Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Darkest of Days: ez tényleg sötét nap lesz

 • Dátum | 2009.10.12 10:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Mikor először hallottam, hogy időutazással foglalkozó FPS készül az újonc 8monkey Labs műhelyében, igencsak megörültem, mert a téma régóta a szívem csücske, és eddig alig-alig jelent meg játék, ami kielégíthette vágyakozásaimat. Ugyan a 2007-es TimeShift nagyon jól sikerült, az mégiscsak két éve volt, és azóta nem jelentették be, hogy folytatni kívánnák. Most azonban végre betöltötték az űrt, mert megérkezett a Darkest of Days, ami nem kevesebbet ígér, mint hogy végigharcolhatjuk a történelem legkegyetlenebb csatáit. Jól hangzik a dolog, és engem is lázba hozott, de sajnos a kivitelezés mindent alulmúl, amit az utóbbi években tapasztaltam.

Custer tábornok személyesen. Sajna interjút nem adott.
Custer tábornok személyesen. Sajna interjút nem adott.

Ennyire én se vagyok sötét...

A sztori szerint Alexander Morrist irányíthatjuk, egy katonát, aki kis híján otthagyta a fogát Custer tábornok híres 1876-os "utolsó ellenállása" során. A játék nem totojázik, egyből a levesbe dob, s a tragikus eseményeket már a saját szemünkön keresztül élhetjük át. Egy dombon igyekszünk visszatartani a minket támadó vérszomjas indiánokat, ám a túlerő emészthetetlen, s ha mindez még nem lenne elég, el is találnak bennünket. A földön haldokolva leszünk tanúi Custer tábornok hősi halálának, s mikor már jönne a sötét alagút, egy furcsa fickó terem a csata kellős közepén, és egy portálon át a jövőbe szippant bennünket. Bizony, szegény Morrisból afféle időügynök lesz, aki egy jövőbeli cég, a KronoteK megbízottjaként, egy ismeretlen csoport által elrontott történelmi eseményeket hívatott a megszokott mederbe terelni. Társunk bemutatkozása és a villámgyors kiképzés után egyből kapjuk is a küldetéseket, s kezdetét veszi zökkenőmentesnek véletlenül sem nevezhető utunk az időn keresztül. A sztori jónak tűnik, és mi tagadás, az is, de sajnos mindez mit sem ér, ha minden más rossz... márpedig itt ez a helyzet áll fenn.

Ő Dexter. Kicsit megváltozott a tévésorozat óta, bár még most is öldököl néha.
Ő Dexter. Kicsit megváltozott a tévésorozat óta, bár még most is öldököl néha.

Maga a történet is tele van illogikus pontokkal. Morris, aki a XVIII. századból jött, minden további nélkül elboldogul a modern fegyverekkel, és mivel nem beszél, még csak annyi sem telik tőle a sok jövőbeli ketyere láttán, hogy "ejha". A karakterek egytől egyig unalmasak és érdektelenek, csupán társunk és kiképzőtisztünk, Dexter tud elszórakoztatni, remek beszólásainak és humorának köszönhetően. Ráadásul úgy káromkodik, hogy azt egy gyakorlott kocsis is megirigyelhetné, szóval a rendíthetetlen "fakolás" végigkíséri a történelmet. Talán ettől terjedt el annyira ez a szó?

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 10.
  2010. 12. 12. 19:29
  Ahhoz tényleg _fényévekkel_ jobbnak kéne legyen mint a Shellshock 2, hogy jó játék legyen
 • 9.
  2010. 12. 12. 19:04
  Nekem is tetszett ez a játék, fényévekkel jobb, mint a Shellshock 2.
  A cikkírónak meg nem tetszett, az egy dolog. Neki úgyis csak a ShaderModel 3.0 meg az élsímítás és a tesszelláció a fontos.
 • 8.
  2010. 08. 15. 03:29
  Szerintem a cikkíró is elég sötét. Ez szar? Haver te elvagy tájolva. Inkább chochózzál. Az talán jobban megy mint az írás...
 • 7.
  2009. 10. 13. 17:59
  A cikk nagyon jó azt hiszem aki ezt elolvassa az már biztos jó döntést hoz azzal, hogy nem veszi meg <img src=
 • 6.
  2009. 10. 13. 10:06
  hát ha már végigtolta és írt hozzá valamit akkor már szerintem is posztolja ki
 • 5.
  2009. 10. 12. 18:38
  Am jó lett a teszt, az megírtak 80%-t végig szoktam olvasni (Y)
  Eddig csak a fifa-é lett számomra rossz, eléggé zavaros lett, ha pc-s és boxos gammát egybe vettétek, megérte volna külön szedni (nem 2 cikkbe, csak egymást követően). Mivel a pc-snek köze sincs a boxoshoz...meg úgy ált a focihoz..
 • 4.
  2009. 10. 12. 18:34
  "A Darkest of Days ellenfelei ugyanis olyan buták, hogy görbítik a teret."
  Ezért a mondatért érdemes volt elolvasni a teszteket =D
  Tényleg jó a prokontra (Y)
 • 3.
  2009. 10. 12. 18:25
  A cikk nagyon jó, tetszik és tényleg ez a kontra... <img src=
  Amit nem nagyon értek, hogy ugye negatív reklám is reklám. Miért kell ilyen kritikán aluli játékokat tesztelni? Vagy Chocho, elvesztettél egy fogadást és azért kellett ez a cikk? <img src=
 • 2.
  2009. 10. 12. 17:35
  "KONTRA: - Megjelent"
  Ezen felsírtam :,DD

  De tényleg ilyen eszméletlen ronda játékot kiadni manapság. Ránézésre ez valami DX7-8-as <img src=. Jobb, ha nem próbálom ki, nem kell még több ősz hajszál :/.

  Chocho: fogadd részvétem a teszteléséhez! <img src=DD
 • 1.
  2009. 10. 12. 15:36
  VISSZA A CIKKHEZ

  Értékelés 35% ??? Hát kicsit tulpontoztátok! :-D