Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Overlocked: A History of Violence teszt

  • Dátum | 2008.10.10 15:24
  • Szerző | JeLo
  • Csoport | JÁTÉK

A játékot egy viszonylag ismeretlen, House of Tales névre hallgató német fejlesztőcsapat készítette. A team eddigi munkásságát néhány alsó kategóriás kalandjáték fémjelzi, amik nem igazán hoztak átütő sikert. Talán az Overlocked lesz az, ami kimozdítja a gárdát az ismeretlenség homályából?

Az intro - ami elég hatásos - valamiféle rejtélyekkel teli pszichothriller történetét sejteti, ami kifejezetten jónak ígérkezik. Főhősünk, David McNamara, visszavonult katonai pszichiáter, akit New Yorkba hívnak, hogy kiderítse, mi történt azzal az öt tinédzserrel, akiket sokkos és öntudatlan állapotban találtak az utcán.

A történet egy hotelben kezdődik, ahol David megszállt a „nyomozás” idejére, ám akkor indul be igazán, amikor találkozunk az öt pácienssel. Sőt, nem csak hogy találkozunk, de flashbackek formájában a bőrükbe bújva végig kell élnünk mindazt, ami velük történt.

Nagyon tetszett az ötlet, hogy bizonyos párhuzamosan futó, összekapcsolódó eseményeket osztott képernyőn egyszerre két szemszögből is megtekinthetünk. Ilyenek például a telefonbeszélgetések, melyek a régebbi filmek hangulatát idézve láttatják a beszélgetés résztvevőit, valamint a flashbackek közben a kórházi ágyon vergődő hipnotizált pácienst, ahogy az emlékeit meséli, miközben a másik oldalon át is élhetjük mindezt.Az irányítás jól kidolgozott és könnyű. A tárgyakra kattintva a pointer körül egyértelmű ikonok formájában megjelennek az elérhető akciók. Az inventory, ami feltehetően az egyszerűbb használhatóság érdekében mindig látszik, a képernyő alján kapott helyet. Viszont ennek az az ára, hogy a felirat a monitor legtetejére szorult, ami – főleg nagy monitorok esetén - nagyon kényelmetlen. Aki nem teljesen érti az angol élőbeszédet és a szöveg segítségére szorul, a játék végére garantáltan szemtengelyferdülést kap.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: