Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Megfigyelik a közösségi oldalakat

  • Dátum | 2006.12.14 13:49
  • Szerző | amazing
  • Csoport | EGYÉB
Virginia állam főügyésze, Bob McDonnell, sürgeti egy új törvénynek az életbeléptetését, mely alapján a szexuális vádak alapján elítélteknek a jövőben minden internetes azonosítóját be kellene regisztrálni az állami, frissen rendbehozott, Szexuális Bűnözői Nyilvántartásba. Többek közt az e-mail címeiket, a közvetlen üzenetküldő és csevegő szobás neveiket, iwiw-es regisztrációjukat, így a későbbiekben sokkal könnyebben blokkolhatnák a hozzáféréseiket.

Ezt a döntést Bob MacDonnell főügyész a Fiatalok Internetes Biztonságáért Akciócsoport megbeszélése után hozta. A bizottság egyik tagja, a MySpace.com közösségi oldal képviselője indítványozta a szexuális bűntények elkövetőinek e-mail cím nyilvántartásba vételét. A csoport egyből támogatta az elképzelést, pluszban bővítették az azonnali üzenetküldő nevek gyűjtésével is.McDonnell főügyész az előzetes törvényi szabályozásról megjegyezte: „Elvárjuk az összes szexuális bűnözőtől, hogy regisztrálja a lakcímét és a levelezési címét Virginiában, de a 21. században az e-mail címek illetve az üzenetküldők felhasználónevei is ugyanilyen fontosak. Ez kétségtelenül világossá vált az Fiatalok Internetes Biztonságáért Akciócsoport megbeszélésén, és itt az idő megtenni ezt a lépést. A MySpace.com már megkezdte a módszer bevezetését, és Virginia állam lesz az első aki állami szinten is támogatja az intézkedést. Remélem más internetes közösségi hálózatok is csatlakoznak majd a MySpace.com-hoz, és beépítik a szükséges szoftvereket."

A MySpace.com a múlt héten jelentette be a technológiát, mellyel képesek közvetlenül keresni az állami és a szövetségi adatbázisokban, azonosítani és törölni a regisztrált szexuális bűnözőket. A fejlesztésekről október elején szóltak először a híradások, amikor Kevin Poulsen egy Perl szkripttel összekötötte a MySpace felhasználóit az állami adatbázissal.Az e-mail címek és az üzenetküldők felhasználóneveinek adatbázisba gyűjtésével, és a közösségi hálózatok hozzáférésének biztosításával, a törvény végrehajtásnak nagy segítséget jelentene ezen felhasználók megfigyelésében.

„Kritikus, hogy az állam megtegye ezt a lépést.” – tette hozzá McDonnell – „Tudjuk, hogy ez a módszer nem 100%-osan biztos, tisztában vagyunk vele milyen könnyű egy új e-mail címet regisztrálni. De a kötelező regisztrációval és a lakcím és levelezési cím eltitkolóival szembeni eljárással azonos büntetéssel hatékonyabbá tehető. Meg kell tennünk a következő lépést a gyermekeink védelméért az interneten!”

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

  • 1.
    2006. 12. 14. 13:49
    vissza a hírhez

    Virginia állam főügyésze, Bob McDonnell, sürgeti egy új törvénynek az életbeléptetését, mely alapján a szexuális vádak alapján elítélteknek a jövőben minden internetes ...