Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

So Blonde, avagy igazak a szőke viccek?

 • Dátum | 2008.10.14 18:21
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Még egy hónap sem telt el a The Abbey ámokfutása óta, máris megjött az enyhítő gyógyszer kalandokra éhes lelkem mély sebeire. Hosszú évek teltek el igazán nívós, humoros kalandjáték nélkül. Az utolsó komoly eredmény e téren az Ankh volt, ám némileg ott is bezavart a 3D-s környezet és a rövid játékidő. Erre most váratlanul, szinte a semmiből robbant be a köztudatba a Broken Sword írójának / producerének díjnyertes alkotása, mely megmutatja a világnak, milyen is egy tényleg klasszikus, LucasArts-ot megszégyenítő minőségű kalandjáték!

Óvakodj a szöszitől – ezúttal Krista Allen nélkül


A játék főhőse Sunny Blonde, egy minden hollywoodi klisének abszolút megfelelő, 17 éves manhattani tinilány. Gazdag szüleivel épp egy hajókiránduláson vesz részt, amikor is szörnyű vihar kerekedik, s Sunny egy „véletlen balesetnek” köszönhetően a tengerbe zuhan. Másnap reggel tér magához egy paradicsomi sziget homokos tengerpartján. Térerő nincs, ATM se közel se távol, ahogy egy normális szálloda sem. Sunny ugyan először azt hiszi, valami bizarr vidámparkban van, hamar kiderül, hogy ez bizony a véres valóság. Az Elveszett Sziget lakói sohasem hallottak elektromosságról, mobiltelefonról, vagy épp luxusszállodákról. Még az is furcsa nekik, hogy a műkedvelő polgármester havonta egyszer fürdik – kádban! S ha mindez még nem lenne elég, az egész szigetet egy gonosz kalózkapitány, a megközelíthetetlen One-Eye (egy-szem) tartja rettegésben. Mit tehet az egyszeri szőke egy ilyen helyzetben? Naná, hogy bűverejét és eszét (?) latba vetve felveszi a harcot a gonosszal, s elhatározza, ha törik, ha szakad, ő bizony hazamegy!

Kellemes látvány, nem igaz?
Kellemes látvány, nem igaz?


Ami miatt a legjobb

Nem semmi történet, igaz? Persze itt semmit nem szabad véresen komolyan venni, az egészből csak úgy ömlik a régi stílusú humor. A karakterekre egy szavunk sem lehet, mindnyájan tökéletes kivitelezést kaptak. Valódi személyiségek, emlékezetes párbeszédekkel és olyan vicces körítéssel, amit talán a Monkey Island és a Broken Sword szériák (Utóbbi esetében csak az első két részt veszem ide, a többit még csak figyelemre se tessék méltatni…) egyvelegeként lehet legjobban meghatározni.  A kalózos miliő egyből az első példát juttatja eszünkbe, míg a dialógusok és a játékmenet megdöbbentően sokat merít a Broken Sword-ból, onnét is különösen a The Smoking Mirror-ból. Ha már beszélgetések, akkor szellemes dumák ezrei, és bizony szavamra mondom, itt ebből nem lesz hiány. Nincs túl sok felesleges dialógus vagy szájtépés, ahogy a nemrég bemutatott The Abbey-nél volt. Minden pont úgy lett eltalálva, hogy az a tökéletesség szó jelentését a műfaj keretein belül a lehető legjobban kimerítse. Ugyanez a helyzet a játékmenettel. Nem találok fogást rajta, akármilyen szőrszálhasogató módon próbálkozom is! Mint minden klasszikus point ’n click kalandjátékban, itt is az egérrel irányítjuk a szereplőket. Tárgyakat szedünk fel, kombinálunk, majd ezekkel, vagy épp ezek nélkül logikai feladatokat, puzzle-okat oldunk meg. A So Blonde esetében az összes feladvány zseniális tervezést kapott. Sok kalandjáték veti el a sulykot a nehézségi szintet illetően, vagy épp teszi tönkre az amúgy jó receptet illogikus rejtvényekkel (Runaway sorozat, ugye…). Itt ilyen nem lesz. Nem kell persze azt hinni, hogy a So Blonde egy könnyű játék, mindössze csak megoldható és barátságosan gondolkodtató.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 3.
  2008. 10. 17. 23:18
  De hozzátenném, hogy az elgondolás nem rossz, csak nem olyasmi amit meg tudunk valósítani egyik pillanatról a másikra. Ha lesz rá igény előfordulhat, hogy meglépjük <img src=
 • 2.
  2008. 10. 14. 23:34
  Fix3r: köszi, reméljük sok embernek tetszeni fog

  Killer: Volt szerencsém elég sok 576-ot olvasni, ahogy sok mást is. Elég sok mindent vettünk figyelembe, hogy átemeljük a lehető legjobb elemeket, hogy ne legyen túl komplikált de a lehető legtöbbet is megmutassa. Van benne ötlet onnan is, de ha előveszed azt a régi 576-ot akkor rájössz, hogy az az 1:1 nem fedi a valóságot <img src= (ám ha azt szeretted, remélem ez is tetszik <img src= )

  Komolyan érdekel minket minden Olvasó véleménye, osszátok meg velünk pls, ötleteket is szívesen veszünk

  ui: De azért főleg a szösziről szóljon a téma, mert tényleg megérdemli <img src=
 • 1.
  2008. 10. 14. 22:41
  Király az iponos értékelés a végén <img src=