Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Madden NFL 10 - Sportháború

 • Dátum | 2009.08.18 12:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

John Madden. Az Oakley Raiders évtizedes sztáredzője, az NFL közvetítés idén tavasszal visszavonult hangja, az amerikai futball egyik valaha volt legnagyobb alakja. A futballé, melyért egy háromszáz milliós kontinens rajong, és a futballé, mely az Electronic Arts sikersorozatának köszönhetően húsz éve játszható otthon, a tévé előtt üldögélve is. A Madden NFL 10 pedig idén még magasabbra emelte a mércét, elhozva számunkra a sportág minden izgalmát, és hangulatát.

NFL. Az igazi sportháború.
NFL. Az igazi sportháború.

Az amerikai futball immáron száznegyven éves múltra tekint vissza. A rácsos mintázatú  pályán két tizenegy fős csapat mérkőzik meg egymással, a cél pedig eljuttatni a tojásalakú labdát az ellenfél térfelének végéig. A szabályok a következők. A játék rövid akciókból épül fel, melynek kezdetekor a két csapat feláll egymással szemben, majd a támadók négy lehetőséget kapnak, hogy legalább tíz yardra előre vigyék a labdát. Lehet passzolni, vagy egyszerűen csak berohanni, a feladat viszont nem könnyű, lévén a védekezők mindig azonnal rávetik magukat az ellenfél játékosaira. Sikeres akció után a támadó csapat négy újabb próbálkozást kap, ezúttal onnan indulva, ahol az előző próbálkozásuk megszakadt, ha viszont nincs meg a 10 yard, akkor az attak joga átkerül az ellenfélhez. Egy akciónak akkor van vége, ha a labda kimegy, földre kerül, a védekezők megállítják az előrehaladást, vagy a legjobb esetben, ha sikerül pontot szerezni.

A grafika ezúttal is csodálatos lett.
A grafika ezúttal is csodálatos lett.

Pontszerzésre öt lehetősége van a csapatoknak. A touchdown hatot ér, ez akkor következik be, ha valamelyik játékosnak sikerült elvinnie a labdát az ellenfél térfelének a végéig, az end zone-ba. Ezután two-point conversion van, két pontot kap a támadó csapat, ha meg tudja ismételni a touchdownt a gólvonal előttről indulva, míg az ehhez hasonló point after touchdownnál egy pont jár, ha a pálya negyedéről sikerül berúgni a labdát az öt és fél méter magasan álló U alakú kapu lécei közé. A három pontot érő field goallal akkor lehet próbálkozni, ha egy akció során a játékosok harmadszorra se jutnak előre a labdával, és a támadó csapat inkább az azonnali kapura rúgást választja. Az utolsó, kettőt érő safety akkor jár, ha a védekező csapat az ellenfél térfelén szereli le a támadókat, megszerezve a labdát, és ezzel együtt az offenzíva jogát is. Nem bonyolult tehát a dolog, az alapok átismétlése után pedig indulhat is a meccs!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2009. 08. 20. 17:10
  Oakley Raiders szerintem inkább Oakland Raiders<img src=
 • 10.
  2009. 08. 20. 11:33
  Továbbra is a Sport TV, még több élő meccsel <img src=
 • 9.
  2009. 08. 19. 22:17
  nem tujda valaki ebbe az évbe melyik adó fogja közvetiteni élőbe??
 • 8.
  2009. 08. 19. 16:18
 • 7.
  2009. 08. 19. 10:41
  sztem is az nba jobban néz ki...de várom már a 2k10et<img src=<img src=<img src=
 • 6.
  2009. 08. 19. 00:59
  Ez szép?? <img src= Nézzétek meg az NBA 2K9-t. <img src= Tavalyi játék, és szebb mint ez, akkor a 2K10 még jobb lesz. <img src=
 • 5.
  2009. 08. 18. 21:44
  Áááá...ez könnyfacsaróan eszméletlenül szépen néz ki...bezzeg pc-re megint nem jött, fő h a FIFÁt képesek kiadni arra is, ezt már két éve nem :/
 • 4.
  2009. 08. 18. 18:42
  A cikk remek, az NFL még inkább, viszont azt nem tudom, hogy az Oakland beceneve-e az Oakley... Ha igen, akkor nem írtam semmit, de ha nem, akkor... <img src=
 • 3.
  2009. 08. 18. 18:10
  "A szavatosság is megérdemelt volna min 9 pontot, mert akinek bejön ez a játék és tudja is mit kell csinálni, az el lesz vele egy darabig."

  Ez nézőpont kérdése. Nem csak attól függ, hogy egy-egy játékban mennyi mindent lehet csinálni, hanem attól is, hogy mennyire köti le az embert.

  "Kezdők meg ne ezzel játszanak, inkább nézzenek meg pár meccset majd szeptembertől, és ha bejön, akkor lehet játszani!"

  Akár hiszed, akár nem, az EA nem csak a rajongóknak készíti a játékait. Mindenki volt kezdő ebben-abban, és ha a cég azt mondta volna, amit Te, akkor most nem hogy NHL 10 nem lenne, de NHL 2 sem...
 • 2.
  2009. 08. 18. 18:09
  ez pc-re nem jött ki?
 • 1.
  2009. 08. 18. 16:01
  VISSZA A CIKKHEZ

  A szavatosság is megérdemelt volna min 9 pontot, mert akinek bejön ez a játék és tudja is mit kell csinálni, az el lesz vele egy darabig.
  Kezdők meg ne ezzel játszanak, inkább nézzenek meg pár meccset majd szeptembertől, és ha bejön, akkor lehet játszani!
  Az irányítás mint mindig nagyon jó és egyszerű, a játékkal nincs is baj, csak azzal lehet, ha nem vagyunk tisztába a szabályokkal!
  A cikk jó, gart!