Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Runes of Magic bétateszt

 • Dátum | 2009.01.12 12:50
 • Szerző | alien24
 • Csoport | JÁTÉK

Az elmúlt hónapokban a Frogster Interactive jóvoltából újabb ingyenes MMORPG játékkal ismerkedhetett meg a nagyközönség. Eleinte még csupán a zárt béta erejéig, korlátozottan vált elérhetővé a játékosok számára, de – amint arról korábban már beszámoltunk – néhány hete az online játék nyílt bétatesztje is elkezdődött. Nevezetesen a Runes of Magic című fejlesztésről van szó. A játék egyik legfeltűnőbb tulajdonsága, hogy minden eddigi portékánál erősebben hajaz a „nagy testvér” World of Warcraft-ra – hozzátéve persze, hogy sokak számára épp ez teheti vonzóvá és kipróbálásra érdemessé ezt az alkotást. Bár, ami a valódi színvonalat és a játékrendszer összetettségét illeti, a Runes of Magic (a továbbiakban: RoM) – béta verzió lévén – egyelőre még meg sem közelítheti a nagy múltra visszatekintő WoW kiforrott szisztémáját – ám néhány olyan sajátosságot azért már felmutathat, amiért megérdemli, hogy kissé behatóbban foglalkozzunk vele.


Világteremtés – sokadszorra

A játék háttértörténete a jól bevált recept szerint most is világteremtéssel kezdődik, persze némileg más fantázianevekkel megtűzdelve. Ugyanis, ha nem tudnánk – és itt egy kis időre felejtsük el a többi játék hasonló sztoriját –, a teremtő istenség, Ayvenas egy könyvbe írta bele a világmindenség titkait, és az általa létrehívott világ a Taborea nevet kapta. Ám nem volt minden szép és jó, hiszen a teremtett lények gyengék és tudatlanok maradtak, kiszolgáltatva az eredendő gonosznak. Ayvenas a problémát úgy kívánta orvosolni, hogy saját megtestesüléseit rótta bele a könyvbe. Így próbálta teremtményeit segíteni azáltal, hogy adottságaik helyes használatára tanította őket.


Az emberi lények hamarosan elsajátították az adottságaiknak megfelelő tevékenységeket, és lassanként kasztokba tagozódtak. A helyrebillent világegyensúlyt azonban kis idő múlva maguk az emberek rúgták fel és tették semmissé. Ugyanis megjelent közöttük a békés együttélés örökös megrontója: a viszály és az ellentét. Miután akadtak, akik újonnan megszerzett tudásukat gonosz célokra kezdték el használni, kitört a harc az emberek között. Ayvenas végignézett teremtményein, és elborzadva sorsukra hagyta őket… A helyszín és a konfliktus tehát adott: már csak az a teendő, hogy az ingyenes regisztrációt és a telepítést követően betoppanjunk Taborea földjére.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 7.
  2009. 03. 05. 10:19
  Én meséltem róla haveroknak, de erről a dupla-kasztról rögtön a Lineage2 jutott eszükbe(amivel én nem játszottam), de ezt senki nem említette. Deh akkor valaki írja le, hogy mi miatt Lineage koppincs? Szerintem ezt leszámítva wow-ra hasonlít jócskán. Professionok, Küldetések, AH
  Grafikai motor olyan, mint a wownak? hát az pont, hogy nem <img src=. Grafikája és az egész megjelenés ennek is olyan, mint a sok japán gyártmányú, régi mmo, amiben egérrel kell kattintgatni.
  Van sok ilyen ratyi, amit kipróbáltam: Silkroad, 2Moons, 9Dragons...stb.
  Az összes ritkabéna. A összes abból áll, hogy hónapokon át 200 szinten keresztül farmolunk. Semmi küldetés, és ha van is, akkor azt kell csinálni, hogy öljünk meg 50et ebből, 200at amabból, de semmi jót érőquest, amiért legalább xp-t kanánk vagy vmi jó cuccot.
  Nah a RoM ehhez képest jó nagy ugrás és most egy ideje nem játszottam, kb 2 hete vagy egy hónapja utoljára(23rouge/21warrior), de ha ateljesben nem is, remélem majd egy késöbbi nagy méretű patchben vagy ha lesz valami kiegészítő, akkor abban javítanak jó sokat a grafikán. Az egész játék szeritem egyben elég jó, bár a grafikán valóban lehetne javítani egy kicsit még.
  Valaki nem tud pontos időt, hogy mikor jön ki teljes? Vagy már ki is jött? Mindjárt fel ugrok a runesofmagic.hu-ra.
 • 6.
  2009. 01. 13. 17:35
  De erre van a fórum, fontosak az ilyen vélemény megosztások mint Mag-é.
 • 5.
  Mag
  2009. 01. 13. 15:24
  így van, szerintem <img src=
 • 4.
  Mag
  2009. 01. 13. 10:06
  szerintem csak leültek, és megpróbáltak összegyúrni minden jót ebbe a progiba, mindent, amit tanultunk az mmo-król az elmúlt években. egyenlőre úgy nézem sikerrel
 • 3.
  2009. 01. 12. 23:45
  Érdekes, lehet letőőőttöm <img src=
 • 2.
  2009. 01. 12. 22:33
  (Vendég_Menthix_* @ 2009 Jan 12, 19:07) Mire eléri az ember a 10es szintet tele lesz a sok szeméttel a (töke) bag-ja, aminek a felét se tudja még, hogy mire való.
  Pedig ez ecceru, ott a masik 4 bag, aminek darabja havi 5(?) dollar. Hazban tudsz meg lerakni par dolgot ott van 1 bonus bag ami jo nagy. haz fejlezstes szinten dollarert <img src=

 • 1.
  2009. 01. 12. 14:13