Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Lost Planet 2 - Egy extra nagy adag Akrid rendel

 • Dátum | 2010.05.23 12:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

A Capcom által 2007-ben kiadott Lost Planet-et a kritikusok meglehetősen vegyes fogadtatásban részesítették. Dicsérték fantasztikus grafikájáért, akciódús játékmenetéért és boss-harcaiért, ám az egyjátékos mód rövidsége és a kissé nyögvenyelősre sikerült irányítás miatt kevés közepesnél jobb értékelést kapott. A játékosoknak szerencsére jobban elnyerte a tetszését a program, így az nem hasalt el a pénztáraknál. Olyannyira nem, hogy a japán fejlesztők neki is álltak a folytatás elkészítésének, mely a múlt héten meg is érkezett a boltok polcaira. A játék jelenleg még csak Xbox 360-ra és Playstation 3-ra érhető el, de az ígéretek szerint PC-re is meg fog jelenni a Lost Planet 2. Az eddig látott képek és videók alapján az nem meglepő, hogy látvány terén igencsak ütős lett a program, de vajon játékmenet terén is sikerült előrelépni a fejlesztőknek?

Tudtam, hogy ma reggel nem kellett volna felkelnem!
Tudtam, hogy ma reggel nem kellett volna felkelnem!

A jeges pokol már nem is olyan jeges

Az elődhöz hasonlóan a játék ismét az E.D.N. III nevű bolygón játszódik, jó pár évvel a Lost Planet történéseit követően. Az első részben az E.D.N. III egy jéggel és hóval borított planéta volt, melyet az emberiség elkezdett kolonizálni, miután a Földet alaposan „lelakták”. A folytatásban megismerhetjük a bolygó egy másik arcát is, hiszen a LP1 eseményeit követően több helyen elkezdett megolvadni a vastag jégtakaró, sőt, egyes helyeken dzsungelek és sivatagok is kialakultak. A hirtelen klímaváltozás alaposan meglepte az embereket, ám nem sokáig gyönyörködhetnek a tájban, hiszen továbbra is zajlik a háború a különböző frakciók között. Nem maradtak ki a játékból az első részben megismert Akrid-ek, a bolygó idegen lényei sem, melyek testében hatalmas mennyiségű hőenergia van elraktározva, így az emberek folyamatosan vadásznak rájuk. A játék összesen hat epizódból áll, melyek végigjátszása során folyamatosan váltogatni fogunk a frakciók között (pl. hókalóz, Nevec speciális osztag, sivatagi kalózok). Konkrét hőse nincs egyik oldalnak sem, és mivel névtelen katonákat irányítunk, kevés dolgot fogunk megtudni róluk. Kicsit csalódás, hogy nincsenek jól kidolgozott karakterek. A történet ráadásul meglehetősen lassan áll össze, a Lost Planet 2 első felében olyan érzése van az embernek, mintha nem is lenne rendes sztori a játékban, csak annyit tudunk, hogy minden frakció alaposan be akar fűteni a másiknak. Milyen eredeti, nem igaz? Aztán a vége felé szerencsére elkezdenek összefutni a szálak és kiderül, hogy miért szaporodtak el ismét az Akrid-ek a bolygón és mi a célja a Nevec csoportnak.
 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 6.
  2010. 05. 26. 13:05
  Nem kell a rinya Ez így jó ahogy van.
 • 5.
  2010. 05. 24. 11:02
  nem értem h mit rinyálsz, tényleg... 1. ez ha jól látom lesz PCre már van PS3ra meg boxra is, ahogy sleepingdragon is modnta. 2.én örülnék a helyedben h 1 helyen tudsz magyarul(!) olvasni játékokról ÉS számitogépes kütyükről is, én ezért (is) szeretem az ipont. Pedig nekem is csak PC-m van, nincs semmilyen konzolom.
 • 4.
  2010. 05. 24. 09:40
  Nem kötözködés, de a cikk elején ott van, hogy hamarosan jön PC-re is. Amúgy sem vagyok nagy híve a PC-Konzol ellentét előszedésének állandóan. Nem vagyunk egyformák, ezért jó, hogy van mindkettő... Peace!
 • 3.
  2010. 05. 24. 09:18
  bocs ez most playstation 3 wow!
 • 2.
  2010. 05. 24. 09:17
  Hát nemtudom, ez most egy számtek oldal vagy konzol oldal? Nincs kifogásom a box ellen, de azért hogy mindig xbox játékokat teszteltek ez egy kicsit sokkk! Legalább akkor normális áron lőjétek az x-box 360at mert nagyon el van szállva az ára! hy
 • 1.
  2010. 05. 23. 20:02
  én kipróbáltam ps3-on elég jó kis játék, bár a mentési rendszer télleg idegesítő egy kicsit, már várom pc-re is