Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Az ÉV JÁTÉKA 2009 díjak győztesei

 • Dátum | 2009.12.23 01:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉKEljött hát az idő, hogy fellebbentsük a fátylat arról, kik nyerték az idei ÉV JÁTÉKA díjakat! Először is szeretnénk megköszönni mindenkinek a részvételét a szavazásban, a fontosabb kérdésekben volt, hogy több ezren is véleményt nyilvánítottatok. Azért majd mint látni fogjátok az olvasói szavazásokon néha érdekes eredmények születtek, de ezekből néhányra azért számítottunk is, ahogy itt valószínűleg sokan. Voltak azonban számunkra nagyon pozitív meglepetések is, ezekre majd kitérünk az adott díjnál, és olyan is volt, hogy fej-fej mellett haladtak játékok. Hiába, 2009 ha nem is mint a legtermékenyebb év fog bevonulni a játéktörténelembe, azért sok jó cím megjelent, ami nehezítette a döntést. Eme cikk megjelenésének pillanatában feloldjuk a zárakat a szavazásról is, így aki kíváncsi hogy oszlottak meg a szavazatok egy-egy témakörben, nyugodtan ellenőrizze azt az előző cikkben. Nem is húznánk tovább az időt, vágjunk bele a középébe, a győztesek egy kattintásra vannak!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 27.
  2009. 12. 30. 15:58
  Tényleg jó a Dragon age, de tőlem akkor is a L4D2 kapja a díjat.
 • 26.
  2009. 12. 29. 12:29
  Jéé, meghallgatták a véleményemet az Assassin's Creed II képekkel kapcsolatban De jófejek vagytok!
 • 25.
  2009. 12. 28. 17:57
  Acerke: mert sok játékkal nem tudja felvenni a versenyt. Te milyen platformon próbáltad? A teszt xboxos volt, bár főleg azért, mert PC-n pocsék tapasztalataink voltak.
 • 24.
  2009. 12. 28. 13:03
  Tisztelt iPon team!

  Engem igazából eléggé zavar, hogy a jelöltek között nem láttam a "The Saboteur" néven megjelent Pandemic produkciót. Illetve a kapcsolódó cikkhez (http://www.ipon.hu/elemzesek/the_saboteur___parizs_szerelem_vilaghaboru/624/1) fűzném hozzá, hogy az ott felsorolt hibák közül nálam egy sem jelentkezik...

  Kellemes ünnepeket mindenkinek!
 • 23.
  2009. 12. 27. 10:21
  Jó választások úgy általában.. bár az idei év elég silány volt az én szememben, más választásokat nem is nagyon tudtam volna elképzelni (Legalábbis PC-n).

  Össz-vissz a Dragon Age, Batman-AA, meg a Machinarium érdemel említést az idei évből szerintem. Egy épkézláb (értsd középszerű/felejthető-től jobb) FPS nem volt az idén KZ2-t leszámítva de az meg csak PS3-on van.
 • 22.
  2009. 12. 27. 09:19
  Nem, nem tekintek úgy rá, mint rókabőrre, az a legtöbb ma kiadott játékra/kiadóra vonatkozik. (nehéz is lenne RPG kategóriában rókabőr lehúzásnak nevezni, mert sajna fájóan kevés jön ki belőlük, bár az Oblivion és a poszt-apokaliptikus Oblivion (Fallout3) nekem eredetibbnek tűnt... de az kicsit más kategória, tudom)
  Az SC1- el sajna nem játszottam, de a 2-t nagyon várom, remélem olyan lesz, mint az egy, mert (megint csak ezt tudom mondani: ) a "régi" játékok stílusban, játékélményben, grafikában(!), innovációban sokkal jobban bejöttek. Szerintem 10 évenként kiadni egy-egy hasonló játékot kiadni nem bűn, főleg ha nem igazán van olyan stratégia a piacon. No meg lesz abban is újítás, csak sok jó dolgot megtartanak, rajongók véleményeit figyelembe véve.
  A WC3 és a WoW összehasonlítása botorság... (természetesen ha nem látnék hasonlóságot, akkor vak lennék, de az, hogy egy RTS-ből megcsinálják napjaink legsikeresebb MMORPG-jét, amire nyilvánvalóan hatalmas igény van, az nem "rókabőr" lehúzás. Szerintem.)
  Elnézést, ha nem fogalmazok tökéletesen pontosan, nyilván minden mondatomba bele lehet kötni, mást kiolvasni belőle, mint amit én szeretnék közölni.
  Hozzáteszem: A véleményem szubjektív (mi más lehetne...), jó néhány éves tapasztalatra alapozom, kritikát szívesen fogadok, vitatkozni (kulturált formában) pedig szeretek, hiszen az mozdítja előre a gondolkodást, ötleteket. (hajjaj, egyre hosszabban írok...)
 • 21.
  2009. 12. 25. 22:06
  Davo - Reménykedem abban, hogy a DAO-ra nem mint rókabőr lehúzásként tekintesz mert ha igen akkor az összes közelmúltban megjelent játékot is annak kell tekinteni sőt az elkövetkező idő sok- sok játékát is. Miben hasonlít a DAO néhány esettől kivéve az elődjére a BG2-re. Ez egy teljesen más világ, más karakterek, más szabályok, más grafika, történet és még sorolhatnánk. A Blizzard akkor mennyiben más. Csak nézd meg a SC1 és 2 játékot vagy a WC3 és WoW közötti hasonlóságot. Számomra inkább hasonlít egy rókabőrnek mint a DAO. Igaz más stílusú játékok de akkor is ugyan azok új köntösben. Inkább úgy érzem, hogy akik akkor játszottunk a BG1-2-vel azok azt várták ,hogy hasonló lesz.
 • 20.
  2009. 12. 24. 15:27
  Peterku, teljesen egyetértek, mind a mai napig hihetetlen élmény elővenni a BG2-t (és természetesen játszani vele, mielőtt valaki a mondat nyelvtani értelmezésébe beleköt... ). Nekem csak valami hiányzik ezekből a legújabb játékokból, mert míg a régieket letenni sem lehetett, addig alig bírom rávenni magamat, hogy játsszak a DAO-val, még nem volt lelki erőm végigvinni... Pedig az eleje remek volt, rögtön két karakterrel is elkezdtem, de aztán leragadtam az egyiknél, azzal meg ahogy közeledem a vége felé, úgy vált egyre unalmasabbá. A Bioware is beleesett abba a hibába, hogy "többet, nagyobbat, hosszabbat" csináljon minden eddiginél (ami amúgy sem sikerült, lást BG2, és napjaink legmonumentálisabb RPG-jét le is rakták az asztalra, nem vitatom, de szerintem az összkép nem üti meg a 90%-os értékelést...
  Lehet, csak azért érzem így, mert nincsenek meg a DLC-k, de nem hiszem, hogy annyit változtatnak rajta...
  Számomra még (már csak...) egy kiadó van, amely igazán méltó arra, hogy játékaikat teljesen pozitív hozzáállással várjam, a Blizzard. Ők még mindig nem a fotó-realisztikus, mindent felülmúló grafikára, a sokadik rókabőr lehúzására hajtanak, hanem a minél élvezetesebb játékok készítésére. Remélem bennük nem kell csalódnom...
 • 19.
  2009. 12. 23. 21:14
  Davo, a Baldur's Gate-nek az első része is felejthetetlen volt, de a Bioware a folytatással és a ToB-lal robbantott igazán nagyot. A reklámok alapján a Mass Effect 2 is sok újítást tartalmaz az első részhez képest. Éppen ezért remélem, a DAO-nek is lesz második része. Egyébként máig a BG-széria a kedvenc játékom: nagyszerű, hihetetlenül hosszú és összetett eposz, hasonlóval azóta sem találkoztam.
 • 18.
  2009. 12. 23. 18:41
  Igen, értem amit mondasz, igazat is adok csak valamiért azt hittem az U2 díjait hiányolod. my bad Ha valaki látta azt valaha is élőben, mozgás közben annak eszébe sem jut másra szavazni látvány szempontjából, de mint játék szerintem nem akkora durranás mint azt sok helyen beállítják. Viszont AC2-nél vannak tényleg jobb játékok.
 • 17.
  2009. 12. 23. 17:39
  Blade: Ööö, mondtam én, hogy Uncharted2? Le sem írtam a nevét. A Brütal Legend meg nekem is baromira tetszett, és a művészi grafika díjat szerintem meg kellett volna kapnia az olvasó szavazáson, szerintem.

  Csak tudod az a gáz, hogy itt szinte mindent vitt az AC2. PS3-on sokkal jobb címek (és szebbek is, ha már itt tartunk, és nem, nem csak az Uncharted2 volt az) is megjelentek: Demon's Souls, Uncharted2, Killzone2, Infamous, stb. De a legnagyobb gond az, hogy valószínűleg olyan emberek szavaztak, akiknek nincs is PS3-ma. Szóval akkor mi alapján döntötte el?

  Én például nem szavaztam egyetlen Xbox-os kategóriában sem, mert nem tudtam volna elfogulatlanul megítélni, mert a multiplatform címeken kívül, a többi exclusive játékról egyáltalán nem tudok semmit. Persze szubjektív ez az egész, de ha valaki csak azért szavaz valamire, mert az mondjuk neki boxon tetszett, az a többi címmel hatalmas kicseszés.
 • 16.
  2009. 12. 23. 17:32
  Svindler: lehet hogy nem volt rossz az idei stratégiai játék felhozatal , de egy egyszerű példát mondok most a Lanpaty-in 2 gyerek elhatározta márpedig ők most különcködnek és stratégiáznak egy picit nos megbeszélték hogy mit nyomassanak nos amikor egy halom játék felvetése után odajutnak (mindkettő suliba jár egy kis életkorra való utalás ) hogy a Stronghold Cruaseder Extreme-t(2002-ben jelent meg...) nyomják mai viszonylag korszerű gépekkel ott valami nem az igazi...mellesleg remélem a Starcraft 2 lesz olyan jó mint az elődje azt én is várom
 • 15.
  2009. 12. 23. 17:02
  Zoe: attól, h oda vagy a az Unchartedtől, még ne várd el ugyanezt mindenkitől. Az AC 2 vagy éppen a Brütel Legend szerintem is szórakoztatóbb...
 • 14.
  2009. 12. 23. 14:37
  Én csak PC kategóriában adtam le a voksom. Egy konzolos szavazásra sem szavaztam. Csak a csajokra.

 • 13.
  2009. 12. 23. 13:43
  Tényleg jól megcsináltátok. Gratulálok! Annak örülök, hogy elég sokat eltaláltam és abban is biztos voltam, hogy a szavazok nagy része az AC 2-öt hozza ki első helyre bár egy kicsit tartottam az MW 2-től. Abban is biztos voltam, hogy a DAO jól szerepel de végső győzelemre esélye sincs mivel ő egy rétegjáték és a szavazás is azt bizonyította, hogy ahol ilyen sok párbeszéd történik azt sokan nem szeretik elolvasni és ennek megfelelően dönteni. Egyszerűbb minél több akcióval megoldani a helyzetet és ebben az AC2 és az MW2 nagyon jó.
 • 12.
  2009. 12. 23. 13:36
  Left for Dead 2 az év FPS-e? Atyaég, semmi újítás nincs benne... na mind1, ez az ÉN véleményem
 • 11.
  2009. 12. 23. 13:27
  Az olvasói szavazás ismét bebizonyított egy dolgot számomra: teljesen értelmetlen. Nem az a baj, hogy az AC2 nyert sok helyen, mert tényleg egy remek játék lett, rengeteget fejlődött az első (tech demo-szerű) részhez képest, de hogy olyan díjakat nyerjen meg, mint a legszebb PS3 játék, meg a legjobb PS3-as játék? Hát ez egy vicc. Az a helyzet, hogy akik az AC2-re szavaztak, azok (nagy részük legalábbis) biztos, hogy nem PS userek...

  Nem tudom, hogy az emberek minek szavaznak olyan kategóriában, amiről nem tudnak semmit. Ennek az egésznek nem szájhagyomány útján kellene mennie...

  Még jó, hogy nem csak olvasói szavazás volt.
 • 10.
  2009. 12. 23. 12:51
  Nagyon jól megoldottátok a dolgokat, örülök, hogy végül nagyrészt nem csak az olvasói vélemény számított, így sokkal igazságosabb eredmények születtek. Szerintem.
 • 9.
  2009. 12. 23. 12:11
  Hát Magyarországon is egyre több a konzolos, ami nem baj. Én nekem nincs, de ha én is napi szinten játszanék, ezer éve lenne.

  Örülök a Dragon Age sikerének, megérdemelt.

  A csajról vizsont no comment. Zafinára szavaztam.
 • 8.
  2009. 12. 23. 12:10
  100%-ban bejöttek a szavazataim. Konzolos kérdésekben nem szavaztam mert nem lett volna helyénvaló mivel nem foglalkozom dobozokkal. Viszont nagy örömömre szolgál, hogy a MW2 nem lett az év FPS-e PC-n, nem is érdemelte volna meg én úgy gondolom. Konzolra tökéletes a rendszere de PC-n azért elég fapadosnak számít ha belegondolünk, hogy az ingyenes MMOFPS-ek is képesek ugyanerre. Meg úgy általánosságban sem hozta a CoD komolyságát. Akciójáték téren örülök a Batman első helyének de a többi platformon lévő első helyek is az én gondolataimat támasztják alá. Emellett Mark Hammil, Dragon Age, Sheva(mondjuk a néniken vitatkozhattunk volna mert szerintem meg Morrigan de mind1) Plants Vs. Zombies(kellemes meglepetés idén) A Dirt grafikája, a Dragon Age világa, és a Dawn of War 2 első helye mind úgy alakultak ahogy én azt szerettem volna. Az év játéka egyértelműen a Dragon Age lett. Nem lehet abbahagyni, gyönyörű szép, nagyon kiforrott játék.
  Szóval jó kis évünk van nem tudok belekötni a szavazás eredményébe nem is akarok köszi
 • 7.
  2009. 12. 23. 11:38
  Tacticalbacon: ez is egy vélemény, de ízlésről vitatkozni, elég felesleges dolog. Mellesleg ha MW2-re kattogtál, akkor megnyugtathat az a tény, hogy a konzolos szavazások kivételével mindben nyert az olvasók szerint amiben szerepelt (az meg ha nem vagy konzoltulaj nem tudom miért bánt, hogy ők mást gondolnak).

  Atkamon: mert ez volt a kedvenc art-unk, de mivel jogos, és nem örülnénk neki, ha szívrohamot kapnál, lecseréltük

  Csaber: szerintem a stratégiai felhozatal nem volt rossz, pedig Starcraft 2-t se kaptunk. Én csak egy valamit hiányoltam nagyon, régóta csend van a Disciples 3 körül
 • 6.
  2009. 12. 23. 10:41
  Akkor már inkább nyert volna mindenhol a Modern Warfare 2, mint az Assassin's Creed...
  Eleve honnan került ide ez a sok konzolos? Úgy tudtam MO-n nincs ilyen faj. Vagy ennyire keményen amerikanizálódunk?
  Meg Sheva? Oké hogy sok embernek nincs szeme a játékokhoz, de hogy a nőkhöz se... Év pasija szavazást meg milyen dolog már lehagyni? Ott sokkal "keményebb" mezőny volt.
 • 5.
  2009. 12. 23. 09:37
  Istenem... miért az Assassin's Creed első részéről tesznek be képet, ha egyszer a második rész nyert... annyira tudnak irritálni az ilyenek...
 • 4.
  2009. 12. 23. 08:06
  Megmondom őszintén, nekem a Dragon Age csalódás. Mindezt teszem úgy, hogy nagy RPG és Bioware rajongó vagyok, de mégis valami hiányzik mostanában a játékaikból... A Baldur's Gate-ek fenomenálisak voltak, a KoTOR etalonná vált nálam, de azóta semmi. Jó-jó volt a Mass Effect, meg a Dragon Age is, de az iméntiekkel összehasonlítva nagy 0-ák. Persze valószínűleg bennem van a hiba, én leragadtam a régi időkben, és azóta változott körülöttem a világ, az igények, csak hát mindenhol agyba-főbe dicsérik, és most játékos berkekben nagy divattá vált, hogy szidják a MW2-t, pedig nincs azzal semmi gond (én legalább is annyit sem vártam, mint amennyit kaptam, tényleg filmszerű, profin megvalósított JÁTÉKÉLMÉNYt)
  Szóval, valószínűleg egyetlenként, de én azt mondom, a Biowarenak vissza kéne térnie a licencelt világokhoz.
 • 3.
  2009. 12. 23. 07:48
  Zsohi:

  "Szerintem egyertelmu hogy az Uncharted 2 az ev jatek nem a Dragon Age"

  és az hol jelent meg PC-re ?
 • 2.
  2009. 12. 23. 06:27
  Sajnos nekem kicsit gyengének bizonyult az idei felhozatal játékok szempontjából , pedig mindenevő vagyok szinte mindegy milyen stílusú a játék (autós , fps , stratéga) , számomra , grafikailag nézve az EGO grafikaimotor messze az egyik legjobb mind technikailag mind gépigény részről , így idén főleg nosztalgiáztam
 • 1.
  2009. 12. 23. 03:01
  Szerintem egyertelmu hogy az Uncharted 2 az ev jatek nem a Dragon Age nem mondom hogy rossz jatek sot nagyon is jo de uncharted masodik resze az varazslatos lett minden tekintetbe. Akar az evtized jateka cimet is megerdemelne.