Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Prince of Persia (2008)

 • Dátum | 2008.12.20 08:01
 • Szerző | JeLo
 • Csoport | JÁTÉK

Valaki azt mondta, hogy ezt a játékot akkor élvezhetjük igazán, ha elfelejtjük a sorozat eddigi darabjait, ugyanis ebben a mesében egy új herceg teljesen új történetét élhetjük végig, egy másik világban. Felröppent az a kósza hír is, hogy egy újabb trilógiát vezet fel ez az epizód. Az eddig látottak alapján ez nem is volna rossz…

A történet kezdetén legújabb hercegünk, aki mellesleg inkább valamiféle csavargónak néz ki, az eltűnt szamarát keresi, amikor egy homokvihar közepette egy másik világba kerül. Egy olyan világba, ahol a misztikumok és csodák valóságosabbak, mint maga a realitás. Mikor a vihar elvonul, belebotlik Elikába, a gyönyörű hercegnőbe, akit katonák üldöznek. Miután megmenti a lányt, együtt elindulnak a hatalmas oázis központja felé, ahol szemtanúi lesznek az „Élet Fája” pusztulásának, és annak, ahogy Ahriman, az ősi gonosz felemelkedik és sötétséggel borítja el a vidéket. A Herceg és Elika szövetkeznek és felveszik a harcot a gonosszal.

Lenyűgöző a környezet
Lenyűgöző a környezet

A játékmenet hasonló az eddig megszokottakhoz. Az akrobatikus mozgások, a kirakók megoldása és a harcok változatlanok maradtak, ellenben a történetvezetés immár nem lineáris, semmi sem előre elrendeltetett. Tetszőleges sorrendben szerezhetjük meg a négy különleges erőt - ez a játék legfontosabb feladata. Általuk válnak elérhetővé az egyes területek, melyek közül bármelyik már megnyílt helyszínen folytathatjuk kalandjainkat. A játékterek között gyalog (pontosabban akrobatikázva) tudunk közlekedni, de később, a már regenerált területeken működik a teleportálás, így gyorsabban eljuthatunk a kívánt célponthoz. Elikának is komoly szerep jut a történetben. Végig mellettünk van, szó szerint még a halál sem választhat el minket tőle, hiszen ha lezuhannánk, ő azonnal ott terem és „kéz a kézben” ment meg minket a végzettől. Harc közben sem hagyja, hogy kileheljük a lelkünket. Az utolsó pillanatainkban mindig közbelép és varázserejével visszatölti az életerőnket.

Elika a harcban is segít
Elika a harcban is segít

A pályák nagyságuk és összetettségük ellenére nagy vonalakban egyszerűek. Már első ránézésre lehet tudni, merre lehet továbbhaladni és milyen akrobatikus képességet kell éppen használni. Kivételt képez ez alól az a szituáció, amikor egy területen keresztúthoz érkezünk és több irányban is továbbhaladhatunk. Az ilyen helyzetekben Elika fénygömbje segít nekünk, mely nem csak a továbbhaladás irányát mutatja meg, hanem akadályról akadályra végigvezet a pontos haladási sorrenden. Ez persze csak akkor funkcionál, ha előtte a térképen beállítottuk a kívánt helyszínt, mint célállomást. Mindegyik pálya vége egy kör alakú platform, melyet az adott helyszín főgonosza őriz. Ha sikerül likvidálnunk, Elika a képességével el tudja űzni a sötét erőket a vidékről. Miután megtisztítottunk egy területet, még egyszer végig kell mennünk rajta, hogy összeszedjük az újonnan odakerült fénymagokat.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 12.
  2009. 01. 23. 10:55
  (Vendég_tibour_* @ 2008 Dec 27, 10:27) Valaki el tudja magyarázni, hogy ezek az istentelen készít?k miért rögzítették le a frame/secundumot 22-re??????? 3Ghz procin és hd3870 x2-n tök mind1 hová teszem a graf beállítást, szaggat és késik az egér is<img src=

  Tibi ezt te sem gondoltad komolyan. Az a TE korlátod.<img src= Nálam pl. fullon 62.
 • 11.
  2009. 01. 23. 07:18
  Nagyon nagyon nagyon jó játék lett. Órákig le tudott kötni.
  A Light Seed gyűjtögetés nagyon el lett találva, nagyon jó volt végigjárni keresztül kasul ezt a gyönyőrű tájat.
  Remélem ha lesz következő rész az is ilyen jó lesz és ugyan ezzel a technikával csinálják meg a grafikát.

  Befejezés: A befejezést az emberek fantáziájára bízták a készítők. Még több ilyen játék kéne ami ekkora élményt nyújt. Ilyen profin kidolgozott story stb.
 • 10.
  2008. 12. 23. 18:44
  Nekem nagy csalódás volt az eddigi prince játékokhoz képest. Kb semmi másból nem áll az egész mint ugrabugra 1 boss és csá kezdődik előről.
  A nehézségi szint pedig nevetséges. Warrior Within 2-t akarok <img src=
 • 9.
  2008. 12. 23. 17:23
  A Devil Bringernek hol van köze a Prince vaskarmához? Egyrészt nem úgy tűnik mintha vasból lenne<img src=, másrészt teljesen másképp használhatóak.
  Nem emlékszem, hogy DMC-ben mikor tudtunk falon csúszni vele. Plusz a Prince karmának nincs semmilyen mágikus hatalma ellenben Nero démoni kezével.
 • 8.
  2008. 12. 23. 16:51
  Közben lassan elkezdtem vele haladni. De nagyon kellemesen csalódtam. Igaz, hogy a harc egyszerűbb és inkább a platformingra van helyezve a hangsúly, de a látvány. Hát valami eszméletlen gyünyürű. Főleg mozgásban. Persze vannak grafikai hibák (rosszul vetíttet shadow mapek, pixeles szélekkel), de az összhatásra nem lehet panasz. Egyszerűen elvarázsol, mint egy csodás mese. <img src=
 • 7.
  2008. 12. 22. 10:59
  Éppen most telepítem fel, de az előzetesen, és a GT elemzés után elég vegyes érzelmekkel állok neki. A régi sorozato a kedvencem volt, egy zseniális darab, főleg a Warrior Within a zseniális történetvezetésével, és iszonyúan eltalált világ / herceg képével (a 3 már olyan meh.. lett).

  Grafikailag az első képek alapján eszméletlen jó lehet, viszont az egyszerűsített, "casual" nehézség már bosszantó lehet. Remélem a történet kipótolja majd a karaktereket.

  Milyen hosszú a játék?
 • 6.
  2008. 12. 21. 19:35
  akkor minek játszol vele????
  kíméljük a topikot az ilyen hsz-ektől!!!
 • 5.
  2008. 12. 21. 18:40
  Köszi Svin <img src=

  Így igaz, eljutottam, sőt annál jóval tovább.
 • 4.
  2008. 12. 21. 16:47
  Eljutott
 • 3.
  2008. 12. 20. 20:36
  És az baj? :]
 • 2.
  2008. 12. 20. 09:24
  Iszonyat nagy játék szerintem, kötelező darab. Bár nagyban eltér az eddigi Prince of Persia részektől, de ez is volt a cél. Érdekes egyébként, hogy csak a két főhős tűnik ilyen kézzel rajzoltnak és minden másnak normális a grafikája, mégsem ütnek el a játék látványvilágától, sőt kifejezetten jól mutatnak, meg alapból gyönyörű az egész játék.

  A harc is látványos és élvezetes, bár szerintem néha kicsit emberfeletti gyorsaságot igényel a különböző ellenséges kombók elkerüléséhez... A párbeszédek is jók (a srác egy idióta, sokat lehet röhögni rajta), a két főhős karaktere érdekes, és igényesen van kivitelezve minden.

  Az sem zavaró hogy nem lehet meghalni, főleg mert annyira könnyű benne még ilyen egyszerűsített ugrálgatással is, hogy bizonyos helyeken akár fél percenként taposhatnánk a load game gombot. Sokkal jobb így.

  Egyedül a sztori vége az ami iszonyatosan rossz, és nagyon zavaró hogy nincs is választási lehetőségünk a végkimenetelt illetően, viszont meg lehet érteni mert csak így oldható meg hogy két főhősünk visszatérhessen egy újabb közös kalandozásra a következő rész keretein belül.
 • 1.
  2008. 12. 20. 08:28