítás amivel problémám van. emellett támogatja a játék a physx-et és van is fizika de nem GPU alapon hanem a CPU dolgozik(az új forceware-ben kijelzi) és így még a 4 magos proci is belassul. de ezektől eltekintve elég jól szórakozom a játékkal. 70%-ot adok mert a hangulat sokat számít egy SW játéknál és ha nem lenne ez a 2 hiba amit írtam akkor maradandó lehetne. de így csak 1x játszós de betegen elég jó.
 • 2.
  2009. 10. 14. 12:33
  Nagyon tetszik a CW sorozat, ezért a játék is kötelező darab. Lehet, hogy nem az igazi, de legalább van! A grafika nem is olyan rossz - de talán lesz még jobb feldolgozás is.. Egyelőre jó lesz :]
 • 1.
  2009. 10. 14. 12:23
  VISSZA A CIKKHEZ

  (mod: javítva)
  Ezenken kívül tetszett amúgy a cikk. 4-es.