Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Killzone 3 – Hatalmi csatározások árnyékában

 • Dátum | 2011.02.28 10:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK

A 2009 elején megjelent Killzone 2 egy erődemonstráció volt PlayStation 3-ra, a Guerrilla Gamesnél igazán kitettek a srácok magukért, igyekeztek mindent kicsiholni az akkor már három éves vasból. Az eredmény lélegzetelállító volt, lepusztult bolygó még sosem nézett ki ilyen „szépen”, így a KZ2 hamar a PlayStation 3 Crysisa lett, és az exkluzív játékok harcában a Halo sorozat új kihívót kapott a Resistance mellé. Mindössze két dolog volt, amit kukacoskodás nélkül kritizálni lehetett a játékban: az irányítás és a történet. Előbbit egy patch helyrehozta, utóbbi sajnos sok FPS gyengéje. Cserébe viszont olyan akciójeleneteket és multiplayert kaptunk, ami bőven kárpótolt minket, és elég magasra tette a lécet a folytatásnak, aminél ugye egyértelmű cél kilépni az előd árnyékából.

Kis kitérő: Killzone történelem
(érdemes átfutni rajta, ha nem ismerjük a háttérsztorit)

(spoiler bekezdés jön azoknak, akik nem játszottak a 2-vel!) A Killzone 3 ott folytatódik, ahol a második epizód abbamaradt: a Helghastok vezetője, Visari halott. A háború ezzel még nem ért véget, de az I.S.A. erői azt az utasítást kapják, hogy pakoljanak és pucoljanak a bolygóról. Eközben Visari helyéért ketten is marakodnak, Orlock admirális, Helghan katonai erőinek parancsnoka, és Jorhan Stahl, aki a bolygó legnagyobb fegyvergyártó és fejlesztő vállalatának a feje. Mikor megjelent a Justice sztori-trailer, mindannyian csak ámultunk, hiszen ha eddig nem is voltunk meggyőzve, onnantól kezdve már a kipróbálás előtt is úgy éreztük, ez egy kötelező vétel lesz. Tartsunk is egy kis szünetet, mert kevés jobb trailer volt az utóbbi hónapokban.


Most, hogy mindenki Killzone hangulatba került, vesézzük is ki a játékot. A bevezető videó után a főmenüben találjuk magunkat, ahol a szokásos dolgok mellett (kampány, multi) néhány extra is lapul. Az első a lehetőség arra, hogy kooperatív módban is végigvigyük a kampányt, aminek kifejezetten örültünk, de sajnos amellett, hogy ez egy hasznos többlet, egy óriási kihagyott ziccer is, ugyanis csak egy gép előtt játszhatunk csak ketten, osztott képernyőn, online változat nincs. Tovább bóklászva a menüben (vagy csak ránézve a játék dobozára) hamar fel fog tűnni két dolog: 3D és MOVE. Előbbi még viszonylag kis rétegnek szól, ráadásul a technikai korlátok miatt kisebb felbontás és részletesség mellett működik mint a 2D-s változat, de a mélységérzet, amit cserébe kapunk a legtöbb esetben megéri, így akinek van rá lehetősége, mindenképp tegyen vele egy próbát. A MOVE támogatás önmagáért beszél, de sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, még nálunk is voltak olyanok, akik biztosra vették, hogy ez csak üde színfolt lesz az irányításban, amit mindenki kipróbál egyszer, azt mondja jó volt, majd újra kézbe veszi a DualShock 3-ját és el is felejti, hogy a játékban van MOVE opció. Pedig a Sony elég komolyan veszi a dolgot, még egy puskát is kiadtak, amibe a Navi kontrollert és egy MOVE-ot lehet passzintani, és kezdődhet is az akció. Ehhez a kiegészítőhöz még nem volt szerencsénk, de ami késik, nem múlik, a játék így is meglepően jól irányítható mozgásérzékelővel, sőt! Néhány óra játék után a célzásrásegítés miatt már volt, aki ezt preferálta. Abszolút jól játszható a Killzone 3 MOVE-val, az irányítás megtanulása után nem terültünk el többször a földön, mint a DualShock-kal. A célkereszt gyorsan és pontosan reagál (az érzékenység állítható) és még néhány gesztusvezérelt elemet is becsempésztek a játékba, hogy kevesebbet kelljen piszkálni a gombokat. Újratölteni a MOVE megcsavarásával tudunk, kivégző mozdulatokat pedig egy előreszúrással/csapással indíthatunk el.


Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2011. 03. 10. 16:08
  Halo-hoz nem sok köze van, ezért nem tudom miért pont "Halo gyilkosként" emlegetik, de már a 2 is az egyik legjobb FPS volt.

  Amúgy @Veisinger
  Killzone 3-nak jelenleg a legjobb grafikájú FPS konzolra, tehát Crysis2-től nem kell többet várni.
  Vagy ha a 3D-re gondolsz akkor az nemtom, más technikával készült.
 • 7.
  2011. 03. 03. 20:40
  Nagyon ütős lett! Kegyetlen jó játék!!
 • 6.
  2011. 03. 03. 09:24
  3D-ben baromi komoly a látvány!
  Kíváncsi leszek a Crysis-ra,milyen lesz ehhez képest!
 • 5.
  2011. 03. 02. 10:09
  Furi a fehér színű puska, feketében menőbb lenne...
 • 4.
  2011. 03. 01. 12:06
  Megérte a gyűjtői fémdobozost megvenni.A sztorit nem értem miért kritizálják, fps fronton ez BŐVEN jobb mint 1-2 sztárolt konkurens.
 • 3.
  2011. 02. 28. 21:34
  Az a puska kiegészítő über komolynak néz ki. Kipróbálós nagyon!
 • 2.
  2011. 02. 28. 19:10
  Szt. ez egy nagyon jó kis game, de az elejétől majdnem téli álomba merültem
 • 1.
  2011. 02. 28. 15:09
  húdeszép. hódejó. húdekár, hogy nincs psem. 1 részéhez volt szerencsém, remélem egyszer ehez is lesz. szuper játék.