Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Dead to Rights: Retribution - A megtorlás

 • Dátum | 2010.04.27 14:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Korrupció, bűnözés, káosz és bizonytalanság. Grant City dicsősége immáron a múlté, az utcákat szélsőségesek lepték el, a rendőrség tehetetlen. Van azonban egy ember, aki nem fél felvenni a harcot a bűnszervezetekkel, és kész arra, hogy békét hozzon ebbe a mocskos világba. Ő Jack Slater detektív, a városi rendőrség legkeményebb, és egyben legőrültebb tisztje, a zsaru, aki szereti mindig a nehezebb utat választani. Útját törött csontok, bevert koponyák és szitává lőtt rosszfiúk jelzik, és bár a hivatalos szervek rendszerint kihátrálnak az ámokfutásai mögül, hűséges kutyája, Shadow minden öngyilkos küldetésben vele van.

Üdv a pokolban, te gané!
Üdv a pokolban, te gané!

Jack kalandjai 2002 nyarán kezdődtek, ekkor jelent meg ugyanis a Namco és a Zoo Digital gondozásában az első Dead to Rigths. A sztori elején Jack átlagos járőr volt, azonban a dolgok éles fordulatot vettek, amikor hősünk egy bejelentéshez kiszállva holtan találta a saját apját. Nem kellett sokkal több, elindult felkutatni a bűnösöket, ám a dolgát nem csak banditák egész sora nehezítette meg, de egy korrupt rendőrfőnök is, aki valamiért nagyon nem akarta, hogy Jack jobban beleássa magát az ügybe. A játék PC-re, PS2-re, Xbox-ra és Gamecuba-ra jelent meg, rá három évre pedig a Widescreen Games gondozásában már jött is a folytatás. A Dead to Rights II az első rész előzményeit dolgozta fel, a küldetés középpontjában pedig egy elrabolt bíró állt. Hősünk, mint a törvény elszánt szolgája, azonnal utána is eredt a bűnözőknek, ám a végén azt kívánta, bárcsak bele se fogott volna az egészbe. A maffia a szerelmén, Ruby-n állt bosszút, és bár sikerült megölni a vezért, hamar kiderült, hogy az egész szervezetet olyannyira magas szintről irányítják, ahova már tényleg nem ér fel egy átlagos zsaru keze.

S az akció kezdetét veszi
S az akció kezdetét veszi

A legújabb rész egy befejezéssel indít: Jack egy rozsdás lélekvesztőn megérkezik a kínai negyedbe. Emberünket azonban meglőtték, több sebből vérzik, és csak vonszolni tudja magát. Shadow bőrébe bújva meg kell védenünk az életére törő triádtagoktól, ám mielőtt kiderülne, hogy mit is keresünk ott valójában, a játék visszapörgeti az időt, és indulnak az igazi kalandok. Az üzleti negyed legnagyobb és legfontosabb felhőkarcolójának lábánál találjuk magunkat, városnézésre azonban nincs idő, a Temple Towert ugyanis terroristák foglalták el, akik bizonyítva elszántságukat, már le is dobtak néhány ártatlant a tetőről. Jack félrelökve a híradó stábját, és megtagadva az akciót vezető rendőr parancsát, nem habozik, és beveti magát a tornyot megszálló rosszfiúk közé.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2010. 04. 28. 15:17
  Végre rászedtem magam és regisztráltam iponra

  Daks, nagyon jó tesztet írtál, egyet értek vele(d), sőt az ítélettel is. Engem nem nagyon tud lekötni. a grafika lehetne jobb is, és a hangulatról nem is beszélve. Egy DtR-t sem próbáltam, ez idáig. De nem tud lekötni pedig nagyon szeretném, ha letudna. ott van árnyék is ugye...
 • 1.
  2010. 04. 27. 14:15
  Az első rész nagyon jó volt a maga idején - Xboxon. De ez... áh...