Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Növekszik a Linux népszerűsége

 • Dátum | 2009.05.05 19:35
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | IT VILÁG

Úgy néz ki a felhasználók egyre inkább kezdenek megbarátkozni a különböző ingyenes Linux kiadásokkal, amit az is elősegít, hogy egyre több ütőképes disztribúció van.

A Net Applications legfrissebb felmérése a fenti kijelentéseket támasztja alá: a piaci elemző cég szerint az elmúlt év folyamán növekedett a Linux operációsrendszert használók aránya. Az elemzések alapján végre elmondható, hogy a Linux átlépte a lélektaninak is nevezhető 1%-os küszöböt, így a Linux disztribúciók 1,02%-os, a Mac OS 9,73%-os, míg a Windows 87,9%-os piaci részesedéssel bír jelenleg. Érdekesség, hogy a Windows teljes piaci részesedéséből a Windows Vista-nak csak mindössze 23,9% jut, ám a hamarosan megjelenő Windows 7, amelynek RC változata mától érhető el, a vélemények szerint a Vista-nál mindenképpen nagyobb népszerűségre tehet majd szert a jövőben. Nagyjából egy évvel ezelőtt még más volt a helyzet az operációsrendszerek piacán: a Linux 0,68%-os, a Mac OS 8%-os, míg a Windows 91% fölötti részesedéssel képviseltette magát a szegmensben.

A Linux eredményét elnézve az 1%-os részesedés a többi rendszeréhez képest ugyan nem tűnik valami soknak, ám ha közelebbről is megvizsgáljuk az eredményt, akkor azt láthatjuk, hogy a Linux felhasználók száma az egy évvel ezelőttihez képest mintegy 50%-kal nőtt. A tendencia remélhetőleg tovább folytatótik az elkövetkezendő hónapokban is, a növekedés várható mértékével kapcsolatban egyelőre nincsenek előrejelzések.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 19.
  2009. 05. 11. 17:15
  Áhhh végre egy kis Linux vs. Windows csata, de az az igazság mindig is Windows volt a gépeken amit használtam láttam a Linux -ot is de nekem elsőre kicsit sok volt. Az első laptopomon még a Windows Xp volt hisz azt adták nekem hozzá, de a mostani már a Vista Ready matrica tulajdonosa és hát ezt a remek rendszert kaptam hozzá. Először azt gondoltam na itt az új rendszer milyen jó a régi alapokon csomó új és jobbnál jobb dolgok. Hoppá ez nem jött be előre volt telepítve és csak a felhasználó nevemet és jelszót meg egy két dolgot kérdezett mikor bekapcsoltam. Próbálkoztam pár napig beállítani, hogy valami elfogadható sebességet kicsikarjak belőle kikapcsoltam én egy csomó lassító szolgáltatást meg mindenféle varázslat de nem sikerült. Nem volt mese muszáj volt neki ugrani egy másik rendszernek és hát persze ez nem is lehetett más mint a Linux. Elsőre jól ment a dolog egyszerű telepítő és könnyed konfigurálás magyarul is. Viszont a pengésebb megoldások már kicsit időigényesebbek voltak pl. Windows alatt flash egyszerűbb a telepítés és persze a hardwired problémák is előjöttek. ATI és Wireless az örök sláger itt kelet szenvednem, de minden pénzt megért most lehet, hogy nem használok Windows -t és MS Office -t de van egy olyan rendszerem ami ingyenes és néhol, azért veri a Windows -t pl. (hálózatok terén) meg atom stabil de tényleg ez nem csak ilyen pózolás. Egyszóval a Linux azért jó mert jó!
 • 18.
  2009. 05. 11. 13:21
  most nyáron kipróbáltam a linuxot, mert általában szeretem kipróbálni a dolgokat, újdonságokat. az elején KÍNszenvedés volt.
  nem tudtam mi az a parancssor, hogyan lehet telepíteni, videokártyát beállítani, melyik progi legjobb filmnézésre, stb...
  viszont a jó és segítőkész fórumoknak köszönhetően elég szépen haladtam.

  hogy miért tértem vissza a windowsra? csakis azért, mert abban nagyobb a tapasztalatom, mivel már kb. 12 éve használom. minden művelet már a kisujjamban van, egyszerűen annak a működését szoktam meg.

  meg egyébként is totál windowsra vagyunk berendezkedve, ez is hátráltató tényező: a többiektől office formátumban kapom a sulis anyagokat (ott az openoffice, de ha egy .doc szét van csúszva, mit csinálok?), és folytathatnám.

  szal egy darabig izgalmas volt, de aztán már pont az izgalom nem hiányzott; mindennapokra a nyugalom kell.

  ja és ami a linuxban tetszett: a nagyfokú testreszabhatóság: minden szkriptelhető, megváltoztatható. teljesen saját igényekre lehet szabni.


  ennyi voltam, köszönöm.
 • 17.
  2009. 05. 08. 11:39
  Hát bizony bizony... Dzsano betalált. A Windows-nak a kényelmen kívül csak és kizárólag az ellátottság az előnye. Az alkalmazások többsége sajnos tényleg csak rá jelenik meg, ami részben ravaszul megkötött szerződések miatt van. Másrészt, ugye mint tudjuk már óvodában belenevelik a gyerekekbe hogy Windows és hogy Word, és a kényelem miatt nem is gondolkodnak máson. Meglepően buta emberek vannak, és ezek közül vannak akik még emellé szakembernek képzelik magukat, és vérsszájjal kiáll Windows-t isteníteni, holott megindokolni nem tudja, hogy miért.

  Alapvető meglátásom, hogy a Linux sokkal népszerűbb lehetne, ha néhány alap beállítás máshogyan lenne... némileg felhasználóbarátabban. Pl Ubuntu f*sbarna alapszine elhiszem hogy taszítja a butha felhasználót. Tudom ezt át lehet állítani, mint ahogy sokminden mást is, de mi lenne, ha már a Live rendszer egy kellemes kinézettel fogadná az ismerkedni vágyót, és nem öregember színnel?

  Poén és srába gyalázás:
  Az átlag felhasználónak mire van igénye? Internet böngészés, zenehallgatás, szövegszerkesztő és táblázatkezelő, pár játék, grafikus felület. Jéééé... egy 64 megába pendrive-ra telepíthető Linux bőségesen ellát minket ezzel. (És ez relatíve régi.) Van benne két féle választható ablakkezelő, két böngésző, openoffice szövegszerkesztője és táblázatkezelője, két féle média lejátszó, továbbá ssh kliens és szerver is, valamint további kliensek mindenféle varázslatos rendszergazda eszközzel együtt, amik parancssorosak. Igen, ez 64 megában, sőt még annyi se, mert maradt még hely egy 64-es pendrive-on, amikor ezt kételkedve kipróbáltam.
 • 16.
  2009. 05. 06. 21:10
  Én rendszergazdaként is dolgoztam közhivatalban, és a DOS-os időktől (sőt a C64-től ... vén vagyok, na :-) ) ismerem az operációs rendszereket.
  A Win3.1 egész jó volt.
  A Linux megjelent, először sután, mint egy pipaszárlábú tini, utána kezdett izmosodni, és szép nővé érni. Most kb. 15-16. évesnek néz ki. <img src=D

  Szóval: otthon Linuxot használok, a főbb területek: Internet, több logikai játék, GIMP, weblap szerkesztés, irodai munka és, Lancelot ! a torrent! Mint például az Azureus. Tudsz jobbat?

  Mindig eszembe jut, ha a "döntéshozók" nem fexenek le a MS-nak, akkor most a kórházakban, közintézményekben, iskolákban már Linux rendszereken dolgoznának, és maga a szoftver nem került volna egy vasba sem.

  Az általában ilyen helyeken használatos célszoftvert mindegy, hogy milyen OS-re írják meg, a dolgozó úgyis csak a saját programját látja. És legalább nem játszik a gépen a hüjegyereke a DOOM-mal, és vágja gajra a teljes hálózatot vírusokkal. (soxor megtörtént)

  Az Openoffice (oxigeoffice) már rég túlhaladta az MS office-t, konvertálási, és kiadványszerkesztési lehetőségekben pláne. A munkahelyemen Openoffice-t is használok, mert egyből konvertál PDF-be, jól átalakítja a DOS-os LST állományt amivé akarom (XLS-be például...) stb. stb.

  És mint mások is említették alant, nem volna annyi alulképzett számítógépes.

  Aszondta az egyik "szakember" hogy miért windows telepít hálózatra: mert ehhez VAN támogatás! Aha, megnézném az MS-t ahogy támogatja a balféket. Milyen támogatás, kérem?! Talán Amerikában van ilyen, de MO-n egy LFS a támogatás.

  Most nézegettem az Ubuntu Synaptic csomagkezelőjében a sok csomagot
  Debian alapú, az összes Debian Linux csomagot fel lehet rá tenni. A Debian magyar ismertető szerint több mint 25113 csomagot (könnyen telepíthető formátumba csomagolt lefordított szoftvert) tartalmaz – mindegyikük szabad szoftver.

  Pár érdekesség így hírtelen:
  planétárium, periódikus tábla- alkalmas oktatásra is!, molekulamozgás szimulátor, amatőr rádió, nyomtatott áramkör tervező program, beszélő oktatójáték kisgyerekeknek, magyarul is! stb. stb.

  És ha nem kell, mert nem tetszik, akkor egy gombnyomásra nyom nélkül leszeded, és kész.

  Grafikus felületekről:
  Régebben a KDE-t használtam SUSE Linux alatt. Mert szép volt, jól kezelhető.
  Most a GNOME-t használom Ubuntu Linux alatt. Mert szép és jól kezelhető. :-)

  A 3D és a VR már akkor volt a Linuxon, amikor a Kapu Vili még csak álmodott róla.
  A VGA kártya driverek is sokkal fejlettebbek lettek. Lásd: SHREK, Pixar.

  Szerintem pár év múlva a Linux beelőz, főképp a jobb védhetőség és a sokkal nagyobb lendületű fejlődés miatt.

  Én még sokáig Linuxot fogok használni.
 • 15.
  2009. 05. 06. 09:56
  Mindkettő rendszernek megvan a ma előnye és hátránya. Én minden fajta Windows telepítettem vagyis 3.1-től Vistáig és eddig egyiket se volt gondol csak tudni kell beállítani mindegyiket. Linuxot is használtam sajna volt amivel gondom is volt pl a ubuntul kezdeti 2.0 aszem amit kaptam ami nem akarta a cd-t felismerni, de lehet rossz volt beállítva. De volt olyan Linux ami nagyon tetszett és használtam is csak ki kell ismerni. Ha játszani szeretne valaki a mai játékokkal akkor Windows XP vagy Vista, vagy ha konvertálok képszerkesztők meg hasonlok ara is Microsoft. De ha ingyen OP rendszert és irodai munkára, netre, vagy weblap fejlesztésre ott a Linux amit nem nehéz megtanulni használni. Jó van ami a Linuxba gond pl a torrent, de azt is megoldható külön programokkal. De sajna az emberek többsége nem tudja használni egyik OP rendszert sem ezért kapnak Windows ami könnyen átlátható és egyszerű. Míg a Linux egy kicsit nehézkes átláthatóságú,de nem bonyolult.
 • 14.
  2009. 05. 06. 08:43
  jadam, e zenm most kezdődött el

  ugyan próbálj már meg egyik pillanatról a másikra windowsról, mondjuk ubuntura váltani<img src=
 • 13.
  2009. 05. 06. 08:21
  Prolep-pel 100%-ig egyetértek. Saját esetemen keresztül világítom meg. Anyósomék (mindketten elmúltak 70 évesek) soha nem használtak számítógépet, de szükségük lett rá, és engem kértek meg, hogy segítsek nekik egyet vásárolni, telepíteni.
  Tudtam, hogy milyen hardverelemek nem okoznak gondot a linuxnak, ismertem az igényeiket, így én raktam össze egyet, majd rádobtam az ubuntu linux legfrissebb verzióját.
  Bemutatttam nekik a rendszert, és azóta is azt használják irodai gépként + játékra (beépített gnome játékok, az apósomnak a sakk a kedvence).
  Mivel egyáltalán nem ismertek azelőtt semmilyen más oprendszert, nem is hiányzik nekik a windows. Ennyi, és ez nem egyedi eset...
 • 12.
  2009. 05. 06. 07:27
  hát mután már van vírús MAC re azóta az emberek át váltottak linuxra <img src=
 • 11.
  2009. 05. 05. 23:53
  iker222: A linux, ne lenne egységes? A linux csak egy kernel, hogyne lenne egységes, az már más kérdés hogy milyen distrokat "húznak" rá.

  A linux biztonságosabb mint egy windows, na persze aki nem ért hozzá annak egyik rendszer se biztonságos. És mennyi pénzt lehetne vele spórolni, ha ingyenes linux os-ek lennének telepítve állami gépekre, és az oktatásban is ezt használnák, meg az FOSS progikat.
  A telepítése meg magáért beszél, jó hogy egy windowst 3 kérdésből fel lehet telepíteni 20 perc alatt, kényelmi szempontból ideális, viszont nem lehet úgy személyre szabni a rendszert, mint egy linux esetében, még a mac osx is több kérdést tesz fel installálásnál mint a windows.

  De teljesen felesleges ilyesmin vitatkozni, hogy melyik a jobb, amíg úgyis rá van szorulva az ember a windows-ra, mert egyszerűen nem fejlesztenek rá nagy neveket (játékok, és programokat egyaránt értve). Én a gimp-el is úgy vagyok, hogy biztos jó, de a PS-t már megszoktam, és jobban, gyorsabban tudok vele dolgozni.
 • 10.
  2009. 05. 05. 22:28
  "Hány embert kérdeztek meg?" + "Amúgy nem kérdezik, hanem honalpok statisztikája alapján jön össze." : sajnos igen, mert sokan az ingyenes böngészőjüknél beállítják, hogy a megnézendő honlapnak pénzes böngészőként mutatkozzék be, hiszen ezen privát adat függvényében a honlapok másként reagálnak. Például a sok egyetem tanulmányi és gazdasági könyvelését ellátó, profinak kikiáltott webes rendszerbe másképp nem tudom beírni a jegyeket! A statisztikában tehát sok linuxos gép microsoftosnak tűnik.

  "Előre telepítik a windowst, az iskolában is windows van" : igen, szó sincs szabad versenyről. És ebben a legtöbb ország kormánya igen jó partner (azaz aktív bűntárs) volt a dominancia megszerzésekor, tehát a 90-es években.

  "Szerverekhez kiváló a linux, a többi meg csak bohóckodás" : nono! Kizárólag a cinkos módon megszerzett dominancia és az informatikus társadalom szakmai elégtelenségének EGYÜTTES következménye, hogy a sokak számára fontos játékok és bizonyos célszoftverek csak a domináns rendszerre van kifejlesztve. Amúgy a Vista paródia, amely sokka dögösebb grafikai parádéra volt képes, már jóval a Vista megjelenése előtt megjelent a linuxos körökben. Vista előre betöltő képességét egy jó linuxos rendszergazda max 2-3 óra alatt emulálja neked linuxodon. Instabilitás nekem linuxban 1994 óta fel sem merült, pedig nem szerverként is, szokványos hétköznapi munkagépemnek is linuxot használok éjjel nappal, míg a másik világban az instabilitás örökös téma. És persze szerverekhez külön másfajta rendszer kell, míg linuxban csak izlés kérdése, hogy minek titulálod a gépedet, a szerver vagy a munkagép funkcióit érzed-e dominánsabbnak. Stb.

  "amíg a linux nem lesz egységes, semmi esélye nem lesz" : ismerünk olyan korszakot, amikor a MicroSoft Office MÉG ÖNMAGÁVAL SEM VOLT KOMPATIBILIS, azaz más gépre átmenve egyszerűen más eredményt adott, és ez igen sok bosszúságot okozott olyan körökben, ahol a legkülönbözőbb helyeken készült dokumentumokat a legkülönbözőbb helyeken kellett volna felhasználni.

  A nem-szabad világ sem egységes, mert van MAC-OS, van Windows, mindegyiknek több, egymással nem teljesen kompatibilis verziója. Továbbá ehhez még mindenki elég sokféle további programot levadászik önmagának.

  Linux élmény, hogy az alapok feltelepítése után nem kell számtalan frissítéssel, driver telepítgetésekkel, majd pedig a legtrivibb alapprogramok, mint Office, mint egy jobb intéző/commander, DVD égető, médialejátszóhoz dekóderek és sorolhatnám a végtelenségig, szóval nem órákat vacakolsz, mire minden fölkerül, hanem egyszerűen az általad kiválasztott preferencia szerint minden fölmegy és kész.

  Sajnos az informatikus hallgatók körében egyre gyakoribb a windows-ba beszűkültség, azaz egyszerűen nincsenek normális mennyiségű tapasztalataik más rendszerrel, csak annyi, hogy épp megkapják a nem-windows-os tárgyak teljesítését. Egy tárgyat akkor nevezek nem-windows-osnak, ha a teljesítése nem lehtséges úgy, hogy az illető csak windows-t használ. Alig van ilyen tárgy!

  Ezekután ne csodálkozzatok, hogy ilyen egyre nagyobb mérvű informatikus tájékozatlanság következtében egyre irreálisabb, hogy széleskörben úgy programozzanak, hogy a megírt EGYETLEN forráskód, HELYESEN leforduljon akár Windows, akár MacOS, akár Linux környezetre.

  A képlet: a 90-es években alapvetően a politikusok voltak a MicroSoft szekértolói, most az ezredforduló után pedig már az általános szakmai gyakorlatlanságban fetrengő informatikusok tömegei.

  Vannak tiszteletreméltó kivételek is bőséggel, de mit tehetnek egy olyan programozói csapatban, ahol a kollégáknak csak windows-os szakmai gyakorlata van?

  "Amúgy semmi bajom nem lenne a linuxxal csak elrontotta a RAID-et amit éppen sikerült megmenteni szóval inkább nem rakom most fel...."

  Ennek az elrontásnak a Windows igen zavaros RAID koncepciója az oka. Csak erről felhasználóbarát módon mélyen hallgatnak. Pedig csak annyit kellene tenniük, hogy hatalmas betűkkel figyelmeztessenek, hogy a windows RAID teljesen egyedi, más rendszer nem fér hozzá a tényhez hogy RAID-ben vannak a wincsijeid és nagy valószínűséggel ezen tény ismeretének hiányában fog viselkedni, magyarán inkonzisztenssé fog válni a windows-os RAID.

  Arról is mélyen hallgatnak, hogy a windows RAID nem konfigurálható olyan rugalmasan és sokrétűen, mint egy normális szoftvare RAID. Ugye normál esetben 12 wincsiből 6-ot összefogsz RAID-5-be, 3-at RAID-1-be, a maradék 3-on csinálsz mindenféle partíciót, de azok közül néhányat egybefogsz RAID-0-ba.

  Hát erről a linuxos rugalmasságról jobb, ha windows esetén leteszel. Az én kerserű tapasztalatom, hogy szerettem volna feleségem igazgatói gépénél egy kis 60 gigás laptop wincsire tenni a windows C:-ot, és két 320 gigás laptop wincsire pedig RAID-1-ben a D:-ot, mint a felhasználói fáljok partícióját.

  Windows esetén csak odaig jutottam, hogy eleve csak egyfajta állapot lehetséges, nevezetesen valamelyik RAID fokozat (semmi, 0, 1, 10, 5, stb), és ezekután az egyes wincsikről meg eldöntheted, hogy résztvesznek-e a játszmában, vagy nem is látod őket!

  Windowsban aztán az, hogy vegyes RAID-ed legyen, azaz ket közepes wincsihez hozzáfogjad egy nagy wincsi ugyanolyan közpes egyik partícióját, és így legyen olyan 3 lemezes RAID-1-ed, amelynél két lemez fizikálisan is egy-egy teljes wincsi, a harmadik meg egy nagyobb wincsi egyik partíciója, hát az ilyen trivializmusokat meg jobb, ha windwosban elfelejted.

  Ja és miért kellett volna, hogy Windows-ban a rendszer sima lemezen legyen, és az adatok RAID-elt új lemezpáron?

  Mert a már korábbról meglévő sima lemezen a feleségemnek fel van installálva egy olyan PROPRIETARY rendszer, amelynek MINDEN EGYES ÚJRAINSTALLÁLÁSA CSAK FELHATALMAZOTT EMBER ÁLTAL LEHETSÉGES, ÉS PERSZE NEM KEVÉS PÉNZÉRT. Persze NEM linuxos dologról van szó, amikor ekkora a szívás.

  És ekkor hogyan oldod meg, hogy a feleségem adatai RAID-re kerüljenek? Hát naívan, a linuxos gyakorlat alapján, naív rutinnal vettem két wincsit, és kimentem a feleségemhez betenni, és akkor néztem csak nagyokat, hogy a hatalmas piaci részesedésű windows milyen buta.

  Windows miatt most kézi meghajtású RAID van: vettem USB wincsit, és feleségem mindig arra is kimenti a dolgokat, az régóta meglévő linuxos Samba szeren kívül.

  ----

  Linux tönkretette a windows-os RAID-edet?

  Nem tehetett mást!

  Mai napig nincs szabvány arra, hogy a Windows alaplapi RAID buherás információja (részletek lásd az írásom további részében) melyik alaplapon miként van tárolva.

  Következésképp amely rendszer nem futtatja a windows-os driver lemezen található RAID drivert, annak nincs esélye megtudni, hogy windows RAID-be tett lemezeid vannak.

  Azaz a windows RAID koncepciója olyan, hogy védtelen.

  Míg Linux-ban van kristálytiszta megkülönböztetéssel szoftver RAID és hardver RAID, addig Windows zavaros fogalma a RAID-es alaplap.

  RAID-es alaplap NEM jelent harver RAID-et, csak annyit, hogy a tiszta szotver RAID helyett, KEVERÉK MEGOLDÁSKÉNT a szoftver RAID-hez kellő információk egy részét eszement módon az alaplap BIOS-ában tárolják, részint adatok, részint függvények formájában.

  Linuxos megközelítés azt jelenti, hogy a szoftver RAID totál szabadon átköltöztethető bármely más, az előzőtől radikálisan eltérő alaplapra is! , mert valóban alaplap független: MINDEN INFORMÁCIÓ SZABVÁNYOSAN OTT VAN A WINCSIKEN! - linux esetén.

  A windows alaplap-támogatásos RAID-je ötvözi a hardver és szoftver RAID hátrányait.

  Szoftveressége miatt lassabb és erőforrásigényesebb a hardveresnél. Az alaplap-támogatás igénye miatt pedig nem portábilis.

  Ez majd akkor lesz érdekes számodra, amikor a családi RAID-ed alól kiesik egy olyan alaplap, amihez hasonlót nem tudsz szerezni!

  Éppen a hardver függőségi gondok miatt ma már csak két esetben számít profinak linuxos körökben a hardver RAID. 1: ha a hardver RAID kártyából raktáron tartasz egy hibátlan üzemképes példányt (ez sok pénz), 2: olyan neves gyártótól vásárolsz, amely arról híres, hogy az elmúlt évtizedben MINDEN RAID szervere UGYANAZT a protokollt használja, azaz a gyártó bármelyik gépéből bármelyikben átteheted a wincsiket, és menni fog.
 • 9.
  2009. 05. 05. 21:18
  Az MS mondjuk nem is tehetett máshogy. Kellett a szimpátia a Win7 kampányhoz.
 • 8.
  2009. 05. 05. 21:01
  iker222: A Linux egységes... A rá épülő operációs rendszerek nem képeznek egységes kompozíciót*, ami nem is gond. Ennyi... <img src=

  *De szépen tudok fogalmazni, jajj ittem... :rolleyes: <img src=

  Fix3r: twollah nem azt írta, hogy a Vista rossz, hanem azt, hogy elhasalt. És ebben maximálisan igaza van. Iszonyatosan nagy ellenállásba ütközött és nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Se7en mekkora népszerűségnek fog örvendeni, mert egyelőre a Vista felhasználók nem lelkesednek, az XP felhasználóknak pedig ugyan ott lesz a "nagy gépigény" érv az új os ellen.

  Smith166: Érdekes hozzáállás. A nyugdíjas Sára néni jobb esetben be tudja kapcsolni a gépet és el tudja indítani a böngészőt. Nem fog Ő telepítgetni. A MS-os szoftverek nagy részére meg találsz Linuxos alternatívát, vagy eltudod indítani Wine/CrossOver/Cedega alól. <img src= Jó példának: a CrossOverrel (az Ubuntu 9.04-en) a MS Office tökéletesen fut...
 • 7.
  2009. 05. 05. 20:44
  twollah: pedig nem rossz a vista csak túl sokan utálják hallomásból meg persze erőforrás igényesebb is mint az xp így sok helyen emiatt nincs jelen.
 • 6.
  2009. 05. 05. 20:28
  A Vista csunyan elhasalt.
  Kivancsi vagyok, hogy mikor torik meg vegleg az XP egyeduralma.

 • 5.
  2009. 05. 05. 20:17
  amíg a linux nem lesz egységes, semmi esélye nem lesz.. ennyii..
 • 4.
  2009. 05. 05. 20:09
  De ez csak az otthoni PC-re vonatkozik, és leginkább azért maradt el a linux mert a gépekre notebookokra laptopokra, stb-re már előre telepítik a windowst, az iskolában is windows van, a kölök azzal ismerkedik meg azt használja majd, meg a 'legtöbb', leghasználtabb programokat windowsra írják, na meg ugye a játékok, amihez szinte elengedhetetlen a windows.
 • 3.
  2009. 05. 05. 20:02
  Jah ez esélyes.. Amúgy nem kérdezik, hanem honalpok statisztikája alapján jön össze.
  Amúgy semmi bajom nem lenne a linuxxal csak elrontotta a RAID-et amit éppen sikerült megmenteni szóval inkább nem rakom most fel..
 • 2.
  2009. 05. 05. 19:45
  Szerintem ez a netbooknak köszönhető leginkább, hisz azokon még az xp-se annyira hasít.
 • 1.
  2009. 05. 05. 19:42
  VISSZA A HIRHEZ

  hány embert kérdeztek meg?