Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Pro Evolution Soccer 2011 - Bajnok csapat


A professzionális futball a teljes odaadás és a tiszta elme játéka, másfél óra véres, megfeszített harc, melynek végén csak az mehet haza felemelt fővel, aki végig együtt élt, együtt küzdött a csapatával. A hírek persze a góllövőkről szólnak, a visszajátszások az ő pillanataikat mutatják, és a bulvárlapok is csak velük vannak teli, a győzelem azonban ennél több, az eredmény tizenegy emberen múlik. A kapus, a hátvéd és a középpályás a kulcs mindenhez, olyanok ők, mint a cukor a kávéban, vagy a benzin az autóban, a mérkőzés minden másodpercében szükség van rájuk, védekezni kell, és segíteni a támadást, sakkmeccs ez, kiképzett sportemberekkel. A Pro Evolution Soccer pedig éppen ebben a szellemiségben készült. Itt nincsenek egyéni kiugrások, az önző akció már csírájában sikertelenségre van ítélve, ez a felső liga, ahol csak a legjobbak tudnak talpon maradni.

Izzasztó meccsnek nézünk elébe
Izzasztó meccsnek nézünk elébe

A FIFA sorozat nagy riválisaként megérkezett a Pro Evolution Soccer legújabb része, mely hasonlóan az elmúlt évekhez, nem egy dologban ezúttal is durván kikap a konkurenciától, míg másban köröket ver rá, és valósággal szemberöhög mindenkit, aki eddig kételkedett abban, hogy létezik igazi, virtuális futball. A játékot fejlesztő Konami mindig is tudta, hogy hogyan veheti le a foci szerelmeseit a lábáról, s ha idén úgy döntünk, hogy a PES-t vásároljuk meg, akkor utánozhatatlan futballélményben lesz részünk, de vállalnunk kell a vele járó hátrányokat is. Foghíjas névhasználati licenc jogok, kitalált válogatottak, fantázia szülte csapatok, álnevet használó játékosok és lefelezett bajnokságok jellemzik a játékot, mely a futballt egy kicsit is tisztelő ember számára valódi szíven szúrás. A BL mellett csak a francia és a holland rangadó teljes, a Premier Leauge kemény két klubot vonultat fel, és az olasz, meg a spanyol kupa körül sincsen minden rendben, arról nem beszélve, hogy a huszonöt stadion közül tizenegy nem is létezik, így pedig hamar oda a lelkesedés, főleg konzolon, ahol nem lehet egyetlen házi kiegészítővel orvosolni ezeket.

Egy sípszó, és kezdhetünk!
Egy sípszó, és kezdhetünk!

A főmenübe belépve nem sok újdonságot látni. Az exhibition gomb alatt barátságos meccseket tolhatunk, itt a hagyományos módon ki kell választani két csapatot és egy stadiont, majd egy gyors beállítás után már indul is a mérkőzés, gondoskodva arról, hogy a híradó utáni, esti filmet megelőző, kevéske időnk se teljen unalommal. A become a legend játékmódban ismét saját karriert kell építeni, egyetlen játékost irányítva a pályán, míg tovább lapozva különféle bajnokságokban indulhatunk, illetve itt van még a jó öreg master league is, melyet idén először online módban is kipróbálhatunk.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 15.
  2010. 12. 05. 14:24
  balázska
  a fifában van Bl és EL is
  csak nem az a neve
  meg a döntő elején nem mutatják 2 másodpercre a kupát
  ettől még ottvan
 • 14.
  2010. 10. 29. 16:31
  Rengeteget peseztem az elmúlt években, többet játszottam vele mint a fifával (nem véletlenül). A pes grafikailag nagyon csúnya. Nem is értem miért mondják páran azt, hogy mennyivel szebb mint a fifa(ezen a téren össze se hasonlítható a két játék). Amikor a játékosok felvonulnak a kezdő animációban a pályára...
  Hát...mit is írjak, a mozgásuk darabos az arcuk mintha papírból volna kivágva. A gólörömökről meg nem is beszélek. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy letörlöm az egészet a fracba
  A játékmenettel nem volt gondom, izgalmasak a meccsek, jó a játék.
  Kipróbáltam a fifa11-et, azóta azzal játszok neten. Sokkal jobb mint a pes, de mindenben. Nem gondoltam, hogy ennyire elnyeri a tetszésemet.
  Meg a pesben az volt a gondom, hogy csak multiban élvezetes, mert a Master Legaue mód frusztrálóan játszhatatlan. A gép kiegyensúlyozatlan. A meccs elején sokkal jobb vagyok akármikor gólt lőhetek, de miután betalálok átváltanak terminátor fokozatba vagyis megváltoztatják a taktikájukat és a mentalitásukat és sorra rúgják a gólokat. Ezt nem értem. Ha a 80. percig várok az első góllal akkor simán nyerek amúgy meg meg kell izzadni a győzelemért.
  Sokkal könnyebb a fifa legendás fokozata egy Mainz-cal, mint a pes egy top csapattal.

  A két játék értékelése teljesen jogos. A pontok teljesen elfogadhatóak. Én most átpártoltam a fifához. Nekem az idei Pes csalódást okozott. Az új passzolási rendszer az én játékstílusomnak egyáltalán nem fekszik, ezért játékélményben nekem csak 8-as a Pes.
 • 13.
  2010. 10. 18. 13:53
  A license hiányosságokat a Pesedit patch orvosolja, szinte a játék megjelenésekor már elérhető. Úgyhogy ez nem hátrány...Játékmód se kevesebb a Pes-ben, Fifából hol marad a BL? vagy az Euró liga? Ezek a lényegek. magyar kommentár meg szánalmasa a Fifában, össze vissza beszél..Egyedül a grafikában jobb a fifa a közeli képeken..
  PES 11 96%
  Fifa 11 85%
 • 12.
  2010. 10. 13. 18:36
  legyek, nem lengyelek
 • 11.
  2010. 10. 13. 15:47
  Miért kellene szeretni a franciákat? Mi a baj a lengyelekkel?

  Az NBA 2K11-et is tesztelitek?
 • 10.
  2010. 10. 12. 12:34
  Ki próbáltam a PES 2011 -es demóját. És az új passz rendszert nem tudom megszokni.
  Idén nálam a Fifa 11 a nyerő, pedig eddig a PES -t favorizáltam.
 • 9.
  2010. 10. 12. 12:11
  Én a kontráknál megemlíteném még a szörnyű kameranézeteket, magában a játékban és a visszajátszásnál is.
 • 8.
  2010. 10. 12. 11:08
  Én PC-s vagyok hosszú évek óta (az utolsó konzolom PSX volt...) és így egyértelműen a PES mellet teszem le a voksomat. Nem láttam még konzolos FIFA-t, de a PC-sen valami rettenet a grafika. Gumifejű emberek, már tíz évvel ezelőtt is túlhaladott mozgás, szóval siralom. Oké, a körítése szebb, de mire megyek vele, ha maga a játék egy kész vicc. Ami meg a magyar kommentárt illeti: én két éve játszottam utoljára FIFA-val, az akkoriban szinte folyamatosan csak ismételgette magát Hajdu Bistván, meg a társa. Egy meccsen csak olyan ötször hallottam, hogy: A mindig hajtó Wayne Rooney (vagy legalábbis valami ehhez hasonló) Szóval én attól sem ájultam el. Egyébként is jellemző, hogy az EA Sports nagy ívből szarik a PC-sekre, mert a játékok többségét ki sem adják (Madden, NHL, NBA Live, vagy idén az NBA Elite) amit meg igen, az a legjobb akarattal sem nevezhető eget rengetőnek. És akkor még finoman fogalmaztam.
 • 7.
  2010. 10. 12. 10:57
  FIFA és PES cikket írni mindig hálátlan feladat
 • 6.
  2010. 10. 12. 10:46
  Tesztelt platform: Xbox 360

  Szerintem rendesen látható... Boxon szebb-jobb a fifa, pc-n most sem az az újítások ellenére.
 • 5.
  phh
  2010. 10. 12. 10:29
  Nekem haverom boxon nagy FIFA-s és mindig mondta tegyem fel gépen, mer így FIFA, meg úgy FIFA. Na ezt a 2011-et feltettem. Személy szerint undorítónak találtam és nem értettem mit szeret ebben haverom. Meg is mutattam neki PC- a FIFA-t, erre ő visszakérdezett, hogy mi ez a sz.r???
  Teljesen más a game a két platformon...
 • 4.
  2010. 10. 12. 10:17
  Tesztelt platform: xbox360

  Ok, PC-n a látvány sztem 10/10, ennél szebbet nemigen lehet összehozni, csak akkor ha a közönséget is kidolgozzák. Pc-n ez eddig a legjobb PES az én tapasztalatom szerint. A 6 óta játszottam az összessel.

  elvileg a pc-s értékelés valéahogy így nézne ki:
  látvány: 10
  hangzás: 7
  játékélmény: 10
  szavatosság: 9

  mennyivel jobb.
  jó játékot mindenkinek!
 • 3.
  2010. 10. 12. 09:49
  Ez a cikkíró egy hülye!
 • 2.
  2010. 10. 12. 09:47
  Elég merész azt mondani, hogy a Fifa nagyon odavág neki még azt sem állítanám, hogy picivel jobb a fifa, ugyanis a pes sokkal jobb. Nem tudom konzolon milyen, de pc-n maxon a pes szebb is, és a játék tök életszerű, míg a fifa olyan robotos, sablonos.
  Még sehol nem olvastam hogy a fifa 11 jobb
 • 1.
  2010. 10. 12. 09:17
  Hmm, most először olvasom, hogy a fifa jobb a pes-nél. Érdekes!