Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

3D Dot Game Heroes – Az igazi hősök 3D-ben álmodnak!

 • Dátum | 2010.06.11 01:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK

A 3D kora

Dotnia királyságában egykoron béke honolt és az emberek jólétben éltek, aminek a fenntartásáról hat bölcs és a hozzájuk tartozó hat mágikus gömb gondoskodott. Aztán a legenda szerint egy napon felbukkant Onyx, a Sötét Király, aki elkapta a bölcseket és elrejtette a gömböket. A birodalmat szörnyek árasztották el, és mindenki rettegett, a jövő bizonytalan volt. Már-már feladták a reményt, amikor megjelent egy fiatalember, kezében egy szent karddal, és kiszabadította a bölcseket, akik mind felerősítették őt a gömbök erejével, és ezáltal létrejött a Fény gömbje. Óriási csata vette kezdetét, és amikor a harcos megsebezte a Sötét Királyt a Fény gömbje felragyogott és elzárta Onyxot egy pulzáló Sötét gömbbe. Mindenki hősként ünnepelte az ismeretlent, a bátorságáról és tetteiről szóló hírek pedig gyorsan terjedtek, a látogatók csak úgy özönlöttek Dotniába, és minden helyreállt. Ám ahogy telt az idő a hőstettek mítosszá váltak, már csak néhányan mesélték esténként a történetet gyerekeiknek, és szép lassan már senki sem jött a királyságba. „Hová lett mindenki?” – tűnődött az uralkodó, majd világossá vált számára a szomorú igazság, hogy az emberek már nem érdeklődnek a 2D-s világok iránt. A felismeréssel együtt jött a lehetséges megoldás is, kijelentette, hogy ez mostantól a 3D kora! Elrendelte a változást, és ahogy a birodalom átalakult, úgy tért vissza a remény és az alattvalók életkedve. Azonban az örömteli felújításokat egy rettentő hír árnyékolta be: Fuelle, egy Sötét Érsek ellopta a Sötét gömböt, és az erejét a saját javára akarja felhasználni. Ismét szörnyek bukkantak fel mindenfelé, Dotniának pedig szüksége van egy hősre, jobban mint valaha…

Dotnia vára, immáron 3D-ben
Dotnia vára, immáron 3D-ben

A sablonos alaptörténet nem a véletlen műve, a 3D Dot Game Heroes már az első percekben felültet minket a nosztalgia járatra és utána egy pillanatra sem ereszt el. A játék az ősi szabályokra épül, a játékmenet szinte egy az egyben olyan, mint a régi SNES-es JRPG-k esetében, még az irányítás is, csak épp a világ sprite-jai és területei átmentek 3D-be. Már a főmenü megadja az alaphangulatot, hiszen a nagy pixeles betűtípus miatt olyan érzésünk van, mintha egy régi, kisebb felbontású programot látnánk. Itt indíthatunk új játékot és készíthetünk új karaktert is. Utóbbi eléggé időigényes munka, mert minden egyes kockát nekünk kell elhelyeznünk, ráadásul a mozgásfázisokat is meg kell csinálni. Vállalkozó kedvűek ellehetnek vele, a többieknek pedig ott az alap választék, ami elég nagyra és változatosra sikerült. A sima hős karaktereken kívül van itt a tanktól kezdve a télapón át a föld alatt közlekedő nindzsáig minden. A kinézet persze nem minden, a választható modellek között apró különbségek vannak, például a férfiak minden kardhoz kapnak +1 erő attribútumot, míg a nők kevesebb manából varázsolnak. Az egyéb eltérésekre a leírásukból lehet tippelni, de mivel azok nem nagyok, így nem érdemes ez alapján dönteni. Ami érdekesebb lehet, hogy a karakterek kaptak háttértörténetet is (Hero, Royal, Scholar) ami a beszélgetéseket változtatja meg, elvégre nem mindegy, hogy a nagy Hős leszármazottja mászkál az utakon vagy egy külföldi (dotanniai) nemes. Ha pedig már meguntuk az alapválasztékot, akkor irány a net, mások már generáltak elég karaktert (Zelda rajongóknak pl. kötelező elnézni a gamespy-ra).

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 6.
  2010. 06. 11. 14:59
  Half minute hero! Máig gondolkozom egy PSP-n miatta
 • 5.
  2010. 06. 11. 13:35
  myckie2: Te is csak a képeket nézegeted, mi?

  Jó kis játék lett ez a 3D Dot Game Heroes ezek szerint. Nagyon tetszik a stílusa. Kicsit engem a PSP-s Half-Minute Hero-ra emlékeztet - főleg a retro stílus miatt. Nameg abban is elég - megnevettetően - sablonos sztori volt. Jók ezek a játékok! Kellenek azért az ilyenek is, nem csak az MGS meg az Uncharted.

  A játék ára is elég korrektnek mondható: 20 fontot simán megér...
 • 4.
  2010. 06. 11. 11:47
  Svindler - 2010-06-11 10:02:12
  igazad van én is kb ezt akartam neki mondani csak nem ien szépen.
  ez a játék direkt ilyen és pont ezért jó, aki nem érti az valszeg ahogy említetted te is csak az új game-eken nőt fel. (legalább az értékelés fölötti részt olvassa el mindeni mielőtt ieneket ír, kedves myckie2)
 • 3.
  2010. 06. 11. 10:02
  myckie2: látom neked sem erősséged az olvasás
  Érdemes tájékozódni posztolás előtt
 • 2.
  2010. 06. 11. 07:46
  Aooo yeeah, amikor még tényleg 20 pixel volt az egész ember
  És aztán láttál róla "concept art"-ot, meg renderelt videót, és csak meresztetted a szemed, hogy eeez?, de hát ez nem is úgy néz ki, mint a játékban, hát a játékbeli 20 pixeles főszereplőt már úgy megszoktad, meg nem is ilyennek képzelted el a "valóság"ban Akkoriban még a fantáziádra volt bízva a munka jelentős része, nem pedig készen kaptad a csomagolt full HD "fúúú micsoda grafikaa" kinézetet
 • 1.
  2010. 06. 11. 07:35
  PS3-ra mennyi szutykot kiadnak hát hihetetlen és az összes ilyen kis vacak game 15000FT....