Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Pure Football - Színtiszta foci

 • Dátum | 2010.06.06 15:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Amikor idén januárban leleplezték az UbiSoft focis játékát, azt hittük, hogy új riválisa lesz a FIFA és PES sorozatoknak. Hát nagyot tévedtünk! A Pure Football márciusi bemutatóján kikerekedtek a szemek, a Prince of Persia és Tom Clancy sorozatokat is pátyolgató francia kiadó ugyanis a sokkal szabadabb stílust képviselő FIFA Street felé vette az irányt, a hangsúly pedig az önfeledt szórakozásra, és a hivatalos kereteknek hátat fordító, színtiszta focira került. Itt a játék szeretetéért lépünk pályára, nincsen les, sárga lap, vagy kiállítás, sőt még fel is lökhetjük egymást, elvégre a futball egy férfias sport, kár lenne elrontani mindenféle puhány szabállyal. Csak labda számít, semmi más, ezt a szellemiséget követve pedig nem is több ezer drukkert befogadó, milliárdos stadionokban folynak a meccsek, hanem játszóterek, vidámparkok, és belvárosi parkok focipályáin, a kétszer tizenegy játékos helyett pedig csapatonként csak öt ember képviseli az országát.

Ez kemény lesz!
Ez kemény lesz!

Kispályás foci ez, de közel sem kispályás focistákkal. A játékban igazi szupersztárok rúgják a bőrt, nem kevesebb, mint 270 játékos száll be a grund királya címért folytatott háborúba, maguk a csapatok pedig az igazi nemzeti válogatottakból kerültek ki. A lista Anglia, Argentína, Belgium, Brazília, Côte d'Ivoire, Csehország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Kamerun, Németország, Olaszország, Portugália, Skócia, Spanyolország és Törökország legjobb embereiből áll, de az alapokon kívül elérhető még két legendás csapat is, az 1994-es amerikai, és az 1990-es német álomötös. A lista már így is szép kövér, de mindezeken felül van még egy örökifjú világválogatott is, olyan nevekkel a soraiban, mint Pelé, Bergkamp, Best, Cantona, Lineker, Litmanen és Schmeichel, akik aztán tényleg tudják, milyen is az igazi, profi labdarúgás.

Csak semmi finomkodás
Csak semmi finomkodás

A Pure Football egy oktató  móddal kezd, melyben megismerhetjük a hobbisport szabályait, illetve megtehetjük első lépéseinket a gyepen. A játék legnagyobb érdekessége, hogy a konkurenciától eltérően itt hosszában láthatjuk a pályát, alul van a mi kapunk, felül meg az ellenségé, valahogy úgy, mint a nagy FIFA töltőképernyőjén, annyi különbséggel, hogy itt egy kicsit távolabb áll a kamera. A tutorial megtanít minket minden alap dologra, elmagyarázza a passzolást, megmutatja, hogyan lehet kapura lőni a labdát, illetve bemutatja nekünk a pure-o-metert, mely a rúgás erősségét méri. Nem szabad túl gyengének, vagy nagyon keménynek lennünk, ha pedig sikerült pont ideális lendülettel eltalálni a labdát, akkor egy lassított, szuper közeli felvételen figyelhetjük, ahogyan megszerezzük csapatunknak az értékes pontot. A játék elsőre nagyon hangulatosnak tűnik, megvan benne minden, amit egy grundfocitól elvárunk, nem rugaszkodik el annyira a valóságtól, mint a Street, de nem is olyan komoly, mint egy nagy cím. A jó játékélmény azonban csak kezdeti illúzió, a Pure Football belülről rohad, minderre pedig néhány perc múlva rá is jövünk. Ám mielőtt elkezdenénk a masszív panaszkodást, lássuk, hogy mit is kínál nekünk a játék.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2010. 06. 07. 17:48
  Ha jól értelmezem a cikket,akkor "Campaign" módban lehet bajnokságot játszani,és csak egyéni csapattal?Nem lehet választani a meglévő válogatottak közül!?
 • 7.
  2010. 06. 07. 16:38
  Így képekről nézve is eléggé gagyinak tűnik Nemvalami élethű.
 • 6.
  2010. 06. 06. 20:33
  Én azért kipróbáltam volna PC-n is,elvégre az UBISOFT a kedvenc cégem! De sebaj,el nézem nekik ezt a próbálkozást!
 • 5.
  2010. 06. 06. 17:56
 • 4.
  2010. 06. 06. 17:56
  Az Ubisoft tud minőségi játékokat készíteni, de ezzel nagyon mellényúlt, egyetértek az értékeléssel. Számomra egy nagy 0 ez a játék.
  Zsohi, látod én is ezt mondom, a Fifa Street 3 is gyenge volt, viszont az 1-2. az mestermű, én is megnézném őket igazi xbox360 verzióban.
 • 3.
  2010. 06. 06. 17:13
  ez mehet a konzolosoknak, ezt nem sajnálom tőlük
 • 2.
  2010. 06. 06. 16:54
  Inkabb az EA csinalhatna egy "igazi" FIFA streetet mint amilyen az 1-2 volt.
 • 1.
  2010. 06. 06. 16:16
  még jó hogy nem áldoztam be rá egy dual layert...