Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Devil May Cry visszatekintés – Az ördögi akciójáték

 • Dátum | 2009.07.27 10:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

A Capcom stúdiót azt hiszem nem kell senkinek sem bemutatnom, hiszen Japán egyik legismertebb játékfejlesztőjéről és kiadójáról van szó, aminek többek közt olyan címeket köszönhetünk, mint a Mega Man, a Resident Evil, a Dino Crisis, az Ominusha játékok, vagy éppen az e cikk témáját adó Devil May Cry (DMC) programok. Pár évvel ezelőtt ez utóbbi név talán még semmit sem mondott a PC-s közönség részére, ám a japán cég üzletpolitikájának (és az átportolt verzióknak) hála mára azok is megismerhették a démonaprítás ezen formáját, akiknek nem lapul egy konzol a nappalijában.

Hideki Kamiya ismét alkot


Mint minden nagy játéksorozat esetében, úgy a Devil May Cry-nál is kiemelhetünk egy fejlesztőt, akinek tulajdonképpen az egész szériát köszönhetjük, akinek fejéből kipattant az isteni szikra. A DMC esetében ez a fiatalember Hideki Kamiya, aki bár az említett játékkal írta be magát a játéktörténelembe, nem ez volt az első komolyabb munkája. Tevékeny szerepet vállalt ugyanis az első Resident Evil játék elkészítésében is, ahol Shinji Mikami keze alatt felelt több játékelem megalkotásáért. A folytatás fejlesztésekor már feljebb lépett a szamárlétrán, ugyanis ő volt a második „Resi” játék rendezője, míg Mikami a produceri teendőket látta el. Ahogy korábbi visszatekintő cikkünkben is olvashattátok, ez a rész még az elődnél is nagyobb sikert aratott, így nem volt meglepő, hogy a folytatás készítését is Kamiyára bízták.

A mindig vidám Hideki Kamiya
A mindig vidám Hideki Kamiya

A kezdetben Team Little Devil kódnéven futó projekt már a Playstation 2-re készült, és rengeteg változást tartalmazott a korábbi RE játékokhoz képest, mind a helyszínt, mind a játékmenetet tekintve. A Capcomnál azonban úgy gondolták, hogy ezek az újdonságok egyáltalán nem illenek bele sem a túlélőhorror műfajba, sem az első két részhez kidolgozott koncepcióba. Ennek ellenére a projektet nem lőtték le, éppen ellenkezőleg, míg a Playstation 1-re megkezdődött az igazi Resident Evil 3 fejlesztése, addig Kamiya és társai gőzerővel folytatták a játék fejlesztését, ám már Devil May Cry néven. A végeredmény nem is különbözhetett volna jobban az eredeti recepttől, hiszen a DMC egy száz százalékban akcióközpontú program lett, amelyben nem volt helye a megfontolt, lassú mozgásnak és a menekülésnek. A játékban éppen az volt a cél, hogy minél látványosabban harcoljunk, és így pusztítsuk el a ránk zúduló ellenfelek tucatjait. Hogy a gombnyomkodásban elfáradt ujjaink megpihenhessenek, időnként egy-egy könnyebb fejtörőt is meg kell oldani a játékokban (apró RE hagyaték), illetve a szemfülesebbek találhattak titkos küldetéseket is, melyek alaposan megizzasztották a játékost.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2009. 08. 19. 14:11
  Én azt hallottam, hogy Nero Sparda reinkarnációja! Ami nem is lehetne olyan hihetetlen, ugyanis Nero Devil Trigger-e maga Sparda, gondolok itt a kék aurára, mely kijön belőle! Remélem DMC 5-ben mindhárman benne lesznek!
 • 8.
  2009. 07. 30. 19:17
  Igazából sztem sincs túl sok köze a játékhoz, de ettől függetlenül sztem egész jó lett..(meg ugye a nyitódal)
  Bár tényleg nagy csalódás volt, hogy 12 részen keresztül csak homlokon lődözte a démonokat..<img src= de legalább a végefele itt is kap kardot a mellkasába u.h sztem már csak ezért sem lóghatna ki a sorból<img src=
 • 7.
  2009. 07. 30. 08:13
  Az anime említésén mi is gondolkodtunk kicsit, de mivel véleményem szerint az a DMC megcsúfolása (elrontott karakterek, rendes sztori hiánya), ezért végül kihagytuk.
 • 6.
  2009. 07. 29. 19:28
  Jah télleg most esett le nekem is..<img src= 1. részben ismerkedik csak meg Trish-el, 4.-ben meg már "együtt" dolgoznak így lehet ez a helyes sorrend.
  Am az anime sorozatot nem lehetett volna idecsatolni? Nem mintha sok értelme lett volna, de ha már összefoglaló...<img src=
 • 5.
  2009. 07. 27. 17:03
  Adriján, erre a választ csak az ötödik részből fogjuk megtudni. <img src= A játék időrendben 3-1-4-2 sorban követik egymást. SPOILER VESZÉLY!

  Tehát miután Vergil elbukott Mundus-szal szemben, belőle lett Nelo Angelo, az első rész egyik ellensége, akinek eltűnt a teste, miután Dante legyőzte őt. Ezután már csak találgathatunk. Lehet, hogy a lelke megszállta Nero-t és azért lett ilyen a keze, aztán amikor birtokába jutott Yamatonak, az felébresztette benn Vergil erejét. Másoktól olyan elméletet is hallottam, hogy nem is Vergil, hanem Sparda szállta meg Nerót. Mindegyik elmélet ugyanolyan jó, mint a másik. Majd meglátjuk hogyan alakul a sztori.
 • 4.
  2009. 07. 27. 16:54
  Igazából én csak azt nem értem ha pl a 4. rész kronológiai szempontból a 2. rész, a 3. azaz 1. rész után és az 1. a 3. akkor elvileg Vergil még él (vagy legalábbis még mocorog vmit<img src=) de mégis köze van Nero-hoz aki a 4. részben megszerzi Yamato-t és elejt 1 mondatot ("Give me more power!";) ami kb megegyezik a 3. rész végén Vergil mondatával ("i need more power!";) tehát miután a 3. részben Vergil idiótán elkezdett Mundus felé rohanni (3 pislákoló fény az égen) gondolom elbukott de mégis sikerült vhogy átmentenie a lelkét a kardba(vagy legalábbis 1 részét), bár az mégsem lehet ő mer sosem volt szamuráj vagy mivan?<img src= És Nero karja is csak 1 ideje démonosodott el szal lehet hogy romlott kaját evett vagy beadtak neki vmit(mer Credo sem született angyalnak) vagy csak a véletlen áldozata lett és megfertőzte Vergil igazi lelke ami a démoni karjában és megnövekedett erejében manifesztálódott és yamatoval teljesedik ki hogy szellem formájában meg tud jelenni Nero háta mögött... de ez persze csak 1 lelkes elmélet amit kb csak azér alkottam, mert jó lett a cikk!<img src=
 • 3.
  2009. 07. 27. 13:54
  Szerintem is Combo-szegény!
 • 2.
  2009. 07. 27. 12:43
  Unalmaaas? <img src= Ha 1000 évig játszanék akkor sem tudnék ilyen látványosan harcolni.
 • 1.
  2009. 07. 27. 11:29
  VISSZA A CIKKHEZ

  hát a 4. rész videója elég unalmas!! :-))