Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

PURE - őrület a köbön

 • Dátum | 2008.10.18 13:14
 • Szerző | JeLo
 • Csoport | JÁTÉK

A játék első indítása után meglepődtem, ugyanis rögtön egy Disney Interactive logót toltak az arcomba. Meglepő volt, mégpedig azért, mert a fent említett cég eddig általában Disney rajzfilmek feldolgozásával és kiadásával foglalkozott. Az idők azonban változnak, ugyanis a Disney felvásárolta a brit Climax Studio névre hallgató céget, aminek nevéhez sok hasonló stílusú, ismert játék fűződik. Ez a csapat most Blackrock Studio névre keresztelte át magát. Ennyit a rideg valóságról, most pedig vessük bele magunkat ebbe a virtuális őrületbe.

Azt a tényt, hogy valami nem mindennapi vár ránk, már a játék elején lévő figyelmeztetés is sejteti, ugyanis a fejlesztők a lelkünkre kötik, hogy ezek a mutatványok, figurák és egyéb látványos elemek csupán a fantázia szüleményei és óva intenek minket attól, hogy ezeket a valóságban is kipróbáljuk.

Meseszép tájakon dübörög az őrület
Meseszép tájakon dübörög az őrület

Mielőtt azonban nekiveselkednénk a karrier módnak, nézzük meg, milyen extra lehetőségeket tartogat a játék. Három féle versenytípusban próbálhatjuk ki magunkat, úgy mint sima verseny, sprint és freestyle. A sima verseny a szokásos módon zajlik. Egy adott körpályán leróni az adott körszámot és lehetőleg elsőnek érkezni a célba. Az egyetlen további szabály, hogy nincs szabály. Bármit megtehetünk, amit csak saját lelkiismeretünk megenged. Leszoríthatjuk az ellenfelet, nekilökhetjük bármilyen akadálynak, vagy akár egy szakadékba is tolhatjuk. Sprint módban egy sokkal keményebb terepen kell helyt állnunk, ahol a győzelem érdekében már kénytelenek vagyunk az összes mocskos dolgot bevetni ellenfeleinkkel szemben. A freestyle mód pedig érdekes opciókat kínál. Itt már nem az elért helyezés lesz a lényeg, hanem az ugratókon bemutatható mutatványok által elért pontszám.

Mivel a játék nem tartozik a könnyű kategóriába, az arcade-os irányítás ellenére sem, első lépésként a Tutorial mode menüpontot ajánlanám. A nagy megmérettetés előtt kipróbálhatunk minden versenytípust három különböző teljesítményű jármű segítségével, versenytípusonként két-két pályán. Itt lehetőségünk nyílik gyakorolni és ráérezni a játékra.

A karrier mód mindhárom versenytípust tartalmazza vegyes eloszlásban, melyeket a világ külömböző országaiban, országonként 4-7 pályán zúzhatunk végig, ami azt jelenti, hogy 50! különböző terepen alázhatjuk porig a mesterségesen intelligens virtuális versenyzőket, ha épp nem ők teszik ezt velünk :)

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2008. 10. 19. 14:12
  Olcsóbb? Kikérem <img src=
  Egyébként meg szvsz semmi, de semmi értelme ezen vitázni, már ezerszer bebizonyosodott. Inkább mindenki örüljön annak amit használ és szeret :]
 • 1.
  2008. 10. 18. 14:30
  Én bilentyűzeten próbáltam ki de nagyon nem jött be az irányítása <img src=