Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Prince of Persia: The Forgotten Sands

 • Dátum | 2010.05.27 08:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Véres háború dúl Perzsia földjén. A sötét erők megállíthatatlanul törnek előre, Azad város ostroma után az alvilág csatlósai most a herceg fivérének, Maliknak a palotáját támadják. A kapuk előtt minden korábbinál nagyobb sereg gyűlt össze, a királyi várvédők harca azonban hasztalannak látszik, ilyen barbár hordát ugyanis még akkor se lehetne visszaverni, ha időben megérkezne a segítség. A külső falak teljesen leomlottak, a szörnyek betörtek a palotába, a tróntermet élőholt csontvázak dúlták fel, a királyi kincstárat teljesen kiürítették, már csak néhány bástya áll, de hamarosan azok is megdőlnek, végleg átadva a birodalmat a gonosz hatalomnak. Hősünk késve érkezett haza, a támadás már az utolsó hullámnál tart, az óriási túlerő viszont nem rettenti vissza a harctól. Elhatározza hát, hogy átverekedve magát a támadókon, csatlakozik a védelemhez, és megmenti otthonát a teljes pusztulástól.

A herceg újra a régi
A herceg újra a régi

A Prince of Persia: The Forgotten Sands kalandjai során nem kisebb feladat vár ránk, mint felszabadítani a várost, és megmenteni a birodalmat attól a személytől, aki végső elkeseredésében mindent képes lenne feláldozni a győzelemért. Malik ugyanis a homokhoz nyúl, hogy annak földöntúli, ismeretlen erejével visszaverje a túlvilági seregeket, azt azonban nem tudja, hogy éppen ezzel taszítja hazáját a bukás szélére. A hercegnek szembe kell tehát szállnia testvérével és egykori mentorával, a harcokban azonban nincsen egyedül. A szépséges dzsinn, Razia segít neki felvenni a harcot a homokkal, megtanítja hősünket, hogy miként tud uralkodni a víz felett, hogy lehet azt az alvilági erők ellen fordítani, és mindezzel a képességgel hogyan vezetheti győzelemre a király embereit.

Mentsük meg a világot!
Mentsük meg a világot!

Jordan Mechner 1989-ben indult sorozatát a világ legjobbjai között tartjuk számon. Az elmúlt évek során készült többféle folytatás, és a herceg a PC-től kezdve az újgenerációs konzolokon és a zsebgépeken keresztül egészen az iPhone-ig minden platformon tiszteletét tette már. A történet tavalyelőtt elment egy álomszerű tündérmese világ felé, ám ahogy Jerry Bruckheimer és a Disney közös mozija, úgy a játék is visszakanyarodott a Sand of Time trilógia által lefektetett történeti szálhoz. A The Forgotten Sands azonban nem egy ósdi filmadaptáció lett, az UbiSoft legnagyobb csapata, a Montreal Team dolgozott rajta, sőt nem is követi a vásznon látottakat, időben ugyanis az első rész és a Two Thrones közé tehető. Ennek megfelelően egy teljes értékű részt kaptunk, sőt még annál is többet, hiszen nem csak, hogy folytatja az eddigi kalandokat, de úgy nyújt hihetetlen izgalmat, hogy ismerjük a történet végkimenetelét, és tudjuk, hogy a jövőben mi fog történni a herceggel, mi lesz a birodalom sorsa.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 25.
  2010. 05. 29. 18:26
  ájPon, mi is azt modjuk, hogy ez a SoT és a WW között van, olvasd csak el jobban, csak a cikkben említik rosszul, ott azt írják, hogy a WW és T2T között van, de ez nem igaz.
 • 24.
  2010. 05. 29. 17:01
  Miért mondja mindenki hogy WW és T2T közé esik?

  Hisz a WW úgy fejeződött be (az alternatív), hogy a csajjal elindulnak hajón haza, és a T2T úgy kezdődik, hogy a hajóról látják, amint támadás alatt van az egész város és őket is megtámadják.
  Ha a WW és T2T között játszódna ez a játék akkor miről szól... ahogy utaznak a hajón?

  Valószínűleg a SoT és a WW között van, ott amúgy is elég nagy lukat hagytak a történetben.

  Vagy már teljesen összekutyulják.
 • 23.
  2010. 05. 28. 21:07
  Na az sem egy rossz ötlet!
 • 22.
  2010. 05. 28. 18:08
  Az igaz, hogy kicsit "kövérebb" lett az arca. Gondolom a WW és T2T közti időkben nem volt olyan dolgoknak kitéve és kicsit felszedte magát

  Én egy másik WW utáni részt tudnék elképzelni, ami a WW másik befejezését dolgozza fel.
 • 21.
  2010. 05. 28. 16:25
  Én sem azt mondom, hogy nem hasonlít és tök más, hanem hogy más. És a videós részekből érdemes összehasonlítani, mert az adja vissza a játékkészítők eredeti elképzelését, nem az in-game graf. Kicsit hosszúkásabb a feje, nagyobb az orra. Persze, hogy változnia kell, ez így van rendjén, és a TFS-ben szerintem ezt akarták a herceg arcával is érzékeltetni. Biztos még kapunk a SoT és WW közötti időből játékot (még mindig nincs kijavítva), mert az elég nagy változás, szóval ezt nem egy résszel akarták bemutatni, ezért biztos ott is kicsit más lesz a feje.
 • 20.
  2010. 05. 28. 15:47
  danikollar: "Nézd meg jobban azt a két képet, amit a videóból linkeltél, szerintem a 3-ban más a feje."

  Nyilván nem tök egyforma, elvégre eltelt (azt hiszem) két év, beszerzett pár új heget, de a szeme, a fejformája, a haja, és a bal szeme fölötti heg a helyén van.
 • 19.
  2010. 05. 28. 13:01
  Arca konkrétan egy selyemfiú arca előzetes videón szakadtunk barátnőnkkel amikor valami toronyról lenéz valami démonról....most vulgáris leszek, de omfg azon a videón egy rossz buzi feje volt.

  de ez nem befolyásolja a játékot.
 • 18.
  2010. 05. 28. 11:14
  Nekem az első meglátásom az volt a játékkal, hogy a harcrendszer a Dante's Inferno-t idézi. Mondjuk belegondolva, ezek a színes gömböcskék amik egy-egy ellenfél megölése után "eltalálnak" is inkább a Prince korábbi epizódjaiból ismert de a harcot és ezeket összevetve még mindig Dante.
  Játszottam belőle fél órát, épp most jöttek ki a homokból a csontvázak. Most inkább a Red Dead Redemption a favorit és szerintem ki is tart, amíg a Force Unleashed 2 kijön. Ez a játék meg marad talonban.
  Ugyanakkor nekem az előző rész is tetszett a maga rajzfilmes megjelenítésével, hiszen a története, a zenéje és mondjuk Elika is igen tetszetős volt.
 • 17.
  2010. 05. 28. 08:55
  Tény, hogy van eltérés azért, de a vonások hasonlítanak. Viszont az új PoP-ban mintha egy ismeretlen nézne rám a képernyőről.
 • 16.
  2010. 05. 27. 22:19
  Nézd meg jobban azt a két képet, amit a videóból linkeltél, szerintem a 3-ban más a feje.
 • 15.
  2010. 05. 27. 18:50
  danikollar: "Az arccal kapcsolatban annyit, hogy ha megnézitek egyik részben sem egyforma az arca a hercegnek."

  Szerintem nézd meg jobban:
  ingame: WW T2T
  videó: WW T2T

  Persze a SoT- ban tényleg teljesen másképp néz ki, de csak mer elég erőteljes arculatváltáson ment át a játék. Utána már nem változtattak.
 • 14.
  2010. 05. 27. 18:23
  Blatty:

  Egyetértek, teljesen kiüti egymást
 • 13.
  2010. 05. 27. 16:41
  Anthonny lesz.
  Az arccal kapcsolatban annyit, hogy ha megnézitek egyik részben sem egyforma az arca a hercegnek. Ha jobban megnézitek, akkor fellelhetőek benne a SoT (főleg a szakáll az állán) és a WW hercegének arcvonásai is.
 • 12.
  2010. 05. 27. 16:24
  Egy olyan kérdésem lenne hogy ez lessz pc-n is? Végignyomtam az összes részét és ez is nagynak néz ki
 • 11.
  2010. 05. 27. 15:26
  A trilógia harmadik (nem), negyedik (nem), ötödik része
 • 10.
  2010. 05. 27. 12:49
  "Ez az arc olyan... furcsa."

  Ne kerteljünk, mondjuk ki, hogy a herceg arca nagyon béna. Olyan rúgni való. Nem is értem miért nem lehetett megcsinálni olyanra, mint az alap trilógiában, csak részletesebbre.
 • 9.
  2010. 05. 27. 12:19
  A teszt alapján jóval felülmúlja a várakozásaimat. Az egyetlen amit (én is) furcsállok, az a herceg arca. Ezzel a motorral már gond nélkül meg csinálhatták volna a Warrior Within dobozán szereplő herceget. Ez az arc olyan... furcsa.
  Kis csalódás amikor az ember EZT várja és EZT kapja. Közük nincs egymáshoz.
 • 8.
  2010. 05. 27. 12:04
  Blatty: majd délután pontosítok, ha elolvastad a cikket abból lejöhet, hogy Daks arra gondolt, hogy a játékmenet neki alapvetően tetszett, de pl a karakterek, néhány szinkron, stb lehetne jobb (pl. Razia)
 • 7.
  2010. 05. 27. 11:41
  Kicsit fura, hogy a Warrior Within-re már "elfelejti" a hercegünk uralni az elemeket, node sebaj.
 • 6.
  2010. 05. 27. 11:36
  jó játék ez. annyit nyújt amennyit kell , a játékidő is rendben van pont meguntam a végére.
 • 5.
  2010. 05. 27. 10:10
  Nem kukacoskodásból, de csak nekem tűnik úgy, hogy a Pro utolsó pontja a Kontra érveivel ütik egymást??
 • 4.
  2010. 05. 27. 09:36
  Danikollar, hát igazából ami az első rész és a Warrior Within közé esik időrendileg, az egyben az első rész és a Two Thrones közé is esik. (De értem ám mire gondoltál.)
 • 3.
  2010. 05. 27. 09:13
  Hát nálam a látvány az 9-10, játékélmény 10. Az tény, hogy tényleg rövid meg pl. a blokk hiánya az zavaró, de nekem, elfogult Prince of Persia rajongónak nagyon tetszett.
 • 2.
  2010. 05. 27. 09:08
  Jah, meg az ugye nem is a tényleges első rész...

  Jó játék volt, kifejezetten tetszett! Hiányoltam kicsit a bonyolultabb harci mozgásokat, valamint a védekezést.
  Valamint a játékidő is botrányos. Nekem 5 és fél órámba telt a végigjátszás, rettentően csalódott voltam emiatt, mert kifejezetten tetszett az élmény, amit nyújtott!
  Jah igen, a vége felé, mikor vízoszlopok között kell ugrálgatni a továbbhaladáshoz kicsit azt juttatta az eszembe, hogy "nah menjenek a jó..., nem volt ihlet???"
 • 1.
  2010. 05. 27. 09:01
  Daks-nak jelezném, hogy időrendileg nem a első rész és a Two Thrones, hanem az első(SoT) és a Warrior Within közé tehető.