Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Crysis 2 - New York-i pillanatok

 • Dátum | 2011.03.30 11:15
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Amikor az első Crysis megjelent 2007-ben, a PC-s játékosok egy új korszakot köszöntöttek benne, mely úgy tűnt, kaput nyit a fotorealisztikus grafikai megvalósítás felé. Sajnos azonban a játék több problémával is küzdött. Először is mint szórakoztató szoftver, nem felelt meg az elvárásoknak, mert inkább volt játszható erődemonstráció, mint jól átgondolt FPS. Másodsorban valódi erőmű kellett a futtatásához, sőt, sokaknak még ma sincs olyan gépük, amin a játék maximális beállítások mellett végig élvezhető lenne. Így aztán a Crysis nem is lett több érdekes kísérletnél, mely ráadásul eleinte igen rossz eladásokat produkált. Később persze feljött, és a játékot fejlesztő Crytek nekiesett a második résznek, melyről minél több kép és videó látott napvilágot, annál inkább úgy tűnt, hogy a németek tanultak korábbi hibáikból. A gépszörnyeket is lazán két vállra fektető CryEngine 2.0-t felváltotta a 3.0, a Crysis 2 pedig nem csak PC-re, de konzolokra is be lett jelentve. Hosszú várakozás és egy kisebb halasztás után most megérkezett a játék, mi pedig tűkön ülve vártuk, hogy rávethessük magunkat a leírni is sokat ígérő folytatásnak. De vajon képes lehet a Crytek megfelelni a saját maguk által emelt elvárásoknak?

Nanomese

Bár nagyon csábít, hogy egyből a játék technológiai oldaláról regéljek, csak azért is kihúzom a teszt végéig, főleg, hogy az első rész a motor alatt egy meglehetősen átlagos FPS volt. Nagy pályák, sok fegyver és pár szuperképesség jellemezte, melyeket azonban bőven ellensúlyozott a bugyuta sztori és a gagyi mesterséges intelligencia, ötvözve az élményt egy nagyjából hat órás kampánnyal. Így hát mivel a látvánnyal amúgy sem volt semmi probléma, kezdetnek lássuk inkább a történetet, amire itt állítólag igencsak ráfeküdt a Crytek. Máig élénken él bennem az a kedves nyilatkozat, melyet a Crysis 2-t író, sci-fi műveiért többszörösen kitüntetett Richard Morgan tett a Halo-sorozat történetével kapcsolatban. Az úriember szó szerint "szarnak" nevezte Halok "archetipikus karaktereit", mondván, hogy a Crysis 2 majd milyen keményen odateszi magát a forgatókönyvben. Nos, gondolom nem árulok el sokat azzal, hogy ez egyáltalán nem így lett.

A Crysis 2 New Yorkba kalauzol el, ami épp az idegenek invázióját nyögi
A Crysis 2 New Yorkba kalauzol el, ami épp az idegenek invázióját nyögi

Félreértés persze ne essék, a Crysis 2 története így is köröket ver az első részre, noha ez még nem túl nagy dicsőség. Évekkel járunk a Crysis és a Crysis: Warhead koreai eseményeit követően, mikor is New Yorkban egy furcsa, gyógyíthatatlan betegség üti fel a fejét. A hírekben csak "Manhattan-vírusnak" nevezett fertőzés ezreket öl meg alig pár nap leforgása alatt, a hadsereg pedig jobbat nem tudván lezárja az egész várost. Hősünket, az Alcatraz hívójelű tengerészgyalogost is a helyszínre vezénylik, ám azt természetesen nem mondják el neki, hogy a vírus csak a látszat, valójában földönkívüliek garázdálkodnak a Nagy Alma ege alatt. Mivel Alcatraz csak egy hétköznapi ember, már az első konfrontáció is végzetes lenne, ha nem lépne közbe az első rész parancsnoka, Próféta, hogy átadva a nanoruhát, minket tegyen az emberiség utolsó reményévé. Innentől persze felpörögnek az események, a ruha miatt sokáig mindenki azt hiszi, hogy valójában Próféta vagyunk, és egyik furcsa helyzetből kerülünk a másikba, hogy a játék végén egy "Aha, már értem!" felkiáltással tegyünk pontot az i-re.

Az igen hosszú kampány alatt gyakorlatilag egyik parancstól szaladunk a másikig
Az igen hosszú kampány alatt gyakorlatilag egyik parancstól szaladunk a másikig

Bár ez így elsőre nem hangzik rosszul, a megvalósítás sajnos kudarcba fullad. A történet a maga nemében nem rossz, annak mesélési módja viszont fertelmesen kusza. Az első 4-5 órában például fogalmunk sincs, mi folyik körülöttünk, csak megyünk egyik parancstól a másikig úgy, hogy közben egyre mélyebb kulimászba süllyedünk a sorozatos félreértések miatt. S hogy Alcatraz miért nem szól, hogy "hé, én nem Próféta vagyok, segítsetek már"? Nos, csak azért nem, mert hősünk néma és arctalan. Ezzel sok játékban nincs semmi baj, itt viszont az egyik legjelentősebb konfliktusforrást szüntethették volna meg egyetlen sima rádióüzenettel. Mivel viszont ezt nem tették, a játék története rögtön az elején komolytalanná válik. Probléma továbbá, hogy a sokszereplős forgatókönyvben egy olyan karakter sem akad, aki érdekes vagy szerethető lenne. Épp ellenkezőleg, mindenki teljesen egyforma, 2D-s papírmasé figura, akik azon túl, hogy orrba-szájba nyomják a szlenges "hé, ember" (angolul "man") szóösszetételt, nem csinálnak mást, mint egyik veszélyes helyzetből a másikba taszítják a főhőst. Egyedül a befejezés hozhat némi vigaszt... már ha sikerül megérteni elsőre, ugyebár. Egy szó mint száz, a Crysis 2 sztorija elbújhat az ősszel jött Halo: Reach kampánya mögött. Ironikus, nemde?

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 169.
  2011. 05. 26. 18:42
  Freeware: leszedsz vmi trainert, vagy cheatengine-nel megpiszkálod.

  Piter: a "tul sok gomb" zavar téged? mennyi is az a túl sok.. 2 páncél- és látásmód? persze azt én is sajnálom, hogy a gránátot nem instant dobja el ráadásul gyengén és elég sz*r ívben ami sokszor frankón visszapattan a lábam elé, de hozzá lehet szokni.
  Csipások miatt pedig marhára nem esnek olyan drasztikusan a túlélési esélyek.. jó esélyjel azért vannak sokan mert olyan a pálya. Classic módban, az ilyen pályákon érdemes sniperrel lenni, standardban meg kb. rohadtul mind1, hol mivel vagy, mert álcázva, meg eleve azzal a sebességgel amivel futni lehet elég nehezen találhatnak el (vagy meg..), páncél módban meg fejlövésnél is min. 2 lövés kell a halálhoz.
 • 168.
  2011. 04. 26. 13:59
  Hogy lehet a cheatet használni? Minden parancsra ismeretlent ír. Beírtam már autoexec.cfg fájlba is, de úgy se megy. Az első két részben jól működött a csalás Persze végig lehet vinni a nélkül is, de jobban szeretem, ha nem tudnak lelőni.
 • 167.
  2011. 04. 15. 23:40
  Nekem a graffjával nem volt gondom, bár igen szóba került a Metro, az viszi még ígyis a pálmát, bár ők nem rendelkeztek ekkora terekkel ahol villanthattak volna nagyobbat, vagy nem is tudtak talán: ) ez legyen az ő dolguk, visszatérve a Crysis 2-re. nekem a játék vált sajnos túl unalmassá a végére. Amikor a ruha már 44* éleszt újra téged. Egy ilyen játéknak az lenne a célja ,h egy mindennapi átlag ember kicsit hősnek érezhesse magát. Ennek ellenére ott húzod magad a betonon mindennek kiszolgáltatva elég sokszor. Ezt nem szoktam meg egy Amerikai Spec Ops parancsnoktól 7 pont... Crysis 1 verte storyban kb. egy gellértheggyel
 • 166.
  2011. 04. 14. 22:35
  Hat en ezt ajatekot nem hasonlitanam a cod-hoz!grafika jobb de maga a jatekelmeny kinek mi nekem cod visz mindent!Multi resze hat sajnos nem olyan jo mint vartam!
  Tul sok a gomb engem zavar!Ha sniperek vannak az eselyeid drasztikusan csokkennek!
  Foleg ha uj vagy es emg nincs meg az egesz pancelzat vagy meg nem tudsz valasztani fegyvereket!Osszessegeben,a cod-nak a labujjaig sem er fel!termeszetesen ez az en velemyem!
 • 165.
  2011. 04. 04. 11:53
  Silenzio!
  elolvastam megegyszer a hozzaszolasodat.
  Most mar csak sajnalni tudlak.
 • 164.
  2011. 04. 04. 11:37
  Kedves Silenzio!
  ha magyar neved lenne ertenem hogy hianyolod az ekezeteket igy csak sajnallak...
  Amennyiben valoban ertetted nem csak olvastad volna amit irtam akkor nem dicsekednel hogy
  filmiparban dolgozol...
  Egeszsegedre...
  Megjegyzem minden utannam es hozzaszolasomrol szolo hozzaszolas megfelelol szintu volt a "frocsogesemhez".
  Ha kommentelsz egy kommentet ami az elvakultsagrol szol legalabb ne lennel elvakult.
  Azert hoztam fel 5 es 10 eves jatekokat mert 2011-ben nem kellene ennyire megelegednunk egy szarral csak azert mert crytek.
  De ahogy irtam, es masoktol olvastam tobb millio legy csak nem teved, es nem is elfogult.
 • 163.
  2011. 04. 04. 09:54
  Végigjátszottam "végre" a single kampányt veteran fokozaton mindenféle nanoadottság nélkül...15óra32perc alatt, -Lassú lennék?!
  (Chocho, már értem a játékidőd hosszát)
  -próbáltam minden egyes elszórt kis okosságot megtalálni, sikertelenül, illetve járműhasználat sem volt csak a kötelező helyeken.
  Délután kezdhetem újra, bár Ipontól ma jön meg Shift2, így lehet csúszik a 2nd coming

  False legalább egy alapszintet megüthetne a modortalanságod...
 • 162.
  2011. 04. 04. 08:19
  ez az zabáljátok a szart, mert az nektek jó,mi meg játszunk jókat a minőségi, tartalmas, de régi címekkel...mellesleg az mekkora barom, aki benyögte hogy mivel letöltötted,a hsz-ed lényegtelen....
 • 161.
  2011. 04. 04. 06:31
  tsabszy: Amennyi felhasználó, annyiféle gép.. sztem csak arról van szó, hogy agyon-oda-vissza van telepítve minden jött-ment program a gépedre, a registryd meg már eutanázia után könyörög.. ha már egy tuneup utilities sem segít inkább telepítsd újra az egészet..
  Nekem 1 primitív gépem van (e8200,2gb ram,HD5750) de ilyen ""bugok"" egyáltalán nem jelentkeztek..
 • 160.
  2011. 04. 04. 00:42
  hát én nagyon sajnálom, hogy nem esett szó róla, hogy a játék pofátlanul bug-os.. 10e ft kiadásáért cserébe nem azt várom, hogy leesek a pályáról, beakadnak az ellenfelek és annyi eszük sincs mint egy marék szárított lepkének.. meglátnak a falon át, de néha meg az orruk előtt állva sem vesznek észre és az idegenek is annyira buták, hogy semmiylen kihívás nincs az egész játékban 1általán
  a karakterek szépségében nem értek egyet.. sokkal rosszabbak lettek mitn az egyben és az animációk borzalmasak.. mocap-et nem látott egyik ingame cinematic sem, iszonyatosan béna és hangulatrombolóan mozognak a karakterek, mintha marionettbábok lennének.. jól fut, szép, de értékelhetetlenül igénytelen játék
  senkinek nem ajánlom, hogy ezért pénzt adjon ki ahogy én is tettem, mert megbánja
  engem elszomorított mert az egyet szerettem
 • 159.
  2011. 04. 03. 07:13
  Nahhh, felraktam én is ! Mivel alapból csak DX9-el megy a game, és a DX11-es patch csak később fog kijönni hozzá, inkább felraktam az XP-hez a ServicePack3-at, úgy gondoltam nem várok. Az XP-be csak az a hátrány, hogy a 8GB memóriából csak 3-at használ, de nem éreztem, hogy ez baj lenne ( mondjuk a 64GB-s Kingstone SSD is besegített ebben ). Szerintem a grafika a lélegzet elállító. Csak most kezdtem el vele játszani ( jó szokásomhoz híven legmagasabb nehézségen ), úgyhogy véleményt nem nagyon tudok még mondani róla, de lehet hogy nem is tudnák, mivel én nagy Crysis őrült vagyok, úgyhogy nekem már mindegy volt milyen lesz, csak legyen már. Egy biztos, ha kijön majd a DX11-es patch, újra végig fogom tolni ( addig leszz magyarítás is hozzá remélem ), de akkor méterről méterre, 100%-osan kijátszva mindent.
 • 158.
  2011. 04. 03. 01:42
  Szerintem az emberek többségének azért nem tetszik a játék, mert többet várt 2011-ben. Crysis 2. Úúú mi lesz, mikor tudom majd max grafon tolni(Crysis, Crysis Warhead...), ilyenek. Ettől függetlenül nagyon jó kis játék lett. Kicsit tényleg csőszerűek a pályák. ((Nekem személy szerint a Metro 2033 jobban tetszett. Jó volt a graf, a játékélmény meg 10-ből 11. Szerintem...)) Ettől függetlenül nem bánom, hogy megvettem.
 • 157.
  2011. 04. 02. 23:41
  Annyival mindenesetre tobbet tud ez, mint az elso resz, hogy tovabb maradt a gepemen Az elsot ropke egy ora kinlodas utan toroltem, egeszen pocsek jatek volt, ezzel azert mar jatszom egy ideje. Gyonyoru grafika, de -mint ahogy a cikkben is irva vagyon- pocsek AI (talalkoztam olyan ellenseges katonaval, aki a falnak fordulva egy helyben futott), rendkivul rosszul osszerakott tortenet. Viszont maga az akcio elvezetes, el lehet szorakozgatni vele. En magam attol fuggetlenul sokallom a kapott ponterteket.
 • 156.
  2011. 04. 02. 15:01
  Jujj a Portal 2-t el is felejtettem...nah az sem lesz semmi
  Rage még érdekes lehet, a Skyrim is megér egy próbát. Mondjuk szívesen belekukkolnék a DNF-be is illetve a Batman Arkham Citybe. Talán az év végén érkező új Battlefield is megér egy kis időtöltést, ahogy elnézem a teaser-t...jó év lesz ez, na!
 • 155.
  2011. 04. 02. 14:53
  Nurba: Én is. Meg a Portal 2-t (leginkább), Rage-et és az Elder Scrolls 5-öt. Esetleg Heroes VI.
 • 154.
  2011. 04. 02. 14:43
  XtreemX: nem is jobb. A karakterek ÁLTALÁBAN jobban néznek ki. Kb. az esetek felében. A környezet éjjel plasztikus, látványos, nappal elnagyolt, mert a shader effektek nem érvényesülnek, viszont látszik, hogy mennyire elnagyolt a környezet. Merthogy az. A nappali város megjelenítése a Crysis 2-ben sokkal jobb. Az effektek fele sokkal látványosabb a Metróban (dx11-ben toltam végig, annak tudható be), de összességében a Crysis 2 jóval jobb grafikával bír a látvány/gépigény=motorteljesítmény változókat figyelembe véve.

  hympyke: a filmipar a hatvanas években kitermelte a maga forradalmait. Azóta csak a látvány fejlődött, művészi érték, nyelvi progresszió tekintetben lefelé megyünk. Tudnék róla mesélni, filmes vagyok.

 • 153.
  2011. 04. 02. 12:30
  Én is kipörgettem és összességében azt kell mondjam, hogy tetszett, bár az elején még megijedtem, később bejövős lett a látvány és a játékmenet is. Nekem 12 és fél órámba került kipörgetni normál fokozaton...ráérős tempóban, alaposan megszemlélve a terepet és mindenkit levadászva (vagyis majdnem...azt hiszem egy helyszínen ellopakodtam az ellen mellett megspórolva egy kis csatát). Szerencsére komoly bugba nem futottam bele és a frame-k is elég stabilan tartották magukat (átlag 40fps 1680 felbontáson egy 6850 kártyával). Túl hájpolni nem szeretném azért a játékot és nem fogok Crysis lázban égni (öreg is vagyok már az ilyesmihez), de tényleg jó volt játszani vele. Ha jön látványjavító patch (némi DX11 fícsörrel és látható változásokkal), akkor mindenképpen nekiugrok mégegyszer
  Engem most már csak Witcher 2-vel vagy Mass Effect 3-mal lehet felcsigázni...ezeket várom idén a legjobban.
 • 152.
  2011. 04. 02. 12:12
  \"... mert azokat meg se néztem, de ha nem jobbak akkor nyilván meg se fogom...
  ...Igen, játszottam vele valameddig. Kijátszani nem volt erőm...\"

  -Lehet letöltötted?!
  (Ezekután mit sem ér az amit mondasz vagyis inkább ahogyan teszed mindezt.)

  A Metro 2033 az eszméletlen hangulat és !látvány - nagyon is szép, csak erőmű kérdése

  \"Azt kell hogy mondjam, jelent pillanatban csak a volt keleti blokk fejlesztőitől várhatunk jó játékokat. Náluk még nem ölte meg az egészet a pénz...\"
  A bugjaik és optimalizálatlanságaik miatt az ideg az engem majdnem megölt igen.
  (Clear Sky -eddig 8 patchet töltöttem le (cirka 400Mbyte) és még van mit átgondolniuk
 • 151.
  2011. 04. 02. 12:05
  hympyke:
  Viccelsz? A Metro 2033 grafikája köröket vág a crysis 2-re.... persze ha megfelelő géped van hozzá.
 • 150.
  2011. 04. 02. 11:38
  Miért tőlem kérdezed?

  Valószínűleg azért ennél a játéknál tört ki, mert ettől vártak/vártam a legtöbbet. Fogalmam sincs mivel jobb mint a Cod-ok, a Homefront, vagy a Halo mert azokat meg se néztem, de ha nem jobbak akkor nyilván meg se fogom.
  A Metro 2033 pl magasan jobb nála a grafikától eltekintve.
  Igen, játszottam vele valameddig. Kijátszani nem volt erőm.

  Miért moralizál bárki... nos, a PCk világa és a technika igen nagy fejlődésen ment keresztül. Ennek a grafikán kívül sehol nincs nyoma. Mondjuk a filmipar is nagyon hasonló cipőben jár, de ott azért könnyebb ellenpéldákkal találkozni.
  A számítógépes játékok "második-sokadik részei" tendenciózusan egyre sz@rabbak. A teljesség igénye nélkül: CoD, Crysis, Dragon age, Alien vs Predator(a kettő kivételével).
  Néha elgondolkodok, hogy nem magával a stílussal van-e a gond... Talán túl sokat várunk egy FPStől is. Lehet hogy az ára miatt, mert ezeknek a multi tudja kitolni az élettartamát. A multi meg olyan, amilyen. Esetünkben hát ugye izé van éppen...

  Azt kell hogy mondjam, jelent pillanatban csak a volt keleti blokk fejlesztőitől várhatunk jó játékokat. Náluk még nem ölte meg az egészet a pénz(bár a S.T.A.L.K.E.R.-nél majdnem).
 • 149.
  2011. 04. 02. 11:33
  szép írás, sok mindennel egyetértek.
 • 148.
  2011. 04. 02. 10:53
  hympyke: mondd már meg, öregem, hogy mi a jó büdös francért pont most, pont ennél a játéknál tör ki mindenkiből a gourmand, az esztéta, a morál védőszentje, aki a régi játékok összehasonlíthatatlanul magasztosabb kvalitásait siratja, pellengérre állítva a mai címeket?

  Egy Call of Duty mennyivel jobb? Vagy egy Homefront? Vagy egy Halo? A Halo megmondom, mennyivel jobb: emberibbek a karakterek, ezáltal átélhetőbb a sztori. Ezt kifogásolom a Crysis 2-ben én is - a karakterek szintjén papírmasé az egész. Viszont a sztori, bár rideg, de átélhető, mert lúdbőröztető, grandiózus, szívettépő a pusztulás képeit és a haldoklókat szemlélni. Egyben az egész. És bár a sztori funkcionális, a dramaturgia rettentő jó. A cikk nem említi, hogy az egész kampányon végigfut egy átgondolt fokozatosság, ami csak a legjobb játékok sajátja (Half-Life 2 vagy Halo a műfajban. És nem a CoD!). A másik két példa viszont semmivel sem jobb, és mindkettő sokkal, de sokkal "amerikanistább", mint ez. Mellesleg ez a szó nem is létezik.

  Szóval a sztori rideg és funkcionális, de egyáltalán nem bugyuta. Az a Függetlenség napja meg a Battle LA, ami buta.

  Az AI? Játszottál te vele? Igen, művelt 1-2x hajmeresztő dolgot, de nem tökölődött permanensen. Az 1-et 5x játszottam végig, elég könnyen "adaptálódom" a nanoruhához. Egy ízben az ellenfél azt tapasztalta, hogy a pálya 6 különböző pontján tűnök fel és ritkítom őket, aztán kuss. Mivel képtelen volt nyomon követni, merre tartok, a csapat szétszóródott, és gránátokkal szórt be minden olyan pontot, amit stratégiailag fontosnak ítélt. El is kellett bújnom egy konténerben, mert ott hagytam volna a fogam. Erre mit lépsz? Szerintem zseniális. 2 percen át záporoztak a gránátok. Úgy gondolom, egy ilyen szituációban a valóságban is így reagáltak volna. Más kérdés, hogy a valóságban nincsenek láthatatlan kommandósok. Ennyit a fos AI-ról.

  A grafika meg összességében sokkal látványosabb, mint az 1-ben. Szebbek a járulékos effektek, filmszerűbb az egész. A "nothingjáték" meg sokkal inkább az 1 volt (szerintem az se, én imádtam), ez játékmenetre már üli a Halo szintjét, és jelenleg azt hiszem az volt a legfontosabb, hogy ezt és a gépigény kérdést abszolválják. Legközelebb rágyúrnak a sztorira is. Szóval, az én dicsőségcsarnokomban sem a Crysis szerepel, sokkal inkább a Fallout, az Another World, az Alone in the Dark, a Braid, a Heroes-sorozat, fps-ekből meg kizárólag a Half-Life 2. De a Crysis 2 nagy játék lett, és nem bántam meg, hogy megvettem. Annak ellenére sem, hogy még pár hétig a Wars-zal kell majd nyomulnom a multija helyett. A régiek dicsőségét siratni meg mocskosul unalmas és felszínes flash. Mint az "ezek a mai fiatalok". Egy 75 éves ismerősöm jegyezte meg anno: ezt a '40-es években ránk is mondták. Na tessék.
 • 147.
  2011. 04. 02. 10:26
  Gondolkodok itt magamban... Emlékszem a régi C-64es időkre, mikor egy szép napon az "Operation Wolf" nyerte az év játéka címet. Mindenki röhögött rajta hogy mekkora hulladék, sok tesztelő letudta egy "szupergrafika-nothingjáték" cimkével. Most itt ez a Crysis 2, ami újat nem hozott, az első része szebb, a sztorija bugyuta, az AI nulla.. tele van "amerikanizmussal", csak pár szerencsétlen "terrorista" hiányzik belőle.
  A kérdés csak annyi hogy valóban ennyit változott volna a világ? Ha az adott korszakba behelyezném a Crysist ezekkel a paraméterekkel(forradalmi grafikával), körberöhögte volna mindenki hogy mi ez.
 • 146.
  2011. 04. 02. 09:58
  Steam statisztika:

  [LINK]
  A 8600gt-re nem tudok mit mondani, már 3 éve se számított jó VGA-nak. A 2 giga ram meg hát.. izé. Ennyire olcsó még nem nagyon volt a ram mint mostanság, talán be kéne ruházni egy keveset.
 • 145.
  2011. 04. 02. 02:48
  beleutomazorom: élmény volt olvasni ezt a mélyen szántó, összeszedett kommentet. Egy vérbeli analitikus bujkál a soraid között. Egyszer majd talán leküzdi a félelmét és előjön. Addig marad a fröcsögés.

  Először lesajnálod a játék grafikáját, mert borzalmasan elavultnak tartod. Abban egyetértek, hogy az első rész szebb. De nem kiegyensúlyozottabb. Itt van egy egyenletesen magas grafikai színvonal, ott lenyűgöző és elnagyolt elemek váltották egymást. A gépigény csak hab a tortán: 3 és fél év alatt az abszolút gépigény a felére csökkent. Nem a korhoz mért, az ABSZOLÚT. Erre mit lépsz?

  Aztán ott a nanoruha. Az első szerinted jobb volt. Mert volt erő mód? Meg speed mód? Itt meg rugalmasabb a rendszer. Nem sprintelsz 80-nal, cserébe sokkal jobban tudsz taktikázni. Nem döntesz széjjel épületeket, dehát könyörgöm, ez egy vasbeton labirintus - nincs mit szétverni. Ezekben az épületekben az 1.0 sem tett volna kárt. Ja, hogy finoman kendőzték, hogy gyengébb lett a fizikai motor? Szerinted ez hány embert érdekel? Én sokat szidom a Crysis 2-t, de még én is erőtlen legyintéssel intézem el ezeket a hiányosságokat, mert nem hiányoznak senkinek.

  Szóval először lesajnálod, aztán felhozol példaként egy 5 éves, egy 6 és fél éves és egy 10 éves játékot. Ez aztán a retorika! Pedig az nagy kincs ám, csak bánni kéne tudni vele.

  Bocs, hogy "beleutottemazorrom". És a végére a személyes fröcsögés, csak a mihez tartás végett: gyűlölöm, ha valaki nem képes ékezetekkel írni. Azt még jobban, ha még a helyesírása is szar.
 • 144.
  2011. 04. 02. 00:50
  Az álcázás ki fog kapcsolni ha nem használsz hangtompítót a fegyveren. Ha használod, akkor kibír pár lövést. Multiban is (Ha figyeled töltés közben a tippeket, alul, akkor oda is ki szokta írni). De fölösleges karabélyokra hangtompítót pakolni mert egy Feline+Supressor+Red Dot, szerintem az az ultimate lopakodó fegyver Élienek ellen meg gyakorlatilag nálam a leghasznosabb dolog a stealth kill, meg a nyakon ragadás mint a Crysis 1-ben. Ott is rá kellett jöjjek hogy fölösleges az Élieneket lőni, mert előbb fogy ki a stukker mint hogy eltaláljam, inkább megfog, nyak eltör.

  Valaki aki szerint nem jó a Crysis sztori az mondja már el nekem legyen szíves, hogy miért is nem jó? Szerintem minden van, ami kell. Csaj, főgonosz, fordulat, cliffhanger egy egy szál végén, és csattanó a sztori végén.

  Annak aki szerint a sztori gagyi, meg az atmoszféra is rossz, annak ajánlom a Metro 2033-at, Az odateszi magát hangulat téren is, és grafika terén is. Ráadásul szerintem már nem is drága. (Persze sokan beszóltak, hogy nincs multiplayer, de aki a történetért játszik egy játékot annak általában nem szokott kelleni)
 • 143.
  2011. 04. 02. 00:41
  Chocho:

  "Csak két tulajdonsága van"
  Biztos ez zavart meg...
  Tévedsz, az álcázás csak akkor kapcsol ki, ha nullára esik az energiád. Ha pl van 90 energiád és lősz egyet egy M12essel, akkor lemegy az energiád 80ra és nem szakad meg az álcázás.
 • 142.
  2011. 04. 02. 00:12
  Nekem igazi felüdülés ez a játék. Ez előtt olyanokkal játszottam mint a Bulletstorm -nekem iszonyat rondán futott, volt amikor az emberek árnyéka csak 3 db óriási kocka volt-, Bad Company 2, Medal of Honor, Homefront. A BC2 meg az MoH nagyon bejöttek de 30-40 fps nél egyik sem produkált többet. A Crysis 2 meg 1280*720-ban 40-60 fps el megy, és sokkal szebb a grafikája mint az összes eddig említettnek. Nekem játékmenetben, grafikában, és hangban is 5* a játék. Na jó hangban csak sima 5, a MoH jobb volt. Jah, és ilyenen nyomom: Core 2 Duo E8200, 2 GB DDR3, GeForce GT 240 512MB DDR5.
 • 141.
  2011. 04. 01. 21:39
  Ha sok sztori kell, és szerteágazóság, és mélység is kell
  -akkor barátokközt ultimate edition.

  Ez a játék ilyen lett-nagyon is "szép" ez.
  A Doom3 gyönyörű játék /volt.

  Tirexinek valószínűleg tetszik az Crysis2...ennyi
  A senki nem lát kérdésed egyébként én nem értem, de remélem nem baj, hogy kommenteltem.
 • 140.
  2011. 04. 01. 21:18
  Squito:

  Rajtad kívül mindenkinek leesett, hogy külön választható tulajdonságokról beszéltem. Az, hogy a fegyverek nem merítik le teljesen a ruhát, lehet, hogy igaz (nem emlékszem), de a végeredmény szempontjából mindegy, mert az álcázás mindig kikapcsol. Az meg, hogy, szerinted a pisztoly lesz hasznos azzal ellentétben, amit én írtam... nos, ez egy szubjektív dolog. Neked hasznos volt, nekem nem. Ez a cikkek lényege, hogy egy véleményt fogalmaznak meg.

  beleutomazorom:

  Emberedre akadtál, mert nálam nagyobb Doom 3 fanatikust rég láthattál utoljára. Imádom azt a játékot, még azt is szeretem benne, amiről tudom, hogy hiba -- de butaságokat azért nem beszélnék. Íme két kép inkább, elsőés... nos, a cikk tele van velük. Ne mondd már nekem, hogy van ennyire szép a Doom 3... És kérlek, hogy azt se akard megszabni, hogy ki kommenteljen és ki nem. Ha már vállalod a véleményed, azt is tűrd el, hogy hülyének néznek.

  Az meg, hogy "senki sem adna többet, blablabla..." Persze, senki, de azért kérlek, olvass el még pár kritikát a játékról. Köszi.
 • 139.
  2011. 04. 01. 20:35
  Szerintem ne hype-old a grafikat mert az xp mar kiment a divatbol.
  Itt , mint mar emlitettem olyan grafikai lemaradotsag van, (hala hogy konzol port)
  ami bar szep, megsem egetvero, es gyakorlatilag, ma mar 100%-osan elavult.
  A doom 3 is volt ilyen szep sot a quake 4 is. Bar nem crytek csinalta. Blade of darkness is van ilyen szep bar a formak darabosak. Nezz egy vizet ott?
  grafika kell hasonlisd ossze a nfs4-et egy riva tnt kartyan es egy dx8 patcheltet barmilyen mai kartyaval. Roviden szar bar tobb millio legy csak nem teved...es ugye ha mar barna attol meg nem csoki.

  En ugy erzem sokan csak azert imadjak mert crysis 2. Pl tirexi hozzaszolasa az no comment.
  Ez a grafika gyengebb mint amit crysis 1 mutatott es ki lehetett hozni. Itt meg lehetoseg sincs jobbra.(ugye a motor az dx9, mert minden konzolon kell menjen)
  En egy hivatalos kozlemenyben sem hallottam dx11-rol. Ha az kijon gyakorlatilag egy uj game lessz amihez csak 50% textura elemet kell hasznaljanak mert a fele az dx9-es lesz a mar telepitett jatekbol.
  Maskepp hianyoltam a power modot. Az egyesben sokkal hatekonyabb volt(foleg hog valaszthato volt). Ez a ruha meg sem kozeliti az elsoben levot. A sztori tele van segg-nyalassal es nagy hosi motivumokkal amikre ha filmben lenne 5-osnel senki nem adna tobbet akkor mire 90% mire 10/10?
  Senki nem lat?
  Egyetertek hogy a nagy izgalom es a cel utan cel sorozat ugy mint a codnal is csak egy felvillanast hagy az emberben es ket honap mulva ha eloveszem nem is fogok ra emlekezni
  mert olyan sok benne a sztori, es szerteagazo, es melysege is van.(amikor leszakad a varos akkor olyan 100-200 meter)
  Meg se haragudjatok...
  Es aki nem erti amit irtam az inkabb ne kommenteljen!
 • 138.
  2011. 04. 01. 17:08
  de akkor miért van az, hogy headshot és egyből lemegy? Ez akkor hülyeség. Ugyanúgy csak egyet lőttem, tán tudja a ruha, hogy egyből fejre ment? Egyébként cloackban ha lősz, szinte sepercen belül lemegy az energy.
 • 137.
  2011. 04. 01. 17:03
  "Csak két tulajdonsága van, az álcázás és az páncélzat"
  És ezután felsoroltad a többi tulajdonságot is (kivéve a fegyver fixen tartását)...

  "Mivel viszont a lövés álcázás módban egyből lemeríti a ruhát"
  Az első részben igen, de itt nem. Az M12 Nova 10et, a Hammer 20at, a Feline 30at, a Scarab (félautomata módban) kb 35öt vesz le, a mesterlövész puska meg cirka 75öt (utóbbi kettőt nem tudom fejből).

  Aki lopakodó stílusban játszik, az - a cikk állításával ellentétben - nagyon hasznosnak fogja találni a pisztolyokat emberi ellenfelek ellen, főleg az M12est, mivel az meríti legkevésbé az energiát, pontos és 1 fejlővés elég. Sajnos az élienek ellen ezek már nem hatásosak és a lopakodás is csak kis létszámú élien őrjáratok ellen vethető be.
  A fegyverek felsorolásából kimaradt a mesterlövész puska és a sörétes is
  Mellesleg ha valaki Rambózásra adja a fejét az a minimum, hogy bekapcsolja a maximum páncél módot (főképp ha 100on van az energia).
 • 136.
  2011. 04. 01. 16:04
  azért hypoljuk a grafikát, mert dx9-ből hozták ki. Mondj ennél szebb dx9-es játékot, de szerintem egyet sem sikerül mondanod.
 • 135.
  2011. 04. 01. 15:53
  Nemtudom miért hype-olja mindenki a grafját. Szerintem ez nem nagy szám 2011-ben. Nálam egy 8/10 a graf. Semmivel sem szebb mint az első rész ..sőt. Ami a konzolokat illeti,a Killzone 3 szerintem odaveri könnyűszerrel a Crysis 2-t.
 • 134.
  2011. 04. 01. 12:27
  Nekem Pentium d 930 -asom van dualcore 3Ghz 2gb ram ati hd4670 és tökéletes fut szakadás nélkül.
 • 133.
  2011. 04. 01. 11:41
  hagyma8: ATI-val is ugyanilyen fasza. Nekem is 88gt-m van, fullra feltornázva is faszán fut 1440x900-ban. Igaz, a többi komolyabb, mint a tiéd, 4 magoson tolom 4 Ghz-en.

  A cikkre visszatérve: hogy egy CoD Black Ops-hoz képest nem elég változatos, szubjektív. Hol lenne a sztori integritása, a hangulat, az egész miliő visszaadásának a képessége, ha össze-vissza utazgathatnánk a világban? A karantén, a bezártság érzése, a város amortizálódása - ezek az alaphangulat letéteményesei.

  A másik meg - ami elsőre szubjektívnek tűnik, de szerintem tök igazam van - :egy fps általában "walk in the park". Turista vagy egy cselekményvilágban, ahol az interaktivitás arra korlátozódik, hogy mész előre a "vidámparkban a síneken", és a támadó szörnyűségeket leticsungolod. Ugyanez a Crysis 2 is, épp ezért eléggé szomorkás vagyok, hogy itt is csak a felszínt kapargatom, nem tudom beleásni magam a városba, elmenni 100 felé, beszívni a miliő esszenciáját. Aztán egyszer csak véget ér a játék, és hiányérzettel állok fel... A legtöbb játékon csak túl akarok lenni. Ebből még többet el tudnék viselni. Ennyiben magasztosabb egy Fallout vagy egy GTA pl. De a CoD még ehhez képest is gyenge. Ezer helyszín sorjázik egymás után, mindegyiket csak 5 percig tudod befogadni, mert a sztori már sodor előre. Tipikus mai fps mai gyermekbetegségekkel, felszínes, ostoba, üres flessel. Szerintem a kevesebb több. Megjegyezném, sosem láttam még a Crysis 2-énél részletesebb pályaszervezést, 16 éves, játékos pályafutásom alatt.
 • 132.
  2011. 04. 01. 11:21
  a grafika nem semmi. és egy jóval rosszabb konfigon, mint ami a tesztben szerepelt, az enyémen (AMD X2 5600+ (2,8GHz), 3 GB DDR2 RAM, Geforce 8800GT 1GB) 1920*1080-ban közepes szinten tökéletesen fut. Néha amikor nagy teret tölt, picit belassul milisecundumokra. De ez egy 4 éves konfig, tehát a játék elképesztő jól van optimalizálva. Mondjuk lehet ennyit számít, hogy nvidia logo-val indul a játék, nem Ati-val
 • 131.
  2011. 04. 01. 10:49
  "az első rész a motor alatt egy meglehetősen átlagos FPS volt"
  Tudtok mondani még olyan fps-t, ami egy a nanoruhához hasonló kütyü segítségével ilyen taktikus játékmenetet kínált? Ahol ekkora terepet lehetett bejárni, és szinte minden pályán megválasztani, hogy honnan támadod be az ellent? Szerintem az agyonszkriptelt, "pár lépés séta, fél óra tűzharc, hullámokban támadó ellenfelek" CoD klónokhoz képest (ld. Homefront) már a Crysis első része is zseniális játék. A sztori meg egyszerű, de hiteles, mivel valószerű politikai helyzetből és technikából indul ki, és megy a sci-fi irányába. Mi a gond vele?

  "Az első részben kezdettől fogva elérhetőek voltak a kiegészítők minden fegyverre, itt viszont már meg kell találnunk őket"
  Fenéket. Az 1-ben is meg kellett szerezni őket. Az egyetlen különbség, hogy nem "lelakatolva", voltak a menüben, hanem egyszerűen nem tüntették fel őket. Aki ennyire nem emlékszik az elődre - vagy nem is játszott vele - milyen jogon hasonlítja össze a második résszel?

 • 130.
  2011. 04. 01. 10:27
  reednow : egész jó story, hosszú singleplayer rész, és nagy szabadságfaktor
 • 129.
  2011. 04. 01. 10:24
  Egy másik topicban tegnap kicsit erősen, de őszintén leszóltam az amicsi-imázsos lövöldözős játékokat. Ma már csak véletlenül sem indítok el egy CoD vagy BF játékot a gépemen (ez utóbbi amúgy sem indítottam soha, Cod-ból is csak a 2-ig játszottam).

  Egy GTA mitől olyan nagy alkotás, hogy egy fillért is adjon benne érte az ember?

 • 128.
  2011. 04. 01. 10:12
  én a tényeket közlöm, van akinek ez nem tetszik, mert fáj neki
 • 127.
  2011. 04. 01. 10:11
  False:

  Te tényleg azt hiszed magadról, hogy az igazmondás élharcosa vagy, aki az igazságért vívott küzdelem mártírjaként kerülhet a moderátorok kezére? Túl sok filmet nézel.
 • 126.
  2011. 04. 01. 10:03
  szerintem az utolsó game ami singleben úgy ahogy megérte az a gta4 volt, de az is elvette a fejlesztőkbe vetett hitem a fos konzolport és optimalizálatlanság miatt, ez az ár/érték mutatója szerint olyan 6K érne kiadása napján,nem többet /ha a codok ezen értékrend szerint olyan 1500 hufot, egy mozijegy árát érik/
 • 125.
  2011. 04. 01. 09:51
  "igen,orosz gamehoz méltóan volt bugos" - ez bizony így van

  Crysis 2- ultranagy név/ultranagy hype -vártunk mást/lehetne másképp?!.

  Melyik reklám nem (volt) túlzó az elmúlt időszakban a kiadott játékokat illetően? Melyik volt ígéretes a reklámok szerint és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket? Ugye volt ilyen? A Crysis 2-t (ahogyan azt Chocho a cikkében igen sok helyen említi) eléggé magasztalták és fölé pozícionálták. Képzeld, ebben akár egyet is érthettünk volna már az elején - de tényleg!

  Pont ez a játék az amire azt tudom mondani, hogy már csak a single miatt is megéri az árát .
 • 124.
  2011. 04. 01. 09:36
  ez nem bunkóság, csak szókimodás, es szándékosan vagyok faragatlan, mert nyalni nem fogok senkinek, és finomkodni se.BTW nem a bétás fost szedtem le, hanem megvártam a rendes realeser csapat munkáját, és azzal próbálkoztam.
  Azonkivül, ha ban vagy kick lesz, nemcsak megszabadulsz az igazságtol amit az arcodba tolok, hanem a munkaadód veszit egy jól vásárló ügyfelet.
 • 123.
  2011. 04. 01. 09:23
  False:

  Először és utoljára szólok, hogy változtass a stílusodon! Nem preferáljuk a bunkóságot, nálad pedig egy ideje már rezeg a léc.

  Egyébként nem, én nem vagyok "az a fajta". Én becsületes vagyok, ez nagy különbség. Nem vagyok szent, de legalább nem is anyázok mindent, amit letöltök egy nem publikus bétaként, ahogy itt sokan. Informatikusként pedig nem nagyon tekinthetsz rájuk, már megbocsáss, mert elég komoly munka van mögöttük, több, mint amennyinek a felfogását a stílusod alapján feltételkezem rólad. Bocs.
 • 122.
  2011. 04. 01. 09:19
  nedcoleman : igen,orosz gamehoz méltóan volt bugos, de ugye az élmény azt az nyújt, hát a cry1 ill 2 2% nem nyújtja annak, bugok ide vagy oda

  itt azért is zavaróak, mert annyira túl volt hájpolva, annyira nyalja mindenki crytek seggét, annyira túlzóak voltak a reklámaik, hogy emiatt sokkal kritikusabban nézi az,aki egy kicsit is ért a témához
 • 121.
  2011. 04. 01. 09:11
  kiskoller
  Nem tudom milyen volt az a pre-release verzió...
  Az eredetileg kiadott demoban is press start volt egy darabig
 • 120.
  2011. 04. 01. 09:09
  Kötözködnék akkor én is:

  False tegnap:
  "sőt ezt a bughalmazt is végigtoltam....mikor a játékban dögivel fordulnak elő..."

  False ma:
  "...pár bug..."

  Mondhatom azt, hogy bármelyik Stalker jóval nagyobb bughalmaz volt, mint a Crysis 2 és teljesen más stílus...?!
  Imádom a Stalker sorozatot (ne érts félre) • 119.
  2011. 04. 01. 08:53
  Heroes27 : engem nem érdekel a grafika,csak 1 dolog, hogy jó legyen a játékélmény,de sajnos akkor mikor pár bug belerondít ebbe, az igencsak visszavesz az élményből.Magam részéről a cry1 játékmenete jobban bejött, nyilván ott is voltak bugok, de azon könnyeben túltettem magam merthogy nagy volt a szabadságfaktor /a stalker pl nálam ugyanezen megítélés alá esik/, mig itt joval kötöttebb a játék, ezért a bugokat is jobban ki kellett volna javítaniuk a készítőknek.
 • 118.
  2011. 04. 01. 08:37
  ő nem erre célzott, hanem arra, hogy warezolja, de nem kell bejelenteni. Én sem ítélem el a te álláspontodat, először tényleg érdemes kipróbálni, és utánna megvenni, mert már-már ilyen világot élünk sajnos, de az, hogy a többség, mindig mindenben a legrosszabbat látja, az se egészséges. Ez igen is jó lett szerintem, én nem a bugokat figyeltem, nem az érdekelt, hogy a téren lévő fal, hogy van megrajzolva a sarokba. Meg, hogy a víz is ocsmány. Hagyjuk már ezeket. Meg aki még netalántán felhozná a dx11-et, mert ha azzal adták volna ki észre se vetted volna, hogy ez csak 9.
 • 117.
  2011. 04. 01. 08:17
  Chocho : jah te az a fajta vagy aki vakon beszopja a kiadók, fejlesztők parasztvakításait, és megveszel mindent látatlanban,majd örülsz neki hogy mien jól átvertek, a félkész bughalmaz szarjukkal?Magam részéről elöször warez vagy béta, azt ha úgy ítélődik meg hogy, jó, akkor megveszem, de ált ugye minnél többet játszol valmivel annál inkább megismered a hibát és hiányosságait, és szidom tovább /alá bc2/, és megyek szidom a fejlesztői forumon a készitőket, mert átvertek, hazudtak.Én szégyellem magam, hogy informatikusként tekintek ezeklre a produktumokra , és nem kazuár konzol fanboi-ként akinek minden szar egyformán jó.
 • 116.
  2011. 04. 01. 08:13
  kiskoller:

  A kiszivárgott béta nem a sajtónak készült. A Crytek nem hülye. Azzal pedig, hogy azért lewarezolod, csak a saját szádból csinálsz segget, és nem mutatod meg, hogy "hűdehajde", mint hiszed...
 • 115.
  2011. 04. 01. 08:07
  pre-release kalózverzióba még press start volt. Szívem szerint minden olyan játékot kihagyok amiben valami hasonló fogad, így ezzel sem fogok játszani. Max egyszer leszedem és végigtolom, de hogy nem veszem meg, az száz. Annak ellenére hogy a Crysis Maximum Edition ott pihen a polcomon.
 • 114.
  2011. 04. 01. 07:23
  Látvány 10/10
  Hangzás: 10/10
  Játékélmény: 10/10
  Szavatosság: 9/10

  99%

  Szerintem...
 • 113.
  2011. 04. 01. 07:06
  beleutomazorom: lemaradt 1 "r" a nevedből. am ez egy nano ruha nem hagy foltot. am tegnap próbálgattam crysis 1. részét és.. nem kell annyira agyon magasztalni.. a saját árnyék késik v csak a modellt rángatja lassan a motor mert már guggoltam de még csak félúton járt az árnyékom a két pozíció között
 • 112.
  2011. 04. 01. 01:06
  CSak mert azt irtak a grafikara nincs panasz:
  Hd 4850-el nyomtam gamer es advanced szinten. Kinezetre nincs panasz.
  De mikor leesik az urhajo es ott jarkalsz korben van az a szep vizes ko texture.
  Ha belelosz a vizes ko bereped es a viz nem csapodik.Nincs labnyom se amikor vegigmesz rajta se utanna. Nem lett vizes a cipo?
  Szoval hol van ez a textura 2011-ben?
  Ez ugyanez lesz a Rage is a mega texturaval. Szoval inkabb hanyagoljuk es igy a 89% kicsit meg sok is. Es nem varom a dx11 patchet. Mert nem varok tole semmit.
  Vegigtoltam es nincs kedvem ujra megcsinalni. 1-szer elmegy szodaval es 2-jara kell par sor is. Szemelyes velemeny volt.
 • 111.
  2011. 03. 31. 22:45
  Valamiért a "gyalogosharcot" jobban preferálom... A járgány tetejéről ha lehet akkor leaplikálom őnagyságát és azzal kérem szépen meg az ellent, hogy mihamarabb haljon már meg -legyen oly kedves
 • 110.
  2011. 03. 31. 22:34
  Vasarlo11: 1. részben sem lehetett asszem magasabb fokozaton vezetni és lőni egyszerre, vagy farcryban volt az? már nem emléxem.. amúgy itt is csak annyi, hogy c-vel vagy valamelyik gombbal pozíciót váltasz és már darálhatsz is.
 • 109.
  2011. 03. 31. 20:40
  udv
  en vegig toltam a januari kiszabadult peldanyt es mar a 75%anal jarok a vegleges vasarolt peldanynak. Meg kell hagyni sokat javult a progi sebessegben is meg bug mentessegben is
  A velemenyem, hogy ha fut az ember akko total cso jatek, es olyba tunik, hogy tok kcisik a helyszinek aztan ha nem rohan ugy az ember akkor rajon hogy itt ott vosszalehe tmenni oda ahol azt hitted nem is lehet, korbe lehet rajni ezt azt es sokkal nagyobb a ter mint elsore gondoltad volna.
  De a Cry1hez kepest sehol sincs.
  Nekem a Cry1 nagyon bejott, ahhoz kepest ezen is csak sirok. Ami ott nekem nagyon tetszett es nem nagyon van ami azt uberelne:
  a nagyon nagy szabadsag fok a kornyezet nagy interaktivitasaval (regneteg objektum ami elmozdithato, eltorheto kidontheto eldobhto stb stb ) es a fantasztikusan szep grafika.
  ehhez kepest itt a cry2ben a grafika szep, de a kornyezeti interaktivitas kicsi (egy felhokarcolo egyetlen ablakat sem tudom beloni? miert is nem? az leejen az autot csak vezetni tudom de a tetejen levo geppuskat nem tudom hasznalni? meg hasonlok)

  keves a jarmu es nem jo kb semmire az 1ben nagyon joket lehett autokazni voltl hgoy kipucotlt palyat vissztoltottem es csak autoztam/tankkoztam rajta Ezta a gyerek is szokta, ezt nagyon elvezi )

  az AI butabb lett sokkal a cry2ben mint az 1ben volt. es igen az a lovedknyom dolgo ez nagyon idegesito, siman van, hogy egy vekony fara ralovok es a golyonyom ott marad a levegoban a fa MELLETT. azert az 1ben ezzel nem volt baj...

  osszesegeben teszik a jatek, de nem lesz olyan maradando elmeny mint az 1 (nem is merem lerini, hogy "volt", mert rendszeresen elokerul ujra es ujra )
  ja, es multi: eddig 2x jatszotam multi crysissal, mert nem tetszik multiban tehat a 6-16 ora single vs 400 ora multi lehet hogy a vevok egy csoportjara igaz, de masikra nem )
 • 108.
  2011. 03. 31. 18:58
  Chocho

  Nekem origi, innen rendeltem elő pont a multi béta miatt, és hát produkált bugot, nem minden sarkon persze, de azért néha idegesítő dolgokat tud mutatni
 • 107.
  2011. 03. 31. 18:49
  HeverAdam: az EA egy kiadó, nem játék fejelsztő cég..
  Amúgy szerintem elég monoton.. szép szép kb annyit tud mint az..
 • 106.
  2011. 03. 31. 18:46
  Arra azért kíváncsi lennék, hogy a bugok miatt sírók közül hánynak eredeti a játék. Nekem ugyanis az, és bugot nem igazán tapasztaltam az Ai butaságait és a multit leszámítva.
 • 105.
  2011. 03. 31. 18:18
  Köszi!,,, az előbbihez egy kis kiigazítás.
  A srác blogján állandóan a legfrisebb Crysis 2 finomhangoló appját updatelgeti, lehet célszerűbb így ezt a linket használnotok:
  [LINK]
 • 104.
  2011. 03. 31. 18:17
  Bármikor bizonyítom ... mondd meg melyik játékkal, én meg felrakok egy fraps videót a windows 7 élményindexemmel ahol láthatod a hardvereimet, egy böngészőablakkal ahol Asagrim néven vagyok bejelentkezve iponra, a játékon belüli grafikus beállításokkal, és egy félperces játékkal együtt youtube-ra, csak neked!

  Ezekből választhatsz:
  Dragon Age 2
  Assassin\'s Creed - Brotherhood
  Dead Space 2
 • 103.
  2011. 03. 31. 18:16
  nedcoleman, a multi demón volt a változtatás, patchhel. Jol emléxel.
 • 102.
  2011. 03. 31. 18:14
  Először amikor indítottam a játékot akkor biztos vagyok benne, hogy press start to play volt kiírva, de most látom már press enter van... érdekes...

  Ami a jóság Nektek:
  A srác folyamatosan fejlesztette a Crysis 2 finomhangolós kis appját, ami igazán okos pláne pc használóknak a FOV, VSync és egyéb advanced állíthatóság:
  [LINK]
 • 101.
  2011. 03. 31. 17:37
  Off:ocsabi Ha esetleg legközelebb kapnál ilyen ingyen bármit szólj mert beállnék én is a sorba.

  On: Nekem nem tűnt fel hogy bármikor is Press Start lett volna írva, mikor megkaptam a játékot, már akkor Press Enter volt.
 • 100.
  2011. 03. 31. 16:45
  Vajon az első patch módosította játék belépésénél a kezdő szöveget Press start to playről - press enter-re? Vagy csak rosszul emlékszem, hogy volt ilyen is?
 • 99.
  2011. 03. 31. 16:27
  Most néztem, hogy van ilyen Nanosuite Editon.
  Cirka 40000Ft-ért bárki megveheti...
 • 98.
  2011. 03. 31. 16:24
  dragon83
  Azért ez nem feltétlen igaz minden emberre
  Esetleg valakinek van GTX 560-a? BO FPS mérés?
 • 97.
  2011. 03. 31. 16:22
  Bírom, hogy ha egy játék nem 60%-ot kap az iponon, akkor már eladtuk magunkat az ördögnek, és reklámozzuk a játékot. Kíváncsi lennék, hogy nektek mi a jó játék, mert az elmúlt hetek cikkeihez írt kommenteket elnézve én azt szűrtem le, hogy minden mai játékot utáltok.
 • 96.
  2011. 03. 31. 15:57
  False:
  Szerintem meg azért mert nem nagyon használok trágár szavakat?
  Mélyen a nyelvem...Senkit nem ismerek az IPON-ról
  De téged most már megismerlek A kommenteid alapján már név nélkül is...
 • 95.
  2011. 03. 31. 15:50
  scrancler : mert jó helyen és jó mélyen van a nyelved, más okot nem látok
 • 94.
  2011. 03. 31. 15:37
  False:
  Az enyém az miért nem lett módolva???
 • 93.
  2011. 03. 31. 15:32
  false temeg a trágár beszédet kérlek lejjebb. köszi
 • 92.
  2011. 03. 31. 15:32
  lol nem elég hogy messziről bűzlenek a reklámszagú cikkeitek,még náci terror cenzúra is be van vezetve egy aproság miatt? akkor viszont ne legyenek kivételek,és tessék moderálni a többi kommentet is ahol személyeskedés folyik, vagy szart sem ér az egész
 • 91.
  2011. 03. 31. 15:10
  energon : köszönöm a normális választ, a mondandódal nagy vonalakban egyetértek, bár én úgy élem meg hogy a ránk erőltetett csőpályatervezés egy hányadék /ezt mondom az első cod óta/, és bármi ami a szabadságot csökkenti az rossz.Pont ezért tetszett az első rész, mert egy techdemo volt ugyan,de szabadon azt csináltál amit akartál és ahogy akartad....ezzel szemben ez egy codklón hulladék konzolszar.A gépigényel sem értek egyet,mert mikor kijött a crysis olyan gépem volt amin stabil 40fps-t tudott dx9 maxban /mellesleg mai napig az a gép van/, ez meg egy csőjáték és van ahol beröccen, és nem szebb, hanem maximális esetben ugyanúgy néz ki.
  A többi aggreszív hittérítő <mod> meg ignorálva.
 • 90.
  2011. 03. 31. 15:02
  False: ha totál objektíven állunk hozzá a crysis első részéhez is csak annyi jön le belőle, hogy a grafika rohadt szép volt, a jelenetek átvezetők is toppon voltak, az hogy úgy vihettük végbe a feladatokat ahogy akartuk megint + pont, a fegyverek szerelgetése/lőszertípus váltogatása is marhára tetszett. De a feladatok nevetségesek voltak, ua.az az egyik pontból a másikba, tölts le vmit az egyik gépről, tölts fel valamit a másikra, robbantsd fel ezt, lődd szét amazt stb.. unalmas egy idő után. A dzsungelben való mászkálás vitte el a játékidő nagy részét és a járőröző katonák kikerülése, v tetszőleges módú kivégzése. A történet nagyon háttérbe szorult, ellentétben ezzel. Lehet, hogy a szabadságot elvették, de ha szűkösen is ua.úgy lehet itt is taktikázni, lehet hogy a grafikát lebutították, de így legalább nem kell még 5 évet várni egy kártyára, amin már játszani is lehetne vele.. sztem minden szempontból fejlődést mutat. Lehet, hogy egy csőben haladunk, de végre tudjuk is kb. hova és miért tartunk.
 • 89.
  2011. 03. 31. 15:00
  Ki mondta neked hogy én például örülök hogy csak egy konzolport? Szerintem az emberek 90%-a aki ócsárolja az csak a többet vártam érzés miatt mondja ezt. Szerintem jó lett, én személy szerint kevés bugot találtam, és mostanra a multi is megy rendesen. Nekem is van ami nem tetszik, például az Assault játékmód multiban, mert szerintem az egy vicc. DE ez az én véleményem és nem erőltetem rá másokra, és nem hülyézem le azt akinek meg tetszik.
 • 88.
  2011. 03. 31. 13:04
  False:
  Sajnos akkora egy degenerált ember vagy, hogy az már egy világ szégyene...hogy ilyen ember létezik mint te! Senki nem állította, hogy nem lett volna jobb ha csak PC-re jön meg ilyenek, csak te annyira a saját véleményeden vagy, hogy ez neked így jó az neked úgy jó...és leugatod a másikat aki pedig más véleményen van. Akkor ez kiről is állít ki szegénységi bizonyítványt? Neked olyan szegény az agyad, hogy nem érted meg, hogy van olyan ember akinek tetszik.
  Élőszőr tanulj meg írni mielőtt mást ugatsz le.
  Azt se tudod mit írsz csak írod mert hallottad már ezeket a szavakat.
  És igen is, ez egy jó játék. Speciel én alig találtam benne bugot, most kezdtem el megint végigjátszani. De ha neked ennyire nem tetszik, akkor a nem normális hozzá nem értő kommentedet tartsd meg magadnak. Mert egy elcsökevényesedett ember vagy. Ha arra izgulsz kit, hogy tudsz leoltani
 • 87.
  2011. 03. 31. 12:39
  scancler,sturmtiger : ha nektek ez jó,hogy egy absolute pc-s cimet hazavágtak azzal hogy lebutitották konzolra, az cask rólatok szegénységi bizonyitvány...de hajrá legyek boldog buták /és nagyon finoman fogalmaztam/
 • 86.
  2011. 03. 31. 11:01
  Nekem tegnap jött meg xboxra (barátomnak PS3ra, azt ma próbáljuk ki), grafikailag toppon van (konzolon messze az egyik legszebb game), ami ugye nem is volt kérdés. Idáig csak multiztam ami nagyon finom, igaz néha pár percet kell várni amíg összejön a létszám (javarészt magyarokkal kerülök össze). Zökkenőmentesen megy a játék, akadásnak nyoma nincs, irányítás is rendben van. De nézzük a fekete levest: a hangzás. Rendszeresen összeomlik a menüzene, beakadnak a számok, vagy egyszerre 2-3 dal szól. Remélem, hogy ezt hamarosan javítani fogják... A másik negatívum a betöltési idő, a demóban hamarabb bejöttek a pályák, itt hosszabb időt vesz igénybe, de így sem kell sokat várni. Összességében véleményem szerint jól összerakták, hibák akadnak, de a 'hibajavítás az első napon' dolog már kezd alapelemmé válni.
 • 85.
  2011. 03. 31. 10:49
  érdekes én csak 1x találkoztam "buggal" azzal is csak multiban mikor beakadtam 1 sarokba 1 oszlop miatt.. oda is csak azért mert ott tekertem ki vkinek a nyakát.. de nem volt gáz mert nem egészen 2mp múlva ki is szedtek ='D
 • 84.
  2011. 03. 31. 10:40
  Köszönjük False az értékes hozzászólást, egyes leülhetsz.

  Amúgy hál' isten nem kell hozzá erőgép. Nekem is fut maxon 1440x900-ban, és sosem szaggatott be. Pedig az itt írkálókhoz képest egy semmi a gépem. E5400, 2GB Kingston RAM, Zotac 9600GT...
 • 83.
  2011. 03. 31. 10:40
  nightmare13
  Azzal én is találkoztam, hogy nem ér semmit az álcázás...De ez csak a legnagyobb fokozaton van, ha jól gondolom. Ott meg aki tud lőni vagy tudja mit kell csinálni mindegy. Ezek a betonos dolgok nekem új dolgok. A számláló, azt nem is nagyon használtam még Majd csak amikor végig tolom a legnehezebb szinten.
 • 82.
  2011. 03. 31. 10:36
  Scrancler

  Tény, erős túlzás a bughalmaz kifejezés, de azért én találkoztam benne bőven, bár gondolom fokozatfüggő, hogy ki mibe fut bele, mert nekem legnehezebben oda-vissza kell futkoznom az akadályok között néha...
  Csak pár dolog, amivel volt dolgom:
  - beleolvadtam félig a betonba, nem tudom, hogy csináltam, de nem tudtam mozogni...
  - belémolvadt egy alien, szintén nem tudom, hogy hogyan, szintén nem tudtam mit csinálni vele
  - 2 falon át lelőtt az autó, álcázva (ez a kedvencem)
  - néha semmit nem ér az álca, mert 50 méterről pontosan eltalálnak, 2-3 golyó, és végem
  - ugye a nano számláló nullázódása se egy épp kellemes dolog
  - falnak sétáló botok se nyújtanak szép látványt, rossz az útvonal kereső rutinjuk, bár szerintem itt jóval scripteltebb is, mint az egyben volt

  Mindenkinek

  Az egyet meg a warheadet is kivittem, abban anno nem volt kihívás, 5 óra volt az egy, 4 óra a warhead, legnehezebb szinten, úgy, hogy nem elosontam, hanem megkerültem, és hátba támadtam. Nem mondom, hogy annyira rossz játék lett volna, de szerintem nagyon túl volt sztárolva, szép volt, meg minden, de inkább 80%. Ez a saját szubjektív véleményem!
  Azon meg kár vitatkozni, hogy hány százalékot kap valami is, mivel a cikkíró saját véleményét tükrözi, ha neki tetszett, megadja rá a 89%, és kész, ha neked nem tetszett, akkor megadod neki a 60, 70 %-ot, és kész. Nem kell eze vitatkozni, ez egy szubjektív értékelés, mivel objektíven egy emocionális terméket a rohadt életben nem fogsz besorolni.
  Amúgy meg ha annyira megy sokaknak a cikk lehúzása, hát tessék jelentkezni cikkírónak, és lehet termelni a gyöngyszemeket!
 • 81.
  2011. 03. 31. 10:06
  Hát sajnos ez a rész a Crysis és a Warhead fényében nagyon gyenge lett.
  Egyedül két pozitívumot tudnék említeni: Pörgősebb mint az előző részek és hogy a konzolok végett már nem kell 2 évet várni hogy lehessen maxon tolni.

  A legkomolyabb hogy ilyet nem vettek figyelembe vagy nem is értem erre nem gondoltak,hogy a legjobb fegyver egy bevásárlókocsi.
  Hogy miért? Mert tosztak megcsinálni rendesen és a rácsok között nem lehet átlőni mert van előtte pár mm-re egy láthatatlan réteg. (Ez a réteg szinte mindenhol ott van.Autok kerekét közelről kilőttem ott is a kerék kidurrant ,de a levegőben volt a golyónyom előtte pár mm-el.Az 1ben érdekes megtudták csinálni normálisan?
  Szóval bevásárlókocsi nem tudnak meglőni mivel nemtudnak rajta átlőni ellenfélhez érve meg 2-3 kocsisuhintás és végük még annak a pajzsos nagyobb robotnak is.
  Crytek inkább akkor adja ki a következő részeket fos konzolokra ,de pc-n ne égesse magát.Jobban örültem volna ha megint egy techdemot kapunk.Crytek mindig is a grafikájával tűnt ki.Erre 4 év alatt itt van egy szinte 0 grafikai fejlődéssel kiadott valami.

  Nagyon rövid.De most viszem 5-ödszörre keresgélem a szarokat hogy meglegyen a menüben a 100%.

  Hamarosan elkészül a magyarítás akkor megint végigtolom szóval még olyan 4-5 végigjátszást látok benne.
  Eredetibe megvan innen vettem meg ,de multit még nem nyomtam majd ha kijött az 1,2patch.
 • 80.
  2011. 03. 31. 09:55
  False:

  Reklám cikk 89%-kal? Csak egy sor negatívum?

  Hmmm... javaslom, hogy olvasd el a cikket!
 • 79.
  2011. 03. 31. 09:48
  Azt hozzátenném hogy a Crysis 1-ben is nagyon változó volt a játékidő. Volt akinek 5-6 óra volt (ez főleg a könnyebb fokozatokon amikor végigfutottál a pályán), volt akinek 20.
 • 78.
  2011. 03. 31. 09:44
  False:
  Annyira primitív vagy, már ne haragudj meg. És ha mondjuk igaz amit írsz? Akkor mi van? Mindenki úgy éljen meg úgy keresse meg a pénzét ahogy tudja. Még mindig jobb mint a sok ... az állam pénzéért könyörög mert lusta dolgozni.
  És ha valakinek 16 óra? Leírta, hogy keresett minden dolgot, mert mindent meg akart találni. Te gondold át az életet, hogy ekkora egy suttyó ember vagy aki csak a negatívumot találja meg mindenben. ez így ez úgy nyal segget. Oda teszlek egy Kan cigány Maffiozó elé, megnézném ha megkér téged valamire megteszed-e neki. Tudván ha nem akkor fejbe lő.
  Bughalmaz... nézesd meg a géped, mert én alig találkoztam velük
 • 77.
  2011. 03. 31. 09:35
  Ha lenne DX11 100%-os lenne .
 • 76.
  2011. 03. 31. 09:32
 • 75.
  2011. 03. 31. 09:24
  nedcoleman : elolvastam, sőt ezt a bughalmazt is végigtoltam....emberünk meg 1 sornyi negativumot tudott felhozni,azt is félve, nehogy ne kapja meg a jussát....mikor a játékban dögivel fordulnak elő...a másik hogy a 16 órás kampány egy vicc, max olyannak annyi aki kontrollerről játszik,mert annyira lebutult a sok konzolhasználattol hogy nem bir nélküle élni... arról nem is beszélve hogy ez minden tekintetben visszalépés az egyhez képest....most akkor menjé és gondolt át az életet hogy ki miről beszél,<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<mod>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 • 74.
  2011. 03. 31. 09:15
  Megint egy ember aki nem olvasta el a cikket és oszt... Ne haragudj, de az építő jellegű hozzászólásodból sajnálatos módon ez jön le elsőnek.
 • 73.
  2011. 03. 31. 08:54
  Megint egy REKLÁM cikk az iponon, hogy jó sokat adjanak el a szarbol......kiv vagyok mennyit kaphatnak a cikkirók cikkeként...
 • 72.
  2011. 03. 31. 05:55
  "A tesztgép nem egy erőmű (AMD Athlon II X2 @ 3,4 GHz; Radeon HD 5770; 6 GB RAM)"

  Ááá, dehóóóógy!!!

  Azt nem értem minek verébre ágyúval lőni, mikor az én 3,82-re húzott Phenom II quad procimmal, jelenleg 2x 1GB 800 MHz DDR2-vel és egyetlen 1 GB-os HD4850-nel még nem sikerült olyan játékot futtatnom ami akadozott volna max grafikán bármennyire is (1440x900), pedig az utóbbi pár hétben Dragon Age 2, Assassin's Creed Brotherhood és hasonlók voltak terítéken!
 • 71.
  2011. 03. 31. 00:13
  Nos. A Hd 6950 nekem azért szimpatikusabb mivel annak a videó memóriája 2GB...míg vele ellentétben a GTX 560-nak csak 1GB- a memóriája.
  Nem tudom, mennyire jön ez majd ki 1-2 éven belül a játékoknál?
  És nekem leginkább az kellene,hogy mondjuk 8X-osan vigye el kb 80-90 FPs-el a Black Ops-ot...mivel azzal többet játszok barátok miatt.
  Szerintetek az 560 elviszi a BO-t fullon?
 • 70.
  2011. 03. 31. 00:10
  Off: Troll
  On: nem tudom ti hogy játszotok végig egy játékot ennyi idő alatt, de nekem elsőre közepes nehézségen 7 óra 30 perc volt a játékidőm, Post human Warrior-ban meg most járok 4 óránál, bár most próbálom megtalálni az összes kis motyót mert elsőre pont két szuvenír és 1 kemény darab kocsikulcs lett meg ^^ Amúgy szerintem bőségesen megérte az árát, főleg ha még ennek az istennek az idejében megküldik a BC2-t is

  Jóval lejjebb volt egy kérdés, hogy miért lőnek az emberek, ha én is az idegeneket irtom. A válasz pofon egyszerű, és ez a történetből jön le (szerintem annyira nem kicsavart, teljesen érthető a sztori). Csak a fehérruhás CELL katonák lőnek rád, mert nekik az a feladatuk hogy lekaparják rólad a nanoruhát, mert az egy prototípus nincs belőle több. Ők nem az idegenek hanem Prophet miatt vannak New Yorkban leginkább.
 • 69.
  2011. 03. 30. 22:56
  És valamit tudsz mondani róla?
  Neked milyen kártyád van?
  5850?
 • 68.
  2011. 03. 30. 22:56
  Scrancler: GTX 560Ti. Teljesítménye alig marad el a GTX570-től. Sztem az jobb vétel!
 • 67.
  2011. 03. 30. 22:50
  Én a sapphire 6950-et venném.
 • 66.
  2011. 03. 30. 22:48
  Tudom, a kérdésem nem ide illő dolog.
  De aki tud az segítsen kérem szépen.
  Szeretnék egy új VGA-t és nem tudok dönteni.
  GTX 560Ti Asus
  HD 6950 Shaphire(Ref)
  Valaki el tudná nekem mondani, hogy a kér kártya mondjuk Crysis 2 és Black Ops alatt mit alakítanak? Mert Youtubon össze-vissza vannak, és semmi értelmes. Előre is köszönöm.
 • 65.
  2011. 03. 30. 21:52
  értem. De ennyire kerested őket?
 • 64.
  2011. 03. 30. 21:35
  Nagyjábból reálisnak tartom az értékelést.
  Külön tetszett, hogy nem adtál rá azért se 90-et!
 • 63.
  2011. 03. 30. 21:08
  "...a grafika, ami a sorozat legfontosabb tulajdonsága." - Szerintem meg a szabad játékmenet a sorozat legnagyobb erénye (Far Cry 1, 2-nek is az volt). Hiába a csili-villi grafika, ha monoton, unalmas, falak közé "szorított" játékot kapnánk. A technológia csak egy eszköz...

  A játék története nekem kifejezetten tetszett, szerintem érthető is volt (már ha odafigyelt rá az ember ugye). Nagyon tetszettek a flashbackek, szépen összekötötték az első rész történetével. Volt benne pár egész kellemes csavar is.

  Talán nem olyan "szabad", mint az első rész volt (és a FC), de még így is sokféleképpen meg lehet közelíteni egy-egy helyzetet.

  Sokkal jobb lett, mint az első felvonása, s ez már tényleg elhagyhatja a "Tech-demo" kifejezést (nekem mondjuk az is tetszett). Összességében jó kis FPS ez a Crysis 2.
 • 62.
  2011. 03. 30. 21:06
  Még emlékszem, néztem Techvideókat a Crysis AI-jának a bemutatásáról, és tapasztalataim szerint a játékban az úgy is működött...
  Szervezkedtek szépen, körülvettek meg miegyéb.
  De már a CryEngine 1 (FarCry) alatt is megvolt.
  (Ami még elfutott minimum grafon az akkori P2-esemen )
 • 61.
  2011. 03. 30. 21:00
  Hát ha ez így van, én nem vettem észre. Kár, gondolom egy újabb bug a sok közül.

  Heroes27:

  Nem kávézgattam, hanem nehezebb fokozaton játszottam (bár ezt írtam a cikkben is), és nem siettem, hisz mint fentebb írtam, a lopakodós stílust preferáltam, ami lassabb. Emellett pedig nézelődtem a pályákon, hülyítettem az AI-t és kerestem a rejtett cuccokat, bár így is baromi sokat elhagytam.
 • 60.
  2011. 03. 30. 20:44
  Jah, a nano catalyst tényleg eltűnik, ezt én is írtam, az a baj, hogy szerintem amire kijavítják, arra már én végigvittem, vagy agyf...t kaptam, mert nem tudtam feloldani a képességeket, és így hátrányban vagyok...
 • 59.
  2011. 03. 30. 20:33
  a catalyst pontok tényleg eltűnnek. Hacsaknem egyben végigtolod az egész játékot. Nekem is ez volt. Kilépsz, azt annyi. De ha új játékot kezdesz, megmaradnak az addigi fejlesztések, így nem nulláról kezded. Nálam legalábbis így volt. A 16 órával meg nem tudom, neked h jött ki, hány kávét ittál meg mellette, meg sorozatot néztél, nekem az utolsó előttin 5 óra negyven valahány perc volt. A legnehezebben meg sokkal hosszabb, majd belinkelem screenben.
 • 58.
  2011. 03. 30. 20:29
  G-Doe:

  Ez érdekes, ez a bug nálam nem fordult elő.
 • 57.
  2011. 03. 30. 20:23
  Kiváló grafika, nem túl nagy gépigény, hosszú és elég mozgalmas kampány kontra lebutított játékmenet, pórias konzolport(grafikai finomhangolás telejs hiánya) és a egy jó kis játékmenet bug(ha kilépsz a játékból akkor nullázódik a nano catalyst számláló, sőt, legközelebb -2000-ről indul).

  Ígyhát érdemes egy 7/10-re (iponos értékelési százalékban 84%).
  De ha csináltak volna egy rendes configurálhatóságot, és kigyomlálták volna az előbb említett bugot, akkor 8/10 is simán lehetett volna.
 • 56.
  2011. 03. 30. 20:15
  Persze, ez igaz, komplexebb, de én speciel nem emlékszem efféle manőverekre. A bekerítés igaz, de ha megfigyeled, sokszor eleve a hátad mögött vannak a katonák, csak például egy magaslaton, hogy ne legyen olyan feltűnő a csalás. A láthatatlanság alig ért valamit, könnyedén kiszúrtak, és az is elég gáz volt, hogy nagyon pontosan lőttek.

  Gagyinak gagyi volt, főleg ahhoz a hypehoz mérten, ahogyan a játékot a szaksajtó és a kiadó kezelték. Mindenféle technikai forradalmat ígértek zseniális fizikával és azt kihasználó AI-jal, de igazából egyik sem volt igaz. Rendben, az ellenfelek alkalmazkodtak a terephez, de ha kicsit is kevesebben lettek volna, hamar kiderült volna, hogy milyen buták is valójában. Az meg, hogy nem a levegőből jöttek, már a második pályán megdőlt...
 • 55.
  2011. 03. 30. 20:10
  Crysisban 2 dolog miatt volt fura az AI. Egy a láthatatlanság, amitől a valóságban is fura dolgokat csinálnának az emberek (lásd Predatorban az esőerdő és a Gatling találkozása) , kettő hogy normál módban egyes esetekben abnormálisan könnyedén kiszúrtak. Ennek ellenére ha megfigyeled, az ellen körbevesz, van mindig egy parancsnok aki integet, az AI tudja hogy MI tekinthető fedezéknek és melyik oldalánál kell maradni, ekkor tudja hogy milyen szögből érkezett a támadás, zárótüzet csinál, ketten mindig oldalba támadnak, és minden végigjátszás különböző, hisz az ellenségek nem csak úgy a semmiből potyognak le (bár a későbbi pályákon volt erre is példa az alap verziónál) ergo ugyanúgy helytált a katona ha a világ másik végéből futott át a bázishoz mert mondjuk meghallotta a riadót. (pl a második pályánál ha végig észrevétlenül átkúszol az ellenségek között, majd a bázison mondjuk elsütöd a fegyvered, egyből indul a riadó és mindenki a pálya elejéről odafut. Ez sem mindig történik meg, de nem kevésszer volt erre példa)

  Néha irreális, de semmiképp sem nevezhető gagyinak az AI.

  Feart másodszor kivittem és ugyanott voltak az ellenségek, ugyanúgy támadtak, ugyanúgy könnyedén megkerültem őket. Ezért inkább az volt számomra béna megvalósítás.

  Sandbox AI sokkal komplexebb mint egy csőjáték AI-ja mert többféle összecsapás lehetséges.
 • 54.
  2011. 03. 30. 19:56
  neofery

  Én pont emiatt adtam el anno, amíg még jó ára volt az x2-nek, és inkább vettem helyette egy 5770-t, 9k-t kellett ráfizetnem, bár ez nem most volt már
 • 53.
  2011. 03. 30. 19:40
  Sokkal jobban megy a gépemen.Illetve nem szaggat 1280x1024-ben full-on.Az első rész pocsék volt néhol annyira szaggatott.De sajna az én vga kártyámat elcseszték mert sok játék nem használja ki csak az egyik magot(Ati HD 3870 x2).
 • 52.
  2011. 03. 30. 19:32
  kiskoller:

  A Crysis AI-je elég buta volt, max annyi volt benne a kihívás, hogy sokan voltak az ellenfelek és nagyot sebeztek. A FEAR AI-ja viszont nem volt olyan nagyon scriptelt, és bár tény, hogy szűk folyosókon zajlott az akció, összességében élethűbb képet festett egy tűzharcról.
 • 51.
  2011. 03. 30. 19:28
  Igen,,elolvastam a cikket, én láttam a Halo :reach illetve a Fear2 nevet, a Crysis 2 AI-jával összehasonlítva. Az én kérdésem az 1-re irányult, mivel azzal játszottam.

  Nem, sem a FEAR 2vel Sem a Crysis 2vel nem játszottam, de a Crysis 1-el illetve a FEAR 1-el igen. Közelében SINCS a FEAR AI-ja a Crysis 1 AIjához. Csak hogy jobban belegondoljuk a szituációba: egyik sandbox játék minimális előre scriptelt AI-val egy dzsungelben (sok tereptárgy) a másik meg csőjáték csak és kizárólag scriptelt AIval. Nehogy már a kettőt hasonlítsuk össze. Én pont hogy a FEAR féle AI-t nevezném gagyinak, azt még é is meg tudnm írni olyan triviálisan egyszerű az alapja. (Igen, írtam már elvben hasonló játékhoz AI-t, tudom miről beszélek) Halo sorozattal sem játszottam, PC-s lévén, ergo arról nem tudok semmi érdemlegeset szólni.
 • 50.
  2011. 03. 30. 19:20
  energon:

  A hsz.-ednek az első fele is spoileres volt, ezért töröltem. Mellesleg tudom, mi a játék vége, de az CSAK a vége, és arról még senki más nem tud. Ergo az állításom nem dőlt meg.

  fabicska:

  Nincsenek releváns adataim az "átlagos felhasználók" gépéről, de a 8600-as VGA már tényleg őskövület. Jó hogy amiatt nem akadsz ki, hogy P2-esen nem indul el...

  iroh:

  A Soldier kb. vicc kategória. Veteranon nekem kijött a szám, és ahogy láttam, a legtöbb játékos nem panaszkodott a program hosszára.
 • 49.
  2011. 03. 30. 18:15
  16 órás kampény???? én soldier szinten vittem ki 5 óra 40 perc alatt sztem elég rövid volt de egy 9/10-es értékelést kaphat
 • 48.
  2011. 03. 30. 17:35
  Svidi egy külön program van hozzá csak keresni kell a googleben
 • 47.
  2011. 03. 30. 16:53
  Az előző hozzászólásomat nem gondoltam végig teljes mértékben
 • 46.
  2011. 03. 30. 16:43
  Valaki megmutatná, hogy mivel lehet előhozni részletesebb grafikai beállításokat? Megköszönném!
 • 45.
  2011. 03. 30. 16:42
  GazCamp3r biztosan hatalmas kocka vagy, aki az összes pénzét a gépre költi, aztán veri a faszát a 4 magos procikon, 4 giga rammal...

  Másnak van élete
 • 44.
  2011. 03. 30. 16:37
  Jó cikk lett, picit "csípős", de pont annyira, amennyire kell, gratula...
 • 43.
  2011. 03. 30. 16:23
  Az első részét szenvedősen ,de kijátszottam . A Warhead már jobb volt.Ez viszont számomra kellemes meglepetés volt,eleve az,hogy a grafikai minőséghez képest csodálatosan fut (nincs egy atombrutál gépem) , a story is jó volt,fordulatokkal és izgalmakkal megspékelve.Amit hiányoltam,az konkrétan annyi,hogy én nem éreztem a Nano ruha "erejét"azonkivül életben tartott és vagy 5x újraélesztett a single során nem mutatott fel számomra olyat,hogy azt mondjam "Vááá ez durva volt" , jó volt a kocsikat rugdosni , meg leesni x emeletet,de amúgy nem nyújt túl sokat (SZERINTEM) . Szeretem a kerek számokat ezért én már megadtam volna a 90%-ot de ez is okés .
 • 42.
  2011. 03. 30. 16:09
  jedi: DX10 valójában egyik Crysisban sem volt, ebben sincs, amit a Crysis-ban DX10-nek hívtak, azt XP alatt is elő lehetett hozni, a config file buherálásával.
 • 41.
  2011. 03. 30. 16:02
  Emlékszek mindig amikor kijön egy uj dx vezrio.mindig megy a forumba az ömlengés,dx10 megváltotta a világot,utánna az ati kártyák anno dx10.1 be futtatta a játékokat,és ez volt a kontra az nW kártyákhoz képest.
  Utána 10000 oldal tele lett irva ,hogy a teszelácio a csúcs,dx 11 kell mindenkinek.
  Most meg jött egy játék, dx 9 be és szebb mindegyik játéknál.
  Példáloztak a Metro 2033 játékkal,hogy ugy néz ki dx 11 be ,hogy megszolal, élethű és ezzel igazoltál magukat,milyen jol tették,hogy eladták a 4890 kártyájukat,és vettek 100k ért egy 5XXXX.
  Ha van esze a játék készitőknek akkor utolag mindenképp kiad egy tapaszt ami dx 11 látványelemekkel bőviti a játékot,ami ha nem is fog látszani a játékon de legalább képen tudják igazolni,hogy kell az uj grafikus kártya.
  Mert ugy nem járja,hogy egy 3-4 éves akkori csucsgéppel fusson igy egy játék ami igy néz ki.
 • 40.
  2011. 03. 30. 16:02
  Chocho

  Csak hogy ne beszéljünk el véletlen egymás mellett ^^ Mit értesz te azon, hogy alapból voltak cuccok? Emlékeim szerint először volt a sima fegyver, lámpa rá, meg talán hangtompító, de nem biztos, és ahogy ezután találtam meg az újabb és újabb fegyvereket, úgy lett meg az összes kiegészítő hozzájuk, bár tény, elég hamar össze lehett kapni! Legnehezebb szinten toltam, nem tom, ez változtat-e valamit

  A multi problémát nagyon sajnálom, el se tudom képzelni, mitől lehet

  Viszont sikerült újabb bugot találnom újabb 1 óra játék alatt ^^

  Hiába szedtem fel a nano-izéket a földönkívüliektől, amikor beléptem a képességfejlesztő részbe, ott 0-t írt, így fejleszteni se tudtam ^^
 • 39.
  2011. 03. 30. 15:56
  Bulletstorm 90%.Crysis 2 89%.Szépek vagytok. Javaslom az értékelés részt mától hagyjátok ki mert mostanában nem nagyon jön össze, amúgy a cikk jó.
 • 38.
  2011. 03. 30. 15:48
  Felejtsd el a DX10et - tegyél fel win7-et .
 • 37.
  2011. 03. 30. 15:46
  Jahhhh ! És én pont azért nem kezdtem el játszani vele, mivel min. SP3-as XP kell neki, nekem meg SP2-es van még . De ha tényleg nincs DX10-es támogatás hozzá, akkor inkább felrakom az SP3-as patch-et az XP-re !
 • 36.
  2011. 03. 30. 15:45
  Nekem teljesen bejön a játék, a hangulata eléggé beszippantott, a buta AI-t megfelelő nehézséggel simán lehet ellensúlyozni. Akiknek akad a játék a grafikai beállítást lehetővé tévő progi sokat segíthet, mert alapból ha maximumra rakod, akkor tesz rá élsimítást ezzel alaposan csökkentve a frameratet. Még bőven csak az elején vagyok, de ha végzek vele irány a multi!
 • 35.
  2011. 03. 30. 15:44
  Az OK, hogy DX11-es patch még nincs hozzá, de hogy DX9 ???????? , és a DX10 hol van ??? Akkor ezek szerint a DX10-es támogatást alapból kihagyták ???? Csa kazért, mert én most akarok Win7-et föltenni direkt a játék végett ( itt vettem eredetibe ). Valaki szóljon már vissza mi a helyzet !!!!
 • 34.
  2011. 03. 30. 15:43
  egy átlagos játékos felhasználónak talán már van annyi esze, h a c2d-t nem 2 ghz-n küldi, hanem minimum 3,2-n... 8600gt pedig már bőven nem átlagos, hanem egy alsó kategóriás fos...
 • 33.
  2011. 03. 30. 15:34
  A tesztgép nem egy erőmű (AMD Athlon II X2 @ 3,4 GHz; Radeon HD 5770; 6 GB RAM)

  Az átlagos játékos felhasználók C2D 2 GHz, 2GB RAM, 8600GT meg levannak szarva...
 • 32.
  2011. 03. 30. 15:27
  total egyetertek a cikk irojaval, en is valami hasonlot fogalmaztam meg rola, es az ertekelesunk is szinte tokeletesen ugyan az lett. kiraly, vegre valahara egyezik az iPon-nal a velemenyem! DD
 • 31.
  2011. 03. 30. 15:25
  Könnyű és közepes fokozaton annyi az egész hogy eltünni odamenni és szétgyepálni az idegeneket. Gyorsabb mint beleereszteni pár kiló olmot, de mondjuk a nagyobb behemótoknál ez már nem működik
  Nehéz fokozaton az ideális itt már használni kell a taktikai lehetőségeket ha mindet el akarjuk tenni láb alól.
  De ha nincs kedved trollkodni akkor elosonsz mellettük és ez a splinter cell stílus nekem bejött
  Legnehezebb fokon a legvégén érdemes bújócskázni mert majdnem a hajamat téptem

  Szerintem jó játék Grafikailag meg hol van az a szép cryengine3? hátha lesz dx 11 valahogy
  Azt a grafikai beállítót is próbáltam az valamit szépített rajta.
  10/8.5 mert a multit nem próbáltam
 • 30.
  2011. 03. 30. 15:17
  Interneten elterjedt egy pletyka, miszerint MA lesz hozzá Dx11, ezt ma cáfolták, de arról nem nyilatkoztak, hogy később lesz-e.
  Igaz, nemhivatalosan, de van már hozzá egy program, amivel részletesen tudod állítani a grafikát.

  Engem személy szerint nem érdekel a multi, örülök, hogy ütősre sikeredett a Single Player, még csak a felénél tartok kb, de biztosan újra fogom játszani, akár a Crysis (1)-t és a Warhedet is végigvittem többször.
  Szavatosság csak Singlet tekintve nálam legalább 9/10.
  Későbbiekben talán meg lehetne osztani az értékelést Single-, és Multiként.

  Chocho:
  - én is úgy emlékszem, hogy a Crysisban SE lehetett rögtön mindent rászerelni a fegyverekre, viszont gyűjthető tárgyak tényleg nem voltak az 1-ben.

  U.i.:
  SOS-New York-Aftermath !
 • 29.
  2011. 03. 30. 15:03
  Azt olvastam, h egyáltalán nem biztos, h jön hozzá dx11-es javítás és részletesebb grafikai beállítások. Egyre több a "szutyok" konzol átirat. A Deus Ex 3 is az lesz. Még szerencse, h mindig bizonygatják, h elsődlegesen pc-re fejlesztenek. Aztán lehet sírni az eladások és a szemét warez miatt.
 • 28.
  2011. 03. 30. 15:00
  nightmare13:

  Én a hetekben újrajátszottam a Crysist, és már az elejétől rá tudtam szerelni az összes kiegészítőt a felvett fegyverekre. Lehet, hogy van olyasmi, amit össze kell szedni, de ha ez nekem kétszari kijátszásra sem esett le, akkor ott gondok vannak, s biz nem nálam...

  Az meg, hogy neked megy a multi, szép és jó, hurrá. Van viszont sokezer másik gamer, akiknek nem...
 • 27.
  2011. 03. 30. 14:29
  "Érdemes jól összeválogatni, hogy épp mit is viszünk magunkkal, mert csak három fegyver lehet egyszerre az övünkön. A pisztolyok nagyon pontosak, de sajnos elég lassúak, így a legmellőzhetőbb fegyvereknek számítanak, míg a géppisztolyok egytől egyig remekül működnek, főleg, ha távcsövet is szerelünk rájuk. Az első részben kezdettől fogva elérhetőek voltak a kiegészítők minden fegyverre, itt viszont már meg kell találnunk őket"

  Emlékeim szerint az egyben is meg kellett találni a kiegészítőket, folyamatosan lehetett találni, más-más kiegészítős stukkert, és csak utána lehetett felhasználni.

  Ezen kívül tetszik a cikk, csak még mint korábban írtam, nekem a multival is csak az európai megjelenést megelőző napon (csütörtökön) volt gondom.
 • 26.
  2011. 03. 30. 14:02
  az ai tényleg elég buta, néha lövöldöztem messziről, csak nézelődött (nemrejtve), néha elsétáltak mellettem, a nagy dög. illetve ami még idegesített, hogy amikor a híd közepében mentem, eljutottam egy részig és a hátam mögé tett le pár idegent. de ennyi, ettől eltekintve nagyon bejött, minden tökéletes.
 • 25.
  2011. 03. 30. 13:48
  kiskoller:

  Ha elolvasnád a cikket, rögtön kettőt is találnál benne...

  bul07:

  Azért a legtöbbeknek nincs idejük több száz órát játszani egy átlagos multival. Akiknek meg igen, azok eleve mást választanak.
 • 24.
  2011. 03. 30. 13:42
  Chocho: szavatosság ez érdekes kérdés a single részel ha mondjuk 3x-4x végig játssza az ember az időben kb 35-45 óra viszont multival egy átlagos játékos is játszik olyan 3-400 órát így nézve a single rész igen kis játékidőt produkál
  Viszont ha a multi része rossz akkor az a játék nem igen fog sikereket aratni hosszútávon, pl a Medal of Honor(2010) emlékszik még valaki rá hát nem nagyon.
  A multi felépítése meg már a cod-ba bevált így nem csoda hogy nem rossz.

  Én azért akartam megvenni mert cod-tól másfajta multival akartam játszani hiper szuper fegyverekkel felvértezve de ezt nem produkálta a Crysis 2 .
  Egyedül a hologram ami nagyon tetszett, de a többi hát ......
 • 23.
  2011. 03. 30. 13:40
  Azért érdekelne, hogy a Crysis 1 "gagyi" mesterséges intelligenciánál mely FPS játékban tapasztalható fejletteb AI. A STALKER-en kívűl.
 • 22.
  2011. 03. 30. 13:28
  ügyes vagy, legközelebb kapcsold ki a vsync-et
 • 21.
  2011. 03. 30. 13:21
  multi demot probaltam es az eger kb fel masodperces kesese miatt 10 perc utan le is toroltem. Egy fps-ben az a minimum hogy koveti az egeret a mozgas...
 • 20.
  2011. 03. 30. 13:07
  nedcoleman:

  Köszönjük.
 • 19.
  2011. 03. 30. 13:04
  Én az a fajta vagyok aki már az első részben sem használt nanoruhát, csak akkor amikor kötelezően kellett (magasabbra helyre jutás pl). S most sem használom, lehet picit rambosabb a téma, de bejön... Bár lehet a következő újrajátszás során kipróbálom a nanoruha jóságait.
  Részemről lényegtelen a multi. A játékot kizárólag a single miatt vettem meg. De a multiplayer demo meggyőzött, hogy néha talán beugrom pár headshotra (amit kapok majd)

  Ismételt gratuláció a korrekt cikkhez és véleményezéshez!
 • 18.
  2011. 03. 30. 13:00
  Én kb 70%-ot adnék rá maximális jóindulattal
 • 17.
  2011. 03. 30. 12:56
  bul07:

  A szavatosság azért kapott 8 pontot, mert a multi a hibákat leszámítva annyira nem rossz, a kampány pedig meglehetősen hosszúnak számít, s az újrajátszásnak is van értelme.
 • 16.
  2011. 03. 30. 12:54
  Értem, ez így már más (érthető). Bár a patchre én is várnék, hiszen a limited verzióhoz kapott serialt még a mai napig nem tudtam aktiválni...
 • 15.
  2011. 03. 30. 12:53
  A multi az első napokban nekem is hülyéskedett a kódkéréssel, de asszem a megjelenés utáni szombaton már semmi nem volt (igen, beállítottam a főmenüben is)
  A játék néhol sajnos bugos, tudom, tökéletes játék nincs, de legnehezebb szinten azért idegesítő ^^
  Azon kívül egy egész kellemes játékot tettek le, ennél sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam single-t tekintve, épp ezért multi miatt rendeltem elő...
  A single-be tetszik, hogy végre van kihívás a játékban, amihez a checkpoint rendszer nagyon szépen hozzájárul, az egy még legnehezebb szinten se volt kihívás...
 • 14.
  2011. 03. 30. 12:52
  azért a vége érdekes a pro kontra rész
  ha gyenge a multi meg buta az Al akkor hogy kaphatott 8 pontot a játékélményre meg a szavatosságra, mert szerintem a játékosok idejének a 97-99%-kát a multi teszi ki, így a szavatosság meg a játékélménybe az ő fő szempont nem
 • 13.
  2011. 03. 30. 12:51
  thspo:

  A multi nagyon gyenge jelenleg, sokan panaszkodnak rá, noha mint láthatod, vannak, akiknek nincs baja vele...

  Azt viszont meg kell érteni, hogy ahány író, annyi vélemény. Lehetséges, hogy Benson 70%-ot adott volna a Crysis 2-re, mert szerinte annyit ér, s ha ezt meg is indokolja, akkor onnantól az egy releváns vélemény. Viszont nem ő, hanem én írtam a cikket, míg a Bulettstorm nála kötött ki. Neki pedig nagyon bejött -- s ezzel nincs egyedül.
 • 12.
  2011. 03. 30. 12:50
  Jó játék még mindig viszem, mert technikai problémáim akadtak. Nekem csak annyi kérdésem van hogy miért támadnak az emberek is? Én is az idegeneket ölöm. Akkor? Mondjuk nem igzaán figyeltem a szöveget, csak részben A megelőző hírekben még Pszihóval nyomtuk volna így kicsit furcsa a történetben egy átlag katonával megyünk. Nekem mondjuk nem tetszik, hogy a futáskor is energia megy le. Elvileg a ruha az elsőhöz képest változatlan kellene, hogy legyen, de mindegy csak egy kicsi negatívum. A grafika tényleg szép. 90%-ot érdemel.
 • 11.
  2011. 03. 30. 12:48
  nedcoleman:

  Sokaknál ezek után is bekéri. Ezt a bugot az EA is elismerte, ígérték, hogy kijavítják a friss patchben, ami a napokban várható.
 • 10.
  2011. 03. 30. 12:47
  Chocho: abszolút nem a Te pontozásoddal van bajom, ezt igyekeztem is éreztetni az előző kommentből. Általában a Te értékelésed az amihez az én véleményem is a legközelebb áll. Csak tényleg, mikor meg mertem szólalni a bulletstrom-nál, hogy ez közel sem ér 90%-ot akkor le lettem hordva minden sz....k. Ez a játék tőlem is úgy 90% körül kapott volna - mert ez az ami megérdemel ennyit idén, meg ha már akció játék akkor a dead space 2 még sztem, a többi hasonló idei FPS/TPS 70-t sem nagyon - engem csak az bánt, hogy rosszalkodik nálam a multi része és sokszor kidobál, de ez valszeg a csodás nyolcmegásnak hazudott ADSL netem miatt van...
 • 9.
  2011. 03. 30. 12:43
  Chocho: nem kér állandóan serialt a Crysis 2...
  Ha beállítod a játék főmenüjében a password-öd 1x, akkor ezekután többé nem kéri azt a multi belépésénél...
 • 8.
  2011. 03. 30. 12:37
  nyaralnak amúgy az szerintem is nagyon eltalálták a készítők a játékot, a zenékről nem is beszélve! a multira térve, nekem sincs semmi bajom a multival, nincs lag, nem dob le a szerver és eddig meg cheaterrel sem találkoztam, vagy csak nem vettem észre
 • 7.
  2011. 03. 30. 12:23
  HOL VAN PSZIHÓ ÉS NOMÁD?
 • 6.
  2011. 03. 30. 12:17
  89%-al teljesen egyetértek. Fórumban leírtam a tapasztalatomat, ide már nem fogom, de teljesen reális érték. Ha az AI nem lenne hülye és mondjuk nem dx9-el adták volna ki, hanem minimum 10-el (egyébként teljesen mindegy, mert a látvány önmagáért beszél), akkor nem sokba lehetne belekötni. És én is egyet értek a sztorival, nagyon valóságtalan az egész, a tipikus megmentjük a világot, menj A-ból B-be. Itt vannak az idegenek, de hol az amerikai hadsereg, Chinón kívül? hagyjuk már...
 • 5.
  2011. 03. 30. 12:10
  Nem kötekedés képen...
  De nekem a multival az ég egy adta világon semmi bajom nincs.
  Nekem rendesen keres, nem laggolok meg semmit.
  Maximum annyi, hogy még nem jöttem rá, hogy kell Favoritot betenni
  Amúgy szerintem elég jó lett maga a játék, kíváncsian várom a DX11 mit tud majd hozzátenni az élményhez.
 • 4.
  2011. 03. 30. 12:02
  thspo:

  Azt a cikket nem én írtam, semmi közöm sem volt az értékeléshez. Nekem speciel nem tetszett a Bulletstorm, egyáltalán nem is érdeklődtem utána. A 89% pedig iszonyatosan magas érték, lévén nem úgy néz ki a dolog, hogy "80% = szar; 90% = jó"...
 • 3.
  2011. 03. 30. 12:00
  na ne haragudjon meg a kedves ipon, de az az oká..k bulletstorm 90%-ot kapott, a crysis 2 meg 89-t? A két játék egyszerűen nem hogy egy műfajba nem sorolható, hanem nem egy dimenzió! Kérem, gondolkodjatok már el mielőtt pontoztok egy játékot, mert nekem nem a crysis 2 89%-val van gondom, hanem h a másik említett játék meg 90%-ot kapott, úgy h ehhez képest technikailag 0, játékidőre 0, történetre 0, játékélményre 0 és még sorolhatnánk... Ha ez a játék 89%-ot ér ezen az oldalon, akkor a bulletstorm erős 75-t kellene... Ennyi az én véleményem amit hozzátennék. Ez egy nagyon jó játék lett sztem és nem értem a kritikusokat, mindent megkaptunk amit hiányoltunk az első részből, amit akkor anno rengetegen bíráltak, de mára ezt már mindenki elfelejtette (?!). Most pedig kaptunk egy gyönyörű játékot, grafikához mérten abszolút elfogadható gépigénnyel (kisebb mint a mai átlag és sokkal szebb), hosszú (nekem posthuman-warrior módban 10 órás) játékidőt (kb 2x annyi mint az első részé), valamint egy egész jó és fordulatosnak is mondható történetet. És erre jön a bírálat????
 • 2.
  2011. 03. 30. 11:56
  egyszer irhatna mar valaki egy normalis AI-t a csilivili helyett, mert jofajta AI nemsok jatekban volt meg. Talan FEAR-be egesz jo volt.
 • 1.
  2011. 03. 30. 11:56
  Azt én is észrevettem, hogy ahogy végzek az egyik küldetéssel egyből jön a másik! De szerintem nagyon élvezhető játékot csináltak az EA készítői Csak azt nem értettem az elején, hogy mi csak sima katonák voltunk amikor az a fekete fickó átadta a nano ruháját?