Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

MotoGP 08 teszt

 • Dátum | 2008.11.15 15:34
 • Szerző | JeLo
 • Csoport | JÁTÉK

A MotoGP jogai hosszú évek óta most először kerültek egy kézbe. A THQ által kiadott változat inkább az arcade vonal felé orientálódott, míg a Capcom változatait a szimuláció kategóriába sorolták. Ebben a részben a két irányítási módot próbálták összehozni, amolyan arany középutat találva a kettő között.

A menü a minimál design jegyében készült. Egyszerű és bár nem minden adja magát elsőre, jól áttekinthető. A menüben hallható zene különösebb figyelmet nem érdemel, hacsak annyit nem, hogy inkább idegesítő, mint bármi más. A versenyek alatt nem lesz ilyen gondunk, mert nincs zene, a hangeffekteket pedig (egy-két mellékes zörejt leszámítva) a motorok zúgása teszi ki. Úgyhogy a játék ezen vonulatát ki is veséztük.
Az első pálya - Nem túl bizalomgerjesztő
Az első pálya - Nem túl bizalomgerjesztő

18 pályán zajlik a verseny, de még mielőtt rátérnénk a karrier módra, vesézzük ki a többi versenytípust, amik között nem igazán leltünk semmi extrára. A Quick Race menüpont alatt szabadon kipróbálhatjuk az összes pályát egy általunk kiválasztott – a valóságban is létező - versenyzővel 17 másik motoros ellen. Ebben a versenytípusban beállíthatjuk a körök számát az egy körös versenytől kezdve egészen a valósághű 22 körös futamig. Itt lehet ismerkedni a pályákkal és szokni az irányítást. Pontosabban nem is megszokni, sokkal inkább ráérezni kell eme játék esetében. A járművet az első és hátsó fék, valamint a gáz megfelelő pillanatokban történő használatával tudjuk bent tartani egy kanyarban, de fontos előre is felkészülni, mert ha túl gyorsan megyünk be egy kanyarba, közben már sokkal nehezebb korrigálni a mutatványt és a kisodródás esélye megnő.

Az irányítás terén a bevezetőben említett arany középutat végül nem sikerült megtalálni (ami nem csoda), ezért inkább beleraktak mindent, amit tudtak. Menüből külön választható az arcade, a szimuláció és egy advanced stílus is. Én az első verziót részesítem előnyben, így a fenti észrevételek erre a módra vonatkoznak. Azt azért hozzátenném, hogy ennek a beállításnak nem sok köze van a tényleges arcade irányításhoz. Szimulációs beállítás mellett úgy igazán nem sok változik. Kicsit instabilabb a jármű és éles kanyarokban könnyebben elesünk. Advanced módban pedig már egy kisebb kanyarban is vigyáznunk kell.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2011. 12. 24. 10:43
  A lényege hogy betanuld a pályát, hogy hol mekkorát kell fékezni.
  A középső nehézségi szinten játszom, viszont még ütközés miatt nem estem, ez elég fura.
  Jó kis game, főleg azért mert nem kell neki nagy hardver (i3-as laptopon nyomom), de azért szép a grafika.
  Én negatívumként annyit hoznék fel, hogy elég egyoldalú a története, semmi extra, különleges nincs a játékmenetben.
  Kevés motoros játék van, úgyhogy ennek is örülni kell.
 • 10.
  2010. 05. 30. 00:19
  Kiegészíteném: azt írtad hogy nem lehet Talmácsi bőrébe bújni. Elmondom hogy az általad írt 17 versenyző a MotoGP kategória, a 34 meg a 125 köbcentiméteres kategória (ezen kívül van még egy 250es kategória is, ám azt ma már Moto 2nek hívják). A karrier módban ezekhez a versenyzőkhöz csatlakozhatsz te, és a menetrend a következő: itt nem az a cél hogy átjuss a pályákon, hanem hogy megnyerd a világbajnoki címet a legmagasabb kategóriában, ami a MotoGP. Kezdetben elindulsz egy nem túl jó csapatban, egy nem túl jó motorral, és egyre feljebb léphetsz attól függően hogy hány pontot szerzel futamonként. A Quick Racében mehetsz mind 3 kategóriában, minden versenyzővel, így tolhatsz egy futamot akár Talmácsival is. És az hogy Talma általában az 1. 3ban végez az nem azon múlik hogy a gyártók jó fényben akarják feltüntetni a magyarokat, hanem azért mert a valóságban is így van. Summa summára én is azt ajánlom hogy olyan játékokat tesztelj melyeknek az alapjához értesz!
 • 9.
  2009. 05. 19. 13:56
  Jaj, de durva. JeLo! Te ezeket komolyan írtad? Te tényleg hozzákezdesz úgy tesztelni egy játékot hogy a tulajdonképpeni ihletőjéről a valóságos MotoGp versenysorozatról a leghalványabb elképzelésed sincs? A Challenge mód a tulajdonképpeni világbajnokság szimulálása! A valóságban szerinted csak az vehet részt a következő hétvégi versenyen aki az első három helyen végez? A lényeg a pont gyűjtés, a motor fejlesztése, az eredményeid alapján ajánlatokat kapsz a 250-es és a királykategória csapataitól. Ha nincs eredmény, nincs pont, a következő évben maradsz annál a gyenge csapatnál amelyiknél kezdtél. Egy elvileg független tesztelő hogy írhat le olyat hogy a játék nem érdekes? Neked lehet nem. Másnak az. Más napokat játszik vele, és nem azt figyeli hogy integet gipsz jakab a pálya széléről. Azért van három kezelhetőségi szint hogy a hozzád hasonló amatőrök is tudjanak párt kört menni a motorral. Arcade módban persze hogy nem esel el a kanyarban. Na mindegy, rajongók ne hallgassatok rá, a tesztnek a játékhoz semmi köze nincs, tartalmi és lényegi tévedések tömege van benne.
 • 8.
  2008. 12. 02. 20:19
  írj jobbat és küldd el a cikk írójának
  ennyi
 • 7.
  2008. 11. 21. 18:07
  Sumika!
  Vedd meg eredetiben, mert akik a játékot készítették azok sem letöltötték és most adjuk tovább hanem készítették. Vedd meg ha játszani akarsz! Bár ha lenne egy kis találékonyságod akkor nem ide írod be hanem a torrent oldal fórumába. Az valószínű még hogy ez egy egyedi probléma.
 • 6.
  2008. 11. 20. 19:38
  Akkor inkább mond meg hogy milyen kártyád van(mert így látatlanban azért nehéz segíteni) mert még azis lehet hogy nem támogatja a Shardermodel 3.0-t. És akkor a min. gépigény alatt van.
 • 5.
  2008. 11. 19. 21:21
  Joci én 3650-esel játszok és semmien hiba nincs, csak telpítéskor ne felejtsd el telepíteni a DirectX 9.0c legfrisebb verzióját. Hozzá adják a játékhoz azt használd!!
 • 4.
  2008. 11. 16. 15:48
  De tényleg lehet előzni, nyomni kell a motort lefele, és padlógáz. A homokkal egyetértek, tényleg ronda lett, de az aszfalt a motor a rázókő meg jó lett. Az is jó változás lett hogy van már kivűl is fordulatszámmérő, mert a 07-ben csak egy csík jelezte. A közönségről nem tudok véleményt mondani, mert még nem jutott eszembe hogy megnézzem <img src=, és végül azért meg szeretném köszönni ezt a tesztet, mert fölhívta a figyelmemet erre a játékra.
 • 3.
  2008. 11. 16. 14:28
  Én is megvettem a játékot, A DEMO próbája után, és szerintem nagyon jól sikerült. Simán lehet előzni a célegyenesben, a videóbeállításokat is be lehet állítani, nem tudom hogy a cikk írója mit nem bírt beállítani, be lehet a hatásokat, eső, köd... , a felbontást , a szűrőket, mindent!! A leesés a motorról idegesítő, de ők is leesnek. A grafikáról: szerintem egyáltalán nem gyenge, a belső kivételével nagyon élethű.
 • 2.
  2008. 11. 15. 22:22
  Nekem tetszik a játék.Szerintem jó lehet.Igaz egy 2008-as játéktól jobb grafikát vártam volna.
 • 1.
  2008. 11. 15. 15:47
  Vissza a teszthez.
  Én azt szeretném megkérdezni a cikk írójától hogy csak ez az egy kameraállás volt, vagy van belülről is.