Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Új, ipari felhasználásra szánt memóriakártyák a SanDisktől

  • Dátum | 2017.10.11 12:01
  • Szerző | DemonDani
  • Csoport | MOBILTELEFON
A Western Digital a SanDisk révén kiváló memóriakártyákkal szokott előállni, és ezúttal sincs ez másként. Az új Industrial, illetve Automotive megjelöléssel ellátott termékek olyan területeket vesznek célba, amelyeken kifejezetten fontos az, hogy gond nélkül, a lehető legnagyobb megbízhatóság mellett üzemeljenek.


Összesen négyféle friss termék mutatkozott be, egy kifejezetten a járműipart célozza Automotive néven, másik három pedig általánosan ipari felhasználásra szolgál Industrial jelöléssel ellátva. Ez a trió az Industrial és az Industrial XI SD kártyákból, valamint az Industrial microSD-ből áll össze. A normál méretű Industrial SD kártyák fehér színű matricákkal lettek ellátva, így könnyedén meg lehet majd őket különböztetni a hagyományos SanDisk memóriakártyáktól. Az Automotive SD kártya magányosan érkezik, ennél csak a tárkapacitás tekintetében van több választási lehetőség. A gépjárművekbe szánt memóriakártyák 8, 16, 32 és 64 gigás kivitelekben lesznek elérhetőek, ugyanez jellemző az Industrial és az Industrial XI SD-nél is, csak az Industrial microSD-ből készül nagyobb, ezt a modellt akár 128 GB-os kivitelben is meg lehet majd vásárolni.


Az Industrial szériás kártyák esetében a vállalat olyan felhasználási területeket emelt ki, mint a drónok, biztonsági kamerák, automatizált gyártósorok, hálózati eszközök és a Dolgok Internetével kapcsolatos szerkezetek, de itt igazából csak a képzelet szabhat határokat. Az Automotive modell megfelel az AEC-Q100 Grade 3 szabvány követelményeinek, ami szinte elengedhetetlen egy ilyen autóiparban felhasználni kívánt terméknél. Az Automotive SD-nél csak az olvasási adatot közölte a SanDisk a hivatalos oldalán, ez 80 MB/s. Az Industrial egységeknél az olvasás szintén 80 MB/s, és ezeknél már azt is megtudhatjuk a specifikációból, hogy íráskor maximum 50 MB/s-ra képesek, ami abszolút elfogadható már, ha nem is kiemelkedően gyors. Class 10 és UHS-I jelölésekkel lettek ellátva a memóriakártyák.


A memóriakártyák mindannyian rendelkeznek Power Protection védelemmel, ami annyit tesz, hogy nem eshet baja az adatnak írás közben még akkor sem, ha instabil a tápellátás – ilyen megoldással az ipari SSD adattárolók is rendelkeznek általában. A Host Lock funkció is jól jöhet, ez kihasználva jelszavas védelemmel látható el bármelyik most bemutatott SD vagy microSD memóriakártya. A memóriakártyák érdekessége még, hogy egy okos felügyeleti rendszerrel is rendelkeznek. A Health Status Monitor funkció révén távolról lehet ellenőrizni a kártyák kapacitását, azok kondícióját és néhány egyéb jellemzőjét. Ezekből az információkból már akár a meghibásodás előtt kiderülhet, hogy valami nincs rendben az adott SD-vel vagy microSD-vel, és ilyenkor egyszerűen ki lehet cserélni azt anélkül, hogy a probléma bármilyen adatvesztéssel vagy átmeneti leállással járna. Az ipari felhasználásra szánt rendszereknél kulcsfontosságú a megbízhatóság, szóval ezek a funkciók mind vonzóvá tehetik a partnerek szemében az Automotive és Industrial széria tagjait.


Az újdonságok működését a röntgensugárzás és a mágnesesség egyáltalán nem befolyásolja, az Industrial microSD esetében pedig azt is biztosan ki lehet jelenteni, hogy vízálló. Az Industrial SD és az Industrial microSD -25 fokos hideget visel el és 85 fokos hőségben is lehet még rá számítani. A maximális hőmérsékleti határ az Indstrual XI és az Automotive SD is 85 fok, viszont a minimumot már -40 fok jelenti. Szóval a világ legzordabb területein is lehet számítani ezekre a memóriakártyákra.

Az új SanDisk Automotive SD, Industrial XI SD, valamint Industrial SD és microSD termékek esetében egyelőre csak a mintákat szállítja a Western Digital; ilyen szinten már bármelyik partner jelentkezhet a termékekért. Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mennyibe fognak kerülni a különlegességek, de borítékolható, hogy drágábbak lesznek a mezei társaiknál.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Még nem érkezett hozzászólás.