Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual

  • Dátum | 2009.02.15 12:01
  • Szerző | JeLo
  • Csoport | JÁTÉK

Úgy vettem észre, hogy a játékosok köreiben nem igazán népszerűek a Navarre cég fejlesztései. Ebben a darabban is vannak elemek, amikbe bele lehetne kötni (meg is teszem), de a hangulatos helyszínek és az a pár ötletes rejtvény összességében egész kellemessé teszi ezt a kalandot.

A történet misztikummal kezdődik. Az időpont talán az ókor, háború dúl és néhány katona egy skorpiómintázattal díszített míves ládát cipel egy sziklaszirten. Egyikük megbotlik, elejtik a ládát, amiből ekkor titokzatos fény tör az ég felé elementáris erővel, de az utolsó pillanatban mégis sikerül megakadályozni az elszabadulását. Ezután egy gyönyörű átvezetéssel a jelen Párizsában találjuk magunkat főhősnőnk Sylvie Leroux otthonában. Épp a nagybátyjával beszélget telefonon, aki egy érdekes lelet kapcsán Máltára akarja csábítani. Hosszas győzködés után a leányzó (aki szintén régész) végül beleegyezik, hogy odarepül.

A környezet gyönyörű!!
A környezet gyönyörű!!

Itt kapjuk meg az irányítást. Legelőször a látvány ragadott magával. Bár a legelső helyszín csak egy sötét szoba, de a tűz, az eső az ablakon és a villámlás itt is lenyűgözött. Az igazi döbbenet azonban a külső helyszíneken ért. Gyönyörűek!! A legapróbb részletességgel kidolgozott kézzel rajzolt állóképek, melyeknek a színvilága is rendkívül pazar. A háttér részeként „élő” objektumok (lengedező ruhák, repülő madarak, szél csapkodta ablaktáblák, stb.) is szép számmal teszik élővé a tájat. A látványvilág atmoszférája áthatóan meseszerű, ugyanakkor teljesen valóságos. Némelyik helyszínt nappal és éjszakai is megcsodálhatjuk, és kalandunk során bejárhatjuk Málta egy kis szegletét, eljuthatunk Gozo szigetére, Isztambulba és még jó néhány másik helyre is. Point ’n’ click kalandjáték révén kényelmesen hátradőlhetünk, mert az irányítást teljes egészében az egérrel oldották meg. Ezen belül is a lehető legkényelmesebben. Nem kell bajlódnunk a pointer váltogatásával, mivel teljesen automatikus és az inventory is mindig jól látható.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: