Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Sinking Island

 • Dátum | 2009.01.23 12:01
 • Szerző | JeLo
 • Csoport | JÁTÉK

A játék kapcsán hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy egy pár szót ejtsek Benoit Sokalról, akinek a játékos társadalom jó pár kellemes órát köszönhet és aki amúgy egy nagy figura.

1954-ben született Brüsszelben. Kezdetben képregényeket rajzolt és neki is szerepe van abban, hogy a hetvenes évek elején a képregények népszerűsége megnőtt. 1980-ban kitalálta Inspector Canardo karakterét, egy befordult kacsát, aki szétterjeszti a depresszióját a környezetében. Hatalmas sikert hozott számára ez a képregény. Később, hogy saját kreativitásának korlátait átlépje, megismerkedett a számítógéppel, amit eleinte csak a rajzai kiszínezésére használt, aztán 1996-ban nekiállt az Amerzone fejlesztésének. A Microids lett a technikai partner és a fejlesztés majd négy évet vett igénybe, mivel Sokal maga tervezte, valósította meg és felügyelte a játék minden részletének készítését.

Az igazi átütő sikert azonban a 2002-ben megjelent Syberia hozta el, melynek két évre rá kijött a folytatása és egyben befejezése. Ez esetben is jelen volt minden folyamatnál, ő írta a történetet, a párbeszédeket, kitalálta a karaktereket, megtervezte és kivitelezte ezt a fantasztikus képzeletbeli világot. Ezért is jelölték 2002-ben az év személyisége címre.
A Syberia után ő és pár kollégája kivált a Microidsból és megalapították a White Birds Productiont, melynek első munkája a Paradise volt, ami sajnos már kissé elmaradt az előző játékok hangulatától. A világ, amit kitalált, fantasztikus. A régi idők keveredése a modern art-deco stílussal, nem beszélve a mechanikus gépekről, melyek az egész Sokal univerzum lelkét képezik. Sajnos ezzel a vonallal úgy tűnik szakított a művész. Míg az Amerzone és a Syberia teljesen ezekre a szerkezetekre épült, a Paradiseban már csak elvétve találkozhattunk velük, az azt követő és leendő alkotásokból pedig már teljes mértékben hiányoznak. Úgyhogy a 2007-es Sinking Island egyrészt emiatt, másrészt az újszerű játékmenet miatt is kilóg a sorból.

Igazi Sokal hangulat
Igazi Sokal hangulat

Ezúttal is egy érdekes történetbe csöppenünk. A helyszín Sagorah szigete, amire egy milliomos vállalkozó, Walter Jones egy hotelt épített, de a megnyitó ünnepséget már nem élhette meg, ugyanis megölték. Itt lép a képbe főhősünk, Jack Norm, akit az eset felgöngyölítése végett hívnak a szigetre. Akad azonban egy másik probléma is. A szigeten lévő állandó esőzések miatt a talaj túl laza, az épület pedig hatalmas és emiatt az egész sziget folyamatosan süllyed, úgyhogy nem sok időnk van megoldani a rejtélyt.

Ami először a szemünk elé tárul, a menü. A végletekig egyszerű, egyhangú… szóval olyan semmilyen, pedig gondolom sokan szeretik Sokal rugókkal, fogaskerekekkel és gombokkal tarkított mechanikus gépezetet imitáló menürendszereit. Most be kell érnünk ennyivel, de sebaj. Nézzük mi van a menü mögött.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2009. 01. 26. 23:45
  Koszi! <img src= Nem is lattam, hallottam a So Blonde-rol, csak most hogy irtad, hat le vagyok nyugozve, komolyan <img src= A monkey island 3, meg a broken sword hangulatat idezi a kepek alapjan. Nekem meg mindig a 2D-s jatekok grafikus megoldasai tettszenek jobban, hiaba figyel 512MB a vga-n. Mostanaban nem volt idom jatszani, azt se tudom mi a felhozatal, szoval koszonom az infokat, es sok sikert a tovabbi munkahoz!
 • 4.
  2009. 01. 26. 22:49
  Nagy Sokal rajongó vagyok, de ez a játék szerint iszonyú unalmas lett és a jellegzetes hangulatot sem hozza, mint a régi klasszikusok. Egy interjúban nyilatkozta Sokal, hogy a Siberia szerinte a gyönyörűen kidolgozott hátterek miatt lett sikeres. Szerintem a legtöbb embert a hangulat és a történet fogta meg.
 • 3.
  2009. 01. 25. 00:24
  Voltak (So Blonde, Vamp Story, Sam&Max, stb.) és lesznek is <img src=
 • 2.
  2009. 01. 24. 23:33
  Kosz a tesztet, jo latni, hogy vannak meg akik nem feledtek el, hogy milyen jok is a kalandjatekok. Remelem majd lesznek meg cikkek a meltatlanul elfejtett kategoria jatekairol.
 • 1.
  2009. 01. 23. 18:22