Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Matt Hazard: Blood Bath and Beyond

 • Dátum | 2010.01.15 15:40
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Kőkemény akciólegenda, igazi nehézfiú. Matt Hazard, a tavaly megjelent Eat Lead főhőse, aki idén Xbox LIVE Arcade és PSN címszereplőként tért vissza közénk. De ki is ő pontosan? Egy huszonöt éves múlttal rendelkező főállású játékhős, akivel készült már a 8-bites lövöldözős játéktól kezdve a túlélő horroron át a go-kart szimulátorig, szinte minden. Nem gond viszont, ha nem ismerős a neve, Matt Hazard ugyanis csak egy kitalált legenda. Az Eat Lead volt az első megjelent játéka, az azt megelőző két tucat cím sosem létezett igazából.

Erős vágás
Erős vágás

2009-ben egy igazi új generációs third person shootert kaptunk Matt Hazarddal. Nem volt egy kiemelkedően jól sikerült alkotás, de a stílusa mindent vitt. Kiparodizálta az összes nagy játékot, még Mariót is elküldte a fenébe, és noha a sztorit néhány óra alatt végig lehetett tolni, annyit nevettünk közben, mint eddig soha. Az Eat Lead történetében emberünket egy igen komoly szerződés kötötte a Marathon Megasoft nevű óriáskiadóhoz, a cég viszont szeretett volna tőle megszabadulni, egyszer és mindenkorra. A gonosz vezérigazgató ezért kitalálta, hogy csinál vele egy új játékot, amit viszont úgy rendez meg, hogy Matt meghaljon a kalandok végén. Egy játékot kaptunk tehát a játékban, a macsó akcióhős azonban mindent túlélt, és elpusztítva a pénzéhes nagyvállalatot, boldogan vonult nyugdíjba. A bosszúra egy teljes évet kellett várnunk, de idén januárban Neutronov visszatért, és a Marathon Megasoft archív szerveréről kitörve nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint Matt félreállítását, és a világ feletti hatalom megszerzését.

Matt és Dexter akcióban
Matt és Dexter akcióban

A Blood Bath and Beyond gyökeresen eltér az előző Matt Hazard játéktól, a kalandokat ugyanis 3D helyett immáron klasszikus oldalnézetből követhetjük. Ezzel pedig nem is lenne baj, de mindenből kevesebbet kaptunk, mint legutóbb. A játékmenet egyszerűbb és rövidebb, a grafika csúnyább, a történet laposabb, a poénok meg gyengébbek. Persze a készítők ezt viccesen már a játék elején megmagyarázzák nekünk, Matt ugyanis legalább annyira meglepődik az új külcsínen, mint mi magunk. Az őt eligazító operátor szerint mindez az Eat Lead gyatra eladásainak és az újságírók negatív kritikájának köszönhető, Neutronovot viszont így vagy úgy, de muszáj megállítanunk. A helyzet tehát adott, kezdődhet az újabb kaland!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2010. 01. 18. 22:21
  A Blood Bath and Beyond egyébként utalás a Bed Bath and Beyond nevű amerikai áruházláncra, de már a Simpson család is elsütötte előttük a poént
 • 8.
  2010. 01. 16. 20:59
  én a neve hallatán már ki se próbálnám
 • 7.
  2010. 01. 16. 13:51
  1-et azt hiszem még nem osztottunk ki, de 2-t már igen
  Igazából az egyértelműen hulladék játékokkal nem akarunk foglalkozni, de ami egy kicsit is érdekes lehet nektek vagy nekünk azzal igen (szóval minden "komolyabb" friss cuccal).
  Így született ez a negatív rekord is :
  http://www.ipon.hu/elemzesek/painkiller_resurrection___feltamasztas_de_minek/592/4
  Ha jól emlékszem, most ez a legalacsonyabb értékelésünk
 • 6.
  2010. 01. 16. 12:55
  "hülyebiztos"
 • 5.
  2010. 01. 16. 10:26
  Svindler: úgylátszik ez nem hülyebiztos megoldás. Amúgy az xbox -szót láttam, de ma már sok a multiplatform game, gondoltam ez is az.
 • 4.
  2010. 01. 16. 00:08
  Mióta Ipon-on nézegetem a teszteket, sohasem láttam ilyen alacsony minősítést, mint itt, 2 pontot. Esetleg voltak olyan tesztek, melyekben valamely tulajdonság 1 pontot kapott volna? Puszta kiváncsiságból kérdezem csak. Ha OFF-nak számít, elnézést.
 • 3.
  2010. 01. 15. 23:31
  Ne aggódj gebana, nem maradsz le semmi fontosról
 • 2.
  2010. 01. 15. 22:01
  Fene, pedig ez benne van az első mondatban De kitartás, készül az infóbox, és akkor nem lesz több ilyen félreértés
 • 1.
  2010. 01. 15. 20:53
  képeket néztem, beleolvastam és a végén tudatosult bennem, hogy ez nincs pcre. fakk