Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Overlord 2: A gonosz visszatér

 • Dátum | 2009.07.08 12:14
 • Szerző | vandread
 • Csoport | JÁTÉK

Két évvel ezelőtt robbant be a köztudatba az Overlord névre keresztelt – véleményem szerint kolosszálisan jól megtervezett – alkotás. A Triumph Studios alapötlete egy világot meghódító főgonoszra épült, akinek hatalmában állt kisebb csapatokat kommandírozva szembeszállni a kívűlről nemes lelkű, de belülről ugyanúgy korrupt lovagokkal, félszerzetekkel és egyéb, a fantasy történetekben megszokott lényekkel. A maga nemében páratlan játékmenettel és hangulati faktorral volt felvértezve a produktum, ezért nem is volt kétséges egy kiegészítő korong megjelenése ugyancsak a Codemasters kiadó gondozásában, Overlord: Raising Hell néven. Végül, ezt követően elérkeztünk a jelenhez, ahol a készítők igyekeztek újra meglovagolni egy folytatással az eddig már kétszer is bevált receptet.

Elmondom mégegyszer: Zúzni akarok! Nem bányászni.
Elmondom mégegyszer: Zúzni akarok! Nem bányászni.

A cselekmény néhány évvel a Raising Hell után játszódik. Az első részben alakított főgonoszunk eltűnt egy távoli világban így hű szolgái kénytelenek voltak elmenekülni a főhadiszállásként szolgáló sötét toronyból. Bíztak benne, hogy ismét el fog jönni az idejük egy új gonosz személyében, akit szolgálhatnak majd. Tudták, hogy hőn szeretett mesterük úrhölgye már akkor a szíve alatt hordta az örököst, aki majd apja nyomdokaiba fog lépni. Itt kezdődik a mi történetünk. Körülbelül hat éves kisgyermekként csöppenünk bele az eseményekbe és már itt azt tapasztaljuk, hogy mások vagyunk, mint a többiek. Vastag prémkabátunk csuklyája alatt parázsló szemünkkel járjuk a falut, „játszópajtásaink” pedig hógolyóval dobálnak minket félelmükben. Egyre jobban érezni kezdjük magunkban az erőt és az elhivatottságot, hogy móresre tanítsuk őket. A sorsnak köszönhetően ekkor találnak ránk a játék borítójáról is visszamosolygó hozzánk feltétlenül hű, kis goblinszerű katonák is, így aztán a fékezhetetlen bosszúvágyunkat az ő mérhetetlen lelkesedésükkel párosítva az egész falut sikerül felbolygatunk, sőt még a közelben állomásozó, római kinézetű hadsereg is felfigyel ránk. Ennek hála kénytelenek leszünk előlük a zord jégvilágba menekülni, ahol egy véletlen baleset folytán bezuhanunk a fagyos vízbe és már csak a goblinok által belakott rejtekhelyen térünk magunkhoz. Ez a rész felfogható egyfajta tutorialnak, a játék megismerteti velünk a főbb technikákat és lehetőségeket, amelyek segítségével boldogulhatunk majd a továbbiakban. Ha végére értünk az oktató résznek, akkor kicsit előreugrunk a történetben és már felnőtt harcosként, a trónteremnek berendezett rejtekhelyünkön találjuk magunkat, amely ugyancsak egy sötét toronyhoz hasonlítható akárcsak az elődben. Itt kapjuk a missziókat, amelynek teljesítése előrevisz minket a történetben. Elfogadásakor karakterünk belép a teleportmezőbe és máris az adott helyszínen találjuk magunkat.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2010. 09. 08. 13:35
  Nem tudja valaki,az overlord2-ben hogy lehet a hajot felgyorsitani?Mert nem tudok átmenni egy akadályon.
 • 10.
  2009. 07. 09. 20:24
  Chocho jött és rendet tett...a legrosszabbkor <img src=

  Mellesleg h ne legyen off, tényleg jó, de nekem az egyes jobban tetszett...ötletesebb bossfigh-tok voltak, ütősebb történet és az Evil Tower-t és sokkal jobban lehetett díszítgetni (mondjuk ez annyira nem is hiányzik). Bár lehet h csak azért, mert a minionok akkoriban nagyon újak voltak, így másodszor már nem pukkant akkorát...igaz, az állatkák hatalmas ötlet, de a hajózás már nem annyira...és a multis split screen is odavág, még a barátnőm is szívesen eljátszik vele...csak egy 24-es monitoron nem olyan élmény kettévágott képen játszani, mint egy böhöm hdtv-n, de azért elmegy <img src=

  Vardar: az egyesben lehet, h nem volt mind1 melyik nőt választottad, viszont a fejlesztők erre magasról tettek és az egyik vonalon folytatták a történetet...mellesleg it is dönthetsz h jó vagy rossz leszel-e (azaz kisebb vagy nagyobb rossz<img src=), de annak a végkifejlethez a legcsekélyebb köze sincs.
 • 9.
  2009. 07. 09. 19:35
  Az első részt nagyon sokszor ajánlgatta vandread. Lehet, teszek vele egy próbát. <img src=
 • 8.
  2009. 07. 09. 19:34
  Elképesztően humoros játék, a hangos és a zenék nagyon jók. Az is tetszik, hogy ilyen kisebb rejtvényeket kell megoldani benne, viszont van 1-2 nagyon idegesítő (pókos-liftes dolog, attól egy kicsit kikészültem, több mint fél óra volt mire megcsínáltam)

  Szerk: Hangzásra nem tudom, hogy miért csak 8-at adtatok, szerintem elképesztően jó zenéi vannak, néha meghallgatom őket úgy spontán. Amúgy meg van benne 2 dal a minionoktól, na azoktól eldobtam magamat. Iszonyatosan jó zenéje van végig, én nagyon élveztem.
 • 7.
  2009. 07. 09. 19:28
  A flame-et itt és most tessék befejezni! Köszönöm.
 • 6.
  2009. 07. 09. 18:40
  Tirexi: az veled a gond, hogy teljesen lejárattad már magad az emberek előtt.
  Én vidéki vagyok, szemüvegem sincs de az igaz, hogy egész nap gép előtt ülök. Informatikus vagyok már pár éve. De amit te csinálsz az tényleg gáz.
  Örökké vagánykodsz a konfigoddal meg veszed a legdrágább cuccokat aminek nulla az értelme. Mi ez ha nem kockaság? Miután láttam a kórájhét világa videóidat rögtön világossá vált, hogy te tipikus az az ember vagy aki csúnya, beszélni nem tud, barátai, barátnője nincs és úgy próbálod csökkenteni a kisebbségi komplexusod, hogy megveszed a legdrágább cuccokat.
 • 5.
  2009. 07. 09. 16:44
  Nem, az agyonverés opcionális, lehetséges, hogy a saját munkaerőddel(kegyencek) verj agyon mindenkit. Ezen kívül az agyonverés során egyre több agyonverendő dolgot ismersz meg és néha döntéseket kell hoznod, hogy hogyan verj agyon valakit/mit.
  Komolyra fordítva a szót, ez egy RTS-TPS-RPG-szerűség. Van a kis sereged, pátyolgatod őket, vannak neked is cuccaid(csaj, fegyver, kéró, páncél) őket is pátyolgatod és közben előre haladsz a birodalomban és növeled a hatalmad. Kb. ennyi.
 • 4.
  2009. 07. 09. 16:35
  ez a játék tényleg arról szól, hogy a világon mindent agyon kell -MOD- egy 20 kilós kalapáccsal? vagy valaki világosítson fel!<img src=
 • 3.
  2009. 07. 09. 11:32
  ÁÁÁ, ez a játék kell<img src= Az első rész volt az első kalandjátékom és nagyon tetszett. Most már, hogy a kegyencek(minionok) névvel és tapasztalattal is rendelkeznek, na meg, hogy van térkép, már 100szor jobb a móka<img src=
  Egyébként, nem akarok kötözködni vandread, de a játék végkifejlete nem a korrupciós szinttől függ? Ha jól emlékszek az 1-ben egy rakás olyan hely volt, ahol nekünk kellett dönteni, hogy jó/rossz utat választjuk vagy pl: a csaj választás sem volt minden. Ha mindez meg van a 2ben is akkor nem nevezném lineárisnak.
 • 2.
  2009. 07. 09. 09:21
  Tirexi: a pár perc alatt többet hadonásztál azzal a fejszével mint én 20 óra alatt amíg végigjátszottam <img src=<img src=
 • 1.
  2009. 07. 08. 21:10