Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Fallout 3

 • Dátum | 2008.11.23 11:01
 • Szerző | canahari
 • Csoport | JÁTÉK

Akik még nem ismerik kívülről a történetet a beharangozó cikkekből, azok számára álljon itt egy rövid összefoglaló. 2277-ben járunk, 36 évvel a Fallout 2, és nagyjából 200-zal az első Menedéklakó kalandja után. A 101-es számmal ellátott Menedékben lakunk a porrá-rommá bombázott Washingtontól északnyugatra. 19 éves korunkban apánk mindent – minket is – maga mögött hagyva váratlanul megszökik a Menedékből, ahol a továbbiakban minket sem látnak szívesen, úgyhogy nincs is más választásunk, mint hogy utána eredjünk. A fő történetszál első részét az utána folytatott kutatás adja, amely Megatonban, a fel nem robbant atombomba köré épült krátervárosban indul.

Megaton
Megaton

Az előzetes bemutatókból szintén ismerhetjük a játék alapelveit. A SPECIAL (Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility, Luck) rendszer a régi maradt, de a képzettségek listája kicsit szűkült, és a jellemvonások (perkek) rendszere jelentősen változott: minden szint után kapunk, de csak minden második szint után kapunk újakat a kiválaszthatók listájához. A harc már nem körökre osztott, hanem realtime FPS-jellegű lövöldözés, a régi Falloutok harci rendszerét csak a VATS (Vault-Tec Assisted Targeting System) idézi fel valamennyire, amelyben a régi célzott lövésekhez hasonlóan meghatározhatjuk, hogy melyik testrészre támadunk.

Már itt, a cikk elején lelőjük a poént: az új Fallout jó lett, méghozzá nagyon. A Bethesda fejlesztői pengeélen táncoltak a harmadik rész elkészítése során, hiszen igen nagy elvárásoknak kellett megfelelniük: az egyik leghíresebb régi kultuszjátékot kellett a modern világhoz adaptálniuk, méghozzá úgy, hogy a nagyon stabil és konzervatív rajongói kör is képes és hajlandó legyen a hosszú szünet után felvenni a fonalat – és ugyanakkor vonzó legyen a játék azok számára is, akik anno nem játszottak az eredeti Interplay–Black Isle-féle szériával. Az új technikával összeházasított régi RPG-ből különös RPG-FPS hibrid keletkezett, amely tulajdonképpen mindkét módon játszható. Sokan gondolták, hogy ezt nem is lehet jól megcsinálni. Szerencsére tévedtek.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 10.
  2009. 05. 26. 00:39
  hy
  nekem olyan problémám lenne hogy a F3 az 1. számú gépemen nem megy jól...
  a grafika gyönyörű de amikor egy lelőtt ellent vagy egy szekrényt kutatok át akkor amikor a tárgycsere menüben a kilépésre kattintok 10 mpig elhalványodik a kerete meg a szövege a doboznak és utána lép ki csak...
  ezt az 1. es gépen csinálja a 2. on nem..
  mind2 gépen vista ultimate 32 bit van

  valakinek ölet?
 • 9.
  2008. 11. 26. 15:08
  Nono. Maradjunk a témánál és ne személyeskedjünk, jó? <img src=
 • 8.
  2008. 11. 24. 11:26
  (Chocho @ 2008 Nov 23, 19:09) Azért nem vettél többet játékot, mert egy haverod elhányta a Tacticsot? :huh:
  :lol: dehogy, csak akkor jött össze annyi locsoló + egyéb pénz
  azóta mindig másra szórtam el - már ha volt 1általán
 • 7.
  2008. 11. 23. 20:44
  Az a görögdinnye egy lebegő robot teste, talán Eye of the Enclave vagy hasonló neve volt ha jól emlékszem... Szerintem leginkább poénból lehet felhúzni, olyan sok védelmet nem ad... Amúgy az Enclave meg a Brotherhood of Steel páncélok nagyon jól néznek ki.
 • 6.
  2008. 11. 23. 19:09
  (overseer @ 2008 Nov 23, 18:07) 'Szerencsére' 1 'barát' volt olyan 'kedves' elhányni...
  azóta siratom...nem is vettem több játékot...


  Azért nem vettél többet játékot, mert egy haverod elhányta a Tacticsot? :huh:
 • 5.
  2008. 11. 23. 18:07
  a fallout tactics volt az első játék, amit +vettem. 'Szerencsére' 1 'barát' volt olyan 'kedves' elhányni...
  azóta siratom...nem is vettem több játékot...

  kiváncsi vagyok erre is, de mint minden fan, az eredeti kiadótól szerettem volna....
  természetesen a F1-2-t is kijátszottam és imádtam/imádom őket.
 • 4.
  2008. 11. 23. 14:13
  Elképzelhető, a rendszerem viszont nem régi kb. 3 hónapja raktam újra és elég rendesen karban van tartva, annyira nem probléma a dolog, nemsokára úgyis vga csere, akkor újradobom a rendszert és majd kiderül mi a bibi. Egyébként a játék tetszik, de nem túl élvezhető úgy hogy kihajigál a szokásos win hibaüzenettel, meg be-be akad, szóval várok, addig lehet kijön a magyar nyelvű verzió is..
 • 3.
  2008. 11. 23. 13:42
  FPS hirtelen változása más miatt is lehet. Talán új driver kéne, vagy vmi a Windows-al van. Nálam a Left 4 Dead akad be egyfolytában, erre nézem a grafikai beállításokat, és mivel a játék kihasználja a 2 magos procikat, beletették a választás lehetőségét. Ha bekapcsolom, h 2 magot használjon, akad, ha kikapcsolom, akkor nem. Ennyit a 2 magra való optimalizálásról. De lehet inkább az XP a hibás ebben, nem pedig a játékfejlesztő...
 • 2.
  2008. 11. 23. 13:30
  hát nem tudom... A játék hangulata jó, és évezhető, de atom bugos, legalább is nálam. Általában minden játék jól elfut a gépemen 1440*900-ban maximális beállításokkal, de ebben egyszer 120 fps, utána 10 és állandóan ingadozik, kifagy a játék, megakad stb. (4 giga corsair rammal ne akadjon már meg ugyan). Részemről várok még egy-két patchet hátha az 5. amit kiadnak majd hozzá már tartalmazni fog érdemi javításokat is... A grafika egyébként tényleg nem rossz és ha az ember belenyúlkál, tovább fokozható de ahhoz már estenként egy hd 4870 sem elég a folyamatos játékhoz :S
 • 1.
  2008. 11. 23. 12:44
  Egyszerűen nem értem azokat az embereket akik szerint ez az átírt Oblivion motor egy rossz ötlet volt... Szerintem ponthogy zseniális! Nem néztem meg Low-on, de magasabb beállításokkal nagyon szép a játék (helyenként még a picit kevesebb detail mellett is jobban elkápráztat mint a "nagy" Crysis, teszi mindezt Crysis sebességének minimum a dupláján) és meglepően gyors, jól van optimalizálva. Nyilván vannak kisebb hibák mint manapság mindenben, de részemről megérdemli azt a 10 pontot amit látványra kapott.

  A harcrendszer szerintem szintén egész jó, nem olyan mint az eddigi Falloutokban, de ezt az FPS/TPS nézetre való átültetés úgymond meg is követeli, jól oldották meg, a VATS is használható és még látványos is.

  A sok bugról amiről mindenfelé írnak nekem nincs tapasztalatom ugyanis a végigjátszásom alatt mindössze egyetlen egyszer dobott ki a játék, fagyást pedig egyáltalán nem tapasztaltam...

  És hát a hangulat... Nagyon sajnálom hogy ilyen "rövid", szerintem annyira jól el van találva a világa, és olyan nyílt is... a leg-"élőbb" single player játék amit valaha láttam, simán lehetne Open Ended (pl. eddig egyetlen egy Single Player játék sem bírt rávenni engem arra hogy elinduljak felfedező útra úgy mint az MMO-kban, de ennek sikerült), sőt szerintem némi módosítással és content pakolással még MMO is lehetne belőle, Tabula Rasa-t meg hasonlókat porig alázná.

  Nem "rizsázok" róla tovább, számomra egyértelműen a "2008 Év Játéka" díj nyertese, lehet hozzájárul az is, hogy nagyon szeretem az ilyen poszt-apokaliptikus dolgokat, de a kivitelezés is nagyon tetszik. Remélem lesz kiegészítője vagy valamilyen folytatás a közeljövőben...