Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

BlazBlue: Calamity Trigger - Az új Guilty Gear

 • Dátum | 2010.04.13 10:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Sok-sok évvel ezelőtt az emberiség óriási veszedelemmel nézett szembe. A Sötétség Fekete Démonának rémuralma családokat szakított szét és városokat tett a földdel egyenlővé, ám a romok közül egy napon feltűnt hat hős, akik különleges, mágikus képességüknek köszönhetően szembe mertek fordulni a rémmel. Az Első Nagy Háború hosszú és véres csaták árán, de békét hozott a világra, a varázserőt felhasználva pedig elindult az újjáépítés. A boldog átmeneti éveket követően azonban a Föld vezetésére létrehozott Novus Orbis Librarium Armagus hatalma lassan diktatúrába csapott át, és egy szenvedésekkel teli, sötét időszak köszöntött be. A mágia veszedelmes erővel szabadult el, elsöpört mindenkit, aki szembe merészelt szállni a tanáccsal, az ikaruga polgárháború leverését követően pedig csak tovább nőtt a reménytelenség.

Megváltó vagy démon?
Megváltó vagy démon?

Jelenleg 2199 decemberében járunk. A Librarum hatalma hosszú idő után újra meginogni látszik, eljött ugyanis egy bátor harcos, aki arra tette fel hátralévő életét, hogy leszámoljon a diktatúrával. S bár a Véres pengéjű Ragna, vagy más néven a Halál Istene hatalmas háborút indított az elnyomók ellen, és most is megállíthatatlanul menetel a győzelem felé, a forradalmat a legtöbben mégsem nézik jó szemmel. Ragna a legenda szerint ugyanis a Fekete Démon leszármazottja, akinek ha sikerül átvennie a hatalmat, akkor még a mostaninál is szörnyűbb idők köszöntenek a világra. A Föld legnagyobb harcosai ezért összegyűltek, hogy megküzdjenek az Istennel, a kihívás azonban nem lesz könnyű, hiszen Ragna birtokosa a legendás BlazBlue erejének is, amely jóformán sebezhetetlenné teszi őt a harcmezőn.

Egy régi ismerős!
Egy régi ismerős!

Toshimichi Mori új játéka, a BlazBlue: Calamity Trigger, azaz a Bureiburū: Karamiti Torigā ebbe a hatalmas csatába kalauzol el minket. A szép múltú Guilty Gear folytatásának szánt játék arcade gépekre elsőként 2008-ban jelent meg, és bár az NTSC régióban tavaly otthoni konzolokra is kijött, Európába csak most látogatott el. S noha a játék egy folytatás, mégsem követi az Overture által lefektetett újhullámos alapokat, sőt visszatér a sorozat gyökereihez, vagyis a harcokat ezúttal is oldalnézetből élhetjük át, maga a stílus pedig ismét a manga vonalat képviseli, ily módon is tisztelegve a régi játékosok előtt. Az Arc System Works Project BB Team csapata és a Zen United kiadó tehát egy ízig-vérig japán retro őrülettel kedveskedett nekünk, a legjobb pedig, hogy a BlazBlue: Calamity Trigger nem csak a rajongói keménymagnak készült, hanem mindazoknak, akik szeretik az egyszerű, klasszikus alapokon nyugvó, de szórakoztató, és kihívásokkal teli bunyózást. Ennek a gondolatnak a szellemében most ugorjunk is neki a kontrollernek, és lássuk, hogy milyen lett maga a játék!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 6.
  2010. 04. 15. 20:45
  jaaa kössz paulbig
 • 5.
  2010. 04. 13. 22:23
  Szeretjuk a Guilty Gear-t , kivancsi leszek erre is. (Melty Blood meg a tobbi is mra az ember konyoken jon ki ennyi ev utan megha csak havonta par orat sikerul vele jatszani meg akkor is..)
 • 4.
  2010. 04. 13. 16:41
  myckie2: Olvasd el az utolsó mondatot a tesztben
 • 3.
  2010. 04. 13. 15:47
  Nem találom PC-re
 • 2.
  2010. 04. 13. 15:39
  Letesztelem
 • 1.
  2010. 04. 13. 11:16
  Értékelő coming soon, csak vacakol a PS :]
  De a szövegből lejön a lényeg