Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Sonic & Sega All Stars Racing - Új Mario Kart

 • Dátum | 2010.02.26 10:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

A 90-es évek elején Shigeru Miyamoto, a Nintendo istene és kicsiny csapata nekiállt megvalósítani egy régi álmot. A projekt több szempontból is különlegesnek bizonyult: először is nem lehetett még kapni igazi osztott képernyős autós játékokat, másrészről pedig bár az F-Zero című futurisztikus versenyük hatalmas sikert ért el nem sokkal ezelőtt, azt a SNES-ező fiatal generáció nem igazán tudta magáénak érezni. Az új go-kart verseny munkálatai hónapok óta folytak viszont, amikor a japán gamer nagyúrnak feltűnt, hogy a receptből hiányoznak a fűszerek, a járművek ugyanis csak színben tértek el egymástól, így pedig hamar unalmassá vált a körözgetés. Nem kellett azonban sokat várni a megoldásra, Miyamoto fogott néhány nagyobb játékszereplőit, belerakta őket a kocsikba, ezzel pedig megalkotta a Super Mario Kartot.

Indulhat a játék!
Indulhat a játék!

Mario, Luigi, Bowser, Yoshi, Donkey Kong és a többi legendás hős azóta jó fél tucat alkalommal tért vissza a versenypályára, ezzel pedig nem csak, hogy több tízmilliós eladásokat hozott a Nintendo konyhájára, de a stílust is sikerre vitte. A konkurencia természetesen sosem alszik, a LEGO Racers, a Motor Kombat, a Bomberman Kart, a Cocoto Kart Racer, a Crash Bandicoot Nitro Kart, a Konami Krazy Racers, a Magadascar Kartz, a Shrek Smash n' Crash Racing és az M&M’s Kart Racing után most megérkezett egy újabb gyöngyszem, melyet azonnal nagyító alá is veszünk.

A vendégeknek is szabad a pálya
A vendégeknek is szabad a pálya

A Sega Superstars Tennist is jegyző Sumo Digital legújabb játékában, a Sonic & Sega All Stars Racingben olyan címek sztárjai mérik össze az erejüket, mint a Billy Hatcher and the Giant Egg, a Crazy Taxi, a Samba de Amigo, a Shenmue, a Sonic the Hedgehog, a Super Monkey Ball, a The House of the Dead EX, vagy éppen a Virtua Fighter. Széles tehát a skála, cuki meselényektől kezdve az utcai harcosokon át egészen a zombikig bármilyen karakter közül választhatunk. De mitől is lesz jó, és mindenki számára élvezhető egy ilyen gyerekesnek tűnő go-kart játék? Természetesen nem mástól, mint a fantasztikus hangulattól, melyet a fejlesztők ezúttal is tökéletesen eltaláltak!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2010. 02. 28. 14:20
  "Nintendo Wiin bőven elmegy az itt használt grafikai megvalósítás, addig egy PS3-on vagy egy Xbox-on sokkal többet várnánk el. Az egész ráadásul túl rajzfilmes is, a pálya kevés poligonból áll, az effektek ritka gyengék, a színek pedig ráadásul túl élénkek is, nem európai szemhez tervezték őket, az is biztos!"

  Bakker, látszik hogy a cikkiró hc gamer, szerintem aki érti ki a célközönség, az nem irna ilyen badarságokat. Itt a kontraszt a legfontosabb, a rajzfilmszerűség, nem az effektek. Nekem nagyon bejön, próbáltam PC-n de inkább mégis Wii-n tolom, tipikusan "feljönnek a haverok/tesók - tolunk egyet" tipusú játék, nem is akar több lenni.
  Erre viszont kitűnő, és igen, a kart-gamékat szeretik a lányok
 • 7.
  2010. 02. 28. 11:15
  jadam92: turbó, elírás volt .
  Ipadnak: javítottam "online többjátékos mód"-ra, valóban így pontos.
 • 6.
  2010. 02. 28. 09:53
  flop, turn, tubró? he? az mi? nem nagyon pókerezek nem vagyok trú kocka de a tubró az mi elírás?
 • 5.
  2010. 02. 27. 16:17
  Szervusz,

  online nem néztem. De azért a 4x splitscreen szerintem nem elhanyagolható.
 • 4.
  2010. 02. 27. 11:09
  Ipadnak: Online multiplayerre gondoltam természetesen, ha jól tudom az tényleg nincs benne. MEg tudsz erősíteni? Köszi
 • 3.
  2010. 02. 26. 18:00
  "...a színek pedig ráadásul túl élénkek is, nem európai szemhez tervezték őket, az is biztos!"

  Nos ez relatív. Én személy szerint IMÁDOM az ilyen színekben gazdag játékokat, stílustól függetlenül - rettentő felüdülést jelent a sok "darkos" játék után, ahol az ember sokszor úgy érzi magát, mintha fekete-fehér filmet nézne. A műanyag hatású UE3 játékokról meg ne is beszéljünk.

  Biztosan ki fogom próbálni, sőt a cikk után kedvet kaptam egy kis SEGA mókához is, veszem is elő a Dreamcast-em mindjárt. ^_^
 • 2.
  2010. 02. 26. 16:21
  Marhaság az hogy pc-n nincsen multiplayer, honnan szedted? 4 játékossal próbáltam osztott képernyőn. Az nem multi?

  A grafika pedig pont jó, mondjuk aki igazán ismeri a SEGA játékokat az egy perc alatt rájön hogy az Outrun 2006 engine-t láthatjuk itt némileg felturbózva. A grafika pont jó, így is éppen hogy lehet látni a pályát a sok effekttől és objektumtól ami van elszórva.

  PC-n ennek a játéknak nincsen konkurenciája, lemos mindent a terepről, Stunt GP és Wacky Races is kuka mostantól.
 • 1.
  2010. 02. 26. 12:58
  Mario Kart Wii-t párom nagyon szereti, jól el is verdes rajta, onlineban is jól nyomja lány létére. A grafika meg olyan, ami azt sugallja, hogy valszeg először és utoljára történt olyan, hogy Wii-ről portolnak