Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Nikopol: The Secrets of Immortal

 • Dátum | 2009.02.22 12:01
 • Szerző | JeLo
 • Csoport | JÁTÉK

Nem olyan régen bemutattuk Benoit Sokal egy korábbi alkotását, a Sinking Islandet, ami nem igazán hozta a megszokott színvonalat. Jó hír viszont, hogy a kalandra éhes közönség a belga művész jóvoltából ezúttal egy nagyszerűen összerakott, kihívásokban gazdag történetbe merülhet alá a tavaly év végén megjelent Nikopol című kalandjáték által. Sokal bácsi ezúttal egy kész forgatókönyvet vett kölcsön és a megvalósítás alapötletein kívül a fejlesztésben nem nagyon vet részt.

Jelen esetben mondhatni dupla adaptációról van szó, ugyanis mind a látvány, mind pedig a történet képregény trilógia formájában látta meg a napvilágot, melynek első része 1980-ban jelent meg. A mű Enki Bial Jugoszláv születésű, Franciaországban tevékenykedő rajzművész nevéhez fűződik, melyből 2004-ben ő maga filmet is készített Immortel címmel, ami azonban nem hozott átütő sikert.

Párizs, 2023.
Párizs, 2023.

A történet szerint 2023-at írunk és Párizs egy hataloméhes diktátor kezében van. Hiába a nagyfokú technikai fejlettség, a város romokban hever, a társadalom két részre szakadt. Főhősünk Alcide Nikopol, egy azon milliónyi ember közül, akik az alvilágban tengetik életüket. Életét az a nap forgatja fel, amikor váratlanul hírt kap halottnak hitt apjáról. Ezzel egy időben egy furcsa piramis alakú lebegő fémszerkezet jelenik meg a város felett, melynek utasai Hórusz és Anubisz, akik valamiféle összeesküvést terveznek. Ahogy Alcide elindul megkeresni az apját, óhatatlanul is belecsöppen ebbe a fordulatos és egyre furcsább történetbe, amelynek újabb és újabb összefüggéseire derül fény egy-egy rejtély megoldásával. Mindez viszonylag hosszú játékidőt teremt, belekalkulálva azt is, hogy némely feladatnak többször is neki kell futni.

Mindenhol csak a pusztulás
Mindenhol csak a pusztulás

Az irányítás sem okozhat gondot. Az egérrel foroghatunk a tér minden irányába, a pointer állapota szerint bal gombbal mehetünk előre, vehetünk fel tárgyakat vagy cselekedhetünk. Az inventory jobb klikkre jön elő a képernyő közepén, ahol egy külön kapcsoló aktiválásával válthatunk tárgyhasználatról olvasási módba. Ez teszi lehetővé, hogy a nálunk lévő dokumentumokat közelebbről is megszemléljük. A főmenübe is innen juthatunk vissza, ami már önmagában sem szokványos. Egy háztetőn állva vesznek körül minket az opciók ikonjai, miközben a sztorira jellemző aprócska történéseket figyelhetünk meg.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 3.
  XiX
  2009. 02. 24. 11:43
  Olyan csúnya a feje mint nekem <img src=))
 • 2.
  2009. 02. 22. 19:52
  nekem bejött a film, vagy animáció
  asszem még moziban is vetítették pár éve
 • 1.
  2009. 02. 22. 12:09