Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

King's Bounty: The Legend teszt

 • Dátum | 2008.11.29 10:59
 • Szerző | vandread
 • Csoport | JÁTÉK

A hősök visszatérnek

Sok idő telt el, mire megérkezett számítógépünkre a King’s Bounty felújított változata, hiszen a játék alapötlete nem a jelenben keresendő. A gyökerek egészen 1990-ig nyúlnak vissza mikor még a szegény, mára sajnos megboldogult New World Computing tervezte és adta ki a mostani játék ősét. Sőt, ugyancsak neki köszönhetjük a Heroes Of Might and Magic sorozat elindítását is. Ennek ismeretében joggal gondolhatunk arra, hogy kemény fába vágta a fejszéjét a Katauri Interactive azzal, hogy kísérletet tesz az újrafeldolgozásra, szem előtt tartva a mai játékosok elvárásait, de ugyanakkor eleget téve a régi motorosok kívánságainak is. Ami engem illet, nekem se volt már szerencsém megismerni a játékot a hőskorában, így csak az utána olvasott információmorzsák és képek alapján tudok következtetéseket levonni. Viszont úgy vélem, hogy ennek előnye az, hogy kellő objektivitással tudom elemezni az alkotást.

Nem a ruha teszi az embert, de azért nem árt ha van miből gazdálkodni.
Nem a ruha teszi az embert, de azért nem árt ha van miből gazdálkodni.

A történet a képzeletbeli Endoria földjén játszódik, ahol az addigi hagyományokat megszakítva a fiatalabbik herceg, Mark kerül a trónra az emberek királyságában, mert testvére lemond az uralkodásról, hogy a tudományoknak szentelje az életét. Az évek során a királynak nem születik utóda, ezért az istenekhez fohászkodik végső elkeseredésében, akik megáldják őt egy lány gyermekkel. Ahogy a hercegnő cseperedik, úgy nőnek a viszályok is a birodalmon belül. Régi szövetségesek esnek egymásnak, elfek és törpök háborúznak, majd megjelennek a fenyegető élőholt hordák is a messzi földeken, végül pedig még a kalózok is fosztogatnak északon. Ezekben, az ínséges időkben minden hűséges és bátor lovagra szükség van, így kerülünk mi is a képbe, hogy az utolsó vizsgán is átjutva megkapjuk a lovagi címűnket és szolgálhassuk a királyt. Kalandjaink során sok harcot vívhatunk meg, sárkányokat győzhetünk le, bejárhatjuk az egész világot, feleségül vehetünk kalózlányt, békává változott királykisasszonyt és még sorolhatnám a teendőket, ami egy lovaghoz illik. A történet előrehaladtával szert teszünk egy nagy hatalommal bíró ládára amelynek lakói olyan erővel bírnak amely sok segítséget adhat a harcban.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2011. 12. 09. 17:06
  [s]asdf[/s]
 • 8.
  2008. 11. 29. 19:16
  Igen ebben mondjuk van igazság, tényleg nehéz Normal fokozaton, először Paladinnal álltam neki és mivel végig azt az érzést keltette bennem, hogy lassabban fejlődik a hősöm és a csapataim mint ahogy az ellenfelek, ezért újrakezdtem egy Mágussal... Lényegesen könnyebb vele, főleg miután megszerzed azt a skillt hogy a csata egyik körében 2-szer varázsolhass egymás után... Rögtön 2 fireball-al indítod a csatát + jön még egy Spirit of Rage és már alig van ellenséged, főleg ha még a csapatodba raksz néhány magas initiative értékkel rendelkező távolharcost is.

  De amúgy tényleg egy értékes színfolt a mai játékok között, talán a kieg majd elhozza azt a kis extrát is aminek köszönhetően nem unom meg a közepén és akkor simán megérdemel 90%-ot.
 • 7.
  2008. 11. 29. 17:26
  Szerintem 80-85% reális erre a játékra.
 • 6.
  2008. 11. 29. 14:43
  Szerintem egy aranyos kis játék ez, és vannak benne érdekes ötletek, de hamar fárasztóvá válnak a kihívás mentes csaták (minden sarkon áll pár jelentéktelen farkas meg ilyenek) és engem egy kicsit zavart a Heroes-ból megszokott saját vár és faj/nép választási lehetőség hiánya is. De a hős fejlődése egész jó, a grafika tényleg kellemes látványt nyújt, nem túl csillivilli de szép és meseszerű, meg úgy az összhatás is pozitív... Mégis a közepe felé valahogy elkezd az embernek egy fajta hiányérzete lenni és ez nálam odáig fajult hogy félbe is hagytam a játékot...

  A Disciples3-at én is nagyon várom, de a trailereiben a harc számomra ijesztően rossznak tűnik. Remélem gyakorlatban/"élőben" majd rácáfol erre a progi. <img src=

  OFF:
  Nem akarom leszólni PC Gurut meg GameStart meg ilyeneket, nagyon sok évig olvasójuk voltam, de mindezt elég "gyanakvóan" tettem mivel sokszor nem értek egyet a tesztelők véleményével.
  A fentebb említett két magazinnak több olyan játéktesztje is volt az elmúlt évek során, amelyekben a játékok olyan tulajdonságait emelték ki és tűntették fel újdonságként, és olyan játékok kaptak bennük magas értékelést, amelyek valójában már semmi újat nem mutattak, semmi eredetiség nem volt bennük vagy éppen nem volt fejlődés az előző részhez képest.
  Röviden azt az érzést keltették bennem mintha a cikket író ember egy pályakezdő Gamer lenne a legalább egy évtizedes tapasztalat hiányával, ami egy korrektebb értékeléshez szükséges - vagy azt, hogy a játék magyarországi forgalmazója szép kövér összegeket adott minden plusz százalékért...

  Részemről a papírformában megjelenő játék-magazinok közül az utolsó hiteles és valóban szórakoztató a régi PC Guru volt. Sokan már nem ismerhetik, volt a magazinnak régen egy másik szerkesztősége, ők voltak az eredetiek, és eredetiek is voltak minden értelemben, aztán történt velük mindenféle mizéria először Gamer magazinná újralakultak de az már nem volt az igazi, végül többségük eltűnt, van amelyikük Digital Reality-nél dolgozik stb. Kár értük, de már régen volt.

  Iponon eddig kevés játékteszt jelent meg, de azoknak a játékoknak amelyikekkel játszottam is nagyjából egyetértek az értékelésével, pedig én is még Commodore64-el kezdtem a mókulást. Mondjuk Undercover túl sok %-ot kapott... <img src=
 • 5.
  2008. 11. 29. 14:00
  80% feletti érték szerintem is megtiszteltetés, de ennek így is kéne lennie mindenhol. Szerintem az egy tévhit, hogy csak az jó játék aminek az értékelése 9-essel kezdődik.
 • 4.
  2008. 11. 29. 13:25
  Na és? A játékteszt sem más, mint egy ember egyéni véleménye. A különbség mindössze annyi, hogy ezen írásokat hozzáértők írják, olyanok, akik hosszú éveket töltöttek el a játékvilág különböző mélységeinek tanulmányozásával. vandrednak jó oka lehetett a 79%-ra. Ez még nem jelenti azt, hogy más, szintén hozzáértő írók szerint a játék nem lehet 90% feletti. Ilyen egyszerű az egész. <img src=
 • 3.
  2008. 11. 29. 12:29
  Fura, PCGuru több, mint 90%-ot adott rá, iponon meg még a 80% feletti értékelés is megtiszteltetésnek számít...
 • 2.
  2008. 11. 29. 12:25
  Sajnos kevés manapság az ilyen játék, és a HoMM 5 nekem egy idő után ellaposodott. Nagy reményeket fűzök a Disciples III-hoz, addig lehet belenézek ebbe.
 • 1.
  2008. 11. 29. 11:30