Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

2010 FIFA World Cup South Africa

 • Dátum | 2010.05.05 10:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Egy hónap, és kezdetét veszi az őrület. Június 11-én hivatalosan is megnyitja kapuit a szabadon tartott oroszlánok, a városi vízilovak, és a póráz nélkül sétáltatott leopárdok otthona, a Dél-afrikai Köztársaság, kezdődik ugyanis a 2010-es FIFA labdarúgó világbajnokság. A június 11-ét követő hetekben a Föld férfi közössége igyekszik megdönteni a sörfogyasztási világrekordot, többszörösére fogjuk növelni az egy időben történő WC-lehúzások számát, de borítékolhatóan nem lesz ritka a mindennapos szurkolói rekedtség sem. Anglia, Brazília, Hollandia, Németország, Spanyolország, netán Japán, Korea, Mexikó, vagy Elefántcsontpart? Akárkinek is szorítsunk, az egészen biztos, hogy nyáron nem fogunk unatkozni egy percet sem.

Isten hozott Afrikában!
Isten hozott Afrikában!

Ha már nem bírjuk cérnával az első meccsek kezdetéig, akkor nincs más dolgunk, mint elővenni a foci VB frissen megjelent hivatalos játékát, a 2010 FIFA World Cup South Africát, amit, ahogy az a szériára jellemző, ezúttal is az Electronic Arts hozott el nekünk. A játék csak és kizárólag a foci VB-re lett kihegyezve, ennek megfelelően nincsenek is benne klubcsapatok, minden az afrikai torna körül forog. A nemzeti tizenegyesek bőrébe bújva lejátszhatjuk a teljes idényt, sőt nyitva áll előttünk a selejtező is, mellyel akár még Magyarországot is bejuttathatjuk a döntőbe! A játék tényleg nagyon jól sikerült, az arcfestett, konfettit dobáló közönség, a profi focisták, és a szavannai hőség tökéletes hármast alkot, egy valami viszont mégis beárnyékolja a boldogságunkat. A World Cup játék csak Playstation 3-ra, Xbox 360-ra, Wii-re és PSP-re jelent meg, a sorozat történelmében először kihagyták a szórásból a PC-seket!

S egy álom valóra válik
S egy álom valóra válik

A menübe belépve tíz lehetőség fogad minket, melyeket bár az igazi cyberfocisták a legmélyebb álmukból felkeltve is ismernek, mi azért rendes játéktesztelőként felsorolnánk őket, biztos ami biztos. A listát a Kick-off nyitja, ami a hagyományos 1v1 gyorsmeccsek otthona, csak ki kell választanunk két országot a földgömbről, és már megy is az összecsapás. Az őt követő 2010 FIFA World Cup nevű menüpont magát a foci VB-t rejti magában, végigjátszhatjuk a teljes egy hónapos tornát, de ha úgy tartja kedvünk, akkor indulhatunk a kvalifikációs meccseken is, az eredeti sorsolásoknak megfelelően. Már ez a két játékmód is teljesen lefedi minden fociigényünket, azonban ahogy a többi FIFA-ban, úgy itt sem merül ki ennyiből a felhozatal.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2010. 06. 11. 15:00
  Juliskának igaza van, de nem kell elkeseredni hiszen lézeznek emulátorok!
 • 10.
  2010. 05. 06. 17:00
  bocsi hogy beleszólok de van wc2010 pc-re , és amivel a fifa ütni tudja a pest az az , hogy ingyen adja európában is mert ázsiában már évek óta ingyen van !
  (fifa online)
 • 9.
  2010. 05. 06. 12:51
  Én "egynek jó" alapon próbáltam volna ki, nem azért, mert annyira szuper játék, de pár 7ig lekötött volna, amíg jön vmi jobb...
  Tény, h a PES jobb játék, bár legnagyobb fokozaton már ua. a baja, mint a fifának. Csal a progi össze-vissza. Olyan gólokat lő, h az már nevetséges, és jégkorong eredménybe megy át az egész...
 • 8.
  2010. 05. 06. 08:14
  [BMT]-Kovacs[HUN]: Egyetértek, de elnézve a mai "fiatalságot", hát nem tudom... 23 labda gurulgat a pályán, abból 22 ordibál 1 meg menekülne lefelé...
 • 7.
  2010. 05. 06. 08:11
  "A legjobb megoldás az lenne, hogy egyesüljön a két csapat, és adjanak ki egy nagy, közös focis játékot, egy tökéletesen sikerült műalkotást..."

  Tisztára, mint a két nagy foci menedzser játék, ott is ez kéne (mondjuk ki lehetne kiáltani 'etalonnak', aztán innen fejlesztenek már külön-külön). Azért az elgondolkodtató, hogy az EA foci menedzseres játéka is gagyi... Mitől létezik még ez a cég?

  PC-re meg egyre inkább lusták fejleszteni a csapatok. Tavaly olvastam külföldi elemzést, vagy 10 különböző PS3 játékban mutatták ki a tök ugyanolyan textúrákat, mozgást, geometriát. Még a hibák is ugyanott, ugyanazok voltak. Miről beszélünk?
 • 6.
  2010. 05. 05. 21:07
  Aki focizni akar menjen ki a pályára
  Szétlövöldözni mindent a valóságban,hát...az már cinkesebb
 • 5.
  2010. 05. 05. 18:25
  Nekem tetszik, nagyon jó lett. Az arcok is szebben ki vannak dolgozva, mint a FIFA10-ben, úgyhogy végül is csiszoltak rajta. Szerintem a pc-s FIFA-t ne keverje ide a hozzászólásokba senki, mert azt tudjuk, hogy kategórián aluli!
 • 4.
  axe
  2010. 05. 05. 16:57
  PES-el szép kis bevétel lesz, hogy FIFA-t nem fognak/tudnak venni PC-re.
 • 3.
  2010. 05. 05. 13:37
  PiE137: Örülj neki, hogy nincs PC-re. Amit az elmúlt években műveltek a Fifa sorozattal. Még a 2009-es verzió is csak a 2005-ös konzolos Fifa szintjét hozza. Remélhetőleg a PC-s licenszeket megszerzi majd a PES. Ők tudnak is focis játékot csinálni.
 • 2.
  2010. 05. 05. 12:33
  A konzolban sokkal több a profit, a kiadóknak pedig jelen gazdasági helyzetben semmi más nem számít (és egyébként igazuk is van).
 • 1.
  2010. 05. 05. 11:44
  Nem tudom melyik s**gfej döntötte el az EA-nél, h ne jöjjön PC-re, de nagy baklövés volt!!!
  Pedig a VB feeling hevébe nyomtam volna vele egyet...
  Lassan a konzolé a jövő? Egy csomó jó játék már elkerüli a PC-s tábort...