Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Secret Files 2 - Puritas Cordis

  • Dátum | 2009.05.31 23:01
  • Szerző | JeLo
  • Csoport | JÁTÉK

Három év telt már el azóta, hogy először találkozhattunk Ninával és Max-szel. Az előző epizódban egy érdekes és misztikus rejtélyt kellett megoldani és ez most sem lesz másként. Annak idején egy minden tekintetben nagyon igényes kalandjátékot tettek le az asztalra a fejlesztők, melytől színvonalban a második rész sem marad el. Sőt, a történetvezetés sokkal kiforrottabb, érdekesebb, mint az előző részben.

LOST?
LOST?

A sztori végig két egymástól független szálon fut és furcsa véletlenek sorozata tereli őket egy közös végjáték felé. Íme, a kiindulópont: Nina vakációra indul egy luxushajón, hogy elfelejtse egykori szerelmét Max-et, akit az első részben ismerhettünk meg. A kikötőben azonban egyre szaporodnak a furcsaságok. Egy férfi rohan oda a lányhoz, valami érthetetlen dolgot hebegve, majd továbbmegy és balesetet szenved. A különös esetek a hajón is folytatódnak: elcserélt bőrönd, eltűnt kézitáska, rejtélyes balesetek. A történetben kulcsszerepet játszik Pat Shelton, aki a Puritas Cordis nevű szekta vezetője és prédikátora. A szekta egy ősi próféciából meríti tanait, mi szerint a bolygónk hamarosan fellázad az emberiség ellen és természeti katasztrófák sorozatával ránk méri hatalmas büntetését. Természetesen csak az menekülhet meg, aki belép közéjük. Nina egy-két elszólásával groteszk módon állít görbe tükröt a világunkban működő hasonló szervezetekről, melyek egyetlen célja: a félelmet elültető tömegmanipulációval pénzt kicsikarni a szerencsétlen áldozatoktól. Itt azonban nem biztos, hogy egyszerű népbutításról van szó, mivel a jóslatok valóságtartalma lassan elkezd megmutatkozni.

Lenyűgöző ez a látvány
Lenyűgöző ez a látvány

A történet másik főhőse Max éppen egy ősi templom felfedezésére indul egy lánnyal. Útjuknak nincs semmiféle komolyabb célja, csupán a kikapcsolódás, de hirtelen velük is fejük tetejére állnak az események. A két főhős tehát véletlenül csöppen bele a szituáció közepébe és szép lassan el is kezdik felgöngyölíteni, hogy miről is szól ez az egész.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: