Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Nier - Ez már egy másik világ

 • Dátum | 2010.04.29 10:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

A lány és az apja egy régi áruházban bujkálnak, odakint havazik, a várost pedig valami szörnyű katasztrófa érhette, hiszen romokban van minden épület. Sehol egy teremtett lélek, a tájat pedig érintetlen fehér lepel borítja, amerre csak a szem ellát. 2049 nyarán járunk. Yonah szörnyen köhög, rosszul van. Érezni, hogy a helyet átjárja egy furcsa, fenyegető erő, ami lassan, de biztosan felemészti mindkettőjüket. A férfi láthatóan nem tudja, hogy mit tegyen. Összetörten gubbaszt egy szekrény előtt, mellette pedig egy könyv hever. Suttogást hallani. A könyv kéri, hogy fogadják el a segítségét, és nem akar mást cserébe, csak a férfi lelkét. Nem szabad belemenni az alkuba, ezt tudják jól, a bejáratnál azonban hatalmas démonok jelennek meg, akik számára tényleg nem ellenfél egy öreg, fáradt ember. Rövid csata veszi kezdetét, a különleges, alaktalan szellemek azonban hamar felülkerekednek hősünkön, akinek éppen csak arra maradt ereje, hogy utolsó mozdulatával még kinyissa a könyvet. Megmenekültek.

Ez már egy másik világ
Ez már egy másik világ

1312 évvel később járunk. Új civilizáció emelkedik ki a mocsokból, a zöld réten körbetekintve egy szebb és jobb jövőt építő emberiség csíráit láthatjuk. A férfi és a kislány békésen élnek a faluszéli házikóban. Látszólag minden a legnagyobb rendben van, a veszély azonban nem múlt el, a Földet még most is sötét erők tartják rettegésben, Yonah állapota pedig egyre csak romlik. A világ megmentése a mi kezünkben van, lányunk megbetegítője, és a sötét, mindent elpusztító démonok hadáért ugyanis csak egyvalami felelős, a Grimoire Noir. A könyv évszázadok óta sújtja a világunkat, most azonban elérkezett az idő, hogy megfosszuk őt ördögi hatalmától, a jó oldal védelmezőjeként feltűnt ugyanis a kötet elveszettnek hitt párja, a Grimoire Weiss. Mi vagyunk a kiválasztottak, békét kell hoznunk a világra, a dolog viszont nem lesz könnyű, hiszen a sikerhez nem csak hatalmas, végtelennek tűnő tájakon kell átkelnünk, de még egy mindenre elszánt szörnyhadsereg is az utunkba áll.

Kezdődjék a csata!
Kezdődjék a csata!

A Square Enix és a Ghost in the Shell: Strand Alone Complex, a Resident Evil: The Darkside Chronicles, illetve a Bullet Witch címeket jegyző Cavia legújabb játéka, a Nier ebbe a különleges világba kalauzol el minket. A játék a messzi Japánban kétféle kiadást kapott, az Xbox 360-ra megjelent Nier Gestaltban a szereplők apa-lánya kapcsolatban állnak egymással, a Playstation 3-as Nier Replicantban a főhős viszont fiatalabb, máshogy is néz ki, a megmentésre váró beteg kislány pedig a húga. Minden más teljesen azonos bennük, Európában és Amerikában viszont nincs így szétbontva a két változat, a játék egyszerű Nier címmel jelent meg mindkét konzolra, és amint az a bevezetőből kiderülhetett, a Gestalttal egyenértékű.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2010. 04. 30. 09:39
  Jó lenne az elején feltüntetni a cikknek, hogy milyen "platformra" jött ki.
 • 7.
  2010. 04. 29. 18:33
  Dynasty Warriors féle IQ mentes hentelős játék jó lenne lassan Néha jó az
  A cikk elején tényleg ki lehetne írni, milyen platformra is készült a játék.
 • 6.
  2010. 04. 29. 18:15
  Én elöször mindig a végére megyek a cikknek és ott fel van tüntetve a platform! Hajrá emberek menni fog!
 • 5.
  2010. 04. 29. 18:14
  De ez nem az. Az akció része inkább üsd vágd style.
 • 4.
  2010. 04. 29. 18:13
  Énis egyetértek Pedig már nagyon várok egy Last Remnanthoz, vagy FF-hez hasonló játékot pcre.
 • 3.
  2010. 04. 29. 17:56
  hát sztem is kellene egy konzol exclusive felirat az elejére naaaaagy píííros betűkkel
 • 2.
  2010. 04. 29. 17:12
  pont ugyanez volt velem... kár, nem pc-s...
 • 1.
  2010. 04. 29. 16:49
  Elkezdtem olvasni, de aztán az oldal végén rájöttem, hogy konzolos, így csalódottan megnézegettem a képeket. Pedig ez a történet bejött volna.