Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

NFS: World - Új világrend?

 • Dátum | 2010.08.07 12:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

A Need for Speed sorozat tavalyi vadhajtása, a Shift igencsak megosztotta a közönséget. Mi itt az iPonon szerettük, mint ahogy a sajtó több helyen is bőszen jutalmazta a volt GTR-es fejlesztők munkáját, ám a rajongók nem tudtak mit kezdeni az új irányvonallal, s bár a játék sikeressé vált (lesz folytatás is), se a régi fanok, se a kvázi újak nem találták meg benne számításukat. Szerencsére az EA meglehetősen előrelátó volt, és már akkor bejelentette, hogy több NFS játék is jön, amikor a Shift ötlete még gyerekcipőben járt. A Wii exkluzív arcade őrület Nitro már rég megjelent, a World azonban csak nem akart megérkezni. Most már azt is tudjuk, hogy ősszel a régi sorozat rajongói is örülni fognak, hisz visszatér a Hot Pursuit vonal a Criterion (Burnout: Paradise) jóvoltából, mivel azonban még messze van a megváltás, lássuk, min ült ilyen sokáig az Undergroundot és Most Wantedet is megalkotó EA Black Box.

Egy világ, amit szabadon bejárhatsz

A Need for Speed World ötlete roppant szimpatikus, lévén egy ingyenes játékról van szó, amit letöltve és telepítve bárki megnézheti, milyen is egy MMOG köntösbe öntött autóverseny. Bizony, a régi motorosok tudják, hogy az ötlet nem új, hisz már majd' tíz éve is megjelent egy NFS ugyanilyen koncepcióval. Csak éppen a Motor City fizetős volt, és az akkor még csak rétegjáték nem hozott elég pénzt a konyhára, így nem sokkal később meg is szűnt. Mostanság viszont más szelek fújnak, a Test Drive Unlimited vitte a prímet a netes versenyzésben, és most itt a World is, amiért ráadásul egy fillért sem kell fizetnünk. Vagy mégis?

Egy átlagos nap Rockport utcáin
Egy átlagos nap Rockport utcáin

Az NFS World alapvetően tényleg ingyen van, csak le kell tölteni a hivatalos oldalról, regisztrálni, és már mehet is az őrjöngés. A játék környezete a Most Wanted vonalat viszi tovább, azaz egy nyílt várost kapunk kismillió ikonnal a térképen, melyek újabb és újabb versenyeket, lehetőségeket rejtenek magukban. A játék elején veszünk egy kocsit, majd irány az utca, ahol is fel kell tornásznunk a Repünket, ami itt a tapasztalati pontot jelenti. Minél több van, annál jobb szinten állunk, és minél magasabb a szintünk, annál több autó, tuningfelszerelés és festéstípus érhető el. Sőt, a magasabb szint több pályát és erősebb ellenfeleket is jelent, így az ember rá van kényszerítve, hogy a játékkal töltött első napját úgymond „végigfarmolja”. Teleportálunk versenyről versenyre, és igyekszünk minél jobb eredményt elérni, mert a dobogó ugyebár több Repet is jelent. A gond ott kezdődik, ha elérjünk a 10-es szintet, onnantól ugyanis a nem fizető játékosoknak bezárul a bazár. Persze, lehet kocsikázni, de fejlődni nem, és az új pályák és autók sosem lesznek elérhetőek. Amennyiben úgy döntünk, hogy ennyi nem volt elég, és megvesszük a 20 eurós Starter Pack-kot, 50-es szintig húzhatjuk magunkat.

 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 24.
  2010. 08. 19. 12:22
  De most komolyan gondoljatok már bele, mi bevétele lehet az EA Gamesnek csak ezzel a kis "ártatlan" starter packkal... 20$, azaz 4.000 forint. Ha csak 100 okos emberke (de már kapásból mondjuk azt, hogy gyerek mert úgyis így lesz) megveszi a Starter Packot, akkor az EA már 400.000 forintot zsebelt be. Persze ez nekik kis pénz, de lehet, hogy 10.000 ember veszi meg, lehet, hogy megveszik az újabb és drágáb pakkot is ugyanennyien... És ott tartunk, hogy ezzel az ingeynes játékkal is megkeresett magának legalább 4 millió forintot, de inkább 40 milliót. Ebből lejön 2 millió a licenszekért, a többit meg berakjuk a közösbe, vagy a tulaj zsebébe, és el van rendezve. Hát adja az Isten, hogy megtanuljam rendesen a programozást, meg minden egyebet, szarrá keresheti vele magát az ember...
 • 23.
  BiP
  2010. 08. 11. 08:46
  Mondjuk ez a 20eurós starter pack nem olyan vészesen drága (bár szerintem így is sok ezért a játékért), és 50es szintig juthatsz. Nekem a bajom azzal van, hogy folyton kerülgetni kell a 'FIZESS' 'FIZESS''FIZESS' cimkéket. Nem lehet valahogy ezt letiltani? Hogy én egyáltalán nem akarok semmiért fizetni, csak az ingyenes tartalmat akarom látni?
 • 22.
  BiP
  2010. 08. 11. 08:44
  Castiel: miért? Játékdemónak tök jó, ellehet vele pötyögni 10es szintig. Jópár autót így is ki lehet próbálgatni. (bár később esélytelen lesz 20as szintűek ellen nyerni, majd meglátjuk.) Remélem jól sorolja be az ellenfeleket, és viszonylag hasonló szintű embereket pakol össze egy versenybe.
 • 21.
  2010. 08. 10. 23:57
  tűzfalat állítsd le, ne csak át engedd a játékot, hanem teljesen kapcsold ki! és rendszergazdaként futtasd a játékot és máris tudsz multizni!
  Egyébként ha az ingyenessel játszol, akkor 10-es szint a max.. ha én ezt tudom, fel sem teszem ezt a sz*rt..
 • 20.
  2010. 08. 10. 06:53
  Waze 1 kuva linket nem lehet beilleszteni...(lehet én vagyok béna...)keress így rá tubon: The NFS World NETERROR_CONNECT_PEER_TIMEOUT problem solved
 • 19.
  2010. 08. 10. 06:51
  .... http://www.youtube.com/watch?v=_8gQ0GaXE
 • 18.
  2010. 08. 10. 06:50
 • 17.
  2010. 08. 09. 17:01
  Sziasztok! Egy kicsit off, de valahol meg kell kérdeznem. Regisztráltam, elindul a játék, single playerben eljutottam a 2. szintig, de utána egyik pályán sem tudok versenyezni multiban, mert csatlakozás után kb fél perc töltés és visszarak a városba a játék egy "conncection peer error", vagy valami hasonló szöveggel. Mi lehet a probléma?
 • 16.
  2010. 08. 09. 12:26
  A grafika azért ilyen rossz, mert MMO révén az volt a lényeg, hogy mindenkinek elfusson a gépén.
  Blackey, mikori a kormányod? Nekem van egy logitech kormányom, amit a mai játékok nem ismernek fel.
 • 15.
  2010. 08. 09. 11:50
  Nekem nem ismerte fel a kormányt. Valakinek hasonló tapasztalata?
 • 14.
  2010. 08. 08. 23:49
  Én először arra készültem, hogy összehasonlítgatom majd a Test Drive Unlimited kínálta lehetőségekkel, de hamar szembesültem a dologgal, hogy ez csak egy aránylag buta, egyszerű játék. Ami természetesen szedi a pénzünket, hogyha képesek vagyunk megvenni a Starter Packot. Én azt mondom, hogy aki annyira online akar autós játékot űzni, annak ott a TDU, vagy ugye most már a TDU 2 is lassan, meg szimulátorok terén ott a Live for Speed. De ha már amúgyis fizetős akkor meg leginkább érdemes online játszani bármelyik újabb NFS részt, és máris nem lesz igénye senkinek erre a játékra. Szánalmas húzás az EA Gamestől, hogy a Carbon óta nem képesek elődeikhez méltó játékot készíteni. Az UNDERCOVER már-már közelített a helyes irány felé, de azok az értelmetlen egyhangú, unalmas versenyek az agyamra mentek. EA GAmes, itt az idő virítani azt az Underground 3-at!
 • 13.
  2010. 08. 08. 19:38
  Ez egy nagyon jó játék lenne DE ahhoz olyan ötleteket kellene megvalósítani mint: az autók belsőjét is lehessen tuningolni (Underground2) NEON, sötétség és Hot Pursuit bizonyos üldözési szinten igazi játékos szállhat be az üldözésbe rendőrként mint CROSS őrmester. Vagy lehetne még csoportos üldözés is. Saját verseny pálya kijelölés, DRIFT,DRAG, etc.
  Na meg a lagg amit meg lehetetlen mert nem csak a szervertől függ. Több versenyen is úgy laggolt az előttem lévő autó hogy lehetetlen volt megállapítani hol fog felbukkanni.
  Egyébként szerintem ez még béta csak előre pénzt akarnak keresni. Mint a G...F.... böngészős online játékai. egyébként a fórumon láttam valami hivatalos írást hogy fejlesztik a többi verseny típust.
 • 12.
  BiP
  2010. 08. 08. 18:58
  Most kipróbáltam. Nem rossz, el lehet vele autókázni, ilyen most wanted light, de nagyon látszik, hogy arra mennek, hogy költsd a pénzt. Bármi extra vagy előny már pénzbe kerül.
 • 11.
  2010. 08. 08. 17:59
  Én a cikk előtt 1-2 nappal próbáltam. Én inkább úgy mondanám, hogy "demó"

  Amúgy trial-nak is mondhatjuk. Néhány játékban úgy néz ki a trial, hogy nem időkorlát, hanem szintkorlát van, mint itt is.
 • 10.
  2010. 08. 08. 16:41
  A cikk kicsit lehangoló, de hát ha ilyen a játék akkor a kukába vele.

  @exec79: a trial az időkorlátos ez meg mikrotranzakciós.
 • 9.
  2010. 08. 08. 14:52
  Greathoof:
  úgy értettem, hogy QL-nél tegnap vezették be hogy lehet fizetni, előtte nem volt ilyesmi
  és már akkor kérdezték sokan, hogy miért kerül ugyanannyi euróba mint dollárba, mikor az euró erősebb és akkor válaszolták azt amit írtam. amerikában sem egységes az ár, sok államban vannak plusz adók, ami miatt többet fizetnek az emberek, még ezért az nfs world-ért is.
 • 8.
  2010. 08. 08. 04:09
  @ájPon
  Ő, nem biztos, ha mától van ez.
  Ugyanis eddig mindenhol ezt a váltást láttam, miközben baromira nem mindegy.
  A legjobb az volt, amikor Steam-en amerikai dollárból átváltottak euróba (egyik napról a másikra), és ott is 1:1-ben lett az átváltás. (Ja, és USA-ban is, ami érdekes )
 • 7.
  2010. 08. 08. 01:20
  máshol ezt az "ingyen" játékot trial-nek hívják
 • 6.
  2010. 08. 07. 23:05
  Ez a játék... nem is játék... csak egy nagy LAGG... meg BUG...
  Még 5 év tapasztalat a autós multik terén EA-nél és újra próbálkozhatnak, mert ez ...
 • 5.
  2010. 08. 07. 22:47
  Kaksi ez a NFS Egyre rosszabb
 • 4.
  2010. 08. 07. 16:35
  "A hivatalos weboldalon 20 dollárnak írja magát, európai bejelentkezés után azonban ez átcsap euróba - egy az egyben váltással, természetesen"

  Az egy-az-egybeni dollár-euró átváltás azért van, mert az adó 25%, a dollár-euró árfolyam pedig kb 1.25-ön áll.
  Euróban tehát magáért a játékért kevesebbet fizetünk, de erre még rámegy egy globális adó és így lesz pont "ugyanannyi", mint dollárban. Valszeg a texasiak is többet fizetnek 20 dollárnál.

  Nem csak az NFS World-nél van így, hanem pl a quake live-nál is, mától.
 • 3.
  2010. 08. 07. 15:59
  Szerintem az alkalmi jatekosoknak idealis az ingyenes valtozat.
  (En is az alkalmi jatekosok korebe tartozom.)

  Jol el lehet vele marhulni, bar az kisse zavaro, hogy nem az egesz varost kapja meg az ember, mint a Burnout Paradise-ban hanem aprankent.
  Ez akkor volt idegesito amikor egy rendoros menekulesnel be futottam egy autopalyaba ami egy ido utan le volt zarva es alig talaltam meg egy kijaratot.
 • 2.
  2010. 08. 07. 14:20
  test driver is biztos jó lesz meg az új nfs hot pursuit, arra is nagyon kíváncsi vagyok, de ez az nfs world nem nyerte el a tetszésemet.
 • 1.
  2010. 08. 07. 13:51
  Az egyik bétában a Power-Upok négyesével lapozhatóak voltak, ezt sajnos kivették.
  Meg nagyon levették az üldözések és versenyek után kapható pénzt és pontokat.