Shop menü

USB 3.0-S HDMI ADAPTER A TRENDNET MŰHELYÉBŐL

Az újdonság segítségével USB porton keresztül projektort, HD televíziót vagy monitort kapcsolhatunk asztali vagy mobil számítógépünkhöz.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
USB 3.0-s HDMI adapter a Trendnet műhelyéből

A Trendnet egy okos kiegészítővel siet mindazok segítségére, akik több monitort szeretnének asztali vagy mobil számítógépükhöz kapcsolni, mint amennyi videó kimenet az adott rendszer esetében rendelkezésükre áll.

Galéria megnyitása

Az USB 3.0 to HD TV adapter - ami TU3-HDMI típusjelzéssel rendelkezik - természetesen nem csak HD televíziókhoz, hanem monitorokhoz vagy projektorokhoz is alkalmazható. A kiegészítő tápellátása ugyanazon az USB kábelen keresztül történik, amelyen az adatátvitel is zajlik. Az adapter 294 milliampernyi áramot vesz fel, fogyasztása 1,47 watt.

Galéria megnyitása

Egy-egy ilyen 85 x 56 x 15 milliméteres dobozka egyetlen megjelenítőt tud kiszolgálni, méghozzá egészen 2048 x 1152 pixeles felbontásig. A 46 grammos doboz HDMI portja az 1.3-as szabványra alapoz és maximum 165 MHz-es sávszélességet kínál. A kijelzőket 32-bites színmélységig és 60 Hz-es képfrissítési rátáig támogatja az újdonság.

Galéria megnyitása

A Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis kiegészítőből egy számítógéphez maximum hatot lehet egyidejűleg csatlakoztatni, így összességében jelentősen növelhető a produktivitás. Persze a TU3-HDMI 99,99 dolláros árát elnézve ekkor már érdemesebb lehet eleve olyan videokártyát választani, amely egyidejűleg több monitor kezelésére is képes. Noteszgépeknél persze ez nem járható út.

Az adapter alapértelmezetten kiterjesztett módban üzemel, azaz az elsődleges kijelzőn elhelyezkedő asztalt jobbra, balra, felfelé vagy lefelé terjeszti ki a hozzá csatlakoztatott megjelenítőn - természetesen választásunktól függően. Persze az elsődleges kijelző tartalmának tükrözésére is van mód.

Galéria megnyitása

A hot swap támogatással rendelkező kiegészítővel egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható a rendszerhez új megjelenítő, de a meglévő megjelenítők eltávolítása is ugyanilyen zökkenőmentesen történik.

Az TU3-HDMI-hez egy gyors üzembehelyezési útmutató, a drivereket tartalmazó CD, valamint egy 50 centiméter hosszú USB 3.0-s kábel egyaránt jár, HDMI kábel azonban nincs a csomagban. A TU3-HDMI két év garanciával érkezik és 99,99 dolláros áron kerül forgalomba.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére