Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

PSN/XBLA játékok - 2. rész

  • Dátum | 2010.01.31 16:01
  • Szerző | Svindler
  • Csoport | JÁTÉK

Egy hosszabb szünet után folytatjuk sorozatunkat, és miután a múltkor a PSN-es játékok voltak többségben, most az XBLA-soknak engedünk inkább teret. A Microsoft gépére készült játékok leírása Daks virtuális tollából származik.

Alien Breed: Evolution (XBLA, később PSN és PC)

Az Unreal Engine 3.0 egyértelműen napjaink egyik legsokoldalúbb 3D-s motorja. A világ minden nagyobb játékkiadója megvásárolta már valamilyen projektjéhez, készült vele több tucat FPS és külső nézetes akciójáték, ez hajtja a kétdimenziós Shadow Complex-et, sőt még épülettervező programokban, virtuális bevásárlóközpontokban és hivatalos szimulátorokban is helyet kapott. A karrierje viszont még messze nem ért véget, a motor most egy felső kameraállású top-down sci-fi lövöldében bizonyíthat, ami nem másnak szolgál folytatásul, mint az 1991-ben Amigára, és később PC-re is megjelent Alien Breednek.

Az Evolution alcímet viselő új rész egyelőre csak Xbox LIVE Arcade tartalomként érhető el, de jó hír, hogy hamarosan jön a számítógépes és a Playstation Networkös változat is. Az Episode 1 tavaly december 16-án látott napvilágot, a számozásból pedig nem nehéz kitalálni, hogy bizony lesz még néhány rész, hogy teljessé tegye előttünk az Aliens filmek ihlette sorozatot.

Az Unreal grafikára ezúttal se lehet panasz
Az Unreal grafikára ezúttal se lehet panasz

A játék története a távoli jövőbe repít el minket, azokba az időkbe, amikor az emberiség a környező bolygók meghódítása után hatalmas űrhajókkal indult felfedezni a világegyetem eddig nem ismert részeit. Az egyik ilyen hajón kezdünk, a kompunkat azonban már az első percekben támadás éri, így nekünk nem marad más lehetőségünk, mint fegyvert ragadva útnak indulni, hogy megtudjuk, pontosan mi is folyik itt. Alig teszünk azonban néhány lépést, máris találkozunk az első idegenekkel, a hatalmas bogárszerű lények pedig mindenhol ott vannak, betörnek az ajtókon, átrágják magukat a falakon, sőt még a padló alól is képesek előmászni. Kezdődhet tehát a rovarirtás!

A vezérlés kicsit szokatlan és bonyolult, de szerencsére a képernyőn mindig megjelenik, hogy éppen mit kell nyomnunk. A bal karral lehet irányítani az emberünket, a jobb kar szolgál a célzásra, a D-pad cserélgeti a fegyvereket és a tárgyakat, a bal ravasz a tárgyhasználat, a jobb a lövés, míg az ABXY gombokkal lehet ajtót nyitni, ütni, futni, illetve újratölteni. Ebből persze egyedül csak a célzás a nehéz, de a hardcore játékosoknak egy kis gyakorlás után ez sem okozhat gondot.

Munkában az elmaradhatatlan lángszóró
Munkában az elmaradhatatlan lángszóró

A játékban összesen három nehézségi szint érhető el, a legkönnyebb a rookie, majd ezt követi a veteran, és a szinte lehetetlen feladatokat adó elite. A jelenleg letölthető Episode 1-t nagyjából három óra alatt lehet végigvinni egyedül, illetve még egyszer ugyanennyi kell a helyi, illetve internetes co-op módhoz. Persze a 200 G-nyi achievementet csak akkor tudjuk megszerezni, ha mind a kétféleképpen végzünk a történettel, de kövér pontok járnak akkor is, ha sikerül az összes elrejtett feljegyzést megszereznünk, ha legalább 50 idegent megölünk saját sérülés nélkül, vagy ha elite módban is végére érünk a történetnek.

Az Alien Breed: Evolution egyszerű, élvezetes, a sötét helyszínnek és az elemlámpás világításnak köszönhetően pedig kellően izgalmas lett. A cucc amúgy a nem kevesebb, mint 2,5 millió dolláros fejlesztési költségével a jelenlegi egyik legdrágább XBLA játék, úgyhogy a Worms sorozatot is jegyző Team 17 emberei csak reménykedhetnek, hogy ez a pénz visszajön a közepes árazásnak számító 800 MS pontos, azaz 10 dolláros értékesítési díjakból. A játék nem mellesleg a legfrissebb hírek szerint trilógiának készül, úgyhogy lehet gyűjteni a következő részekre is, de hogy ezek mikor jelennek meg, azt egyelőre nem tudjuk megmondani.Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

  • 1.
    2010. 01. 31. 20:18
    Csak a trials hd