Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Még az év vége előtt jöhetnek az USB 3.0-s gépek

 • Dátum | 2009.07.02 14:01
 • Szerző | Gabriel
 • Csoport | IT VILÁG

Rácáfolva a korábbi hírekre, most mégis úgy tűnik, hogy egyes szerencsés gépek még az idei év vége előtt már USB 3.0-ás interfésszel felvértezve kerülhetnek a boltok polcaira. Konkrétan az ipar tajvani nagyjainak van igen komoly esélyük ennek a megvalósítására.

Több tény is szól e lehetőség mellett; egyrészt az, hogy már eddig is kimondottan sok működő prototípus szerepelt a különböző technológiai rendezvényeken, ahol szépen demonstrálták is az 5GB/s-es átviteli sebességüket, főként külső SSD-kre és onnan vissza, valamint különböző forgalmazók különböző termékei között.

Másrészt a japán NEC Electronics már június elején útjára indította az USB 3.0-s hosztvezérlőinek a mintapéldányait, a tömegtermelés beindítását pedig szeptemberre tervezik, havi közel egymillió egységre rúgó mennyiségben. Az első USB 3.0-s eszközök szinte bizonyosan külső merevlemezek lesznek, viszont az új szabvány sebessége révén már a hálózati HD videó-streaming előtt is megnyílhat az út.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 3.
  2009. 07. 03. 15:00
  "Az adatátvitel szűk keresztmetszete miatt. Kevés neki a 480 Mbit/s-os maximális sebesség az USB 2.0-nál."

  Értettem én, csak nem tudok úgy csinálni, mintha az USB 3 találta volna ki a video streaming-et és ezelőtt még nem is hallottunk volna róla.
  Egyébként is mi annak a realitása, hogy valaki video streaming-hez USB-n bekötött winyót akar használni? Ezerszer inkább gigabites hálózatos NAS szerver és társai jutnak eszembe, SATA2, PCI Express SSD, stb, stb...

  Ja és azt el is felejtettem, hogy még bluray lemezen sincs 480Mbit/s sávszélességű stream...
 • 2.
  2009. 07. 03. 12:12
  Itt nem fog csökkenni a sávszélesség ha több eszköz van együtt csatlakoztatva? Mert ha igen akkor nem hiszem hogy gyorsabb lesz az USB 2.0-nál.
 • 1.
  2009. 07. 03. 10:27
  VISSZA A HIRHEZ

  "viszont az új szabvány sebessége révén már a hálózati HD videó-streaming előtt is megnyílhat az út."

  Ezt nem értem. Enélkül miért nincs HD video streaming?