Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Guitar Hero 5 - Szex, drog és rock and roll

  • Dátum | 2009.09.04 12:01
  • Szerző | Daks
  • Csoport | JÁTÉK

Itt az ősz, lassan indul a zenei játékok nagy évadzáró turnésorozata. Az idei kínálatban lesz Rock Band Metal Track Pack, The Beatles Rock Band, LEGO Rock Band, Band Hero, DJ Hero, Scratch The Ultimate DJ, Lips Number One Hits, SingStar Motown, SingStar Take That, és az ég tudja még, hogy micsoda, a sort pedig már meg is nyitotta a stílus koronázott királya, a Guitar Hero. Az Activision blockbustere a mellékágakat nem számolva ötödik alkalommal tért vissza közénk, a koncertmánia pedig, mint több ezer másik háztartásban, az iskola beköszöntével megindult itt, az Iponon is!
Mindenki felkészült?
Mindenki felkészült?

A Guitar Hero sorozat kezdeti részeiben még csak egyetlen gitárt lehetett használni, majd miután az egészet kitaláló Harmonix átigazolt az Electronic Arts-hoz, és a Rock Banddel megalkotta a csapatos koncertezést, egy teljesen új korszak született meg. A konkurencia mintáját követve a nagy előd is áttért a több hangszeres szórakoztatásra, a GH5 pedig a mai napig ezt az irányvonalat követi. A két gitáros, a dobos és az énekes pozíciók most azonban tetszőlegesen variálhatóak, a játék egyik bemutatkozó feature-jének köszönhetően a négy lehetséges zenész ugyanis bármit használhat, nincs megkötve senkinek sem a keze.
Felesleges is lenne váloztatni a recepten
Felesleges is lenne váloztatni a recepten

A játékmenet a klasszikus alapokon nyugszik. Az éppen futó szám dallamára mindenféle színes bogyók repülnek felénk, nekünk pedig a különböző speciális kontrollereket használva kell életre keltenünk az ezekben rejlő hangokat. Ha gitározunk, akkor le kell fogni az adott színt a hangszer nyakán, majd pengetni egyet, míg dobolás közben csak a különböző tányérok megfelelő módon való ütögetése a feladat. Kezdőknek annyit érdemes még tudni a bogyópötyögtetésről, hogy a különböző nehézségi szinteknek köszönhetően egyszerre játszhat a noob és az országos bajnok is, úgyhogy nem kell azonnal nemet mondani, ha egy házibuliban egyszer csak felhívnak minket a színpadra. A lényeg a szórakozás és a kikapcsolódás, tapasztalt Guitar Herosként pedig nem mondhatok mást, mint próbálja ki mindenki a játékot, különben hatalmas élményből fog kimaradni!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: