Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Broken Sword 2.5 - tisztelgés az etalon előtt

  • Dátum | 2008.10.25 12:07
  • Szerző | JeLo
  • Csoport | JÁTÉK

A kalandjátékosok közül ki ne emlékezne az esetlen George Stobbarta a szarkasztikus humorával, a szexi Nico Collard-ra a felejthetetlen akcentusával, valamint a minden lében kanál André Lobineu-re, aki mindig akkor bukkan fel, amikor nem kellene. Most ismét találkozhatunk velük egy újabb, felejthetetlen kalandban, hála annak a lelkes huszonévesekből álló német csapatnak, akiket nem a pénz, hanem a sorozat iránti őrült rajongás motivált. Le a kalappal a srácok és persze – hogy a gyengébbik nem is képviselve legyen – a csapat egy szem leánygyermeke előtt. Egyrészt azért, mert vérbeli profizmusról tettek tanúbizonyságot, másrészt pedig megmutatták, hogy ebben az elüzletiesedett világban is lehet alkotni valamit egy szimpla köszönömért. A játék ugyanis teljesen ingyenes és letölthető a fejlesztők honlapjáról.

Na de nézzük inkább, mire fel ez a sok dicséret!
 
Leírhatatlanul szép
Leírhatatlanul szép

Ahogy elkezdtem a játékot, már az első másodpecek után eluralkodott rajtam a hamisítatlan Broken Sword feeling, így ezt a részt nyugodtan szívvel merem a játék folytatásának nevezni.

Ami a szemünk elé tárul, egyszerűen gyönyörű. Itt megjegyezném, hogy szerintem ennek a sorozatnak nem tett olyan rosszat a 3D alkalmazása, mégis örülök, hogy a fejlesztők az első két rész irányvonalát követték. A kézzel rajzolt 2D-s hátterek nagyon igényesek, részletesek és a játék rövidsége ellenére sok van belőlük. A szintén kétdimenziós karakterek mozgásaira is nagyon odafigyeltek a készítők, csupán egy-két helyen fordul elő hirtelen mozdulat, vagy akadozás. A nosztalgikus érzést hivatott még fokozni a 800x600-as felbontás, amit nem lehet átállítani.

Természetesen a 3D is alkalmazásra került az átvezető videókban. Ezekből nincs túl sok és a minőségük vegyes eloszlású. Néhány nagyon jól sikerült, de a többségük azért elég amatőr. Főleg a karaktereket rontották el, melyek kissé gnóm gyurmafigurák hatását keltik ezekben az átvezetőkben.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: