Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Megjött az új, vízálló Kindle Oasis

 • Dátum | 2017.10.12 16:30
 • Szerző | DemonDani
 • Csoport | MOBILTELEFON

Az Amazon mindig korrekt elektronikus könyvek olvasására alkalmas eszközöket alkot, és az új Oasis esetében most különösen odatette magát a vállalat. Nagyobb lett a friss masina, és sok más területen is változott, ami által jobb élményt fog nyújtani, mint az elődje.


Az idei évre tervezett Kindle Oasis már egy 7 hüvelykes megjelenítőnek ad otthont, ami a korábbiaknak megfelelően E Ink Carta alapú. Ez egy Paperwhite technológiás kijelző, ami azt jelenti, hogy rendelkezik saját világítással, ezáltal zavartalanul lehet vele sötétben is olvasni. A felbontása továbbra is 300 PPI-s, szóval biztosan megfelelően részletes képet nyújt majd a 16 szürkeárnyalat mellett, amit megjeleníteni képes. Az előző Oasis dizájnját megtartotta az Amazon, tehát aszimmetrikus maradt az olvasó kialakítása. A megjelenítő érintésérzékeny, de azért akadnak a gépen fizikai kezelőszervek is, ezek a jobb oldalra kerültek. A kijelző tartalmának a forgatása automatikus, ezt a beépített szenzor teszi lehetővé. A Kindle Oasis rendelkezik beépített hangszóróval és támogatja a hangos könyveket. Továbbá akad az olvasóban Bluetooth modul is, és ezt kihasználva külső forrásra át lehet játszani a hangoskönyveket, tehát akár a lakásban található hangszóróból is megszólalhatnak a kívánt könyv sorai.


Arról nem esett szó, hogy milyen központi chip dolgozik az újdonságban, de igazából ez nem is számít. A teljesítményre biztosan nem lehet majd panasz semmilyen esetben sem, és itt ennyi a lényeg. A Kindle Oasis háttértárát nem lehet bővíteni, de már az induló tárkapacitás is 8 GB-ra nőtt 4 GB-ról, ami megfelelő formátumokban több mint ezer könyv tárolását teszi lehetővé, ráadásul érkezik egy olyan variáns is, melyet már 32 GB-tal látott el a vállalat. És ha esetleg ez a hely sem lenne elég, online adattárolást is lehet itt használni. Az eszköz alapjáraton tartalmaz Wi-Fi-t, ami 802.11 a/b/g/n szabványoknak felel meg, és van olyan kivitele, amiben még 3G HSPA egység is akad. Ez utóbbival már akár menet közben is el lehet érni az internetet. Az Amazon olvasóinál leginkább a fájltámogatás a sarkalatos pont, és ez az Oasisra is igaz. A vállalat saját formátumain túlmenően van TXT, PDF, MOBI, PRC, HTML, DOC és DOCX támogatás a szöveges dokumentumokat tekintve, képeknél a JPEG, GIF, PNG, BMP formátumokkal boldogul az Oasis, és a fentieknek megfelelően támogatja az AAX hangoskönyveket.


Komoly újítás, hogy IPx8 védettséget élvez a szerkezet, mert bár nem ez az első vízálló e-könyv olvasó, az Amazon a Kindle termékcsaládban még nem kínált ilyen modellt. Igazából a szabványt még túl is teljesíti az Oasis, ugyanis legalább 60 percig bírja akár 2 méter mélyen is, és tesztelve lett a strapabírósága fürdésre alkalmas melegségű vízben, valamint habfürdős elegyben is. Szóval fürdés- és strand-biztos a masina. A gép burkolatát már alumíniumötvözetből készült felületek dominálják, így kiváló minőségérzetet fog garantálni. Kizárólag szürkében lehet majd kapni a készüléket, de készül hozzá többféle színű szövetes és bőr tok is. Az Oasis változó vastagságú, a legvékonyabb részein csak 3,4 milliméteres, azon a területen viszont, ahol az akkumulátor és a többi alkatrész található, már 8,3 mm – persze még ez is egészen kecses. Az e-könyv olvasó 194 grammot nyom, szóval érezni rajta a fémes felépítést, de nehéznek persze semmi esetre sem lehet nevezni. Naponta félóra használattal 6 hétig mehet el egy töltést követően az Oasis – még úgy is, hogy megy a világítása –, a kapcsolati opciókat viszont ehhez el kell felejteni. A feltöltés ideje az Amazon 5 wattos teljesítményű töltőjével 2 óra.


Az Amazon Kindle Oasis egy remek terméknek ígérkezik összességében, de sajnos meg is lesz az ára. Az újdonság 230 euróért vásárolható meg a „fapados” kivitelben, a felhizlalt tárhellyel és a 3G HSPA hálózati modemmel pedig már nem kevesebb mint 260 eurót fog kóstálni - egyébként még így is olcsóbb, mint az első Oasis volt. A rendeléseket már most felveszi az Amazon, a kiszállítás viszont csak november 15-én kezdődik.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 3.
  2017. 10. 13. 21:46
  Én azért támogatnám az A4 közeli méreteket, mert szívesen olvasnék rajta újságokat is amikben van kép is, vagy mangákat, képregényeket... (tableten nem olvasok, nem is vennék)
 • 2.
  2017. 10. 13. 11:25
  Sokáig én is úgy voltam vele, hogy a könyv méret lenne az ideális. Aztán vettem egyet, és gyorsan rájöttem, hogy miért a 6-7 col a jellemző. Sokkal könnyebb elrakni, mint egy nagyot, így szinte mindíg nálad lehet. Akár zsebben is elfér.
  Olvasáshoz se kicsi, ha elég jó a szemed a legkisebb betűmérethez.
 • 1.
  LGx
  2017. 10. 13. 07:59
  végre nagyobb kijelző...
  csak rájönnek, hogy a könyvlap méretű kijelzőre igenis igény van.
  ne 100k-ért kelljen már megvenni a lassan 10 éves Kindle DX-et...