Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Saw: The Videogame - Jigsaw újra akcióban

 • Dátum | 2009.12.08 12:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

John Kramer átlagos ember volt, olyan mint te, én, vagy bármelyikünk. Magánéletében boldognak érezte magát, mérnökként pedig sikeres karriert futott be, és szentül hitte, hogy a sors nem gördíthet elé olyan akadályt, melyet ne lenne képes legyőzni. Egy napon azonban szörnyű hírt kapott. Gyors iramban növekvő agydaganata van, mely egy előrehaladott vastagbélrák hatására fejlődött ki, a betegség gyógyíthatatlan. Miután Kramer megtudta, hogy legjobb esetben is már csak hónapjai lehetnek hátra, beült az autójába, és a szakadéknak hajtott. Az öngyilkosság viszont nem sikerült, emberünk túlélte a karambolt, és egy teljesen új fejezet vette kezdetét. Megtanulta értékelni a világot, az események hatására pedig felszínre került a sötétebbik énje, aki hadjáratot indított mindazok ellen, akik tönkreteszik a saját, vagy a mások életét. John Kramer mint Jigsaw, vagyis mint a Kirakós Gyilkos vonult be a krimináltörténelembe, bár ő nem érezte magát bűnösnek, áldozatai ugyanis szörnyű szenvedések árán, de megmenekülhettek a bosszúja elől.

"I wanna play a game"
"I wanna play a game"

Jigsaw elsőként James Wan 2003-as, YouTube-on is megtalálható rövidfilmjében mutatkozott be, majd miután a rendezőt kitüntették a soron következő Sundance Filmfesztiválon, beindult a nagy hollywoodi gépezet, az újabbnál-újabb epizódok pedig azóta érkeznek töretlenül. Az eddigi hat filmben Jigsaw több tucat embert leckéztetett már meg, sőt a hűséges segítőinek, és a maga mögött hagyott csapdáinak köszönhetően még a halála után is szedi áldozatait. A filmek során megismerhettük kegyetlen módszereit, nagy képernyőn élhettük át a gyilkos kínpadok, fűrészelőgépek, koponyatörők, meg egyéb találmányok bosszúját, és mindvégig csak reménykedni tudtunk, hogy a valóságban nincs még egy ilyen elvetemült pszichopata, mint ő. A sorozat rajongói a gyilkos előéletének történetét már megismerhették a Saw: Rebirth című képregényben, most pedig itt van a Saw: The Videogame, melyben mi magunk válunk áldozattá!

Üdv a Whitehurst Asylumban
Üdv a Whitehurst Asylumban

A Saw játék kronológiailag az első és a második film közé tehető, az általunk alakított főszereplő pedig nem más, mint David Tapp nyomozó, az első moziban megismert Steven Sing régi nagy barátja. Tapp anno szemtanúja volt, ahogy Sing áldozatul esik Jigsaw egyik csapdájának, a tudat pedig, hogy megmenthette volna, azóta gyötri őt. Tapp a játék története szerint egy napon súlyos lőtt sebet szerez, gyógyításáról viszont Jigsaw gondoskodik, hősünk pedig egy elhagyatott, koszos, évekkel ezelőtt bezárt elmegyógyintézet falai között ébred. Az épületben nincs egyedül, rajta kívül még legalább százan vannak bezárva, akik mind úgy hiszik, hogy Tapp miatt kerültek ide, és a kiszabadulásuk csak úgy biztosítható, ha kiveszik a hősünk hasába operált főbejárati kulcsot. Detektívünknek nincs könnyű dolga tehát, a Jigsaw-tól kapott feladat szerint pedig még meg kell mentenie hat idegen embert is, akik bár megérdemelnék a halált, de életük fontos a kijutáshoz.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2009. 12. 27. 12:31
  hali!
  Az a problémám lenne hogy a fűrész játékban pirosan jelenik meg nekem a tv, illetve a karakter teljesen feketén, de amellett minden normális.. mit csináljak ilyenkor? legujabb driver fenn van, régebbit megprobáltam feltenni, ujratelepítettem. Mi lehet a baj? Elöre is köszönöm a segítséget
  (128 megás videokártyám van shader 2.0-ás)

  Üdv: sarosib
 • 8.
  2009. 12. 11. 15:01
  Én az elsô részét láttam a movienak aztán a második már kezdett untatni, de azt nem tudtam, hogy lassan Dallas szinten lesz
 • 7.
  2009. 12. 09. 01:50
  "biztos"
 • 6.
  2009. 12. 08. 21:37
  sztem nagyon gázvolt az uccsó rész meg ugy álltalában mikor mondják h "hú elkapott az izé váá most gáz van "! meg a végén is az 5-nek aztmár megse néztem mert qva undorító volt majdnem behánytam szal nemaz én filmem ez... a játék meghát biztos nagy sz@r azis (sorry)
 • 5.
  2009. 12. 08. 19:10
  Daks, szerintem jó lett a 6. rész.
 • 4.
  2009. 12. 08. 17:06
  A hatot még nem láttam, de hamarosan sort kerítek arra is. Remélem nem bonyolítják megint túl a szálakat, az előzőekben sok részlet még utánaolvasással sem érhető.
 • 3.
  2009. 12. 08. 14:52
  Szerintem sem volt rossz. Én a játék végigjátszása után láttam a film 6. részét és tök hasonló a hangulata a kettőnek.
 • 2.
  2009. 12. 08. 14:40
  Nah, örülök, hogy vannak még rajtam kívül rajongók itt
 • 1.
  2009. 12. 08. 14:18
  Nekem átjött a Fűrész feeling a játék közben. Jó game!