Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Resident Evil 5

 • Dátum | 2009.04.04 15:15
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Kijuju, Nyugat-Afrika, napjaink. Hat év telt el az Umbrella Corporation megszűnése óta, a Bioterrorism Security Assessment Alliance azóta küzd a biofegyverek ellen, elsődleges célja pedig a vírus elpusztítása, és a Védőernyő összes örökségének felszámolása. A fenyegetés ezúttal minden korábbinál nagyobb, egy Ricardo Irving nevű TriCell tudós ugyanis terroristakézbe akarja juttatni a szert. A BSAA egy csapat különlegesen kiképzett katona háttértámogatásával ezért a helyszínre küldi a veterán Chris Redfieldet, hogy újdonsült társával, Sheva Alomarral kapják el az árulót, és akadályozzák meg az üzletet. A dolog azonban balul sül el, Irving szabadjára engedi a vírust, a csapat tagjai odavesznek, a gonoszok meglógnak, hőseink pedig ott ragadnak a vadon közepén egy városra való fertőzött társaságában.
Az első kijujui fertőzöttek egyike
Az első kijujui fertőzöttek egyike

A Resident Evil sorozat előzményeiről olvashattatok már itt, az iPon-on. A legújabb történetben Kijuju lakossága a negyedik részből már megismert Las Plagas organizmus második szintű variánsával fertőződik meg, belőlük születnek meg a játékban majiniknak nevezett szörnyek. A T-Vírussal ellentétben a Type 2 Plaga nem csak érzéketlen zombivá változtatja az embereket, de az áldozatok a testükben növő hatalmas parazita miatt gyorsabbá és erősebbé is válnak. És ha mindez nem lenne elég, ezúttal egy felsőbbrendű, vezér vírus is feltűnik, aminek birtoklója az elméjével képes a horda irányítására. Nem csak a túlélésről szólnak tehát ezúttal a kalandok, hőseink feladata megállítani a járványt, és elkapni a sorozat legfőbb gonoszát, a nagy visszatérő Albert Weskert, aki ezúttal is világuralmi törekvéseire akarja felhasználni a szert. A küldetést nehezíti, hogy Weskernek a TriCell-es Excella Gionne személyében segítője is akad, sőt feltűnik a színen egy rejtélyes, csuklyát viselő nő is – kinek kilétére csak a végigjátszás során derül fény, de előzetesen annyit mondhatok, hogy nagyot fognak nézni a sorozat rajongói.
A parazita előtör a gazdatestből
A parazita előtör a gazdatestből

A játék a Resident Evil 4 által már jól kitaposott útvonalat követi. Harmadik személyű kameranézet, lövöldözés, rohangálás, pergős akciók. A kalandok során Chris bőrébe bújhatunk bele, de az internetes co-op módnak köszönhetően egy barátunk bármikor átveheti az uralmat a gép által irányított Sheva felett is. Tökéletes tehát a felállás, indulhat a mészárlás!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2009. 04. 05. 08:27
  Az irányítása megegyezik a resident evil 4-el így az értelmes billentyűzetes irányítás kilőve. Ha egérre megírják a célzást(amit kétlek) akkor pedig túl egyszerű lesz a játék. Szerintem marad a gamepad aki majd ezzel akar játszani.
 • 4.
  2009. 04. 04. 23:55
  Nem tűnik olyan rossznak, lehet kipróbálnám PCn. Ha olyasmi irányítást kap, mint pl. a Devil May Cry 4, akkor nem is kell egér sem, hiszen ott sem volt rá szükség.
  Na meg mekkora karja van az emberünknek. <img src=
 • 3.
  2009. 04. 04. 21:34
  ha csak végigolvasod a cikket, látod h pc-re is kiadják <img src=
 • 2.
  2009. 04. 04. 21:27
  azt ne mondd hogy pc-re ez nem jön ki?!?
 • 1.
  2009. 04. 04. 21:20
  pc-sek jól járnak nem pazarolják idejüket erre a ......