Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Remek lehetőségeket nyújt az Insta360 One kamera

  • Dátum | 2017.09.13 10:01
  • Szerző | DemonDani
  • Csoport | MOBILTELEFON
Még berlinben mutatta be legújabb kameráját az Insta360. A One névre keresztelt készüléket komoly érdeklődés övezte az IFA-n, hála néhány igazán jól kivitelezett és ötletes funkciójának. Ráadásul egészen megfizethető áron érkezik, de ennyire ne szaladjunk előre.


A One az Insta360 profiljának megfelelően elsősorban 360 fokos videók készítésére született. Mint a legtöbb elérhető áron kínált 360 fokos kamera, ez a modell is kettő egyforma képalkotóból épül fel. 4K támogatást nyújtó eszközről beszélhetünk, ezáltal előre láthatólag lenyűgöző gömbpanorámákat lehet majd megörökíteni vele. Ráadásul akciójelenetek rögzítésére is kiválóan alkalmas lesz ez a készülék, ugyanis képes lassított felvételek készítésére – 120 FPS érhető el 2048 x 512 pixel mellett. Az Insta360 újdonsága fotózáskor sem fog szégyent vallani, 24 megapixeles fényképeket tud alkotni, és támogatja a One a veszteségmentes formátumok használatát is, valamint kínál HDR lehetőséget.Három módban lehet majd alkalmazni a szerkezetet. Képes önállóan üzemelni, van lehetőség Bluetooth kapcsolat segítségével vezérelni távolról, valamint csatlakoztatható közvetlenül egy okostelefonhoz. A legjobb képminőség érdekében kapott képstabilizátort is a One. A termék hat tengely (!) elmozdulásait képes korrigálni, és mint kiderült, egy giroszkóp is segíti a munkáját. Fentebb már volt róla szó, hogy akár 120 FPS-es lassított videókat is képes készíteni a One, és ez még nem minden. Szoftveresen utólag 240 FPS sebességű alkotások is létre hozhatók (Bullet time) a 120 natív képkocából, azt viszont nem tudjuk, hogy ez milyen minőséget eredményez. Fontos, hogy van manuális módja a kamerának, amikor a felhasználó magának állíthatja be az expót, az ISO-t, a fehéregyensúlyt és a záridőt is.


A masina egyik legérdekesebb funkciója, hogy a 360 fokban rögzített felvételeket utófeldolgozással hagyományos videóvá lehet faragni, ilyenkor a gömbpanorámának csak az eseménydús részei maradnak meg. Kétféleképpen lehet vágni az ilyen videókat, van szabad kamera és tárgykövető lehetőség is – a művelet egyszerűen elvégezhető egy telefonon vagy tableten. A tartalomfogyasztók így egyetlen fontos pillanatról sem fognak lemaradni, és bármilyen eszközön kényelmesen nézhetik meg a felvételeket (persze a VR élményről le kell mondani). Az Insta360 készített egy olyan kiegészítőt is, amivel a tulajdonosa meg tudja pörgetni maga körül a kamerát, és ezzel is igazán érdekes képi hatást érhet el. Az extra lassított móddal kombinálva olyan lesz, mintha egy pillanatra szinte megállna az idő a felhasználó körül. A One szoftvere pedig automatikusan el tudja tüntetni a pörgetésre használt eszközt a felvételekről.Önmagában nem vízálló a szerkezet, viszont készült hozzá tok, ami IP68 védelmet biztosít a számára, ezzel pedig már könnyedén meg lehet óvni a nedvességtől. Így már akár víz alatti felvételek is megörökíthetőek vele. A masina egyelőre csak iOS-t futtató, Lightning csatlakozós eszközökkel fogható munkára, de már úton van az androidos variáns is.


Az Insta 360 One ajánlott fogyasztói ára 300 dollárban lett meghatározva. A termék doboza egyéb apróságok mellett tartalmazza a fent említett védőtokot és még egy 8 GB-os microSD memóriakártyát is, amivel rögtön használható a szerkezet, így összességében jó ajánlatról beszélhetünk.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Még nem érkezett hozzászólás.