Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

C&C: Red Alert 3 teszt

 • Dátum | 2008.11.11 11:01
 • Szerző | JeLo
 • Csoport | JÁTÉK

Egy kis történelem


Ha már alkalmam nyílt írni erről a játékról, pár gondolat erejéig visszakanyarodnék az időben, hogy megemlékezzek az RTS műfaj atyjáról, a Dune 2-ről, ami gyerekkorom egyik kedvenc játéka volt. 1992-ben látta meg a napvilágot és mind a történet, mind pedig a játékmenet alapját Frank Herbert regénye szolgáltatta. A könyvben minden elem adott volt egy ilyen játékstílus létrehozásához. Egymással viszályban álló uralkodóházak, modern harci járművek, gyalogos egységek és nyersanyag. Az elmúlt 16 évben a technika fejlődésével együtt váltak egyre jobbá a műfaj képviselői. Megjelentek a változatos térképek, bővült a fejleszthető egységek száma, melyeket már nem csak egyesével mozgathatunk és megszűnt a járművek számának a korlátozása is, ami a Dune 2-ben nagy hátrány volt, (de hát annyit bírtak az akkori processzorok) és fejlődött a mesterséges intelligencia is. Egyedül az alapkoncepció nem változott: begyűjteni a nyersanyagot, annak az értékéből bázist és harci eszközöket építeni és megsemmisíteni az ellenfelet. Ahogy ezek a játékok sorra jelentek meg, mindegyik tartalmazott valami pici kis újítást az előzőhöz képest, néhány új egységet, új fejlesztéseket, de istenigazából a játék lelke sosem változott idáig. A C&C ezen epizódjában az EA-nak sikerült jó pár jelentős újítást felvonultatnia, amik már nagyon hiányoztak a játékból. Kellett is már ez a sorozatnak, mert én már unalmasnak találtam, hogy új környezetben és másfajta kinézetű járművekkel vívjam ugyanazokat a csatákat.
 
Már csak az ő kedvéért is megnyerjük a csatát :)
Már csak az ő kedvéért is megnyerjük a csatát :)

A Red Alert sorozat előző epizódja óta 7 év telt el és most végre itt a folytatás. A történet középpontjában ezúttal is az idő megbolygatása áll. A meggyengült Szovjetunió tábornokai visszamennek a múltba, hogy megöljék Einsteint, mert úgy vélik, ő a felelős a Szövetségesek jelentős technológiai fölényéért. A merénylet sikerül ugyan, de azt már a Vissza a Jövőbe trilógiájából (vagy akár a Heroesból) is megtanulhattuk, hogy az idővel nem szabad játszani, mert valami mindig balul sül el. Itt sincs ez másként, ugyanis az új, alternatív jelenben a Szövetségesek ugyan gyengék, de az időmanipulációból kifolyólag létrejött egy új ellenség is, „A felkelő nap Birodalma” és mindez a harmadik világháború kirobbanásához vezetett.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 3.
  2008. 11. 11. 18:36
  RA3, ez a, ha nem tetszik csináld meg magad felfogás elég rossz, mert abból a pénzből amit ők felhasználnak abból lehet jobb játékot is csinálni, de saját maga egyedül nem tud egy ilyen játékot csinálni.
 • 2.
  2008. 11. 11. 14:09
  Sajnos nekem sem tetszik, sőt egyenesen borzalom... Kampány nem kötött le egyáltalán, szóval még skirmishben megnéztem mindhárom népet aztán töröltem az egészet úgy ahogy volt, "soha viszont nem látásra" alapon.
  Egyedül az átvezető filmek jók, semmi más...
 • 1.
  2008. 11. 11. 12:25
  Dune 2 volt a kiraly, tobbi <img src=