Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Splinter Cell: Conviction - Megérte várni!

 • Dátum | 2010.04.23 13:49
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

A Splinter Cell sorozat hét éve van a piacon, és ez alatt már mindenen keresztülment, amin a nagy neveknek szokás. Volt ünnepelt sztár (Splinter Cell és Chaos Theory), mismás rókabőr (Double Agent), és most a nagy újrakezdésnek is eljött az ideje. A Conviction című, szám szerint ötödik rész már három éve, hogy megjelent volna, ha az akkori vezetőség nem dönt úgy, hogy kukába dobja az addig megírt kód 90%-át. Sokáig nem tudtuk eldönteni, hogy ez jó ötlet volt-e, ám most megérkezett a játék, hogy bebizonyítsa: van, amikor megéri kockáztatni.

Ezúttal ne várjunk fekete hacukát és szuperkütyüket! Csak a dühünk maradt.
Ezúttal ne várjunk fekete hacukát és szuperkütyüket! Csak a dühünk maradt.

A Splinter Cell játékok hagyományaitól eltérően a Conviction legerősebb eleme a történet. Igen, bármily meglepő, a széria eddig elhanyagolt sztoriját teljesen újraértelmezték, és szinte tökéletes forgatókönyvet tettek az asztalra a fejlesztők, ami erősen támaszkodik a főszereplő, Sam Fisher karakterére. Sam az első három játékban még csak egy báb volt, akinek a hangja adta a személyiségét, most viszont fordult a kocka, és a negyedik epizód tragikus végkifejlete igazi keményfiút faragott az egykori ügynökből. Mivel lánya és legjobb barátja halottak, Samet semmi sem köti a Third Echelon nevű titkosszolgálathoz. Elvonultan, hamis személyazonosság alatt él, mígnem egykori társai rá nem lelnek, és ki nem találják, hogy ő bizony veszélyes. Miközben Sam térdig gázol a hullák között, kideríti, hogy lánya, Sarah nem is autóbaleset, hanem gyilkosság áldozata lett, így a tettesek keresésére indul, hogy idő közben a világ megmentésére is szorítson helyet bokros teendői közt.

Sam ezúttal sokkal több rosszfiúval küzd meg egyszerre
Sam ezúttal sokkal több rosszfiúval küzd meg egyszerre

Ez így leírva egy megszokott történet, ám az, ahogy tálalják, messze kimeríti a stílus nyújtotta lehetőségeket. A játék eseményeit Sam egy bajtársa és barátja, Vic meséli visszaemlékezésként, és miközben halljuk a vén róka dohány rágta, érces orgánumát, időről időre a jelenbe is bepillantást nyerhetünk, hogy meglegyen az a kellemetlen érzés, hogy semmi sem az, aminek látszik. Ha ehhez hozzátesszük az utóbbi évek legjobb játékszinkronját és az átvezető animációk drámai rendezését, megértjük, miért élvezzük annyira a Convictiont. Sam története elragad és nem is hagy nyugton, míg a végére nem járunk a rejtélyeknek, a kielégítő és igen frappáns végkifejletet követően pedig kellemes sóhajjal nyugtázzuk, hogy a pár meg nem válaszolt kérdés elég lesz egy még ennél is parádésabb hatodik rész elkészítéséhez.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 81.
  2010. 06. 18. 23:03
  Csak a single player módot 4. alkalommal játszom újra, és még mindig tartogat újat!. Igen rövid, persze. Tényleg. Viszont szerencsére van annyira jó, hogy még legyen kedvem még párszor újratolni. ( fegyóhasználat nélkül, vagy csak gránátokkal, vagy végig észrevétlenül stb. stb. nemtom.. 26 éve vagyok gamer de ez bakker. pedig rajtam kívül a többség nincs oda ennyire ezért. vagy csak mert arisoft buzi is vagyok, és ez az első videojáték aminek a tapsztait és takikáit maximálisan és nagy hatékonysággal a valóságban is tudtam használni...)- erről csak annyit hogy amikor egy hétig úgy játszottam SCC-t hogy bújkálni, lopakodni, kikerülni, észrevétlennek maradni, akkor a BP legjobb cqb csapatán telibe átmásztam észrevétlenül kétszer és hátulról dobattam a népeket /végkiállósra állíottam a viszzaállópontot. biztosan véletlen.

  Meg hogy a CAR rendszerrel kecsón 10 embert rohantam le zsinórgban azonnali telitalálattal? Ennyire jó soha nem votlam. És az csak az első komolyabb próbálkozásom volt a az SCC által megismert CAR rendszerel. ( ok, azért beismerem hogy még mindig a macedóniai piszolyhasználat a legjobb - de hát két pisztollyal mégis könnyebb - john woo meg viccet csinált belőle. de hát mindegy.)
 • 80.
  2010. 05. 09. 22:07
  Az a ritkaság tűnt fel a játékban, hogy realisztikus közelharc és fegyverhasználati technikákat alkalmaznak! A közelharc krav maga fogásokat egészen biztosan krav magásokkal rögzíthették, illetve kérdezhették meg őket mit hogy merre és utánajártak a témának (kb 4 évig krav magáztam), a pisztolyhasználat pedig a central axsis relock rendszerre jellemző (amivel kb most ismerkedek, és bár még nagyon gyengén mennek a technikák,
  így is komolyan érezhető előnyt jelentett a gyakorlati alkalmazásuk a mai cqb során )
 • 79.
  2010. 05. 07. 00:12
  Na hát én most próbáltam ki, és bizony nem találok szavakat. És ez nem a szokványos szófordulat, hanem legalább 8 különböző jellemzést leírtam és kitöröltem mire rájöttem hogy na hát ezt nem lehet. Az hogy a hitman2 óta nem tapasztalt bizsergető feelinget és a rainbow six vegas 1/2 óta nem tapasztalt bizsergető feelinget ötvözi valami ami a sokak által gagyinak minősített és szerintem is az eredeti képregényhez nem is hasonlító wanted játékban tapasztalt hátborzongató feelingben megnyilvánuló pozitív csalódást hozza az első max payne törénetszövésének hangulatával, és még valamivel amit nem tudok máshogy jellemezni csak hogy splinter cell conviction, nos abban az a durva hogy rá tudott tenni egy lapáttal az állkeresős űberboldogságba egy olyan napon amikor a kedvenc szüretlen búzasörömet 120 forintra akciózták, isteni chevapcsicsát kajáltam friss medvehagymás kukoricasalival, és vadbbat k*rtam mint pierre woodam egy keményebbre sikeredett castingon. nos az azt hiszem talán legalább egy gyengén sikerült képet adnom arról hogy mennyire bejön ez a játék +(és enyhén csillapítja vasárnapi kecskeméti airsoftban (budapestről indulunk, van még 1 hely a kocsiban) vadul kiélendő (milsim+cqb) éhségemet).

 • 78.
  2010. 05. 03. 15:24
  Nade mire én is kipróbálhatom
 • 77.
  2010. 05. 02. 08:58
  Rigor: Nem kell izgulni, már kijött!
 • 76.
  2010. 04. 29. 13:48
  Én örök időktől fogva PC-s vagyok, de úgy érzem a mai PC-s játékok igen is sokat köszönhetnek a konzoloknak,- az hogy így nem kell évente 2x gépet fejleszteni mert a "legújabb játékok csak a jövőre megjelenő videokártyákkal futnak" trend szerintem pont a konzolok előretörésének köszönhetően (évekig fix hw-re kell fejleszteni, és nagyobb neveket ugye konzol-pc stb változatban készítenek) csengett le. Így a fejlesztések a csúcsgrafika-pontosabban effekt háború helyett az optimalizálás, a jól összerakott igényesebb kivitelezés (gyengébb motorral is szebb látványt lehet kihozni igényes textúrázó-fényező-modellező munkával) és ami a legfontosabb a játékélményre (köszi wii) összpontosítás felé mozdultak el.

  Pl. a rainbow six sorozatnak nagyon jót tett hogy megjelent konzolra is (vegas/vegas2 nálam most az no1. a többi nem tetszett). A leírás alapján ebből a játékból is ezt az irányt nézem ki, úgyhogy izgatottan várom mikor jön ki pc-re!
 • 75.
  2010. 04. 28. 15:19
  Sajnos az idei Sc nem sikerült fenomenálisra, mondom ezt mint egy SC/Sam Fisher fan . CT eddig a legjobb.
  Most jön a DE szócska:
  Önálló játékként (nem SC-ként kezelve) el kell ismerni, hogy szuper lett! Ennyit szerettem volna közölni
 • 74.
  2010. 04. 27. 10:51
  Enjnye hogy beszéltek szégyeljétek magatokat...
 • 73.
  2010. 04. 26. 20:58
  Na ha most lenne + gomb a komment mellett, akkor #71 kapna egyet
 • 72.
  2010. 04. 26. 16:01
  már megint megy a harc
 • 71.
  2010. 04. 26. 15:48
  XtreemX:

  Ki a faszom akar téged meggyőzni?
  Arról, hogy nem tudsz magyarul én nem tehetek, próbáltam fényt vinni abba a negró agyadba, de letilt amikor új infót kéne befogadnia.
  Töröld a nicked és kezd új lappal, vagy tűnj innen a rákba, de így a kutya se kiváncsi rád magadon kívül.
 • 70.
  2010. 04. 26. 12:11
  Mióta várom már, remélem tényleg megérte ennyit várni..
  XtreemX-hozzászólásaid aztán sok tartalmi értékkel bírnak.. fele oltás meg baromságok..mondjuk most ez rám is igaz (:
 • 69.
  2010. 04. 26. 07:03
  Inkább húzd be a farkad, vagy szólj anyádnak, hogy töröltessen iPonról. Most komolyan, mit is akartál egyáltalán elmondani a nagyvilágnak a pofázásaiddal, mert egy darab kommentednek nem volt egy darab értelme sem.
 • 68.
  2010. 04. 26. 06:10
  Nekem belinkelheted a NASA adatbázisát is,akkor se győzöl meg hogy felénk nem ezzel a jelentéssel bír...
 • 67.
  2010. 04. 26. 05:07
 • 66.
  2010. 04. 26. 00:21
  yeezs:
  Nemtom az ország melyik részéről vagy,de felénk gyökér emberekre írják ezt a jelzőt.Pont.
  YuGabe:
  Sírj még kicsit... olyan jó
 • 65.
  2010. 04. 26. 00:20
  Benézek ide és mit látok? off off hátán... megint konzol vs pc?
  A játék a képeken jól néz ki, de tényleg annyira szörnyű a graf, mint az első pár kommentben írták? Mindegy azért meglesem a saját szemeimmel is.
 • 64.
  2010. 04. 25. 23:11
  YuGabe!

  Én ezzel azt akartam írni ,hogy változnak az idők,régebben el sem tudtam képzelni a konzolos játékot. Erre azt vettem észre ,hogy 8 konzolom ( régiek és mostaniak) van és mindegyiken van valami szép élményem....Pc-n utoljára a Plants vs Zombies játékkal szórakoztam óriásit.A grafikával kapcsolatban meg annyit ,hogy azért nagyon szép játékok vannak konzolon(uncharted2,God of war3,Heavy Rain,Splinter Cell Conviction).Ami most nagyon tetszik a psp-s metal gear solid peace walker amit abban kihoztak döbbenetes!Egyébként meg kár vitatkozni inkább élvezzük az életet!
 • 63.
  2010. 04. 25. 19:02
  Igen ez jó ötlet, vagy a youtube-os megoldás se volna rossz, onnan is kikerült a sok gané komment mára. Hasznosnak véled? NEM! Néhány ilyen válasz és el is tűnik a fölösleges komment.

  Nagyobb haszna volna mint ennek a lájkolásnak a híreknél. Persze aki szeret lájkolni biztos boldoggá teszi, de nekem már csömöröm van tőle.

 • 62.
  2010. 04. 25. 18:46
  Offon off: szerintem ilyen reputáció méter lehetne a nickek mellett, például 5 csillag, és lehetne értékelni a kommenteket plusz/minusz jelekkel. Ez szerintem megoldaná a legtöbb problémát, és mondjuk ha 1,5 csillag alá kerülne az átlag, akkor nem engedné a fórumozót postolni mondjuk 2 hétig.
 • 61.
  2010. 04. 25. 18:33
  Smith166:

  Kb amikor leírtam már akkor is hülyeségnek tűnt, meg eleve ha bannolják az adott illetőt,(vegyük azt, hogy nincs dinamikus ip-je) hogyan vásárol később a cégtől? Hiszen ez az igazi érdekük...
  Csak vmi megoldás tényleg nem ártana erre...

  XtreemX:

  A csóri szegényt jelent... a csóri gyökér jelzőkkel amivel illettél egy másik fórumost, pedig pont annak mondtál ellent amit itt fejtegetsz és ezzel olyan szintre próbáltad süllyeszteni a fórum színvonalát, amire senki nem kiváncsi, (gondolom az okoskodásaimra sem, de ami sok az sok) ezért nem is folytatom tovább ezt veled, nincs miről beszélnünk.
 • 60.
  2010. 04. 25. 18:32
  XtreemX: semmi pénz nem kell hozzá önerőből, és ha látnád az értékét is, akkor nem mondanál ekkora baromságot. 40.000 Ft egy Xbox, 40.000 forintért meg nem vásárolsz olyan videókártyát, ami azt lenyomná, és akkor még csak egy szaros videókártyád van. Ezt kellene felfogni, de senki nem kötelez rá, csak utána meg ne csodálkozz, hogy amíg másokon "nevetgélsz", hogy milyen hülyeségeket írnak, azzal csak magadat járatod le, mert egy **** észérvvel nem jöttél elő, csak hogy te mekkora grafkur*a vagy (bocs, ezt is te írtad öreg).
 • 59.
  2010. 04. 25. 18:21
  yeezs:
  Nem köptem én senkit se le. Csak ha nem tudják megkülönböztetni a csóró és a csóri szavakat akkor ott vannak a gondok,én meg hagytam hadd írják a hülyeségeiket,azt röhögtem pár jót.. nem vagyok millás,nincs is sok pénzem. De ma már nem kell sok pénz egy olyan géphez ami lenyomja a konzolokat... és ez az amit realizálni kellene itt.
 • 58.
  2010. 04. 25. 18:08
  yeezs:
  Nem köptem én senkit se le. Csak ha nem tudják megkülönböztetni a csóró és a csóri szavakat akkor ott vannak a gondok,én meg hagytam hadd írják a hülyeségeiket,azt röhögtem pár jót.. nem vagyok millás,nincs is sok pénzem. De ma már nem kell sok pénz egy olyan géphez ami lenyomja a konzolokat... és ez az amit realizálni kellene itt.
 • 57.
  2010. 04. 25. 18:04
  Egy IP vagy egy nick ban mit sem segít ezen a dolgon. IP-je a felhasználók 99%-ának dinamikus, ha meg ilyenre van ban akkor benne van apakliban hogy aki legközelebb kapja azt az IP-t, egyből bukja, más baromsága miatt. Nick ban meg még ennyit se ér, mi tartja vissza hogy regisztráljon egy másik nickkel? Semmi.

  Amúgy XtreemX "kollégám" írásaiból arra tudok következtetni hogy kb. 12 éves, apuci-anyuci jómódban tartja, megvesznek neki minden új gfx csodát, sokmegabites internet, csak egy valamit nem tudnak neki venni: IQ-t. Minden másra ott a mastercard

  Amúgy meg rá kellett jönnöm hogy X360-ra nincs Chaos Theory. Double Agent van, de azt meg itt nem nagyon dícsérték, úgyhogy nincs kedvem előásni a padlásról
 • 56.
  2010. 04. 25. 17:59
  yeezs:
  Nem köptem én senkit se le. Csak ha nem tudják megkülönböztetni a csóró és a csóri szavakat akkor ott vannak a gondok,én meg hagytam hadd írják a hülyeségeiket,azt röhögtem pár jót.. nem vagyok millás,nincs is sok pénzem. De ma már nem kell sok pénz egy olyan géphez ami lenyomja a konzolokat... és ez az amit realizálni kellene itt.
 • 55.
  2010. 04. 25. 17:08
  Mindegyik perifériának meg van a saját erénye és hátránya, ahhoz kell őket használni amihez a legjobbak.
  Fps-hez, rts-hez bill+ egér; sport, kaland játékokhoz game pad; rpg-hez pedig nekem a bill+egér jön be a legjobban, de vki a kontrolleres irányításra esküszik.
  Ezek mind megoldhatóak mindkét platformon (pc, konzol).
  Lehet azért nem értem ezt a vitát mert én mindkét platformot szeretem és tudom kezelni, de ez igazából értelmetlen vita...
 • 54.
  2010. 04. 25. 16:53
  rorr: ez mind szép és jó, de akárhogyan is (nekem úgy tűnt) a két oldal között akartál helyet foglalni, a PC-seket ez úgy sem győzi meg semmiről, mert hiába a két soros párbeszéd (- PC-n sokkal szebbek a játékok! - Kit érdekel? Konzolon jobb játszani, és annyival nem is csúnyább.), a grafikát a PC-sek miatt kell mindig fejleszteni, nem a konzolosok miatt - és ezért van, hogy nem egy játékot 4-5 évig készítenek.
  natilla: PC-sek úgyis úgy tekintenek a kontrollerre, mint valami nem földi dologra, holott technikailag sokkal precízebb, az egér 2 tengelyen ad adatot (kamera), a konzol 2 tengelyen kamerát, 2 tengelyen mozgást és két tengelyen ravaszerősséget (pl. gáz/fék), de ha nekik jobb az egér, hát nesze.
 • 53.
  2010. 04. 25. 16:52
  byrder,

  hogy jobb a kontrollernél a bill/egér? esetleg precizebb. nem rezeg! nics ravasz! csak asztalra téve tudsz játszani! kényelmetlen a wsad.
 • 52.
  2010. 04. 25. 16:47
  ByrDer!

  Lassan 30 éve ülök tv junoszty ,szines: hagyományos képcsöves ,lcd,plazma és mindenféle nagyságú monitor elött.Számítógép és konzol mindkettő a szórakozást adja ha úgy szeretnénk.Amit írtál nagy hülyeség.Elég csak ha a Little Big Planet játékra gondolok már a megjelenés hetében több ezer pálya volt pedig csak ps3-ra adták ki.A grafika minőségére sem lehet panasz a konzolon olyan grafikákat látunk ami pc-n csak több százezres konfigon tudnánk élvezni....éppen ,hogy akinek van igénye a játékra az vesz konzolt.Éveken keresztül voltam pc-s de a sega megadrive óta tisztelem a konzolokat.Stratégiát csak pc-n tudok játszani!A Jagged Alliance megjelnés óta a gépemen figyel.A Halo Wars óta viszont azt mondom ,hogy konzolon is lehet jót csinálni!!!A kaland játékokat meg mintha Wii-re találták volna ki.Miről is beszélsz akkor?Sajnos a pc hátránya ,hogy 1.0 verzióval mostanában semmivel nem tudtam játszani mert rengeteg hibával adják ki a játékokat.Azért ez a konzolra néhány kirívó esetben nem igaz.A crysis nevű techdemoval meg ne jöjjön senki mert az csak arra volt jó ,hogy lássuk mi lesz pár év múlva a gépeken.Írhatnék most rengeteg pc-s címet amit csak azon tudnék elképzelni de az csak az Én izlésem lenne.A konzolra megveszem az egyedi címeket és jól járok... Metal Gear Solid rajongó lévén konzolon játszottam a részeket és pc-n már nem volt olyan az élmény.Persze 1993 krácsonyán pc-n ment a Doom nálam és akkor az volt a csoda.Összefoglalva mindegy ,hogy pc vagy konzol a lényeg az mindegyiken JÓL lehet SZÓRAKOZNI grafikától,irányítástól és laggolástól függetlenül!
 • 51.
  2010. 04. 25. 16:29
  Az a legdurvább, hogy szubjektív dolgokon megy a vita többnyire és mindenki a saját véleményével próbálja alátámasztani, hogy az ő döntése bizony a legjobb és mindenekfölött áll, ezért te is tegyél így. Az már ugye részletkérdés, hogy annak másik egyénnek meg teljesen mások az igényei meg a keretei, de azért megpróbálják meggyőzni, hogy ettől lesz neked jó ..zmeg...
  Ha pedig elfogy az ész érv, akkor jön a melldöngetés meg a magas lóról leköpés.
  XtreemX tökéletes példája a leírtaknak.

  (Aztán jön egy vki aki mindent tud, mindent lát, ezért megpróbál kurva okosnak tűnni és írni pár jópofát is közben. Igen ez vagyok én, hogy öngólt is rúgjak már. hehe)

  Ezzel csak az a probléma, hogy így értelmes vita sosem fog kialakulni, csak sárdobálás.
  Ezért kéne moderáció, emelkedne esetleg a színvonal amivel kiszűrődne a sok debil hsz és akkor a flamerekre se ugranak rá 100-as iq alatt.
 • 50.
  2010. 04. 25. 16:18
  [ß>$˘! Nintendo fan! Visszamennyé!
 • 49.
  2010. 04. 25. 14:43
  szerintem egyikőtöknek sincs igaza... az Nintendo Color a legjobb
 • 48.
  2010. 04. 25. 13:56
  Nick és ip bann-on se ártana elgondolkodni, igen.
 • 47.
  2010. 04. 25. 12:40
  tkondor: Ejnye hogy beszélsz,nem erre tanítottalak...
 • 46.
  2010. 04. 25. 12:35
  Ne bántsátok már szegényt. Szerintetek fair dolog valakit csak azért le seggarcozni, mert elvakult, nagyképű, és tudatlan? HÁT NEM! (De.)
  Sosincs értelme a PC-seket a konzolok felsőbbrendűségéről győzködni, olyan, mintha egy hívőt akarnál meggyőzni arról, hogy nincs isten. Csak észérvekkel. Lehetetlen.
 • 45.
  2010. 04. 25. 12:31
  ByrDer: "vesz konzolt és játszik amivel engedi a gyártó hogy játsszon, meg csinál vele, amit a konzol gyártója enged hogy csinálj. "

  EZ a legnagyobb ostobaság, amit a konzolok ellen folyamatosan felhoznak. Másik dolog, nekem sem a Sony sem az MS nem szabta meg milyen játékkal játsszak konzolon és azt csinálok rajta amiért megvettem, nem értem ez miért ekkora probléma. Egy vasalót sem szidunk azért, mert arra kell használni amire kitalálták.

 • 44.
  2010. 04. 25. 12:03
  XtreemX: és egyébbként is egy játékban a grafika csak harmadrendű, a legfontosabb az élmény, ileltve számomra a történet. Gondolom azért kell gyökérnek lennned mert nem ismered pl. a God of War szériát, az Uncharted 1-2t, illetve a Halo 3at, vagy Halo Wars-t, esetleg a Gears of War szériát. Vagy ha annyira a grafika a mindened, akkor vess egy pillantást a Forza 3-ra, illetve a még ki nem jött Gran Turismo 5-re. Seggarc.

  pl.:
  [LINK]
 • 43.
  2010. 04. 25. 11:53
  XtreemX: pont te beszélsz konzol-pcs gamer együttműködésről, mikor itt jóformán te szidod a legjobban a konzolosokat. Nem az a gyökér, aki anyagi, vagy más megfontoltságból konzolt használ, hanem az aki ezért leszólja a másikat.
 • 42.
  2010. 04. 25. 10:48
  Már nem azért de a konzol fanboyok kezdték az okoskodást hogy a PC felesleges pénzkidobás stb. Különböző embereknek különböző igényei vannak, és finoman szólva buta dolog ha ezt valaki nem látja be. Lehülyézni valaki egy teljesen szubjektív választás alapján, meg hogy ki mire költi a saját pénzét az csak téged minősít.

  Van akinek szempont a jobb minőségű grafika, a jobb irányítás (egér + billentyűzet egyértelműen jobb a kontrollernél FPS-ekhez, aki okoskodna az nézzen meg egy jobb quake frag movie-t és mondja hogy lehet 180 fokos rárántott mid-air rail shotokat, meg rakéta dekázást csinálni emberekkel kontrollerrel..) a moddolás lehetősége (pl fallout 3-at nem is érdemes játszani modok nélkül, meg a mai játékok fele nem is létezne modding nélkül), általában jobb online játékok (peer-to-peer laggolás, meg lassú tempójú noobjátékok amik 1 hónapig slágerek aztán mindeki elfelejti őket VS kompetitív esport játékok amik 10 év után is jók.), a flexibilitás amit a pc nyújt (játszhatsz akármilyen játékkal super nintento-tól napjaink legújabb játékaiig, akármilyen komtrollerrrel, meg persze a millió egyéb dolog amire a PC-t használhatod.), + ott van pár érdekes pc exkluzív játék is (főleg a régebbi jó játékok amik többet érnek mint akármelyik új csilli villi sekélyes marhaság manapság)... akinek nincsenek ilyen igényei az meg vesz konzolt és játszik amivel engedi a gyártó hogy játsszon, meg csinál vele, amit a konzol gyártója enged hogy csinálj.

  A PC-n a szabadságért fizetsz. Ami mondjuk elég ironikus..
 • 41.
  2010. 04. 25. 09:49
  Lol.
 • 40.
  2010. 04. 25. 07:52
  Mi az, hogy csóri gyökér? Atyavilág, tényleg kéne erre a fórumra moderátor, már ott tartunk, hogy a gazdag szidja a szegényt, miközben csak nem tud érvelni azon túl, hogy legjobb graf, legerősebb gép, legnagyobb e-fasz.

  A cikkel kapcsolatban csak annyit írnék, hogy ez a sorozat régi nagy kedvencem, teljesen beindított a cikk, nagyon várom a pc-s verziót.
 • 39.
  2010. 04. 24. 22:51
  YuGabe:
  Brühühü.. volt ps3-am(4 hónapig..) és x360-am is (2 hónapig..). Nyafnyaf te kis segg ennyit róla... csóri gyökér.
  De hogy ne off legyen.. a játék nagyon szuper!
 • 38.
  2010. 04. 24. 18:49
  XtreemX: tiszta gáz dolgokat írsz, ha ennyire nem tetszik az élet, zárd be magad és nézd a gyönyörű grafikádat 300.000 pénzért vett videókártyádon - hiszen az sokkal szebb. De életedben nem láttál még konzolt, szóval egy vak tökfilkó vagy, de az maradjon csak a te bajod. Ne irigykedj másokra, amikor ők a kevesebbel beérik, és jobban érzik magukat, hogy jobb élményt kapnak negyedolyan áron.
  És ne sírj, amikor kékhalálod lesz, és alaplapot kell cserélni.
 • 37.
  2010. 04. 24. 17:51
  Ez már OFFolás,lécci ezt ne itt folytassátok.Mert már nem sok köze van a játékhoz.
 • 36.
  2010. 04. 24. 17:47
  Chocho :
  Nincs itt semmilyen PC - Konzol háború. Egyszerűen nem szeretem az xboxos "túlbuzgó" embereket. Állandóan szidják a PS3-asokat mikor egy fokkal sem jobbak. A PS3 minimum ugyanolyan jó konzol mint az xbox,sőt... ideje lenne végre nem mint ellenségek,hanem mint gamerek egymásra tekinteniük.
 • 35.
  2010. 04. 24. 17:45
  Chocho :
  Nincs itt semmilyen PC - Konzol háború. Egyszerűen nem szeretem az xboxos "túlbuzgó" embereket. Állandóan szidják a PS3-asokat mikor egy fokkal sem jobbak. A PS3 minimum ugyanolyan jó konzol mint az xbox,sőt... ideje lenne végre nem mint ellenségek,hanem mint gamerek egymásra tekinteniük.
 • 34.
  2010. 04. 24. 17:24
  XtreemX:

  Amiket felhoztál, eléggé alaptalan, az RROD-re és az E74-re is full 3 év gari van ami azt jelenti hogy betelefonálsz, értejön a futár, másfél hét múlva hozza vissza megjavítva, az egész pedig NULLA forintba kerül. Hol itt a gond? De az örök előny pedig az, hogy én tudom hogy a 2 év múlva megjelenő játék is ugyanolyan jól fog futni rajta mint amik most jelennek meg. A 2 év alatt Te hányszor fogsz gépet upgradelni? Graf kártyát cserélni? Új proci? Új alaplap? Új anyámkínja? Egy Box most 38000 Ft újan. PC-be ennyiért nem kapsz egy értelmes grafkártyát se. És amennyivel többe kerül egy atompc, annyival azért nem jobb az a játék. Pláne hogy sok esetben elsődlegesen konzolra írják, és csak portolják a pc-re. Mondjuk miért is kéne oda optimalizálni? Ha nem megy olyan jól, majd vesz a pc-gamer új gépet De szerintem tényleg hagyjuk, soha nem fogunk egyet érteni.
 • 33.
  2010. 04. 24. 16:00
  Chocho :
  Nincs itt semmilyen PC - Konzol háború. Egyszerűen nem szeretem az xboxos "túlbuzgó" embereket. Állandóan szidják a PS3-asokat mikor egy fokkal sem jobbak. A PS3 minimum ugyanolyan jó konzol mint az xbox,sőt... ideje lenne végre nem mint ellenségek,hanem mint gamerek egymásra tekinteniük.
 • 32.
  2010. 04. 24. 15:56
  XtreemX:

  Akkor viszont légy oly szíves úgy kommentelni, hogy a véleményedbe beleszövöd, hogy Te mindent a PC sztenderdjeihez mérsz. Az Xbox 360 ugyanis egy konzol, abból is öt éves darab, és mint látod, a tesztet is azon csináltam - hisz a PC-s változatra még várni kell egy hetet.

  Ami pedig a nevetséges PC - konzol háborút illeti, nem ebben a topicban kéne lefolytatni. Sőt, sehol sem kéne. Aki konzolon játszik, az nyilván okkal teszi, aki pedig PC-n, az is. S biz az emberek nagy része ma már egyszerre több platformot is használ.
 • 31.
  2010. 04. 24. 14:17
  Smith166,nattila77:

  Na,drága xbox kollégák. Kedveskéim,én PC-s vagyok. Tehát eléggé belenyúltatok a kulába. Mert én leszek az utolsó ember szerintem aki venni fog magának konzolt. Én graf whore vagyok,tehát engem mindig is a legszebb játékok érdekeltek,ami csak PC-n van,ezt mindenki tudja. Se az XBOX se a PS3 közelébe nem érhet. Viszont annyit írnék :RROD,E74,és egy rakás kaka,kb ennyi az xbox.
 • 30.
  2010. 04. 24. 14:01
  Azon puffogsz meg azt szeretsz amit akarsz, csak leírtam a véleményem...
 • 29.
  2010. 04. 24. 13:29
  Annyit emlegettétek a Chaos Theoryt hogy mindjárt nekiesek
 • 28.
  2010. 04. 24. 13:12
  egyet értek Zoe01 el.
 • 27.
  2010. 04. 24. 12:41
  Blade0012: Örülök, hogy neked tetszik ez az akcio-orientáltság, te legalább jól szórakozol vele...

  És nem azt mondtam, hogy egy az egyben legyen ugyanolyan, mint a CT, csakhogy azok a lehetőségek amik abban megvoltak, azokat én ebből nagyon hiányoltam. Ez már nem az a lopakodásra épülő játék, amit én annyirra megszerettem. Ez az új "Mark And Execute" fícsör is egy nagy baromság (ami ismét csak a játékmenet lebutításához vezet), csak a látványosság kedvéért tették bele. Aki terminátorozni akar, az miért nem manuálisan csinálja ezt? Lazán megtehette ezt a korábbi részekben is.

  Ez SZÁMOMRA már nem SC. Azt meg had döntsem el én, hogy én miért "puffogok", meg nekem mi tetszik...
 • 26.
  2010. 04. 24. 12:33
  A "halnak is be rendesen"-t csak saját tapasztalat alapján mondom. Konzolipar a másodállásom. Ahhoz képest hogy milyen kevés ps3 van a környezetemben, őrülten soknak tűnik az a amennyi ebből meghal. Pl. a Sony nem tud kilábalni a szar olvasófejekből. PS1, PS2, PS3, mindegyiknél a fej volt a legkritikusabb. PS3-nál is rengeteg fejhiba van. Nem tudnak ezen túlfejlődni.

  Azt meg hogy a Sonyt miért nem szedi szét a vásárlótömeg, nem is értem. Nem elég hogy drága, kiszúrják a szemüket nyomorék 1 év garival. Na meg azért egy Sonytól többet várna az ember mint hogy hónapokig rohad valami szervizben a garanciális gép.

  Az exkluzivitáéssal kapcsolatban lehet hogy igazad van
 • 25.
  2010. 04. 24. 12:12
  Smith166, kicsit egyoldalúnak találom egy a véleményt, szóval egy kis kiegészítés. Nem azért lett exkluzív a SC, mert a PS3-ból kevesebb fogyott eddig, hanem mert a MS valószínűleg kicsengetett egy valag pénzt az exkluzivitásért. A "halnak is be rendesen" megállapítás sem teljesen helytálló a Slim esetében, lévén sehol sem olvastam olyat, hogy tömegével haltak volna meg a Slim verziók. Előfordul, persze, de ez minden konzolnál megesik. Amit kivettek a PS3-ból kicsit tényleg szívás, de azok közül csak a PS2 kompatibilitásért fájhat igazán az ember szíve. A Linux rendszert 1000 emberből talán ha egy használta, a kártyaolvasó sem egy nagy cucc. Ha meg valaki azért vett PS3-at, hogy Linuxozhasson, akkor meg is érdemelte, hogy megszívja. Vett volna egy PC-t, azon tolhatta volna.

  A szervízhálózatról nem tudok véleményt mondani, mert nem volt soha szükségem a Sony ilyen szolgáltatására. De ugye tudod, hogy a MS kötelessége is volt létrehozni egy ilyen "tettre kész" szervízhálózatot. A vásárlók szétszedték volna őket, ha az elfüstölt konzoljaikat nem javítják meg azonnal, bérmentve. Persze, a Sony esetében is jó lenne ilyen, ezt nem vitatom.
 • 24.
  2010. 04. 24. 11:41
  XtreemX: ne fogjunk bele, de talán pár fejlesztő már rájött hogy bizony komoly pénzt keresni azon a platformon lehet amiből legtöbbet adtak el. Ez pedig az XBOX. Még a "nyomorék" WII-ből is több fogyott mint PS3-ból. Ez van. Amúgy erről hogy egyre vacakabb játékok lesznek BOX-on csak annyit, hogy nézzük meg a PS3-at. Sony próbál olcsóbbíttani de milyen áron? Kivette a kártyaolvasót, kivette a PS2 támogatást, aztán lekicsinyítette a gépet (halnak is be rendesen...), legutóbb meg VISSZAMENŐLEG ELVETTE A LINUX FUTTATÁS LEHETŐSÉGÉT. Aki már 3 éve vett gépe, és teszem fel pont azért (is) hogy linuxozhasson rajta, a Sony utólag elveszi azt amit megvett a vásárló. Micsoda korrekt hozzáállás ugye?

  Ezzel szemben a BOX folyamatosan csak jobb lett. Eleinte se memkártya, se wireles joy nem volt a kis csomagokhoz. Aztán ezeket mind adták már hozzá, aztán lett HDMI is, aztán feljavították a hűtést, új technológiás GPU-t használtak, minden egyre jobb lett, ÉS KÖZBEN FOLYAMATOSAN TUDTÁK OLCSÓBBAN ADNI. Na ezt nem tudja a Sony megtenni.

  A sony szervizháttérről már ne is beszéljünk, mert lehet azt mondani hogy nincs is ilyen. Hónapokig kell várni egy garanciális javításra, ezzel szemben a BOX szerviz egy álom. Minden ingyen, egy lépést sem kell tenni, se számla, se garjegy nem kell, ha timbuktuban vetted akkot se. Garis a gépő, másfél hét alatt hozza a futár a megjavított gépet.
 • 23.
  2010. 04. 24. 11:09
  tkondor:

  "A Conviction ezen része egyébként olyan szerteágazó, hogy külön cikket érne, főleg a kooperatív küldetések miatt, amik gyakorlatilag az egyszemélyes kampány előzményeit mesélik el." - a 4. oldalról idéztem.

  A szavatossági időbe a multit is beleszámoltam.
 • 22.
  2010. 04. 24. 11:03
  Fix: a játékmenetet valóban átírták, de az a szép benne, hogy a készítők lehetőséget adtak arra, hogy válasz, ha a sztorit megismered akkor megérted, hogy miért lett ennyire akciódúsabb, de a készítők ennek ellenére meghagyták a játékos számára azt is lopakodhass, mindegyik pályán.

  Amit sajnálok, az az, hogy kimaradt a cikkből a nagyszerű Co-op, küldetés, ami lényegében a sztori előzménye, és szerintem ezt is bele kellene számolni a játékidőbe, igaz, hogy csak kevés pálya, DE hogy milyenek!
 • 21.
  2010. 04. 24. 11:00
  "Szereted a super mario-t? Tessék itt az új super mario játékunk, mario és ügyességi (platforming) részek nélkül, és mostantól ez az új image-e a franchise-nak, nyugodj bele. Ja és a játékaink egyre rövidebbek és leegyszerűsítettebbek lesznek, mert tudjuk, hogy úgyis megveszitek, akármit is tákolunk össze, ha ismert címet biggyesztünk fölé, ráadásul a csürhe nem szereti a bonyolult játékokat, és hát ugye ők vannak többen.. szóval pénz beszél. Köszönjük a megértést, és vedd a cuccainkat!"

  A nevetséges DRM-ről már inkább nem is beszélek.
 • 20.
  2010. 04. 24. 10:58
  egyébként mért kap a látványra tizest egy (xboxon) 1024*576-ban futó, helyenként belassuló játék? mennyit kap majd egy hasonlóan szép, 1280*720-ban futó, stabil frémrátát felmutatni képes? 11-et?
 • 19.
  2010. 04. 24. 10:56
  XtreemX,

  nem vagy te egy kicsit nagyon ps fan? ennyire fáj, hogy nem jön az imádott gépedre?
 • 18.
  2010. 04. 24. 08:02
  Itt nem a box határai a probléma hanem a fejlesztők hanyagsága. Ettől sokkal de sokkal szebb és összetettebb játékok futna rajra jobban - elég gyakran belassul sőt néha konkrétan beszaggat, pedig mégcsak nem is 720p-ben renderel.

  Zoe: jól megszokott játékmenet kell? Csak akkor lehet jó egy folytatás ha ugyanarra a sémára épül? Én kimondottan örülök, hogy ilyen lett, legaláb már nem ugyanazt árulják éveken keresztül. Én már a Doube Agentet is jobban szerettem mint a Chaos Theorynak, tényleg új színt vitt a sorozatba, a Conviction meg aztán duplán. Ha olyasmivel akarok játszani mint az első három, akkor egyszerűen játszok azokkal és nem puffogok, hogy ez már pedig nem ugyanaz. Nem hát, és? A történetbe nagyon beleillik ez az akció-orintáltság, ráadásul nem kicsit lett szórakoztató, a sorozat legjobbja, a coop pedig eszméletken
 • 17.
  2010. 04. 24. 00:21
  tkondor : Nem,tényleg... persze túloztam kicsit,de maradjunk abban hogy tele van gyatra textúrákkal. Csalódtam,na. PS3-on egyre feljebb tolják a szintet graf terén,boxon meg visszafele megy ez a dolog? Nem értem..
 • 16.
  2010. 04. 23. 22:12
  Őszintén szólva engem hidegen hagy, hogy mennyire szép a játék. Számomra az a leglényegtelenebb. Ha nincs mellette a már jól megszokott játékmenet, akkor teljesen mindegy, hogy mennyire csillog-villog...
 • 15.
  Fix
  2010. 04. 23. 21:29
  Én is végig nyomtam szinte minden Splinter Cell epizódot de soha nem értettem, hogy egy lopakodós, csendben gyilkolós kém f@sznak minek van a fején a karácsonyfa izzó készlet. Ha csak nem akar öngyilkos lenni. Szerintem nincs semmi baj a graf-al de a 10 szerintem is sok. Ha csak nem albínók a szereplők és kar szőrzet nélkül születnek, és náluk csak a szögletes mosdókagylót ismerik, meg náluk az emberek talpa alatt lehet nem szokott árnyék lenni. Most csak ennyi. De biztos megveszem mert a kedvencem.
 • 14.
  2010. 04. 23. 20:19
  Megérte várni rá? Hát nekem nagyon nem... A sorozat összes részével játszottam, s a zseniális Chaos Theory követően, az egy eléggé gyenguska Double Agent után én sokkal többet vártam. És mit kaptunk ennyi év után? Egy lebutított, akció-orientált SC-t...

  Akinek ez tetszik, annak egészségére. Maradt az MGS. Kár érte
 • 13.
  2010. 04. 23. 20:04
  A warezt nem toleráljuk, kéretik kerülni! Köszönjük.

 • 12.
  2010. 04. 23. 19:52
  Amúgy már az első percben a 24 című PS2 játék jutott eszembe, azt is végigjátszottam, és ebben szinte ugyanazt éreztem mint ott, sok évvel ezelőtt. És tényleg, látom másoknak is ez jött le belőle
 • 11.
  2010. 04. 23. 19:15
  tkondor:azóta nyilván át lett javítva
 • 10.
  2010. 04. 23. 19:11
  XtreemX: én nem tudom, hogy te milyen játékot láthattál, de érdekes, biztos, hogy xbox360as vol, és hogy a Conviction?
 • 9.
  2010. 04. 23. 18:57
  10 látvány? Hát erre nem tudok mit mondani...
 • 8.
  2010. 04. 23. 18:12
  A grafikára kizárólag az Xbox 360 kínálatát és teljesítményét figyelembe véve adtam 10-eset. A képek nem adják vissza az animációk dinamizmusát, a kép élességét.

  XtreemX: Erre nem tudok mit mondani. Nézd meg jobban azt a PS2-t.

  tkondor: Igen, ez az FF XIII szindróma nagyon igaz az egészre. Csak sokan nem veszik észre, hogy amit az egyik műfaj megenged, azt a másik már nem. Ez van.
 • 7.
  2010. 04. 23. 17:31
  Nekem nem jön be,havernál nyomtam. A grafika nevetséges,nagyon randa,mosott textúrák. Szinte PS2 feeling... Maga a játék elmegy,de hogy ezt miért hype-olták ennyire,nem értem. Egy erős 7 a 10-ből nálam a game.
 • 6.
  2010. 04. 23. 16:39
  Blade0012: A cikben említve van , hogy nem az UE3-at használja, hanem a LEAD-et. A graf tényleg nem érdemelt 10-et az ez évi standardhoz, de ennek ellenére gyönyörű lett. Az a baj, hogy kijön pl. egy FFXIII, és onnantól fogva mindent ahhoz mérnek.

  U.I.: Tényleg megérte várni azt a néhány plusz évet.
 • 5.
  2010. 04. 23. 16:06
  ájPon: Na és? Írtam én, hogy más nem számít? Szerintem nem. Csak kiemeltem pár igen pozitív példát.

  Kange: Ízlések és pofonok. Ehhez a sztorihoz ez a játék dukál.
 • 4.
  2010. 04. 23. 15:54
  Nos igen, én is csalódott vok, hogy a mai divatos GOW szerű játékot kaptunk Splinter Cell névvel...
  Azonban a grafikai pontozást iszonyatosan magasnak érzem. Hiába jöttök itt a "képi világgal", ebből az erőből egy 2D-s 10 éves játék is kaphatna 10 pontot. Azért 2010-ben ez már picit kevés!
 • 3.
  2010. 04. 23. 15:47
  ez nekem nem jön be annyira.Nem a régi splinter cell amibe állandoan a fasza cuccokal kellett mászkálni meg a höláto szemüveggel.ebbe csak néhány helyen van olyan rész benne.
 • 2.
  2010. 04. 23. 15:46
  A látványba nem csak a textúrák élessége meg a rengeteg árnyékolás számít bele. A jól összerakott képi világ néha többet nyom a latba.
 • 1.
  2010. 04. 23. 14:58
  Tényleg nagyon ott van - főleg a multi, az egyszemélyesnek elég hamar vége lett, bár a graf dícséretét nem értem, a karakterek - főleg az arcok elég gagyik és néha kifejezetten csúnyának hat a játék szvsz. Meg nem is UE3-at használ.