Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Alan Wake DLC-k: Visszavár a sötétség!

  • Dátum | 2010.10.22 12:01
  • Szerző | Chocho
  • Csoport | JÁTÉK

Az Alan Wake, noha a pénztáraknál nem szerepelt olyan jól, meghatározó cím maradt az Xbox 360 kínálatában. Stílusa, hangulata, játékélménye és különös atmoszférája sokak kedvencévé, kultjátékká tette, a fejlesztő Remedy pedig két további DLC-vel gondoskodott róla, hogy a rajongók valamivel teljesebb képet kapjanak Alan kissé zavaros kalandjairól. A The Signal után nemrég a The Writer is befutott, mely az utolsó Alan Wake DLC a sorban, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy részletesebben is beszámoljunk az őrület mezsgyéjén egyensúlyozó író történetének végső fejezeteiről. A cikk alatt igyekszem majd elkerülni a spoilereket, úgyhogy nyugodtan tessék olvasni, noha egy-egy olyan apróságot, mint az alapjáték befejezését, muszáj leszek körülírni néhány mondatban.

The Signal

Az első DLC a The Signal, mely közvetlenül az utolsó Alan Wake fejezet után játszódik. Alan legyőzte a gonoszt, megírta a befejezést és megmentette, akit lehetett, saját magával viszont képtelen volt elszámolni, így most a fantázia és a sötétség világában ragadt. Egyedüli szövetségese a magát a valóságból kiíró Thomas Zane, aki igyekszik kiszabadítani az írót ebből a torz univerzumból, ám a dolog az eltérítettek rejtélyes visszatérése miatt nem könnyű, így Zane ahelyett, hogy folyamatosan kommunikálna Wake-kel, egy jelet (innen a cím) küld hősünk mobiltelefonjára, melyet követve talán kiszabadulhat a rémálomból.

Zane segíteni akar
Zane segíteni akar

Bár a The Signal így elsőre egy elvont játéknak hangzik, sokkal inkább hasonlít az Alan Wake utolsó előtti fejezetére, mint a házban játszódó befejezésre. Bright Falls városkája ugyan átalakult itt-ott, de azért jórészt ismerős terepen bolyongunk majd, sőt, egyes pályarészek közvetlen ismétlései lesznek korábbi kalandjainknak. Emiatt aztán úgy érezzük, hogy ezt már láttuk valahol, s bár adódik pár egyedi ötlet (mint a pince, ahol szabadon robbantgathatjuk a kályhákat), összességében semmi átütőt nem fogunk tapasztalni. A sztori alig halad előre valamit, az ellenfelek pedig még az alapjátékban látottnál is jobban utálnak minket. Én nagyon szerettem az Alan Wake-et, pláne nehéz fokozatokon jött be a harcrendszer, itt viszont sokszor futottam bele már-már eszelősen nehéz küzdelmekbe, melyeknél sokszor bizony fel kellett húznom a nyúlcipőt. Mivel pedig a The Signal elsősorban az akcióra alapoz, az ilyen helyzetek komoly kihívást jelentenek.

Üdv a rémálmodban, Alan!
Üdv a rémálmodban, Alan!

A The Signal hossza nagyjából egy óra, vagy talán kicsivel több, ha össze akarjuk szedni a gyűjthető órákat és egyéb nyalánkságokat. Ez elsőre talán kevésnek tűnhet az elkért 560 MS pontos árért, tekintve azonban, hogy sokaknak a Redeem kód benne volt a csomagban, kielégítő. Van viszont egy tulajdonsága a The Signalnak, ami miatt még azoknak is erősen ajánlott, akiknek meg kell venniük a DLC-t. Ez pedig nem más, mint a hangulat. A Remedy nagyon ért hozzá, hogyan fogja meg a rajongókat, így azt kell mondjam, a The Signal több, mint aminek játékélménye és tartalma szempontjából lennie kéne. Ez ám a képzavar, nemde? Egy DLC, ami bár nem jó, mégis remek. Hát igen, ehhez kell értenie egy designer csapatnak.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

  • 1.
    2010. 10. 23. 10:22
    The Signal, és nem The Sign.