Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Sniper: Ghost Warrior - Egy töltény, egy élet

 • Dátum | 2010.07.13 12:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Távolság 350 méter, páratartalom 75%, pulzus 80/60, déli szél fúj, mozgás nincs. Az AS50 ravasza finoman kattan, és a gyilkos lövedék útjára indul. Az esőerdő fáit tucatjaival hagyják el a megriadt madarak, a milícia katonáinak tekintetébe egy pillanat alatt félelem költözik, a fegyver hangját talán még a kikötőben is hallották. Az idő megszűnt létezni. Senki nem mozdul, a levelek sem rezzennek, csak egy félig lerágott szivar hullik lassan a föld felé. Tango down. A dagadék magatehetetlenül roskad bele a sárba, arccal lefelé, mint azok a tízezrek, akiket az elmúlt években végeztetett ki a törvény és a rend magasztos szavai mögé rejtőzve. Ideje menni. Az őrök meglátták, ahogy a távcsövemen megcsillant a napfény, felállok, elkezdek rohanni, de már ezer Kalasnyikov szegeződik rám a távolból. A golyók sorra csapódnak be mellém, a fák kérgei belerobbannak az arcomba, halk süvítések kísérnek, hátra nézni nem szabad, futni kell, ahogyan csak a lábam bírja. T mínusz 2 a csapat érkezéséig, este egy finom whiskey társaságában kipihenem az egészet, büszkén mesélve mindenkinek a történetet, miközben gyönyörű nők lógnak majd a nyakamon, szerelmes szavakat suttogva a fülembe. Már hallom a bakancsdobogásokat, futás közben elszórok néhány gránátot, hátha szerencsém lesz. A helikopter hirtelen hatalmas robajjal jelenik meg a kanyonban, M16-os választűz kezdődik, még néhány lépés, elrugaszkodom, becsukott szemmel vetődöm a zöld vasmadár felé, s érzem, ahogy egy erős férfikéz elkapja a karomat, majd beránt a fedélzetre. A tizedes volt az. Sosem örültem még ennyire a ronda pofájának.

Hivatás, életérzés
Hivatás, életérzés

A first person shooterek a virágkorukat élik, sorra jönnek ki a második világháborús, Vietnámos, meg közel-keleti címek, szárnyal a Battlefield és a Call of Duty, igazi mesterlövészes játékkal viszont ritkán találkozunk. A kemény harcok után vágyunk már arra, hogy csak mi legyünk, meg a jéghideg fém, négykézláb másszunk a mocsokban, több száz méterről célozzuk be az áldozatainkat, rejtőzködjünk és taktikázzunk. A Sniper: Ghost Warrior ezt az űrt hivatott betölteni, a játékot azonban megelőzte a kiadásért felelős City Interactive rossz híre, mely valljuk be, nem az a cég, ami a minőségi, igényes játékairól híres. Általában összehánynak valami szemetet, ami aztán két hónap múlva a 990 Ft-os kosárban végzi, most azonban kellemeset csalódtunk bennük. Na nem, mintha jó játékot csináltak volna, a Sniper közel sem lett szupersztár, de el lehet tölteni vele néhány órát, és már ez is valami.

Az olaj, minden háború kirobbantója
Az olaj, minden háború kirobbantója

A játék története a messzi Isla Trueno szigetére kalauzol el minket. A kicsiny Dél-amerikai országot egy megalomániás diktátor uralma alatt a korrupció, az olaj és a pénz irányítja. Szabályok nélküli világ ez, ahol könyörtelenül kivégeznek mindenkit, aki egyetlen rossz szóval is meri illetni a rendszert. Teljes kilátástalanságban élnek itt az emberek, mindent esőerdő borít, a városok fejletlenek és koszosak, rendes infrastruktúra nem létezik, a legtöbben pedig még kórházat sem láttak. Itt nincsen értéke az életnek, etnikai tisztogatás folyik, a halottakat tömegsírokba temetik, vagy egyszerűen kidobják a folyópartra, a krokodilok úgyis eltakarítják őket mind egy szálig. A lázadók segítésére érkezünk mi a helyszínre: az Amerikai Hadsereg Delta Force csapatának tagjaként újra békét kell hoznunk az országba, leszámolva a milícia minden kulcsemberével, és persze magával az őrült diktátorral is. A feladat nem hangzik könnyűnek, trópusi klíma és végeláthatatlan dzsungel nehezíti a dolgunkat. Be kell hatolnunk a mocsok legmélyebb bugyraiba, hűséges fegyverünk azonban mindig velünk lesz, hogy biztosítsa túlélésünket ezekben a kegyetlen órákban.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 28.
  2010. 10. 07. 13:19
  johndoe83:
  Erre egy Jedi lovag nem képes!
  Az ak nagyon félrehord + 1000 métert a golyó amit kilősz belőle úgy 1,5 másodperc alatt teszi meg, azzalatt meg akár merre mozoghat + van szél is és röppálya!
 • 27.
  2010. 09. 14. 14:45
  nem tudom hogy vagytok vele, de a címből ítélve mesterlövészről van szó. Javítsatok ki ha tévedek, de egy mesterlövész az nem a géppuskáról szól! (az olajfúró torony). a játék egy kalap sz.r
 • 26.
  2010. 07. 22. 23:40
  XtreemX: 1000 méterről el lehet találni egy normál méretű embert AK-val. Ezek szerint te elég béna lehetsz, már bocs. Nem úgy kell lőni mint a filmekben, hogy a derekadhoz fogod. Nem sok mindent fogsz eltalálni.
 • 25.
  2010. 07. 18. 14:00
  Hulladék játék.... Battlefield Bad Company 2 100000x jobb ott a sniper is jobb mint itt. Nem kap semmi segéd pontot rá kell jönni mi mennyi hol.
 • 24.
  2010. 07. 15. 10:30
  Első páylán hogy kell úgy leszedni a katonákat a laktanyánál hogy ne legyen mission failed? Van hogy a riasztó beindul ha nem hall meg valaki 1 lövésre, de máskor riasztó nélkül hopp és buktam a küldit.
  Szép a játék, én még nem találkoztam nagy buggokal, de w7 x64 nálam nincs hang és nem tok a menübe belépni, de xp sp3 x86 meg minden jó.
 • 23.
  2010. 07. 15. 10:11
  SPOILER

  a játék befejezö másodpercei annak aki nem bírta ki végig:
  http://www.youtube.com/watch?v=Y-IdtxuYcXw
 • 22.
  2010. 07. 15. 10:09
  amikor elinditottam a játékot mondom fasza lesz milyen szép játék és ezzel nincs is gond.de ezek a durva bugok hogy nem arra néz az ellenfél amerre engem lö de nekem megy le az életem.történet egy az egybe lopott elemekböl épitkezik (cod/battlefied:bc)de persze rosszul kivitelezve.aki többször végig akarja tolni ezt a játékot majd észreveszi hogy dejavu érzése van egyes helyszineken például egy toronyban ami kétszer ugyanazzal a beszélő papagájjal megspékelve kicsit átalakitva, további bugok -azon kívül amiket a kedves cikkíró leírt - hogy az ellen beszélget egymással és lelövöm mindkettöt a beszélgetés még folyatatódik pár másodpercig, de nálam a legidegesítőbb bug az amikor el akarok menni a küldetéshez de csak egy bizonyos úton enged másfele nem mehetsz mert képzeletbeli fal megállít...

  De a vége nagyon nagy poén:romos épületek,sziklák között mászkálva kinyirod az őrőket és felkerülsz egy helyre ahol belátod az egész terepet tele emberrel, és ki kell nyírni fönököt és aztán jön az ending vide...jah nem csak ennyi vége is..gondolom ott a city interaktív "team"-nek letelt a munkaidö és mentek haza codozni...

  értékelésem: 4/10
 • 21.
  2010. 07. 14. 18:10
  mi van ebbe? 60 az alap, de neki most nagyon megy
 • 20.
  2010. 07. 14. 15:57
  OFF

  pulzus 80/60...

  Jól van.

  OFF
 • 19.
  2010. 07. 14. 14:13
  Szerintem a legtűrhetőbb City-s játék a Code of Honour 3 volt...
  Az kétezeré' megérte.

  De ezt elq'ták
  NEM KICSIT, NAGYON!
 • 18.
  2010. 07. 14. 13:49
  10k egy ilyen bugos játékért? 10-11k-ért mindenki által várt játékot rendelek elő és még a posta is ingyenes...
 • 17.
  2010. 07. 14. 13:15
  ez a game csak addig erdekelt, meg meg nem tudtam, hogy a City interactive fejleszti... ugyan mar. kutyabol nem lesz szalonna, ezek a szart akarjak mindigis rank tukmalni penzert. teljesen felesleges volt rola kb. irni is, majd par ev mulva a Rossz PC Jatekok blogon esetleg egy cikket vagy videot megerdemel, de itt az ipon-on ilyen hulladekokkal foglalkozni, teljesen felesleges... tul joszivuek voltatok vele, ez a jatek egy kalap szar, mar ezerszer megbantam, hogy egyaltalan kiprobaltam haveromnal. ot meg persze hatszor korberohogtem, hogy TE EZERT PENZT ADTAL OCSEM???

  ha fizetnenek, akkor se kellene.
 • 16.
  2010. 07. 13. 22:46
  Nekem a kedvencem az a pálya volt ahol el kellett jutni a helikopterig és egy domb tetején volt felállítva a géppuska, ami teljesen meglepő módon a falu (értsd pár ház) felé volt fordítva, mintha nekünk készítették volna ki, hogy ha menekülni kell, akkor le tudjuk vele lőni a minket üldözőket ;-) Ott volt olyan hogy leguggoltam, néhányan odajöttek mellém és megálltak, sőt még a falu felé is fordultak, nekem háttal. lol
  A játékban a legidegesítőbb dolog szerintem is az, hogy tök mindegy mennyire kúszol hason, a terepszínű álcában, akkor is el fognak találni, de ám mindenki aki a környéken van.
  A golyókövetés látványos (már a Sniper Elite-ben is az volt), főleg poén amikor egy lövéssel két ellent is leterítünk.
  Az is életszerű, hogy ki vannak készítve a mesterlövész fegyverek itt-ott, előre.
  Egyébként nemcsak verekedni lehet, hanem késünk is van benne.
  Kár érte, megörültem neki, mert a Sniper Elite-t szerettem.
  Ennek ellenére egy ideig el lehet vele szórakozni, főleg ha türelmes az ember és nem megy fel hamar a vérnyomása a bugok miatt ;-)
  A rambós részeket szerintem is kihagyhatták volna. Ha már egyszer sniper játék akkor ne akarjon cod lenni.
  Azt nem értem honnan van ennek a city interactive-nak pénze pl a Chrome Engine-re? Amennyire tudom minden játékuk szemét, tehát túl sok pénzt nem nagyon termel nekik.
  Ill. ha már van pénzük rá, akkor miért nincs pénzük normálisan megcsinálni egy játékot? Gondolok itt a QA-ra főleg.
 • 15.
  2010. 07. 13. 22:05
  Szerintem mehet freddyD-nek, RPCJS-be való.
 • 14.
  2010. 07. 13. 19:00
  nem játszok nagyon mostanában, főleg a sok műanyag gagyi miatt ami kijön, de ez volt talán az egyik a mostanság megjelentek között ami mondjuk sacc/kb 1 órán át le tudott kötni
 • 13.
  axe
  2010. 07. 13. 16:56
  Szerintem jó játék lett, le tudott kötni.
 • 12.
  2010. 07. 13. 16:52
  "Számítógépen a csirkék valamiféle csapkodó denevérszörnnyé változnak, ha lelőjük őket, a társunk nem mozdul meg, amikor követnünk kéne őt, de a karakterünk is sűrűn kiesik a pályáról, vagy beleolvad egy sziklába, ahonnan aztán csak öngyilkossággal szabadulhat.
  előfordul olyan is, hogy az ellenfelek elfelejtenek támadni, és lazán sétálgathatunk köztük anélkül, hogy bajunk esne."

  hát én egyikkel se találkoztam ezek közül

  "verekedni viszont nem lehet"

  de lehet, már előttem is írták

  "A végigjátszás nehézségi szinttől függően 10-12 óra környékén mozog, ami bőven elég a Sniper: Ghost Warriorból"

  én sokat bénáztam de nekem 6 óra lett, haveromnak 3 óra

  és a kettős játékmenetet nem említeném a pro-nál, ugyanis a géppisztolyokal nem lehet lőni, hiába célzol be bármit egy tár kell mire eltalálja, csak rambozni lehet szinte, semmi értelme az egésznek, ezt az egyet utáltam benne

  én lelőek 300 méterről, csak hozzad az ak-47et

 • 11.
  2010. 07. 13. 16:47
  a célzásról nem volt szó elő odáig de célpöcökkel aki meg is csinálja, de ha már 300 méteröl észrevett akkor van elég jó szeme hozzá
 • 10.
  2010. 07. 13. 16:47
  Teljesen mindegy hogy halálos-e vagy sem nem azon van a hangsúly,hanem azon amit leírtak előttem is hogy fekszek terepruhában mozdulatlanul és kiszúrnak a bokorban ráadásul 5 golyóból 4-el el is találnak.Na ez a röhej!
  Pedig szerintem is sok potenciál lenne egy hasonló játékban,ennek ellenére ezt is majdnem végigvittem.
 • 9.
  2010. 07. 13. 16:19
  graywolf_47: Légyszi találj már el 300 méterről vele mindenféle célzó vagy lézer vagy segédeszköz nélkül... lőttem már ak-val és 100 méterre levő nagy célkeresztet is alig találtam el,nemhogy 300 méterre valamit ami ráadásul sokkal kissebb...
 • 8.
  2010. 07. 13. 14:32
  érdekes játéknak hangzik bár ez a sok bug

  XtreemX:
  Hatásos lőtávolsága 800 m, de ha 1500 m-en véletlenül eltaláljuk a célszemélyt, még mindig halálos lehet.[LINK] ha érdekel valakit
 • 7.
  2010. 07. 13. 14:29
  Nem lehet verekedni és ólommal kell pumpálni az ellent közelről is? Ezt kérem javítani mert az E gomb megnyomásával le lehet zúzni ököllel az ellenfeleket..
 • 6.
  2010. 07. 13. 14:26
  Nekem annyira rosszul esett hogy egy játékot amiben rengeteg lehetőség van így elcseszni... hát vérzik a szívem nagyon gyenge lett.
 • 5.
  2010. 07. 13. 14:09
  Szvsz nagyon gyenge game.. az ötlet jó és a látvány is de a megvalósítás nevetséges. Easy-be 300 méterről miközben mozdulatlanul hasalok a nagy bozótosban és kiszúr az ellenfél ráadásul a szutyok kis ak-jával olyan messziről el is talál.. egy vicc az egész játék...
 • 4.
  2010. 07. 13. 13:51
  Messze a legszórakoztatóbb Citys játék, amit valaha láttam.
  A "Bullet Time"-ot nagyon élveztem. Úgy emlékszem a Sniper Elitben láttam ilyet először.
  Hajrá City!
  (talán elindultak a fejlődés rögös útján)
 • 3.
  2010. 07. 13. 13:48
  Hááát....én nem adnék 7 pontot a grafikának...
  Próbáltam maximum beállításokon....és PRO-ként sem említeném "a szép grafikát"
  De a teszt negyon jó lett.
  THX
 • 2.
  2010. 07. 13. 12:50
  City,ez a baj! :-/

  Amúgy talán ez az eddigi legtűrhetőbb City-s játék.
 • 1.
  2010. 07. 13. 12:39
  Nekik minden játékukban így viselkednek az ellenfelek, szóval ezen szerintem már nem nagyon kell meglepődni