Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Sam & Max: Season Two

 • Dátum | 2009.01.16 12:01
 • Szerző | JeLo
 • Csoport | JÁTÉK

Mostanra teljes bizonyossággal elmondhatjuk, hogy a point n click kalandjáték műfaja reneszánszát éli és egyre színvonalasabb darabok kerülnek piacra. Jelen esetben egy – a műfaj fénykorából származó – „folytatásról” van szó, ami nem más, mint Sam és Max őrületes kalandjai.

16 évvel ezelőtt...
16 évvel ezelőtt...

A játék alapötletét Steve Purcell képregénye szolgáltatta, melyből 1993-ban a LucasArts "Hit the Road" alcímmel elkészítette a bölcs kutya és a hiperaktív nyúl interaktív történetét, ami hatalmas siker lett a játékosok körében. Azóta sok idő eltelt, sok pletyka keringett a folytatásról, de érdemben semmi sem történt. A LucasArts régi csapata idővel szétszéledt, a fejlesztők máshová kerültek, végül a cég le is mondott a játék további fejlesztéséről. Így történt aztán, hogy néhány ex LucasArtsos figura a Telltale Games nevű csapathoz került, akik elhatározták, hogy végül csak összehozzák ezt a játékot.

A történetet ezúttal a mai tévésorozatok köntösébe öltöztették. A jelenlegi évad öt epizódot foglal magába, melyek történetileg egymástól teljesen függetlenek, de azért mindenhol találunk visszautalásokat. Például az előző részekben szerzett szuvenírjeink ott virítanak az irodában vagy elég, ha a városkép látványát nézzük, ami elég sűrűn rendeződik át a különféle sci-fi jellegű támadásoktól.

Napjainkban - Azért változott egy s más
Napjainkban - Azért változott egy s más

Aki játszott az első évaddal, annak nem sok újat fog adni a novemberben indult második széria, bár szerintem a történetvezetés fordulatosabb, bravúrosabb és jobban kidolgozott lett, mint az előző sorozat esetében. Az apró kis történetekből fény derül például arra, hogy a mikulás világ életében egy pszichopata őrült, volt, mert csak azok osztanak ingyen ajándékot. Végére járunk a Bermuda háromszög rejtélyének, és többek között a Húsvét-szigetek szobrainak titkáról is lerántjuk a leplet. A poénok mind a verbális, mind a vizuális csatornán ömlenek megállás nélkül, méghozzá a javából. Általában leírhatatlanul groteszk helyzetekből táplálkoznak: Van itt tömegpusztító óriásrobot, misztikus háromszög-portál, Abe Lincoln kőszobrának a feje, az ifjúság forrása és még sok más, amit elképzelni sem lehet. Azt viszont sajnálom, hogy nem lehet szadizni Maxet, vagy vele oldatni meg a legvisszataszítóbb feladatokat, de cserébe a személyisége kicsit kifejlődött, persze csak a saját korlátain belül. Hihetetlen hozzászólásaival a földbe döngöli az embert.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2009. 01. 20. 10:20
  USA-ban, már nagyon rég, onnan lehet rendelni, nálunk eltolták megint, ha jól emlékszem márciusra, viszont jó eséllyel megint kapunk magyar feliratot (remélhetőleg valami emészthető minőségűt), mint a Season 1-nél.
 • 1.
  2009. 01. 16. 19:17