Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Red Faction: Guerrilla - Lázadás!

 • Dátum | 2009.06.05 08:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Mars bolygó, 2120. Közel ötven év telt el az első bányász lázadás óta. A generációkat sanyargató Ultor Corporation már a múlté, a termelőüzemek feletti irányítást az Earth Defence Force (EDF) vette át. Új telepeket építettek, kézbe vették a kitermelést, munkásokat védő biztonsági szabályokat hoztak, és gondoskodtak róla, hogy a bányászok méltó körülmények között dolgozhassanak. Az új tulajdonosok emellett a katonai védelmet is biztosították, bázisokat hoztak létre, és őrtornyokat építettek szerte a vidéken, ha netán valami ellenséges szervezet rá akarná tenni a kezét a milliárdokat érő nyersanyagkészletre.

A nép egy hősért kiáltott - és megkapta
A nép egy hősért kiáltott - és megkapta

A béke azonban nem tartott sokáig, a földi nagyvállalatok egyre keményebb munkát vártak el az emberektől, a fizetéseket befagyasztották, ráadásul később még a telepek fejlesztésére, és felújítására sem voltak hajlandóak áldozni. A szakszervezet sztrájkot hirdetett, amire az EDF letartóztatásokkal, és katonai akciókkal válaszolt. Ettől a ponttól felgyorsultak az események, a mozgalmat leverték, az embereket fegyverrel kényszerítették a munka folytatására, míg a háttérben újjáalakult a forradalompárti Red Faction terrorszervezet.

A játék során koszos ipartelepek tucatjain fordulunk meg
A játék során koszos ipartelepek tucatjain fordulunk meg

A játék a Descent alapjaira épül. Az első Red Faction a leállított Descent 4 történetét vette át, ami pedig a sorozat előzményeit dolgozta volna fel, ha időközben a Volitiont nem vásárolja fel a THQ. A 2001-es nyitó epizódban egy Parker névre keresztelt forradalmár bőrébe bújva kellett felvenni a kesztyűt az Ultor Corporationnel, míg a 2002-es folytatásban egy Alias nevű, különlegesen kiképzett robbantási szakértőként harcolhattunk bányászok nyomoráért akkoriban felelős Commonwealth, és az őket védő EDF ellen. A most bemutatásra kerülő Red Faction: Guerrilla főhőse pedig ezúttal nem más, mint Alec Mason bányász, aki bosszút esküdve bátyja meggyilkolásáért, az élére áll az ellenállásnak, és elhatározza, hogy megdönti az EDF egyre elnyomóbb hatalmát.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 10.
  2009. 09. 11. 14:29
  Abban az állandó gépfejlesztés az üzlet, ha csak hardvereket nézünk
 • 9.
  2009. 09. 11. 14:20
  Nem kell ráfogni a kalózkodásra, a PC-t így is-úgy is megveszik az emberek otthonra, akkor meg miért ne vetessenek meg velük mégegy , ha játszani akarnak. Ha gépen elintéz az ember mindent, abban hol az üzlet....
 • 8.
  2009. 06. 08. 00:05
  A konzolosok tábora előbb szánja rá magát egy játék eredeti megvételére mint egy PC-s, ezért nem jön ki ami nem jön ki...

  A másik ok persze az hogy Japán a konzolok hazája, ott az emberek szerintem többet is játszanak konzolon mint PC-n, és elég álltalános hogy mindenkinek legyen konzolja anélkül nem lehet élni. Ilyen körülmények mellett a Japánok persze hogy a konzolra fejlesztenek, és gondolom gazdasági okai is lehetnek mert miért ne feljesszünk arra a konzolra amit mi fejlesztettünk ki... bár lehet ez inkább társadalmi indok, fene tudja.

  A lényeg hogy több game jönne ki PC-re ha az emberek globális szinten sűrűbben vennének játékot. Mármint ne értse senki sem félre, nincsen bajom a torrentezéssel, sőt, kifejezetten mellette állok... Én csak arról beszélek hogy amit az ember tényleg jó játéknak tart és kedvence, azt igazán megveheti... Attól kicsit undorom támad amikor valaki beleszerelmesedik egy játékba és veri a mellét hogy milyen fasza game, ha meg megemlítem esetleg "igen én így voltam a HL2vel, ezért is vettem meg" rámnéz, és azt kérdi: "Te hülye vagy? Én sose vennék játékot..."

  Sok ilyen van. Pláne hazánkban. Szerintem a torrentezésnek megvan a létjogosultsága mert ha nem lenne lehetőségünk torrentezni, akkor nem volna lehetőségünk kellő betekintést nyerni a játékokba sem, és nem volna sanszunk beleszeretni sem ebbe-abba. A letöltött crackelt játék szabadság. A mi szabadságunk. A fent leírtak viszont már egy másik kategóriába sorolhatóak amit hirtelen csak illetlen szavakkal fejezhetnék ki és a régi korok jobbágyságával párhuzamosítható.

  A képlet ez: ha valamit sosem vennél meg, sose állítsd, hogy SZERETED.

  Well, ha minden ember a földön most megvenné csak egyetlen egy kedvenc játékát PC-re az akkora pénzmozgás globálisan hogy gondolom több név is jönne ki PC-re ezek után.

  Amúgy tetszik az a mostanában népszerű üzletpolitika hogy az eredeti játékokat nem jogtiszta vásárlók életét is megkeserítő védelmekkel, hanem DLC-kkel (Downloadable Content) népszerüsítik. Eddig is így kellett volna! A játék élettartamát is növeli, és ami a lényeg, hogy akinek eredeti játéka van, az valóban kapjon többet, mint akinek torrent-edition.

  A legtöbb emberben azért alakult ki jogosan a "nem veszek játékot" attitűd, mert nem túlzás azt mondani, hogy néha még jobban is járt az aki csak letöltötte, mint aki megvette. De semmiképpen sem rosszabbul...

  Hibás nézet volt eddig, hogy nem voltunk jutalmazva a játék megvételéért, csupán büntetve a letöltéséért... gondoljátok végig amit mondtam<img src=

  Byezzz
 • 7.
  2009. 06. 07. 17:40
  Ez igaz, de ettől függetlenül a Havok még támaszthat kellemetlen követelményeket. Augusztusban kiderül
 • 6.
  2009. 06. 06. 22:46
  fel írom a listára.. amit érdemes lehet eredetibe meg venni :Đ
 • 5.
  2009. 06. 06. 18:36
  Smith166

  Akkor sem kell brutál hardver. Egyszerűen az emberek nem tudnak jól gépet össze rakni. Nem várható el hogy mindenki minden nap éjjel-nappal a prohardvert az itcaffét a hwsw-t meg az ipont olvassa mint én... Igazából én is jobban tenném, ha helyette kimennék a szabadba..

  De így legalább a haverjaim hozzám tudnak fordulni ha gép kell és nekik nem kell vesződni. Engem meg ez köt le.

  Amúgy abban igazad van, hogy az ember olcsóbban játszhat konzolon mint gépen... ugyanakkor az igazsághoz hozzá tartozik az is hogy egy jó konzolhoz nem árt mondjuk egy jó tv is, ami drágább (és/mert többnyire nagyobb) mint egy jó monitor. Az élmény is más... Van, amivel konzolon kényelmesebb játszani, van viszont ami PC-n többet nyújt. Plusz, a gépet nem csak játékra tudod használni, ezért is drágább. A konzol manapság amolyan entertrainment system, míg a PC az amivé te teszed.

  (monitorral együtt 160-180 ezer forintnál nem szükséges többet költeni egy gépre ha az ember jól válogatja össze)
 • 4.
  2009. 06. 05. 15:28
  Brundle: direkt odaírtam, hogy a képek alapján. Hogy alkothatnék a játékélményről, amíg nem próbáltam ki? Majd, ha jön PCre. Addig is arról írok véleményt amiről tudok és akarok. Ez ilyen egyszerű.
 • 3.
  2009. 06. 05. 15:18
  Ennek a játéknak nem a grafikája az erőssége, ezt a fejlesztők is elismerték. A dolog oka, hogy a rombolható környezet érdekében kompromisszumokat kellett kötni. Ha valakit a nyers játékélmény érdekel, akkor belátja majd, hogy megérte.
 • 2.
  2009. 06. 05. 14:37
  Megmondom őszintén ettől a grafikától a képek alapján nem vagyok hasra esve. De gondolom majd legalább 4magos gép, 4 gb memóval és 4870 kell az élvezhető játékért. Amúgy dx9ből simán kihozzák ahogy látom <img src=
  A rombolás biztos élvezetes, de megértem azokat akik techdemónak nevezik.
 • 1.
  2009. 06. 05. 10:54
  VISSZA A CIKKHEZ

  Nanemáááááá!
  Fene pedig nagyon vártam, erre tessék augusztus vége...